Sveriges 100 mest populära podcasts

P3 Klubben

P3 Klubben

Få koll på det senaste inom kultur- och populärkulturvärlden och ha roligt under tiden. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/p3klubben

Avsnitt

Därför vill inte Jonatan Unge att hans dotter blir lesbisk

Kristofer utser Nanna till Svenska Filminstitutets nästa VD eftersom ingen älskar män lika mycket som henne, och Nanna ser, trots allt, en ljus framtiden för de sju barnen till IS-anhängaren Skråmå.

Det finns en, märkligt nog, kärleksfull anledning till Jonatan inte vill att hans dotter blir lesbisk. För hur skulle julfirandet då gå till? Jonatan har ju sitt barn på halvtid och säg att hans dotter får barn med ett annat homosexuellt par, så innebär det att han bara får träffa sitt barnbarn var åttonde jul (svår matte, förlåt). Inte okej! Dessutom har han läst Jonas Gardells senaste inlägg i corona-kulturdebatten och håller delvis med om att det är ett hot mot demokratin att Gardell inte får möta sin publik på Göta Lejon. Trots att Kristofer är ointresserad av film så är han väldigt intresserad av att se Nanna som ny VD för SFI efter Anna Serner. Serner har som bekant jobbat hårt för jämställdhetsdatan och med att få in kvinnor i filmbranschen. Pendeln har nu slagit och det är en ny tid männens. Och vem är bättre lämpad till posten än killtokiga Nanna?! Efter att ha sett dokumentären Children of the Enemy (2021, Gorki Glaser-Müller), om morfadern Patricio Galvez, som hämtar sina sju föräldralösa barnbarn från Al-Hol-lägret i Syrien, så har Nanna blivit uppfylld av en nygammal insikt att en tråkig och trygg barndom sällan leder till bra konst. Nanna ser hur en trasig bakgrund kan vara danande för en person och spår en ljus framtid för Skråmå-barnen. Ge dem allt kulturstöd i världen så kanske vi får stora konstnärer inom en snar framtid. Se bara hur det gick för Sigge Eklund!
2021-05-06
Länk till avsnitt

Så kommer Moa Wallin bli "Malin" i nya Vi på Saltkråkan

Moa har lagt om hela sitt liv. Hon går, står och andas numera kvinnligt storkukslugn. Varför? Jo, för hon har blivit helt besatt av bli castad som Malin i den nya versionen av Vi på Saltkråkan?

Kristoffer sörjer den stora modedesignern Alber Elbaz död och sågar SvT:s nya granskning av skönhetsindustrin i Sanningen om hudvård han har inte lärt sig någonting. Dessutom har Nanna, efter att sett Knutby-dokumentären insett att det finns ett tomrum för henne att fylla. Hon erbjuder världen en ny religion där hon är självutnämnd ledare och pundare har helgonstatus. Välkommen att gå med!
2021-04-29
Länk till avsnitt

Jonatan Unge har ersatt ett missbruk med ett annat

Välkommen till P3 Klubben Jonatan Unge! Så vad är det han missbrukar nu? Jo, han kan nämligen inte sluta köpa köksredskap väldigt dyr sådan.

Är det så att summan av laster är konstant? Det verkar i alla fall vara fallet för Jonatan när han nu blir helt barskrapad för att han inte kan sluta köpa dyra saker till köket. Senast på att-ha-listan är... en ankpress. Nanna ger sig på ett kulturgräv med anledning av en ny bok som anklagar filosofen Michel Foucault för att vara pedofil. Hon tar oss på en resa till en tunisisk by via en byfåne i 1800-talets Frankrike och landar i att denna möjliga anklagelse sällar sig till gammal vanlig homofobi. Dessutom sätter Kristofer, klubbens egna modegäri, ner foten om trenden som kallas Dark academia. Alla har missförstått allt och det handlar egentligen om att peka fuck-you till den bildningselit som de påstås hylla.
2021-04-22
Länk till avsnitt

44. Gift vid första ögonkastet ? slutet på mänskligheten

Det måste finnas något mer i livet än tacos, barn och villa?" Senaste säsongen av den populära dokusåpan får Nanna att känna sig som ett gammalt proggband, alternativt som Kristofer.

