Sveriges 100 mest populära podcasts

UrSnyggt - Med klockan i fokus och livet i periferin

UrSnyggt - Med klockan i fokus och livet i periferin

Podcast by Knutsson & 10by

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/anders-tennby

Avsnitt

38. Ursnyggt - Rolex GMT, en profetia, ett köp och en djupdykning

Profetian från avsnitt 17 har slagit in, en Rolex GMT Batman har nyligen anlänt till Ursnyggt-familjen. Hör om profetian, köpet och finansieringsalternativ i detta avsnitt. Björn har också gjort en sedvanlig och välgrundad research om GMT´s historia som vi delar med oss av. Trevlig lyssning!
2021-10-20
Länk till avsnitt

37. Ursnyggt - Gott snack med killarna bakom Tusenö

Här kommer en omväxlande intervju med de sympatiska killarna Alexander och Johan, grundarna och entreprenörerna bakom klockmärket Tusenö. Vi får höra hur det hela började, vad som krävs för att bygga upp ett klockmärke och mitt under intervjun slänger Anders in en liten överraskning. Och att denna klocka skapats i hjärtat av Göteborg, får våra västkusthjärtan att bulta lite extra hårt. Trevlig lyssning!
2021-10-08
Länk till avsnitt

36. Ursnyggt - Med en budget på 40 till 50 tusen

Nu jackar upp en nivå till och frotterar oss i vad man kan få för godbitar mellan 40 till 50 tusen sek. Ett intervall där det finns många välrenommerade alternativ. Har vi lyckats välja helt olika denna gång eller har vi gjort något liknande val? En kronograf, en dress, en dykare och en bubblare var går vi igenom i detta avsnitt. Bilder på vårt Insta-konto Ur.Snyggt. Trevlig lyssning!
2021-09-27
Länk till avsnitt

35. Ursnyggt - Villhöver-intervju med Olpes

En av våra frekventa lyssnare och kanske den person med flest interaktioner på Klocksnack och vårt Insta, Oliver Persson aka Olpes, gästar oss för intervju i detta avsnitt. Oliver är en inbiten klockentusiast med gedigen kunskap som han med glädje delar med sig av i denna intervju. Tack Oliver, för att vi fick intervjua dig och trevlig lyssning till er alla!
2021-09-14
Länk till avsnitt

34. Ursnyggt - Med en budget på 30 till 40 tusen

Vi fortsätter på temat budgetintervall och nu steppar vi upp till nästa nivå. Här finns en del givna modeller och märken så vi har försökt att lyfta fram några mindre kända men riktigt snygga och bra klockor i detta spann. Det blir en dress, en dykare/sport och en kronograf per person, samt en bubblare och en punkare. Som i förra avsnittet har vi gjort våra val oberoende av varandra, men har vi ändå kanske valt samma märke och modell i någon kategori? Trevlig lyssning!
2021-09-05
Länk till avsnitt

33. Ursnyggt - Med en budget på 20 till 30 tusen

Nu höjer vi insatserna lite till och ger våra tips och förslag klockor i intervallet 20 till 30 tusen kr. Vi har valt vardera en dress, en kronograf och en dykare eller sport. Björn överraskar även med en bubblare. Vi får inte följa någon av de klockor vi redan har, så att även vi vidgar våra vyer. Häng med och trevlig lyssning!
2021-08-22
Länk till avsnitt

32. Ursnyggt - Vem är Björn & Anders - Del 2, Anders

I slutet av 1800-talet, svarade den då 20-åriga Marcel Proust på 20 frågor som man menade skulle avslöja en personliga karaktär och dess innersta tankar. Nu, 120 år senare, har vi dammat av detta så kallade The Proust Questionnaire för att avslöja för våra lyssnare vilka vi egentligen är. I del 2 är det Anders som svarar på frågorna. Trevlig lyssning!
2021-08-09
Länk till avsnitt

31. Ursnyggt - Vem är Björn & Anders - Del 1, Björn

I slutet av 1800-talet, svarade den då 20-åriga Marcel Proust på 20 frågor som man menade skulle avslöja en personliga karaktär och dess innersta tankar. Nu, 120 år senare, har vi dammat av detta så kallade The Proust Questionnaire för att avslöja för våra lyssnare vilka vi egentligen är. I del 1 är det Björn som svarar på frågorna. Trevlig lyssning!
2021-08-09
Länk till avsnitt

