Sveriges 100 mest populära podcasts

Kaffe med Karolina

Kaffe med Karolina

Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna om natten. Ingrid Eliasson ser fram emot fikastunder med Karolina Sandros, präst i Svenska kyrkan. Koka en kopp kaffe och var med du med!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kaffemedkarolina.podbean.com

Avsnitt

Pepp inför podd om sinnesro

Eftersnack om styrka och funderingar kring ålderstecken, snoriga morgnar, handledsvärmare och det påbörjade adventscrescendot. Och så ser vi fram emot ny poddgäst med skön dialekt. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-11-26
Länk till avsnitt

Salta pinnar, styrka, ambulanser och konsten att andas

Vad händer när en högpresterande chef, karismatisk träningsinstruktör och supermorsa blir allvarligt sjuk? Kan man jobba ihjäl sig på ett roligt jobb? Är det bra eller dåligt att vara stark? Om att söka stillhet, förundran och tillåta sig ha roligt. Om skuld och skam, multivitamintabletter och att få kissa utan att jobbmejla. Och så lite om Franses Barbie och valet mellan Bachelor och UR. Gäst: Sofia Hansson, rektor och träningsinstruktör med erfarenhet av utmattning. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-11-19
Länk till avsnitt

Pepp inför podd om styrka

Vi ger oss på fler reflektioner kring pengar, om att göra rätt för sig och att köpa dyra diskmaskiner utanför budget. Och så dansar vi in helgen och satsar på att ?fake it ?til U make it?. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-11-12
Länk till avsnitt

Allhelgonabonus #2: Rysliga spindlar och kyrkogårdar

Karolina och Ingrid pratar om Halloween och allhelgona, och klämmer den rafflande årtalstävlingens sista del. Småprat, trams och djupdykningar i den andra av två minipoddar i allhelgonatid.

2022-11-05
Länk till avsnitt

Allhelgonabonus #1: Höstlovsmys och klurigheter

Karolina och Ingrid minns dofter och smaker från föräldraledigheten och utmanar varandra i årtals-quiz. Småprat, trams och djupdykningar i den första av två minipoddar i allhelgonatid.

2022-10-29
Länk till avsnitt

Pengar, elkostnader, givmildhet och guldstålar till kaffet

Hur ska det gå med räntorna, matpriserna och rumstemperaturen? Lånar vi för mycket? Kan någon bli rikare utan att någon annan blir fattigare? Borde den som är rik skämmas? Är pengar roten till allt ont? Kan en rik man komma till himlen? Blir man mer generös ju rikare man blir? Och så lite om Manchester City, den heta bostadsmarknaden på bondvischan i Halland och vad man gör på banken efter tre. Gäst: Olof Utbult, företagsrådgivare. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-10-22
Länk till avsnitt

Pepp inför podd om pengar

I uppladdningen inför nästa podd avhandlas glada hattar och pulled lobster, sliddriga blusar och hjälpsam, teknisk support på ICA. Och glöm aldrig visdomsordet ?yta räddar liv?. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-10-15
Länk till avsnitt

Paljetter, modellkontrakt, livsglädje och skillnaden mellan MS och PMS

Att som 23-åring få sjukdomen MS, dratta omkull i höga klackar på kullersten och planera för att ta sitt liv. Att leva med en ständig influensa-känsla och inte dejta varken Gud eller nån annan. Men mest om att strunta i att ?lyssna på kroppen? och istället dansa, shoppa kläder, skratta och klättra i berg. Gäst: Anna Bryngelsson, glädjespridare på mini-crosser från Hönö. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

 

2022-10-08
Länk till avsnitt

Pepp inför podd om livsglädje

Eftersnack och framåtblick ? vilka poddgäster vi har! Karolina och Ingrid laddar för nästa tema med prat om säsongs-toapapper, galaklänningar, kändisar och mysiga frukostar på färjan. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-10-01
Länk till avsnitt

