Sveriges 100 mest populära podcasts

Jägaren

Jägaren

?Jägaren? är en intervjupodcast om jakt med fokus på människan bakom bössan. I varje avsnitt möter Daniel da Silva en jägare för att utforska hans eller hennes drivkrafter, erfarenheter och expertis inom jakt. Syftet med podcasten är att låta gästen inspirera och sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt. Nytt avsnitt släpps varje torsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/427131/jagaren

Avsnitt

Håkan Dahlby

Håkans meriter och resultat med bl a en silvermedalj från OS 2012 talar för sig själva. En otroligt duktig skytt och en inbiten jägare som i det här avsnittet delar med sig av skyttetips, jaktanekdoter och tankar kring sin egna karriär.
2021-10-14
Länk till avsnitt

Linus Larsson

I detta avsnitt får ni lyssna till viltmästaren Linus Larsson som är ansvarig för jakten på Trolle Ljungby. Samtalet handlar mycket om förvaltning av vilt med fokus på rådjur.
2021-10-07
Länk till avsnitt

Kalle Stolt

Kalle Stolt är utbildad biolog boende i Öxnevalla. Han har jobbat med jakt och viltvård på ett par skånska gods och större gårdar och under ett par år var Kalle rejält insnöad på jakt i Afrika. Kalle driver kenneln Gamekeeper?s och har ett otroligt starkt intresse för viltvård.
2021-09-30
Länk till avsnitt

Natasha Illum Berg

Daniel möter i detta avsnitt Natasha Illum Berg, östra Afrikas enda kvinnliga professionella jägare. Med ett skarpt ord och en stark vilja att skapa förutsättningar för djur och natur lever hon sedan många år i Tanzania där hon ger jägare upplevelser som går långt längre än att bara ge möjlighet till ett skott och en trofé.
2021-09-23
Länk till avsnitt

Thomas Ekberg

Thomas Ekberg är jägaren som värnar om den svenska jaktkulturen och han har i nära 30 år tillsammans med Mikael Jägare producerat uppskattade jaktfilmer under namnet Dianas stigar.
2021-09-16
Länk till avsnitt

Ove

Ove är ingen kändis eller medial jaktpersonlighet. Ove är bara Ove. Men han är även anledningen till att Daniel började jaga för ca 10 år sedan och har fungerat som Daniels jakt-mentor sedan dess. Han bor i Dalsland och har jagat där i snart 50 år. I detta avsnitt får ni ta del av klassisk allmogejakt, kärlek till naturen och djuren som lever i den.
2021-06-24
Länk till avsnitt

Kristofer Hansson

Det finns säkert de som tror att gåsjakt är enkelt, men Kristofer Hansson vet hur svårt det kan vara att få dem att landa inom skotthåll. Det är åtskilliga erfarenheter som Kristofer skaffat sig under åren som gåsjägare och några av dem hinner han dela med sig utav till Daniel i detta avsnitt. Vi får också höra Kristofer berätta om jakt på myskoxe på Grönland, om jakt i Namibia och om den fula fodertunnan som blev en svan.
2021-06-17
Länk till avsnitt

Danyel Couet

Möt jägaren och kocken Danyel. I detta avsnitt fokuserar vi på jakt och matlagning av vilt, där Danyel delar med sig av sina otroliga kunskaper. Har du vilt i frysboxen och behöver inspiration så är detta avsnittet för dig.
2021-06-10
Länk till avsnitt

Alexander Nordin

I detta avsnitt möter vi jägaren Alexander Nordin som tar oss med på jaktresor i Afrika och bakom kulisserna till hyllade "Vildsvins feber" där han varit med i ett antal säsonger.
2021-06-03
Länk till avsnitt

Calle Alwén

Calle Alwén är jägaren och entreprenören som har jagat på de flesta platser i världen och tar emot ca 1000 jägarexamenselever varje år. I samtalet delar Calle med sig av sina tankar om bl a skytte, troféjakt och förvaltning.
2021-05-27
Länk till avsnitt

Stefanie Paulsen

Stefanie Paulsen från Danmark är bågjägare och naturälskare. Vi hör Stefanie berätta om jakt i Afrika och Colorado, men också om vad naturen och de vilda djuren betyder för henne och hennes familj. Stefanie delar även med sig av sin djupa kunskap om gåsjakt som faktiskt inte är så enkel att lyckas med som man först kan tyckas tro.
2021-05-20
Länk till avsnitt

Roger Barrborn

Jägaren Roger Barrborn har jagat sedan barnsben och är idag en hängiven svartfågeljägare och filmskapare. Stora delar av intervjun handlar just om svartfågeljakt där vi djupdyker ner i en värld full av bulvaner, lockpipor, gömslen, kråkor, råkor och kajor.
2021-05-13
Länk till avsnitt

