Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Förundersökningspodden - Först med aktuella rättsfall

Förundersökningspodden - Först med aktuella rättsfall

Förundersökningspodden läser, granskar och diskuterar förundersökningsprotokoll i aktuella rättsfall i Sverige. Målet är att så snabbt som möjligt komma ut med ett avsnitt när ett protokoll har blivit offentlig handling och ge lyssnaren en fördjupning i rättsfallet. Podden drivs och spelas in av Dag och Acke, två personer med ett stort intresse för kriminalfall, kriminalhistoria och polisarbete. Dag har arbetat som kriminaljournalist i Malmö under flera år och Acke är Skånes svar på Leif GW Persson, minus professortiteln.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fupodden.podbean.com

Avsnitt

Arrestdöden

Michelle blev bara 20 år. Den 4:e november 2016 hittas hon död i arresten på Lunds polisstation och bara timmar tidigare hade en vårdchef bestämt att hon inte längre behövde den vård staten beslutat om. Men vem bär ansvaret för Michelles död?

2020-07-10
Länk till avsnitt

Mordet på T-Centralen

Ett bråk mellan ungdomar får katastrofala följder och en 17-åring dör inne på T-Centralen i Stockholm. En annan 17-åring flyr från platsen och ett enormt polispådrag inleds.

2020-06-24
Länk till avsnitt

Nyårsmordet i Sundsvall

Den 31 december samlas tre vänner för att fira in det nya året. Den 1 januari larmas polis till bostaden. En kvinna är död och en kvinna har en kniv i handen. Den misstänkte säger att hon inte minns något och misstänker att värdinnan drogat henne.

2020-06-09
Länk till avsnitt

Wilmafallet

17-åriga Wilma försvann den 14 november 2019 från sitt hem i Uddevalla och har fortfarande inte hittats. Hennes pojkvän sitter häktad för att ha mördat henne, men vägrar berätta något för polisen.

2020-05-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.