Sveriges 100 mest populära podcasts

Sportstudion

Sportstudion

Sportpodden framför andra, med Claes Åkeson och Ricard Norman. Hårda, faktabaserade och glasklara analyser, spelidéer samt hundraprocentiga rekar varje torsdag. En podd där det pratas sport och ännu mera sport.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

atg.se/sport/nyheter/atg-sportstudion

Avsnitt

Ranelid hoppar på Niva

Björn Ranelid är tillbaka som gäst och pratar Zlatan, landslaget och vad han vet som inte Laul, Niva och Bank vet. Jonathan Hedström gästar också och pratar om ätstörningar inom elitidrotten efter det tyska BMI-förslaget från längd-VM. Duon gör som resten av fotbollssverige och snackar Marek Hamsik och funderar även på att gå in i budkrig om en padelplätt. Duellen får rubriceras som en succé denna vecka och i supertrippeln har alla hästar släppts lösa. Trevlig lyssning!

2021-03-11
Länk till avsnitt

Calle ska byta sport

Förra veckan försökte Claes ta hjälp av Jacob Hård för att förstå mysteriet Calle Halfvarsson. Den här veckan ringer Claes upp idrottspsykologen Johan Plate för att ta reda på vad som rör sig i huvudet på svensken efter det som hände på skid-VM i veckan. Efter ny succé på V75 för Sportstudion har Ricard tröttnat på fotboll. Kanske har det även att göra med ?Duellen? där allt är som vanligt, det vill säga att Ricard nu är rysligt nära ett spelstopp. Dessutom har padeln lämnat Globen, till Ricards stora ilska, men tagit klivet in i kyrkan. Det blir även en supertrippel, stensäkra tips från Challe Berglund och en historia om en fläskfilé från Coop. Trevlig lyssning!

2021-03-04
Länk till avsnitt

Foppa, Hård och Kent

Vilka gäster Sportstudion bjuder på denna vecka! Peter "Foppa" Forsberg ger sin syn på krisande Modo och berättar om en förfärligt tuff vardag. Jacob Hård har inget svar på gåtan Calle Halfvarsson, men utlovar spänning i varje damlopp under skid-VM. Borde duon lägga ned sportspel och satsa på trav? Hur gammal blev Zlatan av Milanoderbyt? Dessutom: rekordbottennapp i "Duellen", specialsupertrippel och den efterlängtade Siljan-historian. Trevlig lyssning!
2021-02-25
Länk till avsnitt

Rena rama ding dong

Claes har rena rama ding dong-förhållandet till hjälmar. Ricard har svårt att ta in en helt makalös padelsiffra. Wolfgang Pichler är säker på att det blir fler medaljer. Johan Röjler berättar om den ruggiga träningen som ligger bakom skridskofantomen Nils van der Poels sagolika succé. Är det så att Claes använt sig av faktiskt magi i duellen de senaste veckorna? Och så diskuteras den eviga frågan: spelar storleken verkligen någon roll? Trevlig lyssning!
2021-02-18
Länk till avsnitt

Jonas Björkman om padelhysterin

Ny svensk målsuccé ute i Europa! Claes fortsätter att drömma om ett EM i sommar med Ibrahimovic och Isak på topp tillsammans. Dessutom snackas det Jürgen Klopp, kommer han inte allt närmare ett alldeles eget Falling Down-moment? Det snackas padel med svensk padels fader Jonas Björkman och så går Claes till attack mot SOK, den Svenska Olympiska Kommittén. Trevlig lyssning!
2021-02-11
Länk till avsnitt

Från 30-talets Tyskland till Pokljuka

Ricard är tillbaka och har värvat en ny familjemedlem ? bara dagar innan Deadline Day. Har någon i duon drabbats av padelarmbåge och kan de nämna fler än en spelare i handbollslandslaget efter VM-succén? Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv gästar och pratar om den smått sinnessjuke Connor McDavid ... och hur han spelar på V75. Skidskyttetränaren Johannes Lukas berättar hur laget toppar formen inför skidskytte-VM i Pokljuka. Och hur fixar Challe Berglund sitt hår egentligen? Trevlig lyssning!
2021-02-04
Länk till avsnitt

Vi ska bygga padelhall i Norge

Firma Åkeson/Norman är splittrad, Ricard är nämligen på BB! Podden får i stället finbesök av Oscar Westberg som till vardags syns i ATG Live och Oscar är inte sen att se en ny karriärmöjlighet. "Om jag gör det här okej, riskerar Ricard att bli petad?" Trevlig lyssning!
2021-01-28
Länk till avsnitt