Hans Berggren

Hans Berggren är jägare och fotograf. I detta avsnitt delar Hans med sig av sina tankar om fotografering, älgjakt i norra Sverige och en mängd berättelser från världens alla hörn där Hans har jagat och fotat.
2021-05-06
Länk till avsnitt

PA Olsson

PA är viltmästare, utbildad på Öster Malma och är sedan många år tillbaka ansvarig på Eriksberg som går under devisen ? på djurens villkor. I avsnittet delar PA med sig av sin kunskap kring viltvård, vår natur och förvaltning av vilt.
2021-04-29
Länk till avsnitt

Jens Storjägarn från Täxan Eriksson

Jens Eriksson, även känd som Storjägarn från Täxan lever med Williams syndrom. Jens är en person som har inspirerat många och i avsnittet delar han med sig av sina upplevelser och erfarenheter. Bl a om björnjakt i Kanada och licensjakt på lodjur i Täxan där Jens är uppvuxen.
2021-04-22
Länk till avsnitt

Jonas Jompen Malm

Daniel lär känna jägaren Jonas Malm, för de flesta känd som "Jompen", en av jaktprofilerna från YouTube-succén Jakt är Jakt. Jompen delar med sig av personliga erfarenheter, hur ett framtida Jakt är Jakt ser ut, hur han arbetar med sin hund Aska och delar med sig av sina drömmar och mål.
2021-04-15
Länk till avsnitt

Eva Bromée

Eva Bromée delar med sig av sina drivkrafter till jakt. Samtalet mellan Daniel och Eva handlar om älgjakt med jämthund som Eva verkligen brinner för men även om fågeljakt med pointer, jaktprov, matlagning och mycket mycket mer.
2021-04-08
Länk till avsnitt

Ulf Kristersson

Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna är sedan länge en inbiten jägare. Daniel pratar med Ulf om hans bakomliggande drivkrafter och känslor till natur och jakt, om Ulfs hund Winston och om jakt ur ett politiskt perspektiv.
2021-04-01
Länk till avsnitt

Peter Ekeström

Peter Ekeström delar med sig av sina erfarenheter av hundträning, jaktens glädjeämnen och vilken hundras han tror Daniel kommer att ha mest glädje av på sin fortsatta jaktresa.
2021-03-25
Länk till avsnitt

Rasmus Liljeblad

Rasmus från Jaktpuls delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser i skogen. Vi pratar vi om vildsvinsjakt, björnjakt, Rasmus arbete med sina hundar och mycket mycket mer.
2021-03-18
Länk till avsnitt

Lubbe Garell

I det här avsnittet möter vi Lubbe Garell från Shots & Pots som delar med sig av sin passion för jakt, natur, mat och prylar. Lubbe har sedan barnsben fascinerats av jakten på vilt både på land och under ytan. Vi hör Lubbe berätta om känslorna som ibland får honom att fälla en tår i skogen och gråta av frustration på fjället, men vi hör honom också berätta om varför jakten är så viktig för honom och om sin relation till kött.
2020-12-17
Länk till avsnitt

Mattias Westerlund

Mattias Westerlund är expert på hundar. Jakthundar, minhundar, narkotikahundar, ja, i princip alla typer av hundar. Men Mattias är också en hängiven jägare. Detta avsnitt är för dig som har en jakthund eller för dig som drömmer om att skaffa en hund där Mattias delar med sig av konkreta tips och tankar om hur man tränar en hund. Men samtalet med Mattias handlar även om hans erfarenheter I olika länder runt om i världen.
2020-12-10
Länk till avsnitt

Ulrika Karlsson-Arne

Jägaren Ulrika Karlsson-Arne vill med sin passion för natur, djur och jakt få fler att förstå värdet av att vistas i skogen och om viltvård. 2019 vann Ulrika den internationella tävlingen Extreme Huntress i USA och i dagens avsnitt får du höra berättelser från bland annat Zimbabwe, USA och Azerbajdzjan. Ulrika berättar också om hur viktig gemenskapen och naturupplevelsen är för henne och varför en riktigt bra kikare med avståndsmätare är ett måste i ryggsäcken.
2020-12-03
Länk till avsnitt

Niklas Nilsson

Niklas Nilsson har haft med sig jakten sedan barnsben. Han har frusit under månskensjakter tillsammans med sin far och kanske är det därför han har en sådan brinnande lust att klä Sveriges jägare både varmt och snyggt, som VD för Chevallier. I detta avsnitt pratar vi med Niklas om allmogejakt, längtan efter en egen bit mark att jaga på och utmaningarna i att vara på topp i en tuff textilindustri.
2020-11-26
Länk till avsnitt

