Sveriges 100 mest populära podcasts
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Magnus Nilsson berättar om livet efter Fäviken Magasinet
I vårens sista stopp på vår skåneresa har det äntligen blivit dags att besöka Magnus Nilsson. I avsnittet berättar Magnus om flytten till Skåne från Jämtland, hur det gick till när Fäviken Magasinet stängdes, hans arbete i Danmark med MAD Academy och mycket mer.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Frida Nilsson om ledarskap och sin gastronomiska höjdpunkt på Amalfikusten
Turen har nu äntligen kommit till Frida Nilsson att berätta om sin resa. I avsnittet berättar Frida om hur kockyrket tagit henne till många olika platser men där hon nu landat i Malmö... i alla fall tillsvidare. Vidare berättar Frida om varför hon inte drivs av tävlingsmatlagning, uppropet #härtardetslut och en underbar resa längs Amalfikusten.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Välkommen till podden Peter J Skogström, Årets Kock 2006
Turnén i Skåne fortsätter och denna gång har det blivit dags för Peter J Skogström, Årets Kock 2006 att gästa Årets Kock Podden. I avsnittet berättar Peter om sina nuvarande verksamheter, vad som fick honom att tävla igen i Årets Kock 2018, vilket asiatiskt kök han inspireras av och drömmen om att öppna ett eget hotell.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Titti Qvarnström placerade Malmö på den gastronomiska kartan
Titta Qvarnström vurmar för Malmö som gastronomisk destination. I avsnittet berättar hon om kockutbildningen i Köpenhamn och hennes år i Berlin innan hon till slut återvände hem till Malmö. Väl där såg hon till att staden fick sin första stjärna i Guide Michelin som tilldelades Bloom in the Park.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Alexander Sjögren berättar om att tävla och att öppna restaurang på sina villkor
I detta avsnitt av Årets Kock Podden träffar vi Alexander Sjögren som berättar om sin resa inom branschen. Under sina år som kock har Alexander både hunnit tävla i Årets Kock, representerat Sverige i Bocuse d'Or och öppnat egen restaurang. När Alexander öppnade restaurangen Mutantur var det viktigt att värna om privatlivet vilket gjorde att han valde att hålla stängt på helgerna.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016 gästar Årets Kock Podden.
Jimmi Eriksson vann Årets Kock 2016 och är en riktig tävlingsräv. Jimmi tävlade länge med Svenska Kocklandslaget men nu är det dags att representera Sverige i Bocuse d?Or 2022--2023. Jimmi tyckte egentligen inte att kockyrket verkade så kul men efter en praktik på F12 var han fast och idag är Jimmi en av Sveriges skickligaste kockar. Under pandemin kom Jimmi på idén att skissa och gjuta egna 3D formar som nu säljs världen över!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Denna gång sänds Årets Kock Podden live från konferensen Tomorrow?s Food Travel och gästas av Frida Ronge.
Frida är kulinarisk ledare för restaurangerna UNN och TAK som också ska öppna i Oslo. Frida är fiskhandlardottern som blivit en visionär inom nordisk-japansk matlagning. I dagen avsnitt tar vi reda på hur allt började och hur ser planerna ut för framtiden? Frida är också ambassadör för MSC - hållbart fiske och har ett stort engagemang för hållbara råvaror men hur skapar vi egentligen hållbara matupplevelser? Under hösten har vi även fått följa Frida i Kockarnas kamp och vi ser med spänning fram emot fortsättningen!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig Årets Kock gästar podden.
I år är en av tävlingsuppgifterna vildsvin, hur kan man öka användningen av denna fina råvara? Stefan är den som väljer ut och säkerställer att råvarorna i tävlingen är av bästa kvalitet.
Vad Stefan inte vet om råvaror är inte värt att veta. I höst öppnar Stefan sin egen krog, här gissar vi att endast det bästa är gott nog!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Kockprofilen Malin Söderström gästar podden.
Malin Söderström är en sann förebild i branschen och driver idag Restaurang Moderna Museet och The Fishery. Malin är en av medlemmar i metodjuryn för Årets Kock och sitter även i Årets Kock styrelse. Malin har alltid varit målriktad och bestämde sig tidigt för att hon skulle jobba på stjärnkrogen Paul & Norbert. Därefter har det blivit många krogar, resor och matlagningstävlingar. Malin är en levande legend!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Finalist 2020 och nu 2021. Jobbar på SK Mat & Människor men drömmen är att öppna eget en dag.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Kockprofilen Carl Ishizaki gästar podden
En självlärd kock, uppvuxen i Stockholm men med rötter i Japan, som 2014 startade den välrenommerade Sushi Sho.
2016 fick de sin första stjärna i Guide Michelin. Carl är en nyfiken person som hämtat inspiration från sina många resor till Japan.
