Sveriges 100 mest populära podcasts

Kärlek & Terapi

Kärlek & Terapi

Följ med in i terapirummet och var en fluga på väggen då samtalsterapeuten Daniella Gordon träffar både kärlekspar och singlar som söker hjälp. Lyssna till människor som vågar öppna upp sina hjärtan och dela med sig av sina innersta tankar och kärleksproblem. Du får höra de mest intima detaljer och historier en parrelation eller ett singelliv bär på, för att bättre förstå ditt eget liv och dina relationer.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/446861/karlek-terapi

Avsnitt

Det är inte näring nog att ses varannan helg

Martin och Cleo har varit särbos i två och ett halv år. Båda har barn sen tidigare. De träffas varannan helg men Martin vill träffas mer än så. Han upplever att Cleo inte släpper in honom fullt ut och han är rädd för att de kommer glida isär. Cleo tycker att Martin analyserar allt in i minsta detalj. Hon känner sig ifrågasatt, som att Martin konstant letar efter bevis för att hon inte älskar honom lika mycket som han älskar henne. De vill vara med varandra men har svårt att slappna av i relationen. Därför söker de nu hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Gordon. Avsnittet kommer en dag tidigare på Podplay.
2021-12-31
Länk till avsnitt

Hans arbetsnarkomani förstör vår relation

Josefina jobbar som relationscoach men befinner sig själv i en relation som krisar. För hennes partner Olle har arbetet blivit ett missbruk. Josefina minns inte när de senast spenderade en hel helg tillsammans. Hon längtar efter att bara få laga middag ihop en fredagskväll eller ligga bredvid varandra i soffan. Olle förstår att han måste börja prioritera sin relation och familj men vet inte hur. Efter 15 år tillsammans känner de sig båda ensamma och har kört fast. Nu kommer de till samtalsterapeuten Daniella Gordon för att se om de kan få hjälp att komma vidare i relationen. Avsnittet kommer en dag tidigare på Podplay.
2021-12-24
Länk till avsnitt

Ju mer jag drar mig undan desto mer blir jag jagad

Ingela hamnar alltid i samma situation. Hon blir ihop med någon, börjar tveka och gör slut. Efteråt drabbas hon alltid av en stor sorg, som om det vore hon som blivit lämnad. Nu har hon vänt sig till samtalsterapeuten Daniella Gordon för att få hjälp att förstå vad det är för mönster som upprepar sig om och om igen. Avsnittet kommer en dag tidigare på Podplay.
2021-11-05
Länk till avsnitt

Många äldre män vill ha yngre kvinnor

Viola är 64 år och har aldrig varit kär. Hon längtar efter att träffa någon att dela sitt liv med innan det är för sent. Avsnittet kommer en dag tidigare på Podplay.
2021-10-29
Länk till avsnitt

Nu är det dags, nu behöver vi gå höger eller vänster

När John och Peter träffades på jobbet för 13 år sen var de på helt olika platser i livet. Peter längtade efter en relation men John var inte redo. Efter drygt tio år tillsammans är de fortfarande osäkra på varandra. Nu har de kommit till en punkt där de måste bestämma sig. Ska de fortsätta vara tillsammans eller bryta upp? Avsnittet kommer en dag tidigare på Podplay.
2021-10-22
Länk till avsnitt

Kärlek & Terapi - Trailer!

I säsong 2 av Kärlek & Terapi fortsätter samtalsterapeuten Daniella Gordon att träffa singlar och par som befinner sig i olika stadier i sina liv och relationer. Följ med in i terapirummet och hör de mest intima detaljer och historier en parrelation eller ett singelliv bär på, för att bättre förstå ditt eget liv och dina relationer. Nya avsnitt kommer en dag tidigare på Podplay. Premiär 21 oktober.
2021-10-15
Länk till avsnitt

Hur gör jag för att träffa mannen i mitt liv?

En podd om Kärlek och Terapi. Anna är singel och har inga barn. Hon blev brutalt lämnad av sitt livs kärlek när hon var i 20-års åldern. De hade precis köpt en lägenhet ihop och planerade giftemål och barn när Anna fick reda på att hennes dåvarande pojkvän var otrogen. Hennes värld föll samman och hon gick runt i ett mentalt mörker under flera år. 20 år senare plågar fortfarande minnet av separationen Anna och hon är rädd för att få sitt hjärta krossat igen. Nu söker hon hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Gordon för att se om hon kan läka sitt hjärta och våga satsa på kärleken igen. Lyssna på Podplay och det är självklart gratis.
2020-12-18
Länk till avsnitt

Jag har stängt mitt hjärta, hur ska jag våga öppna det igen?

