Sveriges 100 mest populära podcasts

Fantastisk hälsa

Fantastisk hälsa

Vi kommer att leda dig genom en djungel av information till genvägarna mot en fantastik hälsa Vi som lagar podden är Kocken och Matentreprenören Johan Erkkilä, Svensk specialistläkare och Doktor inom Funktionell Medicin i USA Dr Cecilia Furst och Pt, Kostrådgivare och Elitidrottare Nils-Paul SKåra. Vi tar oss av områden som: Mat, Motion/Rörelse, Återhämtning, Genetik, Mental hälsa och mycket mer.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fantastiskhalsa.com

Avsnitt

#67 Psykisk Hälsa - Øystein Skarsbø: Yogalärare & blivande Zen-coach

Med anledning av världsdagen för psykisk hälsa som ägde rum i söndags (10/10) så tar vi en pause i vår serie om Hormoner för att prata om just psykisk hälsa. Psykisk hälsa är ett väldigt viktigt område som bör diskuteras och lyftas fram i och med att många mår dåligt psykiskt. Veckans gäst Øystein Skarsbø @oysyoga är yogalärare med fokus på terapeutisk yoga, han har självt mått dåligt psykiskt men hittat sin väg mot en bättre hälsa. Øystein håller även på att utbilda sig till Zen-coach. Øystein delar både egna erfarenheter och tips som har hjälpt honom mot en bättre hälsa. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-10-15
Länk till avsnitt

#66 Hormoner Del 5 - Testosteron

Denna veckan pratar vi om Testosteron i podden.Testosteron har flera viktiga funktioner i kroppen. Muskelmassa är positivt för testosteron det är därför viktigt att träna. Vi behöver också testosteron för att bygga ett hälsosamt skelett och detta är extra viktigt för äldre då ett svagt skelett kan leda till benbrott. Riktig testosteron mängd är också viktigt för sexlusten. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-10-08
Länk till avsnitt

#65 Hormoner Del 4 - Insulin

Denna veckan tar vi oss av den 4 delen av vår serie om Hormoner och denna gången är det hormonet Insulin vi pratar om. Insulin har många effekter i kroppen. Den kontrollerar blodsocker, motverkar effekten av kortisol och adrenalin, hjälper kroppen att reparera sig samt medverkar vid produktion av seretonin för att nämna några av dessa effekter. Som med många andra hormoner ska man inte ha för mycket eller för lite och du kan styra insulinet med hjälp av vad du äter och när du äter. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-10-01
Länk till avsnitt

#64 Hormoner Del 3 - Kortisol

Denna veckan tar vi oss av den tredje delen av vår serie om Hormoner och denna gången är det kortisol som är temat. Kortisol är ett livsnödvändigt hormon, men vi ska inte ha för mycket av den. Våra kroppar frisätter kortisol när vi är stressade och kroppen förstår inte skillnad på olika typer av stress, det är därför viktigt att försöka lyssna på sin kropp och känna efter hur du mår. Om du har stressat en hel dag så är det inte bra att i tillägg träna på ett sätt som skapar stress och tar ut kroppen ännu mer. Så om du känner dig stressad och sliten är det mycket bättre att göra något som lugnar ner kroppen och inte sliter på den som tex en promenad i naturen, meditation, lugn yoga osv. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-09-24
Länk till avsnitt

#63 Hormoner Del 2 - Sköldkörtelhormon

Denna veckan tar vi oss av den andra delen av vår serie om Hormoner och denna gången är det sköldkörtelhormon som är temat. Detta är viktiga hormoner då dem har en påverkan på i stort sett var enda funktion och struktur i kroppen. Det är därför viktigt att ha balans i sköldkörtelns funktion. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-09-17
Länk till avsnitt