Nanna ställer sig frågan om varför alla drömmer om så mycket tråkigt och undrar vart de stora drömmarna tagit vägen. Hur kommer det sig att ett lugnt och enkelt liv verkar vara det mest eftersträvansvärda när det egentligen kanske är bättre för mänskligheten att utsätta sig för lite fara? Moas rädslor kommer dessvärre bli bekräftade när hon utmanar Kristofer och Nanna i ett elitist-quiz kommer de kunna skilja mellan kultur som riktar sig till barn och den som är tillägnad vuxna? Nanna kommer att förlora stort då hon gissar fel varje gång och Moas oro för att pandemin kan ha gjort oss dummare blir därmed sann. Dessutom reder vi ut huruvida människoarten i grunden är vidrig. Kristofer har nämligen sett dokumentärserien "Exterminate all the brutes" som i fyra timmar undersöker slavhandel, fördrivningar och utrotning närmare. Som ett led i att försöka bättra oss så kanske vi istället borde belöna oss varje gång vi inte begår ett illdåd eller liknande. Så varsågod! Ta en kaka!
2021-04-15
Länk till avsnitt

43. "Jag minns alla mina våldtäkter"

Efter att ha blivit uthängd som fulast i P3 Klubben, så bär numera Kristofer den titeln som en krona. Han har kommit på det som trumfar skönhet nämligen coolhet. Och dessutom är det mer demokratiskt.

Det är nämligen så att världens mest populära sociala medie-plattform, TikTok, jobbar med algoritmer. Det kan ju inte komma som någon nyhet direkt, men det som är nytt är att de utöver en slags viral-algoritm även jobbar med en snygg-algoritm. En Toronto-baserad plastikkirurg har benat ut vad snygg-algoritmen på TikTok handlar om: näsbredd, forhead inclination och skin smoothness and health. Tydligen känner algoritmen av 86 punkter i ditt ansikte för att avgöra om du är snygg. Det här påverkar alltså ditt flöde och vilka personer som får möjlighet att visas och bli virala i appen. Snygga människor kommer att premieras, alltså precis som de gör överallt annars. Vi pratar dessutom med kvinnan som ligger bakom vårt favoritkonto på Instagram, 0rtensmemes. Hamase berättar om den gången hon råkade reta gallfeber på ortenkillar i Göteborg. Tyvärr kunde Nanna och Kristofer inte låta bli att kommentera SVT-dokumentären om och med Soran Ismail. Och Nanna fick såklart allting att handla om henne själv, och ledde in samtalet på den gången hon själv var med om en våldtäkt.
2021-04-08
Länk till avsnitt

42. Aldrig mer hyllningar till analsex i public service

Kommer Nanna lyckas att reda ut exakt vad som är skillnaden mellan att tafsa och kladda? Svaret är nej. Och vad har en lap dance med djävulen med värdighet att göra? Välkommen till kulturen i P3 Klubben

Moa Wallin är tillbaka med en framtidsspaning där hon försöker ge oss en bild av hur P3 Klubben skulle låta i en snar framtid om Sverigedemokraterna tillsammans med högerblocket får bestämma innehållet. Det kommer bli luciatåg och försoningsvideo à la Peter Lundgrens (SD) film där han samtalar med kvinnan han tafsade på. Men det kommer bli totalt stopp för de utvik som Nanna har gjort i Sveriges Radios kanaler. Kristofer skulle inte heller kunna ge en ingående och upplyftande analys av artisten Lil Nas X's låt, Montero Call me by your name. Videon hade sönder internet och gjorde kristna tanter är upprörda för att en barnstjärna kommer ut som gay och dessutom juckar mot djävulen. Men på vilket sätt är det här en jakt på värdighet? Jo, det vet Kristofer. Och ingen kan väl ha missat hur före detta JK, Göran Lambertz, har försökt att reda ut vad skillnaden faktiskt är mellan att kladda och att tafsa. Nanna går igenom hans punktlista för att en gång för alla förklara hur det ligger till men ingen blir klokare. Dessutom har nu den tidigare relativt okontroversiella handlingen att dricka te visat sig vara mycket mer komplicerad än man någonsin hade kunnat tro.
2021-04-01
Länk till avsnitt

41. Runka ? vår tids största konstform?

Kristofer pratar det "Sister Souljah-moment" som uppstår när toppolitiker rasar i frågan om artisten Yasins utmärkelser på P3 Guld. Och är verkligen Louis C.K.'s övergrepp den stora konst som Nanna vill hävda?