Droger, Gud, inflytande och smaskiga Gaisare

Är det så farligt om tonåringar dricker lite sprit? Behöver drogförebyggandet verkligen starta i förskolan? Om makt och ansvar, Öckerö-metoden, föräldrarollen och risken med att vara spontan. Men också om tiden efter branden på Knippla, hur man ställer in sin livskompass och om det är lätt att säga hejdå till Gud. Gäst: Håkan Fransson, drogförebyggare i Öckerö kommun. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-09-24
Länk till avsnitt

Pepp inför podd om inflytande

Karolina och Ingrid avslöjar nästa gäst och värmer upp sina influencer-skills: Vem vill BeReal, vad är fortfarande cringe och sänds verkligen Gilmore Girls i tusenmiljoner avsnitt? Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-09-17
Länk till avsnitt

Salami, Madicken, samhällsengagemang och skojiga valaffischer

Karolina och Ingrid hakar på valspurten i elfte timmen. Vem vill och orkar längre engagera sig ideellt? Kommer nästa generation leda Sverige bättre? Hur mår ungdomar idag? Är diagnoser bara en trend? Om respekt och uppfostran, Gun och rebellen Jesus, mobilförbud och att vara född ur ett hjärta (och en mage). Gäst: Viktoria Johansson, rektor på Hedenskolan, Hönö. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-09-10
Länk till avsnitt

Bonus: Säsongstart

Kickstart för säsong SEX plus eftersnack och reaktioner på sommarens poddar. Och så lite om Håkan, köttiga frukostmackor och groddar, semester och ofrivillig tågluff. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-09-03
Länk till avsnitt

Sommarbonus #5: Skruvat fika och en queer kulturtant

Får vad som helst kallas dessert och hur låter SO-sången? Om japanska öar, kungalängder och annat. Karolina och Ingrid rundar av sommaren med småprat, trams och djupdykningar i den femte av fem minipoddar i sommar.

2022-08-20
Länk till avsnitt

Sommarbonus #4: Bröllopstankar och kvinnokamp

Ingrid letar längst ner i frysen, hittar mumintroll och undrar om 1800-talet var nyss, medan Karolina slår ett slag för feminismen. Småprat, trams och djupdykningar i den fjärde av fem minipoddar i sommar.

2022-08-06
Länk till avsnitt

Sommarbonus #3: Salt glass och jordens framtid

Karolina och Ingrid pratar allvar om klimatångest och lite mindre allvar om glass. Och så ber vi vänligen flingsaltet att lugna ner sig. Småprat, trams och djupdykningar i den tredje av fem minipoddar i sommar.

2022-07-23
Länk till avsnitt

Sommarbonus #2: Valspråk och kickstartad semester

Karolina och Ingrid snackar om chefer och stora val i kyrksvängen. Detta i gott sällskap med kattungar, Kalles-kaviar-killen och trendriktiga ägg. Småprat, trams och djupdykningar i den andra av fem minipoddar i sommar.

2022-07-09
Länk till avsnitt

Sommarbonus #1: Bulletproof coffee och kändisar

Vi kickar igång sommaren med midsommarkransar, tonårsminnen och frågan Vem där? Karolina tar poäng och Ingrid citerar tveksamma källor. Småprat, trams och djupdykningar i den första av fem minipoddar i sommar.

 

2022-06-25
Länk till avsnitt

Bonus: Livsresor

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om livsresor. Plus en del om sommarlov, betygshets, skenande matpriser, badpremiärer, maneter ... och så avslöjar Karolina en gammal lögn. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-06-18
Länk till avsnitt

Askungens klänning, livsresor, celiaki och sockerbullar

Kan en händelse ändra livets riktning helt? Hur blir det när någon man älskar hastigt dör eller tar sitt liv? Är det okej att gå till psykolog eller är psykisk ohälsa fortfarande tabu? Om att lära sig läsa som vuxen, ha Gud för sig själv, få vänner i alla åldrar och älska jobbet. Om att våga testa och våga göra fel. Gäst: Jenny Johansson, kiosktanten på Henrys kiosk. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-06-11
Länk till avsnitt

Bonus: Arbete

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om arbete. Fast egentligen mest tjöt om luktärtor, elastiska slangar, #swedengate, IT-plattformar, konfirmationer och nationaldagsfirande. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-06-04
Länk till avsnitt