#62 Hormoner Del 1 - Östrogen

Denna veckan lanserar vi det första avsnittet av vår serie om Hormoner. Området vi starter med är hormonet Östrogen. Detta är en väldigt viktigt hormon då östrogenet har över 400 viktiga funktioner i kroppen. Både män och kvinnor har behov av östrogen i riktig mängd och störningar och rubbningar kommer ha olika effekter på en man och en kvinna. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-09-10
Länk till avsnitt

#61 Svamp & Smak - Inger-Lise Østmoe: Svampkonsulent & Nyttoväxt expert

Denna veckan pratar vi om svamp och smak. Vi har tidigare pratat om olika typer av svampar som är väldigt potenta och används flitigt av både idrottare, biohackers och andra högpresterande som tex chaga, cordyceps, reishi osv. Men det finns ju också så mycket fantastisk matsvamp. Veckans gäst kan väldigt mycket om just svamp, från dom godaste matsvamparna till dom du ska undvika. Svamp är också en väldigt bra och naturlig källa till smak då den tillför massa umami till maten. Om du vill ha en fantastisk hälsa så är det viktigt att njuta av god mat också. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-09-03
Länk till avsnitt

#60 ADHD

Adhd är faktiskt ett tillstånd som går att påverka. Doktorer som i likhet med Cecilia jobbar funktions medicinskt har fått väldigt goda resultat med sina patienter med Adhd och Add. Varför är det så? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-08-27
Länk till avsnitt

#59 Medgång & Motgång - Mathias Falk : Mentaltränare & Naprapat

Denna veckan har vi tillbaka vår goda vänn och mentaltränare, Mathias Falk. Denna gången pratar vi om medgång och motgång. Mathias delar egna erfarenheter på både områdena och han ger även tips på hur du bättre kan hantera motgång och oftare befinna dig i medgång. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-08-20
Länk till avsnitt

#58 Dygnsrytm Del 4 - Immunförsvaret

Denna veckan är det dags för den sista och fjärde delen av vår serie om dygnsrytm. Veckans fokus område är Immunförsvaret och hur din dygnsrytmen och dina klockgener påverkar immunförsvaret. Detta är ett lite mer komplext område än tidigare avsnitt men väldigt relevant med tanke på din hälsa. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-08-13
Länk till avsnitt

#57 Dygnsrytm Del 3 - Sömn

Denna veckan är det dags för den tredje delen av vår serie om dygnsrytm. Veckans fokus område är Sömn och hur din dygnsrytmen påverkar sömnen. Vilken är den optimala tiden att gå och lägg sig och när är det bäst att kliva upp nästa dag? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-08-06
Länk till avsnitt

#56 Dygnsrytm Del 2 - Träning

Denna veckan presentera vi den andra delen av vår serie om dygnsrytm. Veckans fokus område är Träning och hur din dygnsrytmen påverkar träningen. Vill du uppnå bäst effekt av träningen är det vissa tider på dygnet som är fördelaktiga att träna på. Typen av träning har också en stor betydelse, det är inte samma tid på dygnet som är optimal för styrketräning som är optimal för tex löpning/cykling. Genom att följa din naturliga dygnsrytm och dina klockgener så kan du påverka ditt träningsresultat. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-07-30
Länk till avsnitt

#55 Djup Detox - Anniken Nayeli: Hälsocoach & Detox Ninja

Denna veckan pratar vi om djupgående Detox med Anniken Nayeli. Anniken jobbar med djupgående detox där hon bland annat tar hjälp av olika potenta ämnen som du hittar i olika örter för att hjälpa kroppens avgiftning. Intresset för detox startade när Anniken blev väldigt sjuk och var sängliggande i flera år. Djupgående detox blev hennes väg tillbaka till där hon är idag och det är den kunskapen hon vill dela med dig. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-07-23
Länk till avsnitt

