Sveriges 100 mest populära podcasts

WAO Community Podcast

WAO Community Podcast

I Wao Community Podcast möter Michael, Louise & Sofia härliga människor i viktiga samtal om livet, aktuella ämnen och livsberättelser som berör på djupet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

waocompod.waoplay.com/

Avsnitt

Around the table - Jesus mötte mig personligen

Precis som varje lovestory är unik så vill Jesus möta dig på ett personligt sätt. I det här podavsnittet får du höra Jhennifer Carlssons och Adonay Gebremeskels historia om hur de mötte Jesus och hur de valt att dela sin tro med andra.

2021-04-09
Länk till avsnitt

Time for vision

Veckans avsnitt handlar om vision. I samband med vår årliga konferens som startar ikväll pratar Sofia Munoz, Michael Torebring och Anna Fenerström om vision. Du kommer att få höra personliga berättelser men också få nycklar och verktyg för att kunna ta dig framåt.

2021-03-26
Länk till avsnitt

Around the table - Självbild

Första avsnittet av Around the table! I dessa avsnitt träffar vi olika gäster för att prata om olika ämnen som vi tycker är extremt viktiga. I detta första avsnitt träffar Louise Torebring gästerna Haben och Sara för att prata runt temat - Självbild! Ett viktigt ämne som vi alltid kan bli bättre på. Gästerna delar med sig av sina egna berättelser kring ämnet. Luta dig tillbaka och njut av ett avsnitt som vi tror kommer göra skillnad i ditt liv.

2021-03-18
Länk till avsnitt

Vi pratar porr del 2 - Kvinnor kämpar också!

Vi fortsätter att prata om porr - ett skamlock som ska lyftas bort så att varje människa får sin frihet! I veckans avsnitt träffar Louis Torebring och Sofia Munoz gästen Gloria Abraha. Kvinnor kämpar också! Porr är något som normaliseras i samhället men som förstör mångas relationer och liv. I avsnittet pratar vi om kvinnornas kamp med porr men också skillnaden mellan lusta och kärlek.

2021-03-11
Länk till avsnitt

Vi pratar porr, del 1

Under mars månad jobbar vi i WAO church med en satsning som vi kallar ?porn free?. I veckans avsnitt inleder Michael Torebring tillsammans med Sham Tekeste och Paulos Abraha temat i podden. Om du kämpar med porr är du inte ensam. I avsnittet får du höra gästerna berätta om deras egna kamp med porr men också hur de insåg att det var ett beroende som de idag är fria ifrån. Porr är något destruktivt och det finns mycket forskning bakom som visar på olika skador som blir konsekvensen av ett porrberoende. Vi är helt säkra på att det finns en plats av fullständig frihet för alla som vill! Börja den resan idag! Du är inte ensam! Kontakta oss idag på [email protected] om du vill träffa någon att prata med eller om du också vill ansluta dig till en waogrupp!

2021-03-05
Länk till avsnitt

Kärleken övervinner allt

I veckans avsnitt träffar Sofia Munoz det gifta paret Jenny och Emil Pansell. Paret träffades online 2004 och sedan dess har deras livsresa tillsammans varit fyllda av både med- och motgångar. I avsnittet pratar de om vikten av att vara hel innan du går in i ett äktenskap samt hinder som kan komma på vägen. I avsnittet berättar de öppet om deras motgångar men också hur de hela livet lyckats hålla fokus på Jesus.

2021-02-26
Länk till avsnitt

Jesus - Den sanna kärleken

I veckans avsnitt träffar Louise Torebring det gifta paret Annika och Daniel Svärdh. Vi får höra på deras story, om hur de gått igenom en massa motgångar men aldrig gett upp på äktenskapet. Hur orkar man egentligen hålla ut när man befinner sig i omöjliga situationer?

2021-02-19
Länk till avsnitt

Life hack del 4 - Tjäna Gud varje dag

Pastor Michael Torebring träffar i veckans avsnitt rektor David Sundström för att prata om hur man prioriterar tjänst och arbete. Hur vet man egentligen att man är på rätt plats? Vad säger egentligen Gud om hur vi ska aktivera oss och inte stå stilla? Det här och mycket mer i det sista life hack avsnittet!

2021-02-12
Länk till avsnitt

Life hack del 3 - Att prioritera sin familj

Vi fortsätter med serien om life hacks och mer specifikt - tips som hjälper dig att priroitera och få balans i livet! I veckans avsnitt träffar Sofia Muñoz pastorerna Sham & Miriam Tekeste för att prata om hur man kan prioritera sin familj. Vi tror att det är i familjerna som individer formas och därför är familjens roll i samhället så oerhört viktig. Hur kan man komma från en splittrad familj, växa upp och bryta sig från mönster för att sedan uppfostra en hel familj där sår och kiv inte finns? Familjerna är så nära våra hjärtan men vi ser också att många problem startar när man lägger över ansvaret på andra. Vill du se nya resultat i din familj - då är det här avsnittet för dig!