30. Ursnyggt - TAG Heuer, hiss eller diss

Ännu ett av våra uppskattade märkesavsnitt där vi denna gång djupdyker i TAG Heuers historia och modellutbud, Ett märke djupt rotat inom racingvärlden och grymt starka på kronografer. Frågan är om vi hissar eller dissar deras line up??? Trevlig lyssning!
2021-08-03
Länk till avsnitt

29. Ursnyggt - Sommartider och bronsålder

Mitt i sommaren och vi berättar om hur vi våra första semesterveckor varit, både generellt och ur(!) ett klockperspektiv. Ett litet dyk in i bronset som material i klockor och några hissar och dissar. Denna gång går vår smak lite isär....
2021-07-13
Länk till avsnitt

28. Ursnyggt - Vintage och lite nytt - intervju med Brinktime

I detta avsnitt bjuder vi på en hel timmas intervju med Erik Brinktime Brink, en klockentusiast som byggt upp sitt klockintresse och kunnande under de senaste 15 åren. Vi diskuterar främst vad som definierar vintage, tips vid köp, och andra sköna funderingar kring äldre klockor. Det var ett riktigt bra samtal och intresset för vintage och dress ökade markant efter denna timma. Så om du är sugen på att få lite nya vinklar, lyssna in. Trevlig lyssning!
2021-06-27
Länk till avsnitt

27. Ursnyggt - Några släpp samt några stora svenska märken

I väntan på vår superintressanta intervju med Brinktime, surrar vi i detta avsnitt om några klocksläpp från Tudor och Breitling. Vi lyfter också fram några kända och kanske mer okända svenska klockmärken att hålla ögonen på. Utöver detta står brutna revben och nya klockband på menyn. Trevlig lyssning!
2021-06-17
Länk till avsnitt

26. Ursnyggt - Longines, hiss eller diss

Med en kaffekopp på Anders altan, gör vi denna gång en djupdykning hos, enligt oss, ett underskattat klockmärke, nämligen anrika Longines. Hör om Longines historiska bakgrund och framväxt, deras olika modell-linjer och framför allt så har både Björn och Anders, helt oberoende valt ut tre Longines-modeller som vi vill hissa. Vi kan utlova ett par överraskningar i våra val. Trevlig lyssning.
2021-05-31
Länk till avsnitt

25. Ursnyggt - Vart är du på väg, och vill du dit? - och en samlarintervju med Fredrik Pedersen

Har du en samling av klockor eller kanske bara en eller några enstaka klockor i din låda? Oavsett hur få eller hur många, har du funderat på varför du samlar på dig som du gör, har du en röd tråd eller blir det bara som det blir när andan faller på? Vi har utforskat detta tema genom att prata med en av våra lyssnare, Fredrik, för att höra hur han tänker om detta och så klart, klockintresset i allmänhet. Sedan djupdyker även vi i denna fråga och berättar hur vi ser på vår samlarstrategi hittills och tänker om samlandet framåt. Trevlig lyssning!
2021-05-23
Länk till avsnitt

24. Ursnyggt - Mixa och matcha i sommar del 2 & Villhöver-intervju med Niklas Dahlberg

Vi fortsätter vår trendspaning inför sommaren och avsluta detta 2-delade avsnitt med situationerna; Båtliv, Strandhäng och Kuststad. Vår vän och kollega Niklas Dahlberg gästar för en intervju och sedan en massa annat smått och gott som hänt sedan sist. Trevlig lyssning.
2021-05-10
Länk till avsnitt

23. Ursnyggt - Mixa och matcha i sommar del 1 & Villhöver-intervju med Philip Leijonhielm

På er begäran göra vi ett nytt mixa och matcha-avsnitt och denna gång utgår vi ifrån 5 typiska sommar-häng som, vi vi tror alla kommer att vara i en eller flera gånger under kommande sommar. Vi väver in trendspaning från herrmodefronten och givetvis hur vi tänker kring våra klockval med dessa klädtrender. Vi avslutar med ännu en trevlig intervju med en av våra lyssnare, Philip som fick nys om månklockan från Omega och sedan dess är fast. Trevlig lyssning.
2021-04-27
Länk till avsnitt

22. Ursnyggt - Rolex släpp & Villhöver-intervju med Anton Tennby

Nu tycker vi till om årets släpp från Rolex, räkna med både hiss och diss. Sedan har vi med vår nästa gäst, Anton Tennby, son till ena halvan av UrSnyggt-duon. Anton berättar om hans relation till klockor och vad han villhöver härnäst. Som vanligt blir det en del annat gott tugg också. Trevlig lyssning!
2021-04-21
Länk till avsnitt

