Sveriges 100 mest populära podcasts

Hemma hos Mark och Jonas

Hemma hos Mark och Jonas

En podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/markochjonas

Avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Bort mot horisonten där längtan bor

Det är ibland svårt att tro det, men sannolikhet är ingen regel och möjligheten att leva ett osannolikt liv finns. Det har Mark Levengood och Jonas Gardell blivit varse om.

Säsongsavslutning för podden Hemma hos Mark och Jonas Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Välkommen hem till oss! Psst! Här kan du lyssna på ALLA avsnitt! 
2021-04-15
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Ögonblick av lycka

Lycka kan ta olika former. Att bygga fördämningar i regnet med sina vänner kan vara en, att slita sönder sin t-shirt live är en annan...

Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Välkommen hem till oss! Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2021-04-08
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Glad påsk!

Mark Levengood har fått rusa från byggnad till byggnad i jakt på munskydd och Jonas Gardell har tips för när teatrarna öppnar upp.

Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Välkommen hem till oss! Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2021-04-01
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Sagan om Småfjollan och det lilla körsbärsträdet

Bögdalens rika universum bara fortsätter att växa. Mark Levengood och Jonas Gardell gör nedslag i Bögdalens magiska rike där en kapten (kanske eller kanske inte baserad på verklig förlaga) landstiger stranden och möter Småfjollan.

Samt om när Jonas och Kapten Mark Levengood åkte vilse i dimman i Åländska skärgården. Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2021-03-25
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Fiskar som skriker

Mark Levengood har upptäckt att en diet av alger är nyckeln till återuppståndelse. Våga ta plats, tycker Jonas Gardell, som vet varför fiskar råkar illa ut i det tysta.

Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2021-03-18
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: På äventyr i Bögdalen med Jonas Gardell

Mark Levengood talar om sin oförlösta karriär som flygvärdinna och Jonas Gardell har varit i Bögdalen på besök.

Jonas och Mark drömmer sig bort till Bögdalens förlovade land. Hemma hos Mark och Jonas en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt HÄR! [email protected]
2021-03-11
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Alltid redo

Mark "Den snabba fula" Levengood var bäst under skolgymnastiken - något Jonas Gardell tror satt bestående spår i hans personlighet.

Mark Levengood minns tillbaka på sitt segertåg som mästare i skolans löplag och Jonas har accepterat cookies, igen och igen och igen... Hemma hos Mark och Jonas En podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Välkommen hem till oss! Här hittar du alla avsnitt av podden!
2021-03-04
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Mark Levengood - sant eller falskt?

Jonas Gardell har hört rykten om Mark Levengood. Stämmer det att han är född på en militärbas i USA - har han bevis? Det är dags att ta reda på sanningen.

Efter att en lyssnare avslöjat att Mark talat osanning i ett tidigare avsnitt, börjar Jonas att gräva i Marks förflutna. Vad är sant, och vad är falskt? En podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Alla avsnitt!
2021-02-25
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Togaparty i förorten

Delar av världen börjar så sakta rulla igång igen och sommarens stundande OS har fångat Mark Levengoods intresse. Eller, snarare, OS-byn:s sängar gjorda av kartong...

Inspirerad av college-filmer anordnar en tonårig Jonas Gardell ett togaparty - och får en rejäl kalldusch när han inser att filmernas värld skiljer sig från hans egen. Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2021-02-18
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: De tre livsråden ? enligt Jonas Gardell

Få saker är så jobbiga som att glömma bort någons namn - men! - det finns ett par hemliga knep för att rädda sig ur situationen och Jonas Gardell delar gärna med sig ...

Vad har "att spela död" och att tala i tungor gemensamt? Jonas berättar hur de till synes orelaterade beteendena hänger ihop. Mark har tankar om brittiska kungahuset och eleganta förlåtelser. Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet.
2021-02-11
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: STAR STRUCK!

Om att bli lamslagen av sin idol! Mark Levengood och Jonas Gardell minns sin beskärda del av idolmöten som inte riktigt gått som de tänkt sig.

Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Sugen på att höra av dig? Skriv till oss! [email protected]
2021-02-04
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Opoppade popcorn

Höger eller vänster? Nej, inte politik, utan sidan av stigen en ska hålla sig på under promenader. Jonas Gardell har gjort en chockerande upptäckt om svenskarnas illegala vandringsvanor.

Dags att gå från ord till handling tycker Mark, som också tänkt mycket på popcorn. Jonas försöker ta sig fram på promenadstigar - men det går ju inte när folk går på fel sida! Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Skriv till Mark Levengood och Jonas Gardell [email protected]
2021-01-28
Länk till avsnitt

Hemma hos Mark och Jonas: Det lönar sig alltid att försöka

Mark Levengood och Jonas Gardell är tillbaka med sin podd Hemma hos Mark och Jonas! Plikttroget hemifrån och med mängder av tips och funderingar

Hur mycket ångest kan en tävling i en serietidning ge? Ganska mycket, visar det sig. Speciellt om priset är något en hela sin uppväxt drömt om. Men - det lönar sig alltid att försöka. Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood Jonas Gardell Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2021-01-21
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Snart ljusnar det igen

Mark Levengood och Jonas Gardell. Om att träffa tomten, och jakten på ett postpaket.

Vintersolståndet är nästan här och vi går snart mot ljusare dagar. Mark Levengood och Jonas Gardell slår ett slag för hoppet och ljuset. Dessutom berättar Mark om sitt möte med tomten och Jonas försöker jaga ikapp ett paket på en mystiskt kringflackande adress. Hemma hos Mark och Jonas Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2020-12-10
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Hur står Jonas Gardell ut? (Undrar precis ALLA!!!)