2021-02-05
Länk till avsnitt

Life hack 2 - Hur du får balans mellan ande, kropp och själ

Del två av life hack serien: Louise Torebring möter Jakob Källström som både är pastor och hälsocoach! I det här avsnittet kommer du att få alla nycklar du behöver för att få perfekt balans mellan ande, kropp och själ, till hjälp för att göra rätt prioriteringar i ditt liv. Hur kan dessa tre områden komma i perfekt harmoni? Vad säger Gud om dessa områden? Det här och mycket mer i veckans avsnitt!

2021-01-29
Länk till avsnitt

Life hack del 1

2021 är äntligen här och nu är vi tillbaka! Första avsnittet för i år och vi lyssnar till Louise, Michael & Sofia som introducerar nya serien - Life hacks. I serien kommer du att få fem avgörande nycklar för ditt liv de kommande veckorna. Nu kör vi!

2021-01-22
Länk till avsnitt

Vad kommer att hända nu?

Sista avsnittet för i år. Vad kommer att hända 2021 och vilka är de viktigaste lärdomarna från 2020?

2020-12-18
Länk till avsnitt

A Christmas love story

Varje år arrangerar vi i WAO Church en årlig julkonsert men pga rådande omständigheter fick vi en dröm om att gå från irl till url. Drömmen blev verklighet och idag går den första konserten live på www.waoplay.com - I det här avsnittet träffar Sofia Munoz, som också är projektledare för eventet, gästen Sara Kaflo som också är en av sångarna i julkonserten. Sara berättar en del från hennes livsberättelse, om hur hon flydde till Sverige, om hur livet här var så annorlunda men samtidigt bättre än det hon flydde ifrån. Ikväll, några år senare, ser ni henne i rutan där hon sjunger om hur Gud är världens ljus!

2020-12-11
Länk till avsnitt

I nöd och lust

I veckans avsnitt gästas WAO community podcast av våra pastorer Lennart och Carolina Torebring! Avsnittet handlar om äktenskapet, det näst viktigaste beslutet i våra liv. Familj och äktenskap är ett heligt förbund enligt Guds ord men det här kommer inte fram så mycket i dagens samhälle. Pastor Carolina och Lennart firar 40 år som gifta och delar sina bästa tips och nycklar på hur man kan ha ett lyckligt äktenskap, och alltid prioritera Gud! De pratar om kommunikation, förlåtelse, respekt men också vikten av samma dröm och vision. Hur kan man rädda ett äktenskap och när är det läge att be om hjälp egentligen? Det här och mycket mer i dagens avsnitt. Tveka inte på att höra av dig till oss om du har några frågor och funderingar!

2020-12-04
Länk till avsnitt

Friendship that never ends

Äntligen fredag! Den här veckan träffar Sofia Munoz sina vänner Samra och Lwam där de pratar om vänskap. Sofia såg en instagram story av Isabella Löwengrip där hon fick en fråga om hur man får vänner i vuxen ålder? Att det är svårare än när man var barn kan nog alla hålla med om, men hur gör man då? I det här avsnittet pratar Sofia, Lwam och Samra och hur man är en bra vän, tips på hur man kan få nya vänner och att vänskap är en förlängd arm till familj. Lyssna, dela och bli uppmuntrad! Och glöm inte att du är perfekt som du är, älskad av Gud och med honom är det omöjligt att vara helt ensam!

2020-11-27
Länk till avsnitt

"Jag behöver dig pappa"

Vi har alla någon gång känt och tänkt "jag behöver dig pappa". I det här avsnittet träffar Micheal Torebring Isac Abraham och David Fenerström och snackar om relationer fast från mansperspektivet, det vi sällan hör. Egentligen samma frågor som förra veckan men denna gång ett riktigt grabbsnack! Kontakta oss på waochurch på instagram om du har frågor och vill veta mer om oss!

2020-11-19
Länk till avsnitt

Oss kvinnor emellan

I det här avsnittet träffar Louise Torebring sina vänner Anna Fenerström och Alicia Selam för att prata om hur det är att vara kvinna, hur man håller kärleken vid liv i sina äktenskap men också hur de visste att deras män var de rätta för dem. Det här och mycket mer!

2020-11-13
Länk till avsnitt

Relationship status; It's not complicated

Den här veckan träffar Sofia Munoz gästerna Samuel och Keila som båda är singlar! I avsnittet svarar de på frågor som vi fått in från er lyssnare och handlar om att vara singel och detjting för kristna. Hur njuter man bäst av singellivet och varför är det viktigt att vara den rätte för någon annan? Låt oss presentera del 1 av temat relationer! Let's go!

