Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hälsorevolutionen

Hälsorevolutionen

I Hälsorevolutionen får du det senaste inom den internationella hälsoforskningen och antiinflammatorisk livsstil, speglat i de gamla beprövade hälsotraditioner som finns jorden runt. Mycket skratt, mycket kunskap, mycket inspiration. Det västerländska möter det österländska. 

Podden Hälsorevolutionen tar avstamp i Maria Borelius personliga, bästsäljande böcker om antiinflammatorisk livsstil (Hälsorevolutionen, Bliss och Förundran), men det är en pågående rörelse? Tillsammans med lyssnarna utforskar vi det nya hälsolandskapet med ett lika kritiskt som nyfiket öga. Vi kommer ha gäster som är forskare, läkare, entreprenörer, författare, kulturprofiler, vänner, kända, okända hälsoprofiler som är med och testar olika moment under resans gång. Och Maria delar generöst med sig av både egna misstag och framsteg.

Vi som gör podden är Maria Borelius, vetenskapsjournalist, författare och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent. Vi brinner för att du ska känna dig ljusare, starkare, lugnare, gladare och få skina i just ditt liv. Din nya hälsoresa börjar nu!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/halsorevolutionen

Avsnitt

FÖRUNDRAN ? Bästa knepen för mindre stress? Hur ska man balansera ekorren och pandan?

Ett avsnitt om de stora, härliga känslorna som får oss att känna oss större och mäktigare ? känslor lika gamla som mänskligheten själv, men som är så lätta att glömma bort. Förundran! Den finns till exempel i naturen, inom konsten, musiken, relationerna och sportupplevelserna. Spännande, ny forskning visar att förundran kan vara stressens motsats, men hur då? Maria Borelius tar oss med till sina favoritforskare i förundransvärlden. Vi diskuterar hur man hittar balansen mellan ekorren (som levererar och presterar) och pandan (som vilar och njuter) och tänker mer laget framför jaget.

Gäst: Ebba von Sydow, känd stilbildare, författare, journalist och trebarnsmamma, som efter månader av negativ stress var nära en utmattning men lyckades bromsa i tid och hitta tillbaka till ett mindre stressfritt liv med mer vardagsnjutning och återhämtning. 

Dessutom: Lär dig mer om veckans krydda, gurkmeja + få veckans recept.

En podcast producerad av: Maria Borelius och Carina Nunstedt i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-22
Länk till avsnitt

AVSNITT 6: VÄGEN TILL BÄTTRE SÖMN ? TIPSEN, FORSKNINGEN OCH RITUALERNA (?sleeping divorce? nästa?)

7 av 10 svenskar har problem med sömnen... Något som leder till sämre återhämtning och kan skapa en farlig stress. I detta extra fullmatade avsnitt ringar vi in den nya forskningen, ny teknik och andra knep för en god natts sömn ? tillsammans med fantastiska gäster:

Programledaren och författaren Alexandra Pascalidou berättar hur hon försökt komma tillrätta med sina sömnproblem och inspireras av Hippokrates och de grekiska holistiska hälsotraditionerna.Nestorn inom svensk sömnforskning, Torbjörn Åkerstedt, Professor KI Psykosocial medicin delar med sig av sina lärdomar och knep (för lite drömmar kan ge ångest).Lisa Carpevi, sömnkonsulten som startat sömnskola och rekommenderar Maria och Carina ?sleeping divorce? ? sömnskilsmässa.

Dessutom: Veckans krydda, kamomill. Maria testar ?stenålderskväll?, nedvarvning utan el eller mobiler. Och Marias man, Greger, testar nya sömn-appen.

En podcast producerad av: Maria Borelius och Carina Nunstedt i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-15
Länk till avsnitt

AVSNITT 5: MER GLOW ? så får du bättre hy inifrån och ut!

Skönhet handlar allt mer om bra hudvård och marknaden har exploderat av nya produkter. Möt Emma Wiklund, prisbelönt skönhetsentreprenör och hudnörd och Maria Ahlgren, beautyjournalist och författare som tillsammans med Maria Borelius ringar in de senaste trenderna och nya rönen. Det handlar väldigt mycket om vad vi äter, detta intygar även den framstående hudläkaren Anna Marie Olsen som Maria träffade nyligen i London: ?Vår hud är den naturliga barriären mellan den inre och den yttre världen. Om insidan är hälsosam får även utsidan mer lyster.? Hör allt om hur du ska tänka när det gäller mat, träning, sömn och bra hudvårdsrutiner - för maximal glow!

Hälsorevolutionen produceras av: Maria Borelius och Carina Nunstedt i samarbete med Acast.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-08
Länk till avsnitt

AVSNITT 4: PILGRIMSVANDRA ? naturens helande kraft!