Filip Örnerkrans

I detta avsnitt möter vi jägaren och bössmakaren Filip Örnerkrans. Filip är fjälljägaren som har enorm kunskap om vapen, ammunition och skytte och som lever för den svenska vildmarken, skogen och naturen.
2020-11-19
Länk till avsnitt

Christoffer Lund

I detta avsnitt träffar vi konservatorn och eftersöksjägaren Christoffer Lund. Samtalet handlar om hur Christoffer fick upp intresset för jakt, hans arbete med hundar samt hur en konservator arbetar och hur vi jägare bör tänka och agera efter skottet om vi vill lämna in viltet till en konservator.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Mikael Tham

I detta avsnitt får ni lyssna till experten Mikael Tham som har jagat sedan barnsben och arbetat med jakt i över 25 år. Han har skapat mängder av jaktfilmer, skrivit jaktlitteratur och är bl a en av pionjärerna i Sverige på vildsvinsjakt. Men han är inte bara expert på just vildsvin utan även på div lockjakt, hundjakt, efersöksjakt, drevjakt och jaktskytte.
2020-11-05
Länk till avsnitt

Alexander ?The Mauler? Gustafsson

Alexander ?The Mauler? Gustavsson är Sveriges främsta MMA-fighter, men även en inbiten jägare. I detta avsnittet får ni en inblick i varför Alexander behöver jakten i sitt liv och en hel del anekdoter från hans upplevelser i skogen.
2020-10-29
Länk till avsnitt

Madeleine & Caroline ? Side by Side

Madeleine och Caroline har youtubekanalen Side by Side tillsammans. En kanal som på kort tid har blivit en av de största jaktkanalerna på Youtube. I detta avsnitt berättar Madeleine och Caroline om deras drivkrafter bakom deras jaktintresse och mycket mycket mer.
2020-10-22
Länk till avsnitt

Ulf Lindroth del 2

Del 2 med Ulf Lindroth, en av Sveriges ledande experter inom jakt . I detta avsnitt pratar Ulf och Daniel ingående om bl a lockjakt på räv, duvjakt med bulvaner samt om vapen och tillbehör. Helt klart ett avsnitt för den inbitna jägaren som vill inspireras ytterligare.
2020-10-15
Länk till avsnitt

Ulf Lindroth del 1

Ulf Lindroth är en av Sveriges främsta experter inom jakt. I detta avsnitt som är den första delen av två med Ulf som gäst så berättar han ingående om allt från vinterjakt på ripa till trädskällarjakt och toppfågeljakt. Ett perfekt avsnitt för dig som vill lära dig mer om dessa jaktformer.
2020-10-08
Länk till avsnitt

Carl Dreyer

Carl lever för matlagning och jobbar idag som krögare och kock. Hans brinnande passion för jakt går hand i hand med hans matlagningsintresse och i det här avsnittet får ni inte bara reda på Carls syn och tankar på jakt utan även en hel det konkreta tips kring vad ni kan göra i köket med viltkött.
2020-10-01
Länk till avsnitt

Marko Lehtosalo

Nästan alla vet vem Markoolio är, men alla vet kanske inte att Marko är en inbiten och dedikerad jägare. I samtalet mellan Daniel och Marko får ni ta del av Markos intensiva, roliga och känslosamma berättelser från hans stunder i skogen.
2020-09-24
Länk till avsnitt

Nathalie Larsson

Nathalie har två guld från EM i skeet, en fjärde plats från OS i Peking och en hela tio SM guld i bagaget. Hon har jagat sedan barnsben och idag är jakten en mycket stor och naturlig del i hennes liv. Samtalet handlar bl a om hur Nathalie jagar och tränar med sina hundar och hennes minst sagt imponerande karriär inom skytte men också hur Nathalie och Daniel tänker kring att ha med barnen på jakt.
2020-09-17
Länk till avsnitt

Pierre Norberg

I det här avsnittet får ni möjlighet att träffa Pierre Norberg, som är en av programledarna i jaktkanalen Jakt är Jakt. Daniel och Pierre samtalar om vad som driver Pierre och vad han drömmer om. Varför han älskar jakt och vad han tycker är baksidan med jakt. Hur det är att vara en offentlig person inom jakten och vilka jaktformer som Pierre brinner för mest. Och mycket annat såklart..
2020-09-10
Länk till avsnitt

Jägaren från Podplay ? Trailer

?Jägaren? är en intervjupodcast om jakt med fokus på människan bakom bössan. I varje avsnitt möter Daniel da Silva en jägare för att utforska hans eller hennes drivkrafter, erfarenheter och expertis inom jakt. Syftet med podcasten är att låta gästen inspirera och sprida kunskap om jakt, natur och matlagning av vilt.
2020-09-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.