Men det blir också debatt i P3 Klubben när vi diskuterar influencer-barnens föräldrars moraliska ansvar. Anitha Clemence, förälder till influencern Penny, och Jacob Liebermann, pappa till Arnold, har rätt olika syn på saken. Hur långt får man gå när man lägger ut sitt barn på sociala medier och bör vi också införa en lag likt den i Frankrike, där föräldrar kan dömas till fem års fängelse för det som liknas vid barnarbete.
2021-03-25
Länk till avsnitt

40. Män som lagar (knull)mat

Vi diskuterar kulturbarnens räkmacka in i "eliten". Moa slängs mellan ytterligheter när män och kvinnor lagar mat i poddform och Nanna har gör en helomvändning: mjukporr på Instagram är bra för konsten.

2021-03-18
Länk till avsnitt

39. Fondsparande som livsstil

Den enda levande subkulturen just nu: wall street. Alla (killar) har skaffat ett Avanzakonto, berättar Kristofer. Också: Kaoset i brittiska kungahuset, kaoset på Bulletin, poesi (Johan Jönsson) och konst (Salad Hilowle).

2021-03-11
Länk till avsnitt

38. Överklassens vintage-förtryck

Moa föreslår en motbok för second hand - så att fler än de redan rika kan göra fynd. Kristofer sammanfattar den meningslösa debatten om ljudböcker och Nanna hatar kvinnor som vanligt.

2021-03-04
Länk till avsnitt

37. "Lovers rock" - det varmaste, sexigaste, finaste vi sett

Kristofer briljerar med sina kunskaper om Daft Punk som slutar nu, sju år efter senaste skivan. Nanna djupdyker i den ockulta trenden som aldrig tar slut. Och: den länge ansett töntiga reggaestilen Lovers rock får revansch i ny film.

2021-02-25
Länk till avsnitt

36. K-märk Amanda Linds dreads

Moa Wallin är tillbaka och pratar om hatet mot lyckliga par, kalabaliken på Konstfack sammanfattas av Kristofer, Nanna har sett metafilmen Malcolm och Marie. Också: Therese Lindgrens försök till CA-debatt.

2021-02-18
Länk till avsnitt

35. Modeveckan - för mycket kläder, för lite mode

Hunger games-tecknet tar plats i Myanmar - Nanna går igenom proteströrelser som inspirerats av film. Kristofer saknar galenskap på Stockholm Fashion week och Amanda Gorman är ju en fantastisk copywriter!

2021-02-11
Länk till avsnitt

34. Vad är Clubhouse? Edvin Törnblom förklarar

Mustiga Mauri är nutidens Filip & Fredrik och generation Z:s Jan Guillou - Nanna har tittat på Youtube. Kristofer har deltagit i en Kafkaroman. Edvin Törnblom gästar (!) och berättar om Elitstyrkans hemligheter, Sverige.

2021-02-04
Länk till avsnitt

33. Amanda Gorman är inte poet

Vi sörjer Lars Norén - en "svartsynt jävel som älskade julen". Linnea Wikblad hälsar på och uppskattar ljussättningen i Bonde söker fru. Kristofer tycker det finns många bra amerikanska poeter, men Amanda Gorman är inte en av dem.

2021-01-28
Länk till avsnitt

32. Stoppa pressarna bedriver homofobi

Kristofer ser en koppling mellan Qanon, Runar Sørgaard och Stoppa Pressarna - som ägnar sig åt homofobi formulär 1A. Nanna vill lägga ner all humaniora som bygger på känsla - och visste ni att hon jobbat som Dregens Nanny?

2021-01-21
Länk till avsnitt

31. Filmskapare åker räkmacka

Nanna har sett Familjen Bridgerton, om en Tindermarknad på steroider. Kristofer förespråkar mer marknadsekonomi i filmbranschen. Och vem ska bli första svensk att säga "Inte våra vikingar" efter stormningen av Kapitolium?

2021-01-14
Länk till avsnitt

30. Det stora kidnappningsdramat

Rappare som kidnappar rappare måste också kunna hanteras på kultursidorna. Älskar eller hatar bredbyxornas Björn af Kleen kvinnor? Och: Ulf Lundell - kan man vara mer förlöst?

2021-01-07
Länk till avsnitt

29. Årets gåva: ingen livemusik

Vi sammanfattar kulturens 2020. Kristofer kommer ut som rojalist och Nanna (tror att hon) har funnit svaret på varför kvinnor skapat mindre konst genom historien.