#54 Kosttillskott vid träning - Del 3 Inflammation

Denna veckan följer vi upp föregående veckas tema med den sista & 3 delen av Kosttillskott vid Träning. Denna veckan fokuserar vi på inflammation som är naturlig del av träning men något du vill ha i riktig mängd. Vissa kosttillskott har en antiinflammatorisk effekt på kroppen samtidigt som dom har flera andra fördelar på din hälsa. I veckans podd avsnitt delar Nils-Paul med sig av sina favoriter. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-07-16
Länk till avsnitt

#53 Kosttillskott vid träning - Del 2 Nervsystemet

Denna veckan presenterar vi den andra delen om kosttillskott vid träning med Nils-Paul & denna gången är det fokus på nervsystemet. Nils-Paul delar med sig av sina bästa tips som har gett goda resultat för honom själv. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-07-09
Länk till avsnitt

#52 Regenerativ Hälsa - Terje Lillemark: Naprapat

Denna veckan har vi besök av Terje Lillemark. Vi har tidigare pratat om regenerativt jordbruk i podden men denna veckan pratar vi om hur man kan jobbar regenerativt med människor. Vi delar samma helhetlig syn på hälsa som Terje och vi ser fram emot ett samarbete då vi nu också har blivit kontorsgrannar på @startblokka i Oslo där vi har vår nya podd studio och Terje har sin mottagning. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-07-02
Länk till avsnitt

#51 Ren VS Processad Mat

Denna veckan pratar vi om Ren vs Processad Mat. Vi fick en förfrågan från en av våra lyssnare om vi kunde diskutera detta området, vilket vi såklart hade lust till då detta är väldigt relevant och kan ha en stor påverkan på din hälsa. Är det något speciellt område du vill att vi ska ta upp i podden skicka ett meddelande så är det mycket möjligt vi tar oss av det. Så varför borde vi äta ren mat och vad menar vi när vi säger processad mat? Vad borde du undvika och är det någon processad mat som är ok?
2021-06-25
Länk till avsnitt

#50 När hälsa blir till extremism - Elisabeth Relander: IKYA-terapeut

Denna veckan har vi besök av Elisabeth Relander. Hon jobbar idag som IKYA terapeut och lever ett balanserat liv. Det har inte alltid varit så, Elisabeth hade en väldigt extremistisk syn på hälsa som inte var bra för henne. Som tur var hittade hon en metod som verkligen hjälpte henne och idag jobbar hon med den metoden. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-06-18
Länk till avsnitt

#49 Dygnsrytm Del 1 - Vikt

Denna veckan pratar vi om dygnsrytm med fokus på vikt. Vi är inställda på att äta vid speciella tidpunkter som är när kroppen är redo att ta emot och bryta ner maten. Dessa klockgener kan du inte laborera med då dem har utvecklats med oss i hundratals år. Men du kan använda detta till din fördel genom att äta vid dessa tidpunkter och välja rätt typ av mat vid rätt tidpunkt. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-06-11
Länk till avsnitt

#48 Utbrändhet & Panikångest - Mathias Falk: Naprapat & Mentaltränare

Denna veckan har vi besök av Mathias Falk, naprapat och mentaltränare, i podden. Mathias jobbade som IT-konsult och var aktiv fotbollspelare, han jobbade på och reflekterade aldrig hur han egentligen mådde. En dag träffade han väggen och blev utbränd. Han fick panikångest och vågade inte lämna lägenheten. Han provade några olika psykologer men det hjälpte inte utan blev snarare värre. Tillslut hittade han något som verkligen fungerade och det tände en inre glöd i honom och en stark önskan om att hjälpa andra som har det tufft, genom att använda en liknande behandlingsform som han själv fått uppleva. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-06-04
Länk till avsnitt

#47 Kosttillskott vid träning - Del 1

Denna veckan följer vi upp vårt tidigare podd avsnitt om kosttillskott men med fokus på tillskott vid träning. Nils-Paul får massa frågor ang vilka kosttillskott han rekommenderar vid träning. Kosttillskott är så brett så vi har valt att dela upp Nils-Pauls rekommendationer i 4 delar. Denna veckans tar vi oss av del 1 där vi fokuserar på muskelsystemet. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-05-28
Länk till avsnitt

#46 Regenerativt Jordbruk - Andrew McMillion: Bonde

Denna veckan pratar vi om regenerativt jordbruk. Veckans gäst Andrew McMillion har sin egen gård utanför Oslo. Han driver både regenerativt och reproduktivt. Andrew berättar hur han jobbar och delar massa kunskap. Är regenerativt jordbruk lösningen för framtiden? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-05-21
Länk till avsnitt

#45 Varför kosttillskott?