?Magin uppstår i mötet mellan medvind och motvind?. Naturen har blivit vår tillflyktsort, och aldrig har det varit så trångt på stigarna som denna sommar. Maria beger sig till Jämtlandsfjällen med sin man, Greger, och kommer hem full av energi. Tillsammans med Carina ringar hon in den stora vandringstrenden och hur vi vandrar med olika syften ? sökande, lugnande och helande. Skogen, ängarna och bergen har en enormt läkande kraft. En som vet mycket om det är yogin, författaren och vandraren Ulrica Norberg, aktuell med boken NOMAD, samt Marias pilgrimsvandringskompis Pia Hydén, forskare och erfaren vandrare som är expert på att packa smart. Båda ger massor av kloka, praktiska tips och insikter vare sig du vill pilgrimsvandra eller bara gå en längre promenad. Det viktiga är att du tar ett steg och ett andetag i taget ? i din egen takt. Häng med!

Hälsorevolutionen produceras av: Maria Borelius och Carina Nunstedt i samarbete med Acast

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-01
Länk till avsnitt

AVSNITT 3: HANTERA DIN CORONAÅNGEST ? Hur mår vi efter 6 månader med en pandemi?

Möt en av Marias favoritforskare, Martin Schalling, professor på KI och ordförande för Fonden för psykisk hälsa, som ger råd om hur vi ska hänga i och fortsätta hantera de mentala aspekterna av Corona-pandemin. Vi ringde också upp bokaktuella magasinsdrottningen Amelia Adamo i Italien som berättar hur hon fixat isoleringen, stressen, stormen och oron, bland annat med sömnpiller och Losec ? och varför hälsa är en ny religion!

Dessutom: JOMO ? The Joy of Missing out. Och veckans krydda ? honung! 

Hälsorevolutionen är en ny personlig, inspirerande podcast med Maria Borelius, vetenskapsjournalist och författare och Carina Nunstedt, förläggare och producent. Klippare: Andreas Carlson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-24
Länk till avsnitt

AVSNITT 2: DEN NYA FASTAN ? Hitta ditt matfönster

Vi zoomar in allt om den stora fastetrenden. Varför är det klokt att låta magen vila ibland? Varför har fasta så många hälsovinster? Och vad finns det för olika fasteformer?

Gäster: Kerstin Brismar, professor och forskare på Karolinska Insitutet (KI) ? Sveriges främsta expert på blodsockerreglering som har gjort ett flertal fastestudier. Ulrika Davidsson, bästsäljande hälsoförfattare, snart aktuell med en ny bok om just perodisk fasta. Rita Catolino ? Marias PT och hälsocoach. 

Maria fascineras av ketoner, småätande möss och blodsockerkurvor. Du får även ?veckans krydda ?+ testpanelen: journalisten Libbe som testar att få in fastan i sitt liv.

Hälsorevolutionen är en ny personlig, inspirerande podcast med vetenskapsjournalisten och hälsoförfattaren Maria Borelius och Carina Nunstedt, förläggare och producent.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-17
Länk till avsnitt

AVSNITT 1: GODA VANOR ? Bli din egen förälder!

PREMIÄR! Nu är den här: Hälsorevolutionen, en ny personlig, inspirerande podcast med vetenskapsjournalisten och hälsoförfattaren Maria Borelius och Carina Nunstedt, förläggare och producent. Här får du det senaste inom den internationella hälsoforskningen och holistisk hälsa.

Detta allra första avsnitt handlar om hur man får till goda vanor, bra vardagsrutiner och hållbara förändringar i sitt liv, bland annat genom att hantera sina rädslor, skapa nya mikrovanor, försöka bli sin egen förälder, tänka 80/20 och lära sig hantera sin inre schimpans.

Gäster: Ann Askenberger, organisationskonsult med expert på förändringsbeteenden och Malin Berghagen, yogalärare. 

Maria brottas med sina nattmackor men får veta att de har en funktion, de är nyckeln på vägen till ett annat liv. Du får även ?veckans krydda ?+ testpanelen: kyrkoherden Anna i Mora som testar att ha en naturruta.

 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-17
Länk till avsnitt

Hälsorevolutionen: Premiär 17 september!

Nu kommer den efterlängtade podden HÄLSOREVOLUTIONEN med Maria Borelius, vetenskapsjournalist och bästsäljande författare. Premiär den 17 september 2020!

I Hälsorevolutionen får du det senaste inom den internationella hälsoforskningen och antiinflammatorisk livsstil, speglat i de gamla beprövade hälsotraditioner som finns jorden runt. Mycket skratt, mycket kunskap, mycket inspiration!

Vi som gör podden är Maria Borelius, vetenskapsjournalist, författare och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent. Vi brinner för att du ska känna dig ljusare, starkare, lugnare, gladare och få skina i just ditt liv. Tillsammans med dig som lyssnar utforskar vi det nya hälsolandskapet med ett lika kritiskt som nyfiket öga. Vi kommer ha gäster som är forskare, läkare, entreprenörer, författare, kulturprofiler, vänner, kända, okända hälsoprofiler som är med och testar olika moment under resans gång. Och Maria delar generöst med sig av både egna misstag och framsteg.

Vi brinner för att du ska känna dig ljusare, starkare, lugnare, gladare och få skina i just ditt liv. Din nya hälsoresa börjar nu!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.