21. Ursnyggt - Tudors släpp & Villhöver-intervju med Cosmo

Vi inleder avsnitt 21 med en hiss och diss av Tudors släpp nu i veckan som gick. Sedan har vi intervjuat en av våra lyssnare, även aktiv medlem på Klocksnack, nämligen Cosmo. Han berättar om sin klockresa och fram till idag och vad han villhöver för tillfället. Vi kan avslöja att han har roterat en ansenlig mäng klockor de senaste 5 åren. Trevlig lyssning!
2021-04-11
Länk till avsnitt

20. Ursnyggt - Förvaring & Pill

I detta avsnitt lämnar vi handleden en stund och diskuterar hur man kan förvara sin eller sina klockor när man inte bär den/dem. Varför nöja sig med att slänga ner sina kära urverk i en hög i en låda när man istället kan exponera dem på ett stilfullt sätt? Vi pratar också om vad man behöver för att kunna pilla lite själva med sina klockor, byta armband, justera armband och andra bra prylar man behöver som gör klockägandet ännu lite mer glädjefyllt. Trevlig lyssning!
2021-03-24
Länk till avsnitt

19.Ursnyggt - Med en budget på 20.000 kr (och över 5.000)

Nu ökar vi på budgetspannet och ger tips på klockor upp till 20.000 kr. Inom varje spann 5-10, 10-15 samt 15-20 TSEK tipsar vi om en dress- och en sportklocka vardera, dvs totalt 12 tips! Vi har gjort vår research oberoende av varandra så det blir spännande att höra om vi får en rejäl spridning eller hyfsat homogent. Trevlig lyssning!
2021-03-09
Länk till avsnitt

18.Ursnyggt - Tudor, hiss eller diss

Tudor, bara en lillebror till Rolex eller ett fullvuxet märke som står på egna ben? Vi går igenom historian kring Tudor och framför allt hissar och dissar vi Tudors modellutbud. Lite sång utlovas också i detta avsnitt .....
2021-02-24
Länk till avsnitt

17.Ursnyggt - Vad villhöver du?

I detta avsnitt berätta vi om vilka klockor vi just nu villhöver, och vad det begreppet betyder. Vi bjuder även på en spaning kring vårens modetrender och färger och hur vi ser på möjligheten att bäst matcha ditt klockval till dessa trender. Slutligen har vi också en intervju med vår första gäst, någon som står Björn väldigt nära. Trevlig lyssning!
2021-02-15
Länk till avsnitt

16. Ursnyggt - Med en budget på 5000 kr

"Jag skulle vilja köpa en snygg och prisvärd automatklocka, men vill inte lägga mer än 5000 kr, vad finns det att välja på?". I detta avsnitt ger vi en massa tips på klockor och märken i denna prisklass. Det finns otroligt mycket snyggt att välja bland, så en liten varning kan vara på sin plats: om du inte vill bli köpsugen, då skall du nog inte lyssna på detta avsnitt ;-) För dig som vill bli inspirerad, trevlig lyssning!!
2021-02-08
Länk till avsnitt

15. Ursnyggt - Breitling, Hiss eller diss - Del 2

Vi går igenom Breitlings historia från 1884 fram till idag. Ett märke med sitt arv främst från flygsidan och som sedan 2017 har påbörjat en ny branding för att nå en bredare publik. I detta avsnitt blir det mest fokus på Breitlings historia, och i del 2 går vi igenom Breitlings Line up, och som vanligt, hissar och dissar vi efter vår egna smak och tycke.
2021-01-31
Länk till avsnitt

14. Ursnyggt - Breitling, Hiss eller diss - Del 1

Vi går igenom Breitlings historia från 1884 fram till idag. Ett märke med sitt arv främst från flygsidan och som sedan 2017 har påbörjat en ny branding för att nå en bredare publik. I detta avsnitt blir det mest fokus på Breitlings historia, och i del 2 går vi igenom Breitlings Line up, och som vanligt, hissar och dissar vi efter vår egna smak och tycke.
2021-01-24
Länk till avsnitt

13. Ursnyggt - IWC, hiss eller diss - Del 2

I denna del 2, som också blir den sista i IWC-serien, avslutar vi den historiska tilbakablicken och går igenom de olika modell-linjerna och tycker till om dessa. Som vanligt hittar vi några modeller som lockar till framtida jakter.
2021-01-12
Länk till avsnitt