2020-12-31
Länk till avsnitt

28. Det privata avsnittet

Nanna bryter ihop av sitt släktskap med den ensamstående mamman Kristina Lugn. Arten grävande journalist - vi gillar den inte. Och: varför blir alla marxister på jul?

2020-12-24
Länk till avsnitt

27. Till Fredrick Federleys försvar

Vurmar man för personlig integritet är det bara principfast att inte kolla upp närståendes brottsdomar, menar Kristofer. Var Astrid Lindgren "tjock på rätt ställen"? Nanna ger oss sina spaningar från barnboksvärlden.

2020-12-17
Länk till avsnitt

26. Marcus Berggren: Tjejer ÄR roliga

Vår gäst ser ett komiskt geni i Bianca Ingrosso som lyckas med vad stand up-scenen aldrig klarat, Kristofer varnar högern för att upprepa vänsterns misstag 2014. Nanna engagerar sig i nya barnbibeln.

2020-12-10
Länk till avsnitt

25. Hanna och Amandas dubbelmoral

Woke-nytt rapporterar: Bröderna Hanson och Sia är cancelled. Greta-filmen får Nanna och Kristofer att gråta floder och vi spår en framtid med influencers som lever som de lär.

2020-12-03
Länk till avsnitt

24. Därför festar unga trots restriktionerna

Förlagsmannen Kristofer gillar "Kärlek & Anarki" mot sin vilja, Hedda 21 år ger perspektiv på Corona-tillvaron och Nanna ser en lifestyle-trend inom nazismen.

2020-11-26
Länk till avsnitt

23. Sätt Clark Olofsson att välkomna på Arlanda

Nanna har varit i Finland och skämts, Yung Lean är inte jättebra på musik men fantastisk på konst, och att läsa om Jens Liljestrands penis på en kultursida är beklämmande.

2020-11-19
Länk till avsnitt

22. Varför ska alla posera som dålig mamma?

Nanna ser en trend i att bra mammor skryter med att vara dåliga och tycka att allt är så jobbigt, Kristofer synar skvallersajten Stoppa pressarna. Också: När blir mumintroll könsmogna? Och hur blir tokroliga Jill Bidens framtid?

2020-11-11
Länk till avsnitt

21. Låt Bianca Ingrosso sörja sin abort

Kristofer tycker vi kan anamma det amerikanska valsystemet, Nanna efterfrågar ett mer nyanserat samtal kring abort. Och så pratar vi om två dinosaurier: Sean Connery och Jan Myrdal.

2020-11-05
Länk till avsnitt

20. Knyckare avslöjar: Rektor Hamids hemliga trådstarter

Flashbackexperten Emma Knyckare gästar oss och konstaterar att Hamid Zafar förtjänar sin titel "årets svensk". Nanna letar efter själen i nutiden och kommer fram till att det ju är ett verb. Sen tar vi själ (helg)!

2020-10-29
Länk till avsnitt

19. Freud - mest cancelled av alla

Är psykoanalys nya "konstnärslönen"? Inkomstgarantin finns inte kvar - men en del får terapi 4 gånger i veckan. Också: Kristofer påminns om när han trodde han var pedofil pga Wilma i Skärgårdsdoktorn.

2020-10-22
Länk till avsnitt

18. Emily in Paris - en basic reklamare

Låt folk dansa - eller förbjud dem. Fransmännen är att föredra framför präktiga Emily in Paris. Och David Attenborough får oss att förstå hur man bäst hanterar det sjätte massutdöendet vi står inför - genom meditation.

2020-10-15
Länk till avsnitt

17. "Han ska krossas som en lus" - favoritskandaler i Svenska Akademien

Vi pratar om när en gycklare fick Nobelpriset i litteratur, när akademien gav det till sig själva och om en legendarisk mejlkorrespondens. Också: Nanna försöker övertyga allas nya favoritfilosof Martin Hägglund om att berg har själ.

2020-10-08
Länk till avsnitt

16. Jonas Gardell - Sveriges mest lättkränkta?

Jonas Gardell tycker inte att han är självupptagen, Kristofer räknar till 35 "jag" i hans senaste Expressen-text. Nanna listar pedofilin i kulturen just nu.

2020-10-01
Länk till avsnitt

15. Ruth Bader Ginsburg - en relationsexpert

Amerikanska HD-domaren som blev ett populärkulturellt fenomen, Ruth Bader Ginsburg, är död. Vi pratar om hennes man. Också: Vad händer när Kardashians lagt ner?