2020-11-06
Länk till avsnitt

Från ofrivillig barnlöshet till ett mirakel

I veckans avsnitt träffar Louise Torebring gästen Thea Samson som berättar om vad Gud gjort i hennes liv. Efter en svår barndom och en rad omöjliga situationer får Thea diagnosen ofrivillig barnlöshet och Thea blir förtivlad då drömmen om barn och egen familj varit hennes största dröm. Men samtidigt vet hon att ingenting är omöjligt för Gud. Avsnittet är för dig som behöver ett mirakel men som ännu inte sett det du längtat efter. Lyssnar du på podden och har frågor kan du alltid maila oss på [email protected] eller skriva till oss på sociala medier @waochurch

2020-10-30
Länk till avsnitt

Kan man vara kristen 2020 del 2 (Q&A)

Vi fortsätter på samma tema som förra veckan, nämligen "Kan man tro på Gud 2020"? Men med en liten annan vinkel. Michael Torebring träffar religonsläraren Leopold Landström för att prata om argument som visar att man faktiskt kan vara kristen 2020. Frågor som "Hur kan man tro på Gud trots att det finns så mycket ondska i världen?" "Varför är Bibeln världens mest kritiserade bok?" "Vad är skillnanden mellan kristendom och andra religoner?" Och mycket, mycket mer! Glöm inte att följa oss på weareoneocommunity på instagram och kontakta oss om du har några frågor och vill veta mer!

2020-10-22
Länk till avsnitt

Kan man vara kristen 2020? Del 1

I det här avsnittet samtalar Michael Torebring med Paulos och Gloria Abraha om hur man kan vara kristen 2020. Men vad betyder det egentligen att vara kristen? Vilka utmaningar finns det? Och varför väljer man att leva sitt liv utifrån sin tro? Varför väljer man att gå från ett vanligt liv till att börja leva efter bibeln, som till exempel pratar om att inte ha sex före äktenskapet? Det och mycket mer tas upp i detta samtal där Gloria och Paulos pratar om hur deras liv såg ut innan de valde att ge "all in" i sin tro på Gud. Del 1 av 2 "Kan man vara kristen 2020?"

2020-10-16
Länk till avsnitt

Från ångest och droger till pastor

I det här avsnittet träffar Sofia sin svåger och vän Emanuel Munoz som idag är pastor i Gijon, Spanien. Men det har inte varit en enkel resa. Från djupt mörker och ett liv i droger och ångest säger Emanuel en kväll "Gud ha nåd med mitt liv, förlåt mig" - meningen som kom att förändra allt! Lovar, ni vill inte missa det här avsnittet!

2020-10-09
Länk till avsnitt

2020 Vision

Sofia Munoz träffar i det här avsnittet Elin Freiman och Ruby Jankkila som är med i teamet för kyrkans digitala konferens. Vi pratar om 2020 vision, om hur man kan ha vision för ens liv och att utan vision så går man vilse i livet. Det här avsnittet är den perfekta förberedelsen för vår konferens 2020vision - vår första digitala konferens. Om du inte är registerad kan du anmäla dig direkt efter det här avsnittet på waochurch.com - See you online!

2020-10-02
Länk till avsnitt

En längtan efter förändring

Louise träffar den här veckan Stephanie del Pilar som delar sin lifestory. Från att ha varit i djup hopplöshet med ångest, alkoholberoende och sorg efter bortgång i familjen, möter Stephanie en glädje och kärlek som kom att förändra allt. Frågan ?Varifrån kommer du och vart är du på väg? blev avgörande då hon insåg att hon inte hade något mål med livet. Behöver du nytt hopp och mod för att fortsätta framåt är det här avsnittet för dig!

2020-09-25
Länk till avsnitt

Familjen - En grundsten i samhället

Livet är fullt av överraskningar - Ann Sofie Spetz och hennes man hade tre vuxna barn och var redo att gå in i nästa steg i livet när socialtjänsten ringer en dag och frågar om familjen kan ta hand om ett nyfött barn i tre månader. Familjen tackade ja, och idag har tre månader blivit sju år. Familjen är verkligen en viktig grundsten i vårt samhälle. Men vad är det som gör att psykisk ohälsa kryper ner i åldrarna? Hur kan det förebyggas på ett bättre sätt? Vilka utmaningar möter familjer idag? Hur kan man se tydliga varningstecken som visar på att ens barn inte mår bra? I avsnittet pratar vi också om vikten om transparens, att våga fråga om hjälp och finnas där för varandra. Ingenting är omöjligt och ge aldrig upp!

2020-09-18
Länk till avsnitt

Q & A med pastorerna Lennart och Carolina Torebring

Vilka är nycklarna för att i 40 år leva lyckligt i ett äktenskap? Var semestrar våra pastorer helst och har de några dolda talanger? Och hur ser egentligen en vanlig dag ut som pastor? Allt detta och mycket mer i avsnitt 2 av WAO community podcast.

2020-09-10
Länk till avsnitt

Here we go!

I dagens podd pratar vi om bakgrunden till varför vi startat podden, lite bakgrund och tankar till vad lyssnarna kommer få höra. Vi berör också ämnet sorg och tillägnar WAO Communitys första podd till Linn Fenerström, Sofia & Michaels syster som gick bort för 10 år sedan.

2020-09-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.