Denna veckan pratar vi om kosttillskott. Behöver du ta kosttillskott om du äter varierad kost? Den frågan är lite mer komplicerad än många tror och det är många faktorer som spelar in. Nästa fråga är om du nu behöver kosttillskott, vilka ska du välja? Vissa kosttillskott kan vara bra för dig medans andra kan ha en negativ effekt. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-05-14
Länk till avsnitt

#44 Brasilianska jiu-jitsu - Brigitte Mondaca Escobar: Världsmästare i Brasilianska jiu-jitsu.

Denna veckan har vi besök av Brigitte Mondaca Escobar som är världsmästaren i Brasilianska jiu-jitsu. Hon valde att följa sin dröm och sa upp jobbet för att satsa helhjärtat på den sporten hon älskar. I veckans podcast avsnitt kan du höra hennes berättelse från när hon fick upp ögonen för sporten till där hon är idag.
2021-05-07
Länk till avsnitt

#43 Socker

Denna veckan pratar vi om socker i podden. Dom flesta gillar sötsaker och det är helt naturligt, men hur illa är sockret för din hälsa? Som tur är finns det endel alternativ som är bättre än andra, för det behöver inte betyda att du ska utesluta sötsaker helt, bara ta bättre val och begränsa mängden till en rimlig nivå. Du hittar bland annat naturlig sötma i grönsaker, frukt och bär som du kan dra nytta av för att balansera smaken i det du lagar. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-04-30
Länk till avsnitt

#42 En Dröm Retreat - Mariano Garcia: Producent, Film & Foto

Vad vill du uppleva på en dröm retreat? Veckans gäst i podden är en viktig person i vårt team, det är mannen som filmar och spelar in podcasten Mariano Garcia. Den här veckan pratar om hur vi ska designa en dröm retreat i en fantastisk omgivning. En viktig del av Fantastisk Hälsa är kunskapsdelningen och i tillägg till vår podd kommer vi att arrangera event i Sverige och Norge men också på andra platser i världen. Drömmen är att hitta unika platser där vi kan skapa något alldeles speciellt. Mariano har nu hittat en sådan plats i Spanien som han ska bygga upp och vi är såklart med och bidrar.Vi ser fram emot att ta dig med dit. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-04-23
Länk till avsnitt

#41 Medvetenhet - Tine Brager Hynne: Rosenterapeft & Psykoterapeut

Denna veckan pratar vi om Medvetenhet med vår gäst Tine Brager Hynne. Tine arbetar som Rosenterapeft och Psykoterapeut. I arbete med sina klienter är en viktig del att göra dem medvetna. Vi kan inte ändra någonting förrän vi blir medvetna om tankar, känslor, kroppsliga förnimmelser. För att bli medvetna måste vi öva förmågan vi alla har av att vara närvarande här och nu. Tine öppnar upp sig och delar med sig av personliga erfarenheter. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-04-16
Länk till avsnitt

#40 Sommarkroppen

Den här veckan pratar vi om något som alltid är aktuellt i dessa tider och det är Sommarkroppen. Nils-Paul får alltid många frågor om detta och imorgon kan du höra hans bästa tips. Något som vi kan säga säkert är att det inte finns några Quick Fix. I vart fall inte om du vill göra det bärkraftigt på ett sätt som inte skadar din hälsa. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-04-09
Länk till avsnitt

