Sveriges 100 mest populära podcasts

Äkta fans Podcast

Äkta fans Podcast

Om någon ber mig beskriva mig själv, så är det första ordet som dyker upp supporter. Detta är jag långt ifrån ensam om att känna men vad är egentligen skillnaden? Jag är uppvuxen på ståplats och vill tro att jag förstår mig på supporterkulturen men det jag insett är att jag bara vet hur det är på AIKs läktare. Nu vill jag vet hur det är på de läktarna jag aldrig har eller kommer stå eller sitta på. Denna pod kommer rikta mikrofonen från spelplanen och upp på läktarna och de som befinner sig där. En pod av supportrar för supportrar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aktafans.podbean.com

Avsnitt

Matcher viminns: GIF Sundsvall - ÖFK 2016

2016 Så presenterades sig ett nytt lag på den Allvenska scenen. Ett lag från Jämtland fullt av spealare som inte färgat i de störra klubbarna och fått tagit omvägen via Östersund. Nu fanns det ett nytt Norrlandsderby där båda ville visa vem som va störst.

ÖFK hade charmat Sverige med sin fotboll och gick som tåget men nu va det dags för match mot GIF och resten är historia.

 

Vi tar förutom denna match tempen på toppstriden i Superettan och kollar vad som hänt sen sist. 

2021-10-11
Länk till avsnitt

46. Åtvidabergs FF

Denna vecka är jag tillbaka med ett vanligt avsnitt. Almer gick på sin första match 1994 på Kopparvallen och har under sin supporterresa gjort i princip allt man kan göra inom en klubb.   Från början är han med och startar upp supporterklubben och va även en av de första i Sverige att skriva på "Svenska fans". VI får följa med på hans resa inom klubben som startar som 17 åring helt ny i Sverige som tar honom in i klubben och kansliet till att hjälpa till med övergångar samt hjälpa Joar Hansen att scouta motståndare med fina resultat.   Vi pratar även om två uppflyttningar och pratar även ner den makalösa presskonferans signerat polisen.   Aktafanspodcast Twitter/instagram Patreon.com/Aktanfanspodcast
2021-10-04
Länk till avsnitt

Matcher vi minns: DIF-AIK 2013

Äkta fans podcast firade för en vecka sedan 1 år och tänkte i och med detta testa ett  nytt koncept som jag kallar matcher vi minns. Väldigt intresserad av vad ni tycker om detta är något jag ska jobba vidare med och utveckla eller om vi helt enkelt ska skrota det. Skriv till mig på Aktafanspodcast på Instagram/Twitter med era ärliga åsikter.

 

Vi startar detta koncept med mitt första bortaderby 2013 mot DIF på då nybyggda TELE2 Arena.

2021-09-27
Länk till avsnitt

44. IF Björklöven

Löven, stormakten som tack vara sina illa skötta ekonomi blev en helt annan klubb.

Är man från Umeå och har löven närmast hjärtat så har mycket handlat om annat än vad som händer på isen. I dagens avsnitt pratar vi förutom supporterskapet om flertalet händelser runt klubben. Vi pratar om mathfixinghärvan, knivskärning, "Kirunamaffian" konkkurshot, tvångsdegradering osv osv.

Veckans gäst Marcus tar oss med på en resa från början av 90 talet fram tills man va väldigt när att äntligen gå upp igen men återigen kom nått utanför isen i vägen och en pandemi gjorde så man fick fortsätta vänta.

 

Aktafanspodcast @ Instagram/Twitter

Patreon.com/aktafanspodcast

 

Intro/outro: Los Bastards - Gröna Djävlar

2021-09-20
Länk till avsnitt

43. Degerfors IF

Degerfors IF, det lilla laget från bruksorten och Stora Valla som producerat och haft stora landslagsspelare hos sig. Idag pratar vi om betydelsen dessa haft med familjen Toivonen i spetsen. 

I dagens avsnitt pratar vi också om Vulkanerna och starten av URB. Vi pratar om hur öppna man är med sina politiska åsikter inom URB , vi pratar om hur det va att harva runt i discion 2, rivaliteten gentemot ÖSK och såklart känslan att äntligen vara tillbaka i Allsvenskan 

 

Aktafanspodcast @instagram/Twitter

patreon.com/Aktafanspodcast

2021-09-13
Länk till avsnitt

42. Västerås IK

Dålig ekonomi, åka ur elitserien, gå i konkkurs det va vad en ung Mange fick uppleva tidigt i sitt supporterskap. Många i det läget hade tagit den enkla vägen ut och göra som många andra och välja ett Stockholmslag men inte i detta fallet. Som väldigt ung kille är Mange med och startar upp de minst sagt beryktade GSU(Gulsvart Ultras) och idag får vi höra historer runt grupperingen.

 

Idag pratar vi om hur han för en kort stund ledde Moras klack på en bortamatch, vi pratar Teletubbis med Stone Island, 100 års firande och det unika inom klubben där alternativgrupperingen kom fram och helt tog över läktarna till skillnad från många andra klubbar.

 

Aktafanspodcast @ instagram/twitter

patreon.com/aktafanspodcast

2021-09-06
Länk till avsnitt

41. Örebro SK

Örebro SK, laget med flest Allsvenska säsonger utan att vinna densamma. Vad säger det om en klubb?