Jonas Gardell är trött på att hans sinnrika system aldrig blir succé. Nytt avsnitt av Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell.

Jonas Gardell avslöjar en ulv i fårakläder och Mark Levengood försöker fly skådisar i en amerikansk nöjespark. Dessutom, ett tips om tandkrämstuber. Hemma hos Mark och Jonas Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2020-12-03
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Damblusen

Jonas Gardell träffar Mark Levengoods mytomspunna skräddare och trasslar in sig bland valen som ges.

Linjen mellan genialitet och galenskap är tunn, likaså linjen mellan trendig röd skjorta och damblus. På en semesterresa får Jonas träffa Marks hemliga skräddare, och bestämmer sig för att göra en beställning. Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2020-11-26
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Bättre och bättre dag för dag

Mycket positivt väntar världen, en ny gryning och nya... urtidsdjur? Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell.

Mark Levengood har djupdykt i de nya mammutarnas och uroxarnas vara eller inte vara. Samtidigt har Jonas Gardells barndomscrush - Sven Wollter - gått ur tiden och paret minns en man som utöver sin talang också levde som han lärde. Hemma hos Mark och Jonas Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2020-11-19
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Nu blommar löken

Visst. Det är fint att vandra in, men hur länge går det egentligen att vara invandrare? Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell.

Finlandssvenskarnas dag har ägt rum och både Mark Levengood och Jonas Gardell har tankar om och betraktelser kring vad det innebär att vara finlandssvensk. Lyssna på alla avsnitt av podden Hemma hos Mark och Jonas HÄR!
2020-11-12
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Vi lever på hoppet

Oväntade bilbärgare händer av en anledning. Mark Levengood hamnar i knipa när en mystisk bärgningsbil plötsligt uppenbarar sig.

Jonas Gardell funderar över vad auto correct-programmerare har för egentlig agenda och berättar hur man liftar i Tyskland. Hemma hos Mark och Jonas En podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt av podden här!
2020-11-05
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Bröllopsdag!

Mark Levengood och Jonas Gardells kärlek = sant. Forever.

34 år har gått. 34 år sedan den där vackra, klara (eller kanske, dimmiga?) solnedgången då Jonas Gardell friade till Mark Levengood. 34 år av kärlek. Hur gör man för att hålla samman så länge? Mark och Jonas har svaret och mer därtill. Hemma hos Mark och Jonas En podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2020-10-29
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Superhjälten Mark Levengood

Ett ögonblick av olydnad banade väg för ett liv i glitter. Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell.

Ibland är det nödvändigt att lyssna men lika ofta är det ens plikt att inte göra det. Jonas Gardell har upptäckt att hans generation är lättlurad och bedragen och Mark Levengood minns hur det var att som trotsigt barn flytta till Finland. Lyssna på alla avsnitt av podden Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell HÄR!
2020-10-22
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Drömmen om Åland

När kaos råder, finns det ändå en plats där allt är som vanligt. Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell.

Någon äter (medhavd) glass på en veranda och vid en fartkontroll visar sig ingen köra för fort. Kanske är en annan värld möjlig, en värld där kaos utspelar sig i miniatyrformat. Lyssna på alla avsnitt av podden Hemma hos Mark och Jonas med Mark Levengood och Jonas Gardell HÄR!
2020-10-15
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Man blir aldrig riktigt härdad

Går allt att vänja sig vid? Sikta mot stjärnorna och passa på att älska en doktor tycker Mark Levengood. Jonas Gardell har funderat över när tunga saker förändras - om de någonsin gör det.

Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Här kan du lyssna på alla avsnitt!
2020-10-08
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Jonas Gardell mansplainar och killgissar

Mark Levengoods relationsråd får konkurrens när Jonas Gardell avtäcker sitt färska upplägg.

Mark Levengood berättar om intervjun som gick hemskt snett och Jonas har Gardell dragit viktiga slutsatser om det svenska språkets begränsningar. Lyssna på alla avsnitt av podden Hemma hos Mark och Jonas HÄR!
2020-10-01
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Finnkampen som aldrig ställs in

Hemma hos Mark Levengood och Jonas Gardell kämpar hushållet för att upprätthålla de nordiska relationerna.

Mark Levengood har tagit sig en oväntad åktur i sin nya bil och Jonas Gardell tänker på folkströmningen av svenskar till det återigen öppna resmålet Finland. Hemma hos Mark och Jonas är en podd hemifrån Mark Levengood och Jonas Gardell. Om vardagen, samtiden och livet i allmänhet. Lyssna på alla avsnitt HÄR!
2020-09-24
Länk till avsnitt

Mark och Jonas: Mark Levengood gör en kupp

Jonas Gardell chockas av Mark Levengoods hemliga plan.

Hemma hos Mark och Jonas, bland katter och kaffekoppar, är något alltid i görningen - och Jonas Gardell frustar över hur hopplöst det är att köpa födelsedagspresenter till den krävande Mark Levengood. Lyssna på alla avsnitt av podden HÄR!
2020-09-17
Länk till avsnitt

Välkommen hem till Mark Levengood och Jonas Gardell!

Vet du vad som är väldigt speciellt med vår podd? Vi har skyddat vår integritet och värdighet i 35 år. Vi har inte släppt in en människa i vårt hem, inte en journalist, inte någon har fått höra våra barns röster. Och nu sitter vi här! Och det är Hemma hos Mark och Jonas.

Från vårt kök, i ett jävla coronaår där allt har ställts på ände och inget är som det ska. Och våra galna katter skriker i bakgrunden. Efter 35 år har vi ingen värdighet kvar. Du hittar alltid podden Hemma hos Mark och Jonas om du söker i appen Sveriges Radio Play. Välkommen hem till Mark och Jonas.
2020-09-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.