#39 Biohacking - Aleksander Stormskjold: Biohacker & Performance Coach

Denna veckan pratar vi om ett spännande ämne som blir allt mer populärt och det är Biohacking. Det låter kanske som något komplicerat men det finns många olika nivåer av biohacking. Veckans gäst Aleksander Stormskjold delar sina egna erfarenheter som han fått efter många års testande. Aleksander jobbar också med något annat spännande och det är en mat robot som serverar god och hälsosam mat. Detta är den första roboten i sitt slag och den har massa fördelar. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-04-02
Länk till avsnitt

#38 Lycka - Anniken Binz: Mentaltränare

Den här veckan har vi besök av vår tidigare gäst i podden, Mentaltränaren Anniken Binz. Vi pratar om ett viktigt ämne som dom flesta söker efter och vill ha mer av i livet och det är Lycka. Vad ska till för att du ska känna dig lycklig oftare? Hur kan du påverka hur du mår och vad du känner? Kan ett jagande efter konstant lycka ha motsatt effekt? Anniken delar engagerat med sig av sin kunskap och egna erfarenheter. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-03-26
Länk till avsnitt

#37 Mjölk & Mjölkprotein

Den här veckan följer vi upp vårt tidigare samtal om laktos men med fokus på mjölk och mjölkprotein. Så varför kan vissa mjölktyper vara bättre för dig än andra? Vilka är att föredra? Och sist men inte minst stämmer det att du måste dricka mjölk för att få ett starkt skelett? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-03-19
Länk till avsnitt

#36 Sjukdomen blev motivationen till ändring - Annette Staubo: Tidigare cancerpatient

Den ha?r veckan har vi beso?k av Annette Staubo i podden. Na?r Annette blev sjuk bo?rjade hon en a?ndringsprocess som va?xte fra?n att fo?rst go?ra positiva saker fo?r sin egen ha?lsa till en dro?m om att kunna hja?lpa ma?nga ma?nniskor. Annette a?r tidigare TV-produktionsledare och advokat, mor till tva? sma?barn och nu en ivrig gro?n entusiast. Na?r hon fick bro?stcancer ho?sten 2018 och insa?g hur mycket kost har att sa?ga fo?r immunsystemet och fo?rebyggande ha?lsa vaknade aktivisten i henne. Nu ka?mpar hon fo?r mer ekologisk mat i na?rbutiken och gro?nare mat pa? norska sjukhus och vi hejar pa? henne! Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-03-12
Länk till avsnitt

#35 Laktos - ja eller nej?

Denna veckans tar vi upp ett a?mne som a?r va?ldigt relevant fo?r dom flesta och det a?r Laktos. Laktos a?r alltsa? mjo?lksocker som finns i alla da?ggdjurs mjo?lk. Na?r vi a?r sma? har vi inga problem att ta hand om laktosen men det a?ndras na?r vi blir a?ldre och det a?r ma?nga som da? blir ka?nsliga mot laktos, varfo?r a?r det sa?? Detta a?r na?got av det vi pratar om i veckans podcast avsnitt och vad effekten blir om du nu utsa?tter dig fo?r laktos i kosten na?r du egentligen a?r ka?nslig/intolerant mot laktos. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-03-05
Länk till avsnitt

#34 Fördelar med styrketräning

Denna veckan pratar vi om styrketra?ning i podden. Styrketra?ning a?r ha?lsosamt fo?r alla oavsett a?lder och det a?r aldrig fo?r sent att bo?rja. Nils-Paul delar sin kunskap inom omra?det och ga?r in i detalj pa? dom olika positiva effekterna av styrketra?ning. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-02-26
Länk till avsnitt

#33 Gluten - ja eller nej?