Här kommer kvalitet före kvantitet och vad är hemligheten med riset? Lyssna på ett personligt samtal med en person som gått sin egen väg och bokstavligen talar sushins språk.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Kocklegenden Karin Fransson gästar podden
Karin är en av Sveriges bästa kockar och en förebild för hela branschen. Karin kom första gången till Sverige från Tyskland på 70-talet och träffade sin blivande man. Sen blev hon kvar och tog över köket på anrika Hotell Borgholm. I Karins kök har många av dagens bästa kockar utbildats och här har jämställdhet, inspiration och glädje alltid varit en självklarhet. Sedan 2012 delas Karin Franssons mentorpris ut varje år i syfte att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Årets Kock 2017, Johan Backéus gästar Årets Kock Podden.
Johan började sin karriär på Gondolen i Stockholm där han fick smeknamnet Mörten.
Efter segern i Årets Kock blev drömmen om att starta eget sann när Johan tillsammans med sin fru Birgit öppnade Restaurang Naturaj i Sundsvall.
Naturaj betyder naturligt. Lyssna på ett samtal om att leva nära naturen och att driva en krog med höga ambitioner.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Kockprofilen Louise Johansson gästar podden.
Från seger i Sveriges Mästerkock 2011 till final i Årets Kock 2019. Hur har den resan sett ut och får vi se Louise tävla igen i Årets Kock?
Louise är från Göteborg och har under åren jobbat på bland annat Salt & Sill och Upper House men driver idag det egna företaget Taste by Louise.
Louise är även matstylist och kokboksförfattare. Lyssna på ett samtal om att våga och att gå sin egen väg i en bransch med många förutfattande meningar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I detta avsnitt med Årets Kock Podden samtalar vi med Desirée Jaks som är högaktuell som kökschef och kulinarisk ansvarig på nya Restaurangen Spesso.
Spesso är en Milanoitalienare som drivs av Stureplansgruppen, här finns även Karl Ljung, Årets Kock 1999 med som ett bollblank.
Desirée kommer närmast från stjärnkrogen Agrikultur med nynordisk mat på meny men nu satsar hon helhjärtat på det italienska köket. Hon är född i Sverige men uppvuxen i Polen. Under hennes uppväxt har hon inspirerats mycket av sin mormor och lärt sig att laga mat från grunden, att ta vara på alla råvaror och använda det som växer i trädgården.
Desirée har tidigare tävlat i Stockholm Culinary Team och Junior Kocklandslaget. Nästa steg blir att tävla i Årets Kock, hon ska bara bli svensk medborgare först.
Lyssna på ett personligt samtal med en kock med mycket driv, energi och stora ambitioner. Drömmen är att starta eget och att vinna Årets Kock!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi följer upp det senaste avsnittet där vi pratade om sexuella trakasserier i branschen och om hur vi kan få till den förändring vi alla vill ha.
Hur gör man för att skapa en hållbar kultur? Hur skapar man ett fungerande team och en arbetsplats där mångfald och inkludering är en del av framgången?
Att låta människor misslyckas, komma till tals, känna sig respekterade och uppskattade är några av nycklarna för att skapa en arbetsplats där unga talanger vill jobba.
Det handlar om att skapa en kultur som ska ge den bästa kundupplevelsen.
Programmet gästas av Sofia Falk som har en bakgrund från underrättelsetjänsten och har under 15 år hjälpt globala bolag i alla möjliga branscher att förändra sin kultur och sätt att jobba för att bättre inkludera och respektera den mångfald de har eller behöver för att lyckas med sin affär.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I början av november publicerades en artikel i ?Dagens ETC? som beskrev hur en välkänd krögare, tillika stjärnkock, under ett antal år sexuellt utnyttjat unga kvinnor på den krog som han drev. Utpekandet väckte såklart, med all rätt, stor ilska i branschen och sociala medier fylldes snabbt med fördömanden. Tyvärr finns det risk för att denna händelse inte unik, utan något som förekommer på flera arbetsplatser i branschen.
Tillsammans med programmets gäster pratar vi om framtiden, hur vi får till den förändring som vi alla så gärna vill ha och vilka steg som måste tas för att nå dit.
Programmet gästas av
Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum samt Årets Kock 1987Andreas Stenberg, VD för Årets Kock ABFanny Sturén, hållbarhetschef Svenska Brasserier och Restaurangchef EmmerHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Tommy Myllymäki är ordförande för juryn som i år ska utse Årets Kock. Han vann själv tävlingen 2007 efter en rysande spännande tävling och ett eventuellt lite elakt avgörande. Han har vunnit Kockarnas kamp i TV4 och vunnit silver - och bronsmedalj i världens tuffaste matlagningstävling Bocuse D?Or. I våras öppnade han restaurang Aira i Stockholm som då hade 4200 namn på väntelistan.
Tom Sjöstedt är tävlingsledare för Årets Kock. Året då Tommy vann så var det just Tom som snubblade på mållinjen och hans vinst året efter var efterlängtad. Han har vunnit VM-guld och OS-guld Svenska kocklandslaget, ansvarat för maten på Nobelbanketten och driver till vardags den populära restaurangen Lilla Ego i Stockholm. Nu sitter Tom dessutom i juryn i Sveriges Mästerkock.
Hur är stämningen idag? Vi tar pulsen inför finalen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.