12. Ursnyggt - IWC, hiss eller diss - Del 1

Vi bygger vidare på märkestemat och nu har turen kommit till IWC, som ingen av oss är särskilt bekant med. Det blir lite historik och givetvis vårt egna tyckande om IWC´s klocklinje.
2021-01-07
Länk till avsnitt

11. Ursnyggt - Så funkar det!

I detta avsnitt berättar vi lite om hur ett mekaniskt urverk fungera, på ett (tycker vi) lättsamt sätt. En historisk tillbakablick kring urverken kommer med samt en del typiska begrepp som är kul att känna till.
2020-12-13
Länk till avsnitt

10. Ursnyggt - Omega, hiss eller diss - Del 2 av 2

Med inspiration från vår Rolex-trilogi, kör vi ytterligare ett flerdelat (denna gång två-delat)avsnitt om ett klockmärke som har en historik värd att berättas - Omega. Vi går igenom hur det startade, vad som har hänt under de ca 170 åren märket har funnits och vi tycker som vanligt till om deras olika modeller som de skapat genom åren.
2020-12-03
Länk till avsnitt

9. Ursnyggt - Omega, hiss eller diss - Del 1 av 2

Med inspiration från vår Rolex-trilogi, kör vi ytterligare ett flerdelat (denna gång två-delat)avsnitt om ett klockmärke som har en historik värd att berättas - Omega. Vi går igenom hur det startade, vad som har hänt under de ca 170 åren märket har funnits och vi tycker som vanligt till om deras olika modeller som de skapat genom åren.
2020-12-02
Länk till avsnitt

8. Ursnyggt - Rolex, hiss eller diss - Del 3 av 3

I detta 3-delade avsnitt ger vi först en allmän tillbakablick av Rolex historia och vår uppfattning av detta anrika klockmärke, för att i del 2 ger vår syn på de olika modellerna i Rolex omfattande line up.
2020-11-21
Länk till avsnitt

7. Ursnyggt - Rolex, hiss eller diss - Del 2 av 3

I detta 3-delade avsnitt ger vi först en allmän tillbakablick av Rolex historia och vår uppfattning av detta anrika klockmärke, för att i del 2 ger vår syn på de olika modellerna i Rolex omfattande line up.
2020-11-20
Länk till avsnitt

6. Ursnyggt - Rolex, hiss eller diss - Del 1 av 3

I detta 3-delade avsnitt ger vi först en allmän tillbakablick av Rolex historia och vår uppfattning av detta anrika klockmärke, för att i del 2 ger vår syn på de olika modellerna i Rolex omfattande line up.
2020-11-17
Länk till avsnitt

5. Ursnyggt - 2 träff, 1 miss

Vi djupdyker i 2 av våra favoritklockor och 1 klocka vi inte riktigt fattar varför vi köpte
2020-10-31
Länk till avsnitt

4. UrSnyggt - Mixa och matcha

I detta avsnitt berättar vi om hur vi tänker kring matchning av klocka och klädsel. Hur vi gifter ihop material och färger med de kläder vi väljer, samt vilken klocka vi använder i olika sammanhang och vad man kan tänka på om man inte vill hålla på att byta klocka för att hamna rätt i matchning.
2020-10-14
Länk till avsnitt

3. UrSnyggt - Nytt är alltid bäst?

Vi fortsätter tipsa om hur man kan skaffa sitt först mekaniska ur via begagnatmarknaden och märken däromkring, och vi berättar om var sitt nyligen genomförda klockinköp.
2020-10-09
Länk till avsnitt

2. Ursnyggt - Automat så klart

I detta avsnitt 2 berättar vi lite om vår första klocka och vad som triggade dessa köp samt ger tips på prisvärda automat-ur för den som vill känna på att bära dessa underverk
2020-10-02
Länk till avsnitt

1. Ursnyggt - Lunch, vår historia samt klockarmbands-tips

I detta avsnitt avslutar vi vår lunch, berättar var vi kommer ifrån när det gäller klockor samt en del tips på schyssta klockarmband och var man köper dem
2020-09-23
Länk till avsnitt

UrSnyggt - Trailer

UrSnyggt - Trailer by Knutsson & 10by
2020-09-19
Länk till avsnitt

0. UrSnyggt - Pilot, inget manus

0. UrSnyggt - Pilot, inget manus by Knutsson & 10by
2020-09-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.