Gillar du bro?d och bakverk? Denna veckan tar vi upp ett a?mna som a?r aktuellt fo?r ma?nga och det a?r fra?gan om gluten, a?r gluten da?ligt fo?r dig? I veckans podcast avsnitt kan du ho?ra Dr Cecilia bera?tta om hur gluten pa?verkar kroppen. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-02-19
Länk till avsnitt

#32 Prestation - Peter Cederholm: Performance Coach

Den ha?r veckan a?r va?r tidigare podcast ga?st Peter Cederholm tillbaka och denna ga?ngen pratar vi om prestation, na?got han jobbar med dagligen i sitt jobb som performance coach. Vad ta?nker du na?r du ho?r ordet prestation? Ka?nner du motivation eller press och stress? Peter delar fler tips som du kan dra nytta av fo?r att prestera ba?ttre. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-02-12
Länk till avsnitt

#31 Mat av Rester

Den här veckan har vi besök av kocken Jimmy Øien från Restaurangen Rest i Oslo.

Vi pratar bland annat om hur du kan vara med och minska matsvinnet.

Minskar vi matsvinnet så har det en stor positiv påverkan på planeten.

Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.

2021-02-05
Länk till avsnitt

#30 Histamin känslig?

Den ha?r veckan pratar vi om Histamin i podden. Det a?r ma?nga som reagera pa? histamin i maten och kanske a?r det just din ka?nslighet mot histamin som a?r orsaken till att du har magont, huvudva?rk, illama?ende, diarre? eller fo?rstoppning? Sa? vad a?r Histamin och hur vet du om du a?r sa?rskilt ka?nslig mot histamin? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-01-29
Länk till avsnitt

#29 Träning Hemma & Ute

Denna veckan pratar vi om na?got som a?r va?ldigt aktuellt i dessa tider och det a?r tra?ning hemma och ute. Med tanke pa? att tra?ningscenterna a?r helt sta?ngda i Norge och i Sverige sa? a?r det ocksa? vissa begra?nsningar sa? a?r det ma?nga som tra?nar ba?de hemma och utomhus. Vi diskuterat olika tra?nings alternativt och Nils-Paul delar sina ba?sta tips. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-01-22
Länk till avsnitt

#28 Helhetlig Hälsa - Anette Gleichmann: Grundare av No5-huset

Veckans ga?st i podden a?r Anette Gleichmann grundaren av No5-huset. Anette startade No5-huset i 2016 fo?r att hon saknade en plats som erbjo?d flera olika ha?lsofra?mjande tja?nster under samma tak, samt en mo?tesplats fo?r ma?nniskor med intresse och passion fo?r filosofi och samha?llsengagemang. Hör Anettes historia som var den bidragande orsaken till att No5-huset blev till. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-01-15
Länk till avsnitt

#27 Nytt år & Nya möjligheter

Denna veckan fortsa?tter vi pa? samma tema som fo?rra veckan med a?ndring & ma?l, men med fokus pa? tra?ning. Har du kanske en o?nskan om att detta a?ret ska du komma i bra from och tra?na mer? Nils-Paul delar sina ba?st fo?r tips pa? hur du kan ga? tillva?ga fo?r att uppna? dina tra?ningsma?l. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-01-08
Länk till avsnitt

#26 Mål & Ändring - Siri Haukebø: Coach

Har du na?gra nya ma?l/nya?rslo?ften fo?r det kommande a?ret? Dom flesta nya ma?l/nya?rslo?ften bryts efter ett tag, sa? hur skapar du la?ngvarig a?ndring och uppfyller dina ma?l? Veckans ga?st Siri Haukebø jobbar professionellt med ma?lsa?ttningen och a?ndring som coach. Hon delar egna erfarenheter och flera tips Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2021-01-01
Länk till avsnitt

#25 Julen - Maten, drycken & aktiviteterna

Den ha?r veckan pratar vi om julen i podden. Hur vill du fira din jul? A?r det den klassiska julmaten som ga?ller eller pro?var du nya varianter? Gillar du ba?st att bara ta det lugnt eller a?r det olika vinteraktiviteter som ga?ller under julen? Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-12-25
Länk till avsnitt

