Sveriges 100 mest populära podcasts

Årets Kock Podden

Årets Kock Podden

Årets Kock Podden samtalar programledarna Stefan Ekengren och Tea Malmegård med utvalda kockar och branschprofiler om aktuella ämnen, livshändelser eller andra viktiga frågor i branschen. Ett personligt och avslappnat samtal med många intressanta frågor och svar.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aretskock.se/podd

Avsnitt

Stefan Eriksson

Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig Årets Kock gästar podden.

I år är en av tävlingsuppgifterna vildsvin, hur kan man öka användningen av denna fina råvara? Stefan är den som väljer ut och säkerställer att råvarorna i tävlingen är av bästa kvalitet. 

Vad Stefan inte vet om råvaror är inte värt att veta. I höst öppnar Stefan sin egen krog, här gissar vi att endast det bästa är gott nog!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-12
Länk till avsnitt

Malin Söderström

Kockprofilen Malin Söderström gästar podden.

Malin Söderström är en sann förebild i branschen och driver idag Restaurang Moderna Museet och The Fishery. Malin är en av medlemmar i metodjuryn för Årets Kock och sitter även i Årets Kock styrelse. Malin har alltid varit målriktad och bestämde sig tidigt för att hon skulle jobba på stjärnkrogen Paul & Norbert. Därefter har det blivit många krogar, resor och matlagningstävlingar. Malin är en levande legend!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-11
Länk till avsnitt

Henric Herbertsson

Finalist 2020 och nu 2021. Jobbar på SK Mat & Människor men drömmen är att öppna eget en dag.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-18
Länk till avsnitt

Luqaz Ottosson

Luqaz har varit i final i Årets Kock 2017, 2020 och nu 2021. Till vardags driver Luqaz Restaurang ROT på Gotland.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-11
Länk till avsnitt

William Brittsjö

William är yngst i startfältet, fyller snart 23 år och detta är hans första ansökan som tog honom direkt till final.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Christian Siberg

Dags för tredje raka finalen i Årets Kock! Till vardags är Christian köksmästare på Omaka och satsar nu till 100% på att ta hem segern

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Gustav Leonhardt

Gustav är 24 år men har redan hunnit med att tävla i OS och Bocuse d?or och nu är det dags för final i Årets Kock. På första försöket!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-21
Länk till avsnitt

Louise Johansson

Vann Sveriges Mästerkock 2011, var finalist i Årets Kock 2019, är det kanske dags att ta hem titeln Årets Kock 2021?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-14
Länk till avsnitt

Anders Isaksson

Tävlingskocken som åkte direkt från BB till kvaltävlingen och tog sig till final i Årets Kock 2021.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-07
Länk till avsnitt

Martin Karlsson

Martin är självlärd som kock men egentligen är han trummis som tröttnade på turnélivet och valde att satsa på att bli kock i stället.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-30
Länk till avsnitt

Carl Ishizaki

Kockprofilen Carl Ishizaki gästar podden


En självlärd kock, uppvuxen i Stockholm men med rötter i Japan, som 2014 startade den välrenommerade Sushi Sho.

2016 fick de sin första stjärna i Guide Michelin. Carl är en nyfiken person som hämtat inspiration från sina många resor till Japan. 

Här kommer kvalitet före kvantitet och vad är hemligheten med riset? Lyssna på ett personligt samtal med en person som gått sin egen väg och bokstavligen talar sushins språk.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-24
Länk till avsnitt

Kocklegenden Karin Fransson

Kocklegenden Karin Fransson gästar podden

Karin är en av Sveriges bästa kockar och en förebild för hela branschen. Karin kom första gången till Sverige från Tyskland på 70-talet och träffade sin blivande man. Sen blev hon kvar och tog över köket på anrika Hotell Borgholm. I Karins kök har många av dagens bästa kockar utbildats och här har jämställdhet, inspiration och glädje alltid varit en självklarhet. Sedan 2012 delas Karin Franssons mentorpris ut varje år i syfte att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-29
Länk till avsnitt

Johan Backéus, Årets Kock 2017

Årets Kock 2017, Johan Backéus gästar Årets Kock Podden.

Johan började sin karriär på Gondolen i Stockholm där han fick smeknamnet Mörten. 