Falukorvsmackor, arbete, trafikregler och lyckliga administratörer

Karolina och Ingrid pustar ut efter Kyrkfestival och Pridekalas med gökotta och ogräsrafs. Mår alla bättre av att arbeta än att vara lediga? Vilket är drömjobbet? Handlar arbetet om att härda ut till helgen kommer? Är arbetslöshet alltid jobbigt? Är arbetet en gåva från Gud och hur går det med vilodagen? Och något om mobillarm och att vakna med Olle Carlsson. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-05-28
Länk till avsnitt

Bonus: Pride

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om Pride, kärlek och vänskap. Vi gläds över Regnbågsmässan och laddar för Öckerö Pride- och kulturkalas i den sista regnbågspodden för i år med Karolina och Ingrid.

2022-05-21
Länk till avsnitt

Budapesttårta, pride, valpar och helt ofrivilliga dickpics

Vi laddar för Pride! Två influencers och en TV-stjärna snackar HBTQ, schlagers, orkidéer, hemsydda gardiner, sex, fjollighet, fest och glamour. Men också om våndan över att komma ut som gay, möta fördomar och hat, välja bort barn och att landa i ett annat liv än man först tänkte. Gäst: Tomas Götesson, Karolinas goda vän och ?en livs levande bög?. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-05-14
Länk till avsnitt

Bonus: HBTQ

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om HBTQ, regnbågsmuffins, QX-gala och gulliga HBTQIA+hundar. Och så firar vi stolt poddens 100:e avsnitt! Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-05-07
Länk till avsnitt

Prideflaggor, regnbågar, HBTQ och kyrkans utmaningar

Bög, flata, hen, HBTQIA+ ? vad får man säga och när blir det fel? Borde alla gå i Pride-parad? Kan man vara kristen och HBTQ-person? Hur långt har kyrkan kommit, topp tre bibelställen för och mot HBTQ och vad säger egentligen Jesus? Om att komma ut och att vara anhörig, om bemötande och fördomar. Gäst: Johanna Wikberg, präst och engagerad i EKHO ? ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-04-30
Länk till avsnitt

Påskbonus #3: Gurkis och blomstrande strykbrädor

Sista provsmakningen och final för påsktipsrundan. Karolina förklara teologisk matte och Ingrid ältar vidare om Jesus utseende.  Småprat, trams och djupdykningar i den sista av tre minipoddar i påsktid.

2022-04-23
Länk till avsnitt

Påskbonus #2: Påskotta och sliriga äggrätter

Präglas påskhelgen mest av påskefyrar, trädgårdshandskar, gudstjänst eller partaj? Ingrid har helt glömt pandemin och Karolina briljerar med äggkunskap. Småprat, trams och djupdykningar i den andra av tre minipoddar i påsktid.

2022-04-16
Länk till avsnitt

Påskbonus #1: Tyska påskägg och 1700-talsgodis

Karolina och Ingrid ser fram emot Stilla veckans kontraster och påsklovets vila, provsmakar godis och funderar över påskkängurus i Karolinas påsktipsrunda ? ett, kryss eller två? Småprat, trams och djupdykningar i den första av tre minipoddar i påsktid.

2022-04-09
Länk till avsnitt

Bonus: mat

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om mat. Om lasagne och surt bacon kryddat med gödseldoft, sommartidsvaka, Ukraina och spaupplevelser i både micro och frysfack. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-04-02
Länk till avsnitt

Lasagnette, smågodis, mat och eventuell sommartid

Är vetemjöl och socker den stora boven? Ska samhället ta ansvar för min hälsa? Vad finns det för skäl att äta mer vegetariskt? Åt man bättre på Bibelns tid? Rekommenderade Jesus verkligen 68 brödskivor om dagen? Plus en del om machokött, tumregeln ?gott är onyttigt? och innehållet i Rikshospitalets diet. Gäst: Lina Johansson, dietist. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

 

2022-03-26
Länk till avsnitt

Bonus: fåfänga

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om fåfänga. Mer om udda skönhetsideal, stilresor och Jesus looks. Och så gläds vi över Ukraina-engagemang och kaffe i vårsolen.  Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-03-19
Länk till avsnitt