De kissar på sig

Duon avhandlar de något tveksamma humorinslagen på idrottsgalan i veckan och Claes minns tillbaka till bättre tider (när han själv ledde galan). Podden gästas av Leif Boork som inte känner igen sporten ishockey längre. Ricard levererar som vanligt en supertrippel och Challe Berglund hockeytips. Det blir padel och så kan podden SÅKLART inte undgå att prata Zlatan som nätade omgående i sin skadecomeback. Trevlig lyssning!
2021-01-21
Länk till avsnitt

Ishockey och fotboll la la la la

Varför har Ricard med sig sin gitarr till studion? Hur många handbollsspelare kan Claes nämna? Är det kanske rekord i padelsnack? Satte Ricard en italiensk trippel till 1000x pengarna förra veckan? I duellen är det nytt ledarskifte igen och så gästas duon av skidlegendaren Tomas Fogdö som snackar alpin sport: ?Det känns som man dragit det ett snäpp för långt?. Trevlig lyssning!
2021-01-14
Länk till avsnitt

Lasse Granqvist brinner av

Firma Åkeson/Norman är tillbaka och inleder det nya året med celebert besök i form av kommentatorn med stort K; Lasse Granqvist. Spelar han padel? Hur känner han Ricard? Hur stal han Claes jobb? Är han och Hasse Backe plus på V75? Dessutom en ?supersafe? supertrippel från FA-cupen, vad som är märkligt med backhoppning och så följer duon kapplöpningen om titeln ?världens största padelkomplex?. Trevlig lyssning!
2021-01-07
Länk till avsnitt

Björklövens kollaps

Claes har släppts tillbaka in i studion efter sin karantän. Ricard har lagt upp ribban på världsrekordhöjd när det kommer till duellen. Duon snackar Champions League-slutspel ... hur var det att jobba den magiska kvällen i Istanbul 2005? I padelsvepet får vi reda på hur NK:s takbanor blir och om det kommer vara säkert att shoppa runt omkring varuhuset? Som vanligt gästar Challe Berglund som hittat en mycket avgörande faktor att hålla koll på i Vita Hästen-Almtuna. Trevlig lyssning!
2020-12-17
Länk till avsnitt

Allt handlar om padel

I veckans Sportstudion sitter Claes i coronakarantän, men podd blir det ändå! Ricard synar Sveriges kvalgrupp till VM 2022 i Qatar och levererar en årsbästalista från allsvenskan som "ÄNTLIGEN ÄR ÖVER". I duellen är helt plötsligt båda kombattanterna nere på minus efter att Claes varit alldeles för girig. Som vanligt blir det dessutom en rykande färsk supertrippel med förhöjt odds och veckans skräll, och så har padeln tagit sig in i SVT på bästa sändningstid. Trevlig lyssning!
2020-12-10
Länk till avsnitt

Spela inte bollen bakåt

Claes kommenterar sportkommentatorers kommentering. Ricard säger att han känt sig som Marcus Schenkenberg. Hur hade duon fungerat som fotbollstränare? Ur taktiksnacket föds även en idé om vilken regel från basketens värld som borde anammas av fotbollen. Supertrippeln säger adjö till årets allsvenska. Challe Berglund avbryter ett födelsedagsfirande för att leverera hockeytips och så fortsätter jakten på padeltid på Åbytravet. Trevlig lyssning!
2020-12-03
Länk till avsnitt

Vad är blindside?

Duon spinner vidare på temat "Janne måste ringa Zlatan" som de tog upp för flera veckor sedan med Björn Ranelid. Denna gång gästar Johan Mjällby podden och diskuterar den tolvfaldige guldbollvinnarens senaste kommentarer kring landslagsspel. Dessutom försöker Claes lära sig vad en blindside faktiskt är med hjälp av hockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson. Dessutom: Sveriges bästa gulaschsoppa, hur bra är skidskyttets generalsekreterare Rikard Grip på skidskytte ... och går det att boka padeltid på Åby redan nu?
2020-11-26
Länk till avsnitt

Ulfbåge om Stina-hysterin

Ingen mindre än Christer Ulfbåge gästar podden och berättar om hur han var med att bygga upp skidskyttet till den folksport den är i dag. Duon funderar även på om det inte har blivit lite för många padelbanor runt om i Sverige och Claes känner sig nödgad att ringa upp sin bank för att kolla om det verkligen håller att låna ut pengar till en massa nya padelkomplex. Det blir även en ny boostad trippel från Ricard, tacos, fryst avokado, Jogi Löw, veckans skräll och hockeytips från Challe Berglund. Trevlig lyssning!
2020-11-19
Länk till avsnitt

Årets boll i svensk padel?