Efter segern i Årets Kock blev drömmen om att starta eget sann när Johan tillsammans med sin fru Birgit öppnade Restaurang Naturaj i Sundsvall.

Naturaj betyder naturligt. Lyssna på ett samtal om att leva nära naturen och att driva en krog med höga ambitioner.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-24
Länk till avsnitt

Martin Moses, Årets Kock 2019

Martin vann Årets Kock 2019 men var snubblade nära redan 2018. Han var även med i finalen 2007. Martin är en tävlingsmänniska och innan kockkarriären tog fart vann han 10 junior SM guld i K2 tillsammans med sin tvillingbror. Martin jobbar idag som kökschef på SK Mat & Människor. Ett samtal om vägen till att vinna Årets Kock och om ett annorlunda år som vinnare när Corona slog till.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-22
Länk till avsnitt

Louise Johansson

Kockprofilen Louise Johansson gästar podden.

Från seger i Sveriges Mästerkock 2011 till final i Årets Kock 2019. Hur har den resan sett ut och får vi se Louise tävla igen i Årets Kock?

Louise är från Göteborg och har under åren jobbat på bland annat Salt & Sill och Upper House men driver idag det egna företaget Taste by Louise.

Louise är även matstylist och kokboksförfattare. Lyssna på ett samtal om att våga och att gå sin egen väg i en bransch med många förutfattande meningar.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-25
Länk till avsnitt

Desirée Jaks

I detta avsnitt med Årets Kock Podden samtalar vi med Desirée Jaks som är högaktuell som kökschef och kulinarisk ansvarig på nya Restaurangen Spesso.

Spesso är en Milanoitalienare som drivs av Stureplansgruppen, här finns även Karl Ljung, Årets Kock 1999 med som ett bollblank.

 

Desirée kommer närmast från stjärnkrogen Agrikultur med nynordisk mat på meny men nu satsar hon helhjärtat på det italienska köket. Hon är född i Sverige men uppvuxen i Polen. Under hennes uppväxt har hon inspirerats mycket av sin mormor och lärt sig att laga mat från grunden, att ta vara på alla råvaror och använda det som växer i trädgården.

 

Desirée har tidigare tävlat i Stockholm Culinary Team och Junior Kocklandslaget. Nästa steg blir att tävla i Årets Kock, hon ska bara bli svensk medborgare först.

Lyssna på ett personligt samtal med en kock med mycket driv, energi och stora ambitioner. Drömmen är att starta eget och att vinna Årets Kock!

 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-06
Länk till avsnitt

Mångfald och inkludering, nyckeln till en framgångsrik företagskultur.

Vi följer upp det senaste avsnittet där vi pratade om sexuella trakasserier i branschen och om hur vi kan få till den förändring vi alla vill ha.

Hur gör man för att skapa en hållbar kultur? Hur skapar man ett fungerande team och en arbetsplats där mångfald och inkludering är en del av framgången?

Att låta människor misslyckas, komma till tals, känna sig respekterade och uppskattade är några av nycklarna för att skapa en arbetsplats där unga talanger vill jobba.

Det handlar om att skapa en kultur som ska ge den bästa kundupplevelsen.

 

Programmet gästas av Sofia Falk som har en bakgrund från underrättelsetjänsten och har under 15 år hjälpt globala bolag i alla möjliga branscher att förändra sin kultur och sätt att jobba för att bättre inkludera och respektera den mångfald de har eller behöver för att lyckas med sin affär.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-23
Länk till avsnitt

Dags för förändring ? en gång för alla!

I början av november publicerades en artikel i ?Dagens ETC? som beskrev hur en välkänd krögare, tillika stjärnkock, under ett antal år sexuellt utnyttjat unga kvinnor på den krog som han drev. Utpekandet väckte såklart, med all rätt, stor ilska i branschen och sociala medier fylldes snabbt med fördömanden. Tyvärr finns det risk för att denna händelse inte unik, utan något som förekommer på flera arbetsplatser i branschen.

 

Tillsammans med programmets gäster pratar vi om framtiden, hur vi får till den förändring som vi alla så gärna vill ha och vilka steg som måste tas för att nå dit.