Sminkfria dagar, fåfänga och högvinst i Brie-lotteriet

Karolinas ger träningstips och blir åksjuk i Ingrids nya glasögon. Är det negativt att vara fåfäng? Vilka är de vanligaste skönhetsoperationerna för kvinnor ? och för män. Är alla ingrepp fåfängliga? Är det fåfängt att vara macho eller att ha jaktlicens? Var Jesus ful, säger Bibeln något om fåfänga? Och lite om Vasalopps-plockepinn, fransk grammatik och stilresor. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-03-12
Länk till avsnitt

Bonus: övertygelse

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om övertygelse. Är kristen tro övertygande? Hur ser Putins övertygelse ut och vem borde vara världens president? Å så lite girlpower på det. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-03-05
Länk till avsnitt

Veganska färger, övertygelse, Tinder och slirig gummisemla

Vad är du övertygad om? Vem har påverkat dina ställningstaganden? Ger akademisk kunskap eller känsloupplevelser en starkare tro? Vem tror på dig? Om tvivel, tro och en hel del om tyngtäcken, vuxenpoäng, partysamtal och utmaningen att dela med sig. Gäst: Sara Johannesson, präst. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-02-26
Länk till avsnitt

Bonus: förlåtelse

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om förlåtelse. Finns det något som är oförlåtligt? Och till det en smaskig blandning av tårta, ungherrar och tankar om sömn. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-02-19
Länk till avsnitt

Tandläkarspa, förlåtelse och blöta långkalsonger

Karolina och Ingrid laddar för sportlov och Alla hjärtans dag med råghjärtan och bålträning. Varför är det så svårt att säga förlåt? Vad är själva poängen med förlåtelse? Hur kan Gud förlåta det jag gjort mot någon annan? Plus gummi-julgranar, gafflar och biskopar ? både svenska och sydafrikanska. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-02-12
Länk till avsnitt

Bonus: tålamod

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om tålamod. Med pigg blick och stram nacke inväntar vi tålmodigt tid med vänner, gatsoparbilen, semlor, guldregn och mello. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-02-05
Länk till avsnitt

Oxveckor, tålamod, Tegnell och klämda råttor

Nytt år, nya rutiner! Blir det 75 eller 14:10? Funkar det att sova på ett sängbord? Orkar vi hålla ut i pandemin? Vad är tålamodets motsats ? otålighet eller vrede? Kan man öva upp sitt tålamod och måste man vara tacksam mitt i skiten? Karolina och Ingrid tjötar om munskydd, säkerhetsbälten, kattsärbos och frågvisa barn. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2022-01-29
Länk till avsnitt

Bonus: Säsongstart

Eftersnack och reaktioner på julpoddarna och kickstart för säsong FEM! Vem vann julflätan? Vem är prästens livvakt? Om nyårsfest med covidpass, drömmar om våren och lite motorsnack. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2022-01-22
Länk till avsnitt

Julbonus #5: Köttbulleprank och att vara pank

Karolina och Ingrid rundar av säsong fyra med inälvsmat, givmildhet, vardagsrutiner och en smaskig final för Karolinas julfläta. Småprat, trams och djupdykningar i den sista av fem minipoddar i jultid.

Tips: Veckans podd i retur! Säsong 2 avsnitt 1 från 15 augusti 2020 ? Rutiner, gudmödrar, prestationskrav och smoothies med smak av gräs

https://kaffemedkarolina.podbean.com/e/rutiner-gudmodrar-prestationskrav-och-smoothies-med-smak-av-gras/

2022-01-15
Länk till avsnitt

Julbonus #4: Unga lyssnare, baclava och balaclava

Ut med Olga, in med Filippa och döden. En bit in på det nya året bjuder Karolina och Ingrid på apelsinvatten, korv från Iran, top-emojin och en stjärna. Småprat, trams och djupdykningar i den fjärde av fem minipoddar i jultid.

