Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Jägaren

Jägaren

?Jägaren? är en intervjupodcast om jakt med fokus på människan bakom bössan. I varje avsnitt möter Daniel da Silva en jägare för att utforska hans eller hennes drivkrafter, erfarenheter och expertis inom jakt. Syftet med podcasten är att låta gästen inspirera och sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/427131/jagaren

Avsnitt

Lubbe Garell

I det här avsnittet möter vi Lubbe Garell från Shots & Pots som delar med sig av sin passion för jakt, natur, mat och prylar. Lubbe har sedan barnsben fascinerats av jakten på vilt både på land och under ytan. Vi hör Lubbe berätta om känslorna som ibland får honom att fälla en tår i skogen och gråta av frustration på fjället, men vi hör honom också berätta om varför jakten är så viktig för honom och om sin relation till kött.
2020-12-17
Länk till avsnitt

Mattias Westerlund

Mattias Westerlund är expert på hundar. Jakthundar, minhundar, narkotikahundar, ja, i princip alla typer av hundar. Men Mattias är också en hängiven jägare. Detta avsnitt är för dig som har en jakthund eller för dig som drömmer om att skaffa en hund där Mattias delar med sig av konkreta tips och tankar om hur man tränar en hund. Men samtalet med Mattias handlar även om hans erfarenheter I olika länder runt om i världen.
2020-12-10
Länk till avsnitt

Ulrika Karlsson-Arne

Jägaren Ulrika Karlsson-Arne vill med sin passion för natur, djur och jakt få fler att förstå värdet av att vistas i skogen och om viltvård. 2019 vann Ulrika den internationella tävlingen Extreme Huntress i USA och i dagens avsnitt får du höra berättelser från bland annat Zimbabwe, USA och Azerbajdzjan. Ulrika berättar också om hur viktig gemenskapen och naturupplevelsen är för henne och varför en riktigt bra kikare med avståndsmätare är ett måste i ryggsäcken.
2020-12-03
Länk till avsnitt

Niklas Nilsson

Niklas Nilsson har haft med sig jakten sedan barnsben. Han har frusit under månskensjakter tillsammans med sin far och kanske är det därför han har en sådan brinnande lust att klä Sveriges jägare både varmt och snyggt, som VD för Chevallier. I detta avsnitt pratar vi med Niklas om allmogejakt, längtan efter en egen bit mark att jaga på och utmaningarna i att vara på topp i en tuff textilindustri.
2020-11-26
Länk till avsnitt

Filip Örnerkrans

I detta avsnitt möter vi jägaren och bössmakaren Filip Örnerkrans. Filip är fjälljägaren som har enorm kunskap om vapen, ammunition och skytte och som lever för den svenska vildmarken, skogen och naturen.
2020-11-19
Länk till avsnitt

Christoffer Lund

I detta avsnitt träffar vi konservatorn och eftersöksjägaren Christoffer Lund. Samtalet handlar om hur Christoffer fick upp intresset för jakt, hans arbete med hundar samt hur en konservator arbetar och hur vi jägare bör tänka och agera efter skottet om vi vill lämna in viltet till en konservator.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Mikael Tham

I detta avsnitt får ni lyssna till experten Mikael Tham som har jagat sedan barnsben och arbetat med jakt i över 25 år. Han har skapat mängder av jaktfilmer, skrivit jaktlitteratur och är bl a en av pionjärerna i Sverige på vildsvinsjakt. Men han är inte bara expert på just vildsvin utan även på div lockjakt, hundjakt, efersöksjakt, drevjakt och jaktskytte.
2020-11-05
Länk till avsnitt

Alexander ?The Mauler? Gustafsson

Alexander ?The Mauler? Gustavsson är Sveriges främsta MMA-fighter, men även en inbiten jägare. I detta avsnittet får ni en inblick i varför Alexander behöver jakten i sitt liv och en hel del anekdoter från hans upplevelser i skogen.
2020-10-29
Länk till avsnitt

Madeleine & Caroline ? Side by Side

Madeleine och Caroline har youtubekanalen Side by Side tillsammans. En kanal som på kort tid har blivit en av de största jaktkanalerna på Youtube. I detta avsnitt berättar Madeleine och Caroline om deras drivkrafter bakom deras jaktintresse och mycket mycket mer.
2020-10-22
Länk till avsnitt

Ulf Lindroth del 2

Del 2 med Ulf Lindroth, en av Sveriges ledande experter inom jakt . I detta avsnitt pratar Ulf och Daniel ingående om bl a lockjakt på räv, duvjakt med bulvaner samt om vapen och tillbehör. Helt klart ett avsnitt för den inbitna jägaren som vill inspireras ytterligare.
2020-10-15
Länk till avsnitt

Ulf Lindroth del 1

Ulf Lindroth är en av Sveriges främsta experter inom jakt. I detta avsnitt som är den första delen av två med Ulf som gäst så berättar han ingående om allt från vinterjakt på ripa till trädskällarjakt och toppfågeljakt. Ett perfekt avsnitt för dig som vill lära dig mer om dessa jaktformer.
2020-10-08
Länk till avsnitt

Carl Dreyer

Carl lever för matlagning och jobbar idag som krögare och kock. Hans brinnande passion för jakt går hand i hand med hans matlagningsintresse och i det här avsnittet får ni inte bara reda på Carls syn och tankar på jakt utan även en hel det konkreta tips kring vad ni kan göra i köket med viltkött.
2020-10-01
Länk till avsnitt

Marko Lehtosalo

Nästan alla vet vem Markoolio är, men alla vet kanske inte att Marko är en inbiten och dedikerad jägare. I samtalet mellan Daniel och Marko får ni ta del av Markos intensiva, roliga och känslosamma berättelser från hans stunder i skogen.
2020-09-24
Länk till avsnitt

Nathalie Larsson

Nathalie har två guld från EM i skeet, en fjärde plats från OS i Peking och en hela tio SM guld i bagaget. Hon har jagat sedan barnsben och idag är jakten en mycket stor och naturlig del i hennes liv. Samtalet handlar bl a om hur Nathalie jagar och tränar med sina hundar och hennes minst sagt imponerande karriär inom skytte men också hur Nathalie och Daniel tänker kring att ha med barnen på jakt.
2020-09-17
Länk till avsnitt

Pierre Norberg

I det här avsnittet får ni möjlighet att träffa Pierre Norberg, som är en av programledarna i jaktkanalen Jakt är Jakt. Daniel och Pierre samtalar om vad som driver Pierre och vad han drömmer om. Varför han älskar jakt och vad han tycker är baksidan med jakt. Hur det är att vara en offentlig person inom jakten och vilka jaktformer som Pierre brinner för mest. Och mycket annat såklart..
2020-09-10
Länk till avsnitt

Trailer - Jägaren

?Jägaren? är en intervjupodcast om jakt med fokus på människan bakom bössan. I varje avsnitt möter Daniel da Silva en jägare för att utforska hans eller hennes drivkrafter, erfarenheter och expertis inom jakt. Syftet med podcasten är att låta gästen inspirera och sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt.
2020-09-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.