 

Programmet gästas av

Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum samt Årets Kock 1987Andreas Stenberg, VD för Årets Kock ABFanny Sturén, hållbarhetschef Svenska Brasserier och Restaurangchef Emmer

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Marcus Bremdal

Marcus Bremdal är 37 år och är en klassisk skolad kock som idag jobbar som kökschef på KB-Konstnärsbaren. Marcus har varit coach för Juniorkocklandslaget som då tog OS-guld och känner därför flera av de yngre finalisterna. Vem är eller snarare vem vill Marcus vara som ledare?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-15
Länk till avsnitt

Jessie Sommarström

Jessie Sommarström är 41 år, är kreativ ledare på Urban Deli och brinner för hållbar gastronomi. Resan till kockyrket har inte varit utan svårigheter, och i avsnittet berättar Jessie om hur långt man ibland måste gå för att följa sina drömmar och hur en första dag i sitt drömkök blev en lång mardröm.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-15
Länk till avsnitt

Ola Wallin

Ola Wallin är 34 år och skulle egentligen bli trummis men mamma och pappa såg till att han sökte till restaurangskolan. Ola har jobbat stjärnkrog, drivit egen låda och har tävlat både i lag och individuellt. I fjol kom han på andra plats i finalen så det finns inget annat en seger i år.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-14
Länk till avsnitt

Christian Siberg

Christian Siberg är 29 år och är kökschef på den pinfärska restaurangen Omaka i Stockholm. Vad är det som gäller egentligen? Ett tag var det fotboll som gällde men snart fastnade Christian för kockyrket. Christian var med i finalen 2019 och är nu laddad för revansch!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-14
Länk till avsnitt

Henric Herbertsson

Henric Herbertsson är 28 år och jobbar på stjärnkrogen SK Mat & Människor i Göteborg där även Årets Kock 2019, Martin Moses är kökschef. Spretig och syraskadad ja hur beskriver han Henric själv sin matlagning egentligen? Och hur coachar Mohammed Ali honom inför en tävling?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-13
Länk till avsnitt

Jesper Jakobsson

Jesper Jakobsson är 25 år och jobbar på Restaurang Bhoga i Göteborg. Jesper har tidigare tävlat framgångsrikt i flera ungdomstävlingar. Följ med och lyssna på ett samtal om tävlingsnerver, förebilder och om hur kampsporten förberett honom på hans första Årets kock final.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-13
Länk till avsnitt

Luqaz Ottosson

Luqaz Ottosson är 34 år och är uppvuxen i Eksjö. Idag driver han Restaurang ROT på östra Gotland. Luqaz är en van årets kock tävlande men lägger kanske inte alltid upp sin träning och karriär som alla andra. Han gillar helt enkelt att gå sin egen väg. Det här ledde till en spännande resa genom Sverige som förstärkte hans redan stora kärlek till råvaran.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-12
Länk till avsnitt

Ludwig Tjörnemo

Ludwig Tjörnemo är 28 år och jobbar på Unilever Food Solutions men har jobbat på många stjärnkrogar världen över. Vad är det som driver den här tävlingsveteranen till att vilja vinna ytterligare en tävling? Och på vilket sätt missade han sitt drömjobb på grund av Donald Trump?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-12
Länk till avsnitt

Tommy Myllymäki och Tom Sjöstedt

Tommy Myllymäki är ordförande för juryn som i år ska utse Årets Kock. Han vann själv tävlingen 2007 efter en rysande spännande tävling och ett eventuellt lite elakt avgörande. Han har vunnit Kockarnas kamp i TV4 och vunnit silver - och bronsmedalj i världens tuffaste matlagningstävling Bocuse D?Or. I våras öppnade han restaurang Aira i Stockholm som då hade 4200 namn på väntelistan. 


Tom Sjöstedt är tävlingsledare för Årets Kock. Året då Tommy vann så var det just Tom som snubblade på mållinjen och hans vinst året efter var efterlängtad. Han har vunnit VM-guld och OS-guld Svenska kocklandslaget, ansvarat för maten på Nobelbanketten och driver till vardags den populära restaurangen Lilla Ego i Stockholm. Nu sitter Tom dessutom i juryn i Sveriges Mästerkock. 


Hur är stämningen idag? Vi tar pulsen inför finalen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-11
Länk till avsnitt

Trailer

Trailer Årets Kock Podden

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.