Tips: Veckans podd i retur! Säsong 1 avsnitt 2 från 30 maj 2020 ? Flygplansläge, döden, tacostudent och sms-relationer

https://kaffemedkarolina.podbean.com/e/flygplanslage-doden-tacostudent-och-sms-relationer/

2022-01-08
Länk till avsnitt

Julbonus #3: Pyamas och kaffebrödspizza

Spontan-recept, tvärdrag, stavning enligt Fem-myror-manér och så reder vi ut vem som öppnar när det ringer på dörren. Karolina och Ingrid bjuder på småprat, trams och djupdykningar i den tredje av fem minipoddar i jultid.

Tips: Veckans podd i retur! Säsong 2 avsnitt 11 från 24 oktober 2020 ? Frukosttårta, utemöbler, tro och plågsamma gudstjänstförsök

https://kaffemedkarolina.podbean.com/e/frukosttarta-utemobler-tro-och-plagsamma-gudstjanstforsok/

2022-01-01
Länk till avsnitt

Julbonus #2: Dansk juleman och saffranssemla

Karolina och Ingrid flätar vidare, snackar julfika och oumbärliga nappar. Kan tomten vara tjej och kommer hen alltid med lykta över snötäckt ås? Småprat, trams och djupdykningar i den andra av fem minipoddar i jultid. 

Tips: Veckans podd i retur! Säsong 3 avsnitt 14 från 24 april 2021 ? Corona, drivkrafter, pilgrimsmiddagar och strategisk inkontinens. 

https://kaffemedkarolina.podbean.com/e/corona-drivkrafter-pilgrimsmiddagar-och-strategisk-inkontinens/

2021-12-25
Länk till avsnitt

Julbonus #1: Paketpapper och orangea munkar

Karolina och Ingrid kickar igång årets julbonusar med sammetsgardiner, jultidningar och premiär för Karolinas julfläta ? vilket är ordet vi söker? Småprat, trams och djupdykningar i den första av fem minipoddar i jultid.

Tips: Veckans podd i retur! Säsong 2 avsnitt 19 från 19 december 2020 ? Bonus: julstök. https://kaffemedkarolina.podbean.com/e/bonus-julstok/

2021-12-18
Länk till avsnitt

Livepodd: Glögg med Karolina!

Karolina och Ingrid bjuder på livepodd med Ludvig Åberg, sång och musik och Frida Blomqvist, sidekick! Sing-along, glögg med tillbehör, överraskningar, trams och allvar. Inspelning från Hönö kyrka 11 december 2021. Livepodden går också att se i Facebookgruppen ?Kaffe med Karolina ? påtår? eller via webben: svenskakyrkan.se/ockero

2021-12-13
Länk till avsnitt

Bonus: Vanor

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om vanor. Om lingonpoesi, trökiga psalmer och fredagsmys med en twist. Hur noga är det med allt? Kan rutiner vara nåt positivt? Och som final: pepp inför liveshow! Minipodd med Karolina och Ingrid.

2021-12-04
Länk till avsnitt

Sparkling winterglögg, traditioner, vanor och gul snö runt fönstren

Ingrid och Karolina gläntar på dörren till julen och avhandlar hur det alltid har varit. Vilket är årets juleskum? Hur gör vi med vask-slask-problemet? Handlar traditioner alltid om mat? Behöver vi andliga vanor? Vi aviserar också en helt ny tradition, önskar gott slut på kyrkoåret och snackar om när djuren bör utfordras. Småprat, trams och den här gången lite färre djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2021-11-27
Länk till avsnitt

Bonus: Relationer

Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om relationer ? tänk om alla hade vågat berätta hur de egentligen har det! Det blir också djupdykning i bibeln och en stor, maffig applåd för alla män. Minipodd med Karolina och Ingrid.

 

2021-11-20
Länk till avsnitt

Grillkillar, sömnbrist, relationer och salutogena mandelcigarrer

Vilka är de vanligaste problemen i en kärleksrelation? Är det en fördom att män har svårt för att tala om känslor? Gör kriser relationen starkare? Triggar julen konflikter? Om våld i hemmet, tips för att få relationer att hålla och skillnaden på terapi och samtalsstöd hos en präst. Gäst: Christer Jonasson, föräldrarådgivare och terapeut. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2021-11-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.