2020-09-24
Länk till avsnitt

14. Only fans - sälj grej med tjej

Vi förklarar hur Only fans egentligen är ett forum för strejkbrytare och varför Patrik Lundberg är den senaste svensken att bli folkkär. Samtidigt är förståelsen för JK Rowling slut.

2020-09-17
Länk till avsnitt

13. Yung Wallander - Sagan om ringen i Euphoriatappning

K Andersson är livrädd för Mejanelever och ser det som ett sundhetstecken. Nanna vill förbjuda grupparbeten som Young Wallander - men ha mer av nordiska samarbeten.

2020-09-10
Länk till avsnitt

12. Cancel culture museum

Att vara pedofil light är inget nytt, däremot cancel culture. Se er själva i spegeln istället för att gaffla på Twitter, tycker Kristofer. Också: Insta-modeller ger litteraturtips. Blir de snyggare då? Nanna frågar Horace Engdahl.

2020-09-03
Länk till avsnitt

11. Förlossningsvideos - nutidens sex tape

Vi är tillbaka på 50-talet, menar Kristofer. Och Nanna tycker som vanligt att vi borde skämmas mer. + Paris Hilton goes rå.

2020-08-27
Länk till avsnitt

10. Åsa Lindeborg - en daddy's girl

Enormt hyllade "Samlade verk" påminner Kristofer om kulturmänniskors tråkiga Forum-smak. Nanna filosoferar om Instagram med Lena Andersson och intervjuar bokaktuella Cissi Wallin.

2020-08-20
Länk till avsnitt

9. Bipolär - creddigaste diagnosen

Kristofer och Nanna har båda diagnosen bipolär - men ingen av dem tror på det. När blev ångest coolt och vad gör det med kulturen? #slutaprataomdet

2020-08-13
Länk till avsnitt

8. Föräldrar förstör kulturen

Vi går igenom vad som hänt i sommar: Kanyes skov, Åsa Lindeborgs skvallersaftiga bok, free Britney och avgångskravet på kulturministern. Dessutom hatar Kristofer alla som har barn.

2020-08-06
Länk till avsnitt

7. Nyckeln till framgång för unga män

Moa Wallin är med och berättar för oss om den nya tidens framgångsrika mansideal. Nanna är trött på präktiga barnböcker och Kristofer upprörs av kunskapsföraktet i debatten.

2020-06-25
Länk till avsnitt

6. Bard - ett levande bevis på att ecstasy inte fungerar

Cissi Wallins självbiografi stoppas och identitetspolitik är plötsligt hetare än någonsin. Nanna tar reda på hur man gör ett sommarprat, och, producerar ett eget.

2020-06-18
Länk till avsnitt

5. Palmemordets antiklimax och 100 år av gökfilm

Ninja Thybergs långfilm Pleasure och Coronapandemin får upp "den svenska synden" på dagordningen igen. Hör också Nannas c-uppsats där Ivar Arpi och Åsa Lindeborg visar sig hålla med varandra (!).

2020-06-11
Länk till avsnitt

4. Kåta barn och kommer Nya tider på Bokmässan Play?

Mary Kate Olsens skilsmässa aktualiserar Elektra- och Oidipuskomplexet i kulturen. Och bokmässan i Göteborg står kvar när alla andra faller.

2020-06-04
Länk till avsnitt

3. S gangsterrappolitik och den nya tidens författare: skrivgärin

Från översteflatan till skrivgärin - vi definierar 3000 år av kvinnliga författare, pratar uniform-tv:s storhet (?) och Socialdemokraternas gangsterrapspolitik.

2020-05-28
Länk till avsnitt

2. Modeoraklet Anders Tegnell och kändisar som hatar rättssystemet

Vi pratar om själsfränderna Kim Kardashian och Promoe, analyserar trendsättaren Anders Tegnells garderob och diskuterar vem som krishanterar bäst - Isabella Löwengrip eller Paulo Roberto?

2020-05-21
Länk till avsnitt

1. Osexiga "Gift vid första ögonkastet" vs heta "Too hot to handle"

SVT:s avtändande realitysåpa GVFV" jämförs med Netflix sexosande nya serie Too hot to handle. Och om rejvarnas sorg över den danslösa sommaren. Vad ska moder jord göra?

2020-05-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.