#24 Funktionell Medicin  

Denna veckan pratar vi om Funktionell Medicin & vad som skiljer den från skolmedicinen. Dr Cecilia förklarar och delar några exempel på hur hon har jobbat med olika patienter. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-12-18
Länk till avsnitt

#23 Plantbaserad kost - Hanne-Lene Dahlgren: Vegetarentusiast

I veckans podd avsnitt pratar vi om plantbaserad kost med Hanne-Lene Dahlgren. Hanne-lene har skrivit Norges mest sa?lda vegetariska kokbok och a?r nu aktuell med sin andra bok. Vissa tror kanske att Vegetar/vegansk a?r trist och smaklo?st, detta a?r helt fel och na?got vi prata om. Vi pratar a?ven om klimatet och varfo?r det a?r smart att a?ta plantbaserad mat med tanke pa? ha?lsan. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-12-11
Länk till avsnitt

#22 Ungdomshälsa - Sherry Hakimnejad: Barnskydds pedagog

I veckans podd avsnitt pratar vi med Sherry fra?n Kompass & co som jobbar med barn & unga som va?xer upp i en sa?rbar miljo?. Va?gen till en fantastisk ha?lsa a?r va?ldigt olik fra?n person till person & va?gen dit har olik la?ngd. Om du sta?ndigt oroar dig fo?r din & din familjs framtid & om du kommer att ha mo?jlighet att ta?cka alla basbehov, sa? a?r tanken om att optimera din ha?lsa la?ngt bort. Fo?r ma?nga ungdomar a?r detta en del av deras vardag. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-12-04
Länk till avsnitt

#21 När blir hälsa ohälsa?

I denna veckans podcast pratar vi om na?r ha?lsa ga?r o?ver till att bli oha?lsosamt i fo?rha?llande till tra?ning och kost. A?r risken till oha?lsa sto?rre i vissa idrottsformer? Har det en betydelse var din motivation till tra?ningen kommer ifra?n? Nils-Paul besvarar dessa fra?gor och delar egna erfarenheter och tips pa? hur du kan uppna? ett balanserat fo?rha?llande till tra?ning och kost Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-11-27
Länk till avsnitt

#20 Detox - Trine Berge: Yogala?rare, fo?rfattare och plantbaserad kock.

Trine delar med sig av sin flera?riga kunskap inom omra?det Detox. Vi pratar om olika varianter av detox, vad man bo?r ta?nka pa? info?r val av detox & vilka effekter en detox kan ha pa? dig. Trine har o?ver 20 a?rs erfarenhet av detox, kost och yoga / meditation. Hon har publicerat flera ha?lso- och livsstilsbo?cker, inklusive ba?stsa?ljarna "Supermat" och "Rawfood". Idag arbetar Trine heltid som detox- och livsstilscoach med onlinekurser och retreater o?ver hela Europa. Du kan la?ra ka?nna Trine ba?ttre via hennes hemsida www.trineberge.com. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-11-20
Länk till avsnitt

#19 Långt & friskt liv

#19 Långt & friskt liv Hur ska du ga? tillva?ga fo?r att leva ett la?ngt & friskt liv? Vi pratar om kost, ro?relse, stress, stamceller, telomererna, gemenskap och mycket annat som tillsammans har en inverkan pa? ditt a?ldrande. Du fa?r fler tips som kan hja?lpa dig pa? va?gen mot ett la?ngt och friskt liv. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-11-13
Länk till avsnitt

#18 Mental Träning - Anniken Binz: Mentaltränare

Den ha?r veckan har vi beso?k av Mentaltra?naren Anniken Binz. Anniken fo?rklara hur hon jobbar som Mentaltra?nare. Hon delar ocksa? ma?nga nyttiga tips pa? hur du kan pa?verka din Mentala ha?lsa, na?got som a?r extra viktigt nu med tanke pa? den situation vi befinner oss i. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss och kommande event som vi arrangerar.
2020-11-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.