Claes kräver att sportkunskap ska bli ett obligatoriskt ämne i skolan och ringer därför upp utbildningsministern för att driva igenom frågan. Ricard i sin tur är oerhört besviken på senaste Stockholmsderbyt och Claes tycker Lazio alltid spelar bollen bakåt. Dessutom avhandlas Padelgalan 2021 där bland annat Årets anläggning och Årets boll ska utses. Challe Berglund är som vanligt med på telefon och han har såklart rekat helgens hockey, och så har han spelat padel också. Trevlig lyssning!
2020-11-12
Länk till avsnitt

100 procent tajming

Varför envisas somliga fotbollslag med att slå korta hörnor? Är tennisen helt på väg att dö i Sverige? Hur går det för Ricards löpning och hur kommer det sig egentligen att allting som Sportstudion diskuterar har så otroligt bra tajming? Allt detta och dessutom en hel del rekar från såväl Challe Berglund, Ricard och Claes levereras inför kommande helg. Just det, lite padel också. Trevlig lyssning!

2020-11-05
Länk till avsnitt

Ranelids uppmaning till Janne Andersson

Ricard har börjat lyssna på padelpodden. Claes tycker det är krångligt att beställa korv. Dessutom Amanda Lind om publikfrågan och det absurda med att Ullared gör vinstrekord medan idrottsklubbarna går under. Och hur ska egentligen Zlatan och Janne Andersson försonas? Vi ringer upp Björn Ranelid för att reda ut frågan. Sportstudion levererar också rekar till kommande helg. Trevlig lyssning!
2020-10-29
Länk till avsnitt

Torsdag 22 oktober: ATG Sportstudion

Torsdag brukar betyda en ny sportpodd och denna vecka är såklart inget undantag. Claes Åkeson och Ricard Norman levererar som vanligt högkvalitativa spelrekar, den här veckan med hjälp av Challe Berglund. Dessutom blir det en ny supertrippel, snack om TV-pucken, VAR, och dess ständiga filmningar. Som vanligt lyckas Claes även klämma in ett segment om padel ...
2020-10-22
Länk till avsnitt

Torsdag 15 oktober: ATG Sportstudion

Åkeson och Norman ställer sig frågan varför fotbollsspelare är tatuerade över hela kroppen. Ricard sågar dunken i basket och levererar en supertrippel med förhöjt odds. De plockar även upp ämnet padel igen, som nu intar Globen.
2020-10-15
Länk till avsnitt

Torsdag 8 oktober: ATG Sportstudion

Firma Åkeson/Norman gästas av Peter Forsberg i det senaste poddavsnittet, där Foppa både delar med sig av historier från en blodig guldfest 1998 samt speltips inför helgen. Duon bjuder också på personliga tips om vad man INTE bör göra med pengar på fickan, varken på ett casino eller på en parkering i Middlesbrough ... och vad är grejen med frisparksmurar egentligen?
2020-10-08
Länk till avsnitt

Torsdag 1 oktober: ATG Sportstudion

Denna vecka avhandlas komiken kring handsregeln i fotboll ? och duon har även hittat en lösning! Också i avsnittet: journalister som är zlatanister, en supertrippel med förhöjt odds ... och en tv-expert som börjar sina dagar helt naken.
2020-10-01
Länk till avsnitt

Torsdag 24 september: ATG Sportstudion

Det är premiär för sportpodden framför andra, med Claes Åkeson och Ricard Norman. Hårda, faktabaserade och glasklara analyser, spelidéer samt hundraprocentiga rekar varje vecka. En podd där det pratas sport och ännu mera sport.
2020-09-24
Länk till avsnitt

Premiär för ATG Sportstudion

Snart är det premiär för sportpodden framför andra, med Claes Åkeson och Ricard Norman. Det blir hårda, faktabaserade och glasklara analyser, spelidéer samt hundraprocentiga rekar varje torsdag. En podd där det pratas sport och ännu mera sport. Missa inte torsdag 24 september, klockan 12.00!
2020-09-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.