Maria har varit singel i över tio år. Hon har två barn och längtar så mycket efter att träffa en kärlek i livet. Men varje date slutar alltid på samma sätt och leder aldrig vidare till något mer. Nu söker Maria hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Godron och det som händer i terapin är att en rad hemligheter kommer upp till ytan. Marias pappa levde ett dubbelliv vilket i sin tur har gjort att Maria har svårt att lita på män. Det är en av anledningarna till att hon har stängt sitt hjärta. Vårt undermedvetna kan styra vårt sinne på ett sätt som hindrar oss i från att hitta kärleken i livet. Lyssna på Podplay och det är självklart gratis.
2020-12-18
Länk till avsnitt

Vi har inte varit fysiska med varandra på ett år

Sylvester och Madelene har varit ett par i 8 år och de har två barn tillsammans. Utåt sätt lever de ett drömliv med en fin villa, många vänner och framgångsrika karriärer. Men det som ingen vet är att Madelene och Sylvesters relation är allt annat än en dröm. Båda är frustrerade över var deras relation har hamnat i för läge. De har sen ett år tillbaka ingen fysisk kontakt med varandra och inte heller känner de en närhet i samtal eller framtidsdrömmar. Allt tid går åt till barnen, vänner och jobb. Madelene och Sylvester har helt enkelt tappat bort varandra och behöver hjälp att hitta tillbaka. Därför vänder de sig till samtalsterapeuten Daniella Gordon. Kan hon hjälpa dem? Lyssna på Podplay och det är självklart gratis.
2020-11-27
Länk till avsnitt

Livrädd för att bli lämnad igen

En podd om Kärlek & Terapi. Som barn utsattes Amir för obehagliga situationer. Situationer som fortfarande spökar. Det har gjort att Amir är livrädd för att bli lämnad i en kärleksrelation och därför vågar han heller inte kliva in i en relation fullt ut. Sårbarhet är nämligen en förutsättning för kärlek men om du utsatts för ett trauma i barndomen gör du allt för att inte uppleva samma känslor igen. Därför behöver dessa känslor bearbetas på djupet och det är vad Amir ska försöka göra hos samtalsterapeuten Daniella Gordon. Lyssna på Podplay och det är självklart gratis.
2020-11-12
Länk till avsnitt

Jag orkar inte ge dig så mycket uppmärksamhet

En podd om Kärlek & Terapi. Gustav och Viktoria har precis gjort slut efter fem år tillsammans. Båda är knäckta över beslutet då de älskar varandra men de har så olika förväntningar på relationen. Paret är två ytterligheter när det kommer till behov av närhet. Gustav behöver extremt mycket tid för sig själv och Viktoria kan inte få nog av bekräftelse och uppmärksamhet från Gustav. För att undvika Viktorias krav stannar Gustav extra länge på jobbet, tränar hela kvällarna eller spelar spel i flera timmar framför datorn. Allt för att undvika Viktorias förväntningar på uppmärksamhet och närhet. Det har blivit en ond cirkel. Nu kommer de till samtalsterapeuten Daniella Gordon för att se om hon kan hjälpa dem förändra och förstå sina beteenden. Lyssna på Podplay och det är självklart gratis.
2020-11-05
Länk till avsnitt

Vi älskar varandra men har tappat sexlivet

En podd om Kärlek och Terapi. Går det att hitta tillbaka till sexlivet om man tappat det? Emelie och Alexander har varit tillammans i fem år. De älskar varandra men de har tappat närheten, intimiteten och sexet i sin relation. Emelie tvekar mycket kring deras relation. Just nu är de särbos på Emelies initiativ men Alexander vill flytta ihop igen och tror att det är helt avgörande om de ska få tillbaka intimiteten. Han har också tappat självförtroendet kring sex och vågar inte ta initiativ längre. Nu söker de hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Gordon. Följ med in i terapirummet. Lyssna
2020-10-22
Länk till avsnitt

Jag står inte ut med att vara singel längre, hjälp mig

Claes är 36 år och singel och han har aldrig upplevt besvarad kärlek i en kärleksrelation. De kvinnor han blir attraherad av och förälskade i vill sällan ha honom. Och tvärt om. Claes säger att han hela tiden är på väg, att han är rastlös och aldrig vågar stanna upp och känna efter. Nu har Claes sökt hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Gordon för att få hjälp med att se sina relationsmönster och försöka bryta dem.
2020-10-01
Länk till avsnitt

Min man var otrogen på en porrchatt, kan jag förlåta honom?

Thomas porrchattade med en kvinna på nätet då hon plötsligt började pressa honom på pengar. Kvinnan hade hittat Thomas på Facebook och hotade med att avslöja allt för hans fru om han inte gav henne pengar. Thomas bestämde sig för att själv berätta om allt för sin fru Maria. Hon hamnade i ett djupt mörker och ifrågasätter nu hela deras relation. För Maria är porrchatten samma sak som otrohet och hon litar inte längre på Thomas. Nu söker de båda hjälp hos samtalsterapeuten Daniella Gordon. Följ med in i terapirummet och lyssna på hur det går för Maria och Thomas äktenskap.
2020-09-24
Länk till avsnitt

Kärlek & Terapi - Trailer!

Följ med in i terapirummet och var en fluga på väggen då samtalsterapeuten Daniella Gordon träffar både kärlekspar och singlar som söker hjälp. Lyssna till människor som vågar öppna upp sina hjärtan och dela med sig av sina innersta tankar och kärleksproblem. Du får höra de mest intima detaljer och historier en parrelation eller ett singelliv bär på, för att bättre förstå ditt eget liv och dina relationer.
2020-09-18
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.