För mig viskar det om, hårt jobb, pannben och traditioner.

 

I dagens avsnitt så pratar vi om grundandet av Kubanerna tillsammans med Erik som funnits runt ÖSK sedan mitten på 80 talet, vi pratar om Superettan och Europaäventyr, vi pratar Axen och den pondus han fört in i klubben och hur man idag mår bättre än någosin supportermässigt.

 

Aktafanspodcast @ Instagram/Twitter

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-08-30
Länk till avsnitt

40. Vita Hästen

Nu landade vi där igen, en klubb som jag har noll koll på sedan innan men som jag efteråt älskar.

Dagens gäst Magnus förälskade sig i Hästen för cirka 15 år sedan och har under dessa år levt sida vid sida med klubben. Han har varit kommentator, ordförande i Hästens fans, Poddar själv runt Hästen och mycket mer.

 

I dagen avsnitt går vi egenom klubbens bästa år sportsligt och på läktarna, vi pratar om hur färska man va gällande supporterkutur men lyckades få till en hel del roligt utan att kanske sitta på kunskapen, vi pratar om bengaler i hotellrum och minibussar, stök i Grästorp och mycket mer.

 

Aktafanspodcast @ Twitter/Instagram

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-08-23
Länk till avsnitt

39. Frölunda HC

Frölunda HC, Göteborgs stolthet och ett otroligt framgångsrikt hockeylag.

Jag satte mig ner med Hecky och pratade om utveckligen som skett på läktarna med intåget av Sektion84 som en en framgångsfaktor. Vi pratar om de interna tjafsen som funnit runt klubben, vi pratar om några riktigt sjuka dubbelbortamatcher.

Det blir hjärnskakning i Dalarna, snöbollskrig i Karlstad och mycket mer. Ett avsnitt osm bjuder på både skratt och en hel del intressanta diskussioner. 

Aktafanspodcast @ Instagram/Twitter

Patreon.com/Akafanspodcast

2021-08-16
Länk till avsnitt

38. IK Oskarshamn

Efter 23 långa år i hockeyallsvenskan fick Oskarshamn äntligen kliva upp i hockeyns finrum.

IKO är en annorlunda klubb i SHL världen då man i jämförelse är en väldig liten klubb. I dagen avsnitt pratar vi om just detta, litenheten och hur man har tagit det till sig och med självdistans hittat en fin supporterkultur.

 

Idag pratar vi om cykeltur till Skellefteå borta, vi pratar om hur man nästan rev bortaburen i Timrå, vi pratar om hur hockeyn utvecklats sedan sent 70 tal då en av dagens gäster började gå och massor mer.

 

Aktafanspodcast - instagram/Twitter

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-08-09
Länk till avsnitt

37. Hertha BSC (Tyskland)

Berlin, en av världen mest omtalade städer men hur stor är egentligen fotbollen i staden? 

Vill ni höra om titlar och de bästa lagen så är detta fel avsnitt men vill ni höra om den udda rivaliten i staden, Tysk supporterkultur i stort, Olympiastadion och hur det är deppigt att gå på match när det "bara" är 35 tusen på plats så är ni helt rätt. 

Vi pratar i dagens avsnitt med Jimmy som under uppväxten haft Gävle närmast hjärtat men under sitt liv haft en växande kärlek till Herta Berlin. Vi pratar om flytten ner och och djupdyker i Hertas supporterkultur.

 

Aktafanspodcast @Intsagram/Twitter

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-08-02
Länk till avsnitt

36. GAIS

Äntligen tillbaka efter välbehövlig semester. 

GAIS är en klubb jag alltid försökt få grepp om, har alltid landat i att de är väldigt unika i sitt sätt, man ser på någon om han/hon är GAISare och detta pratar vi om i dagens avsnitt. Det unika med att vara just GAIS, "GAIShybrisen" den stora självdistansen men samtidigt den evigt brinnande passionen. 

 

I dagens avsnitt Berättar Hannah om fördommarna hon mötte som ung tjej, vi pratar om när hon som vad jag tror yngsta supportern i Sverige gjorde en perfekt säsong som 15/16 åring.

Vi pratar tjejbuss till Landskrona, vi pratar om fotbollsstaden göteborg osv osv.

[email protected]/Twitter

Patreon.com/aktafanspodcast

Intro/Outro: Håkan hellström - Gårdakvarnar och skit

2021-07-26
Länk till avsnitt

35. Landslaget 92-2016

Vi är inne i en EM bubbla och kunde inte motstå att samtal om det trots att det va delade uppfattningar på twitter.

Veckans avsnitt blir med ett litet annorlunda upplägg p.g.a ämnet men tycker vi fick ihop det. 

 

Veckans gäst Anders började gå på landslaget i slutet på 80 talet och har sedan 92 åkt på alla mästerskap fram till 2016.Vi pratar ner om udda och roliga anekdoter från dem, vi pratar om klassiska mål, hur det är att se en VM final på plats. Vi pratar även brett om den supporterkultur som finns runt landslaget.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

2021-06-21
Länk till avsnitt

34. Södertälje SK

Södertälje SK, en omtalad och klassiskt klubb med många historier att berätta. I dagen avsnitt pratar vi om Ultras Telge och deras upptåg, vi pratar om hur man åkte hem från en bortamatch mot Kallinge-Ronneby med 5 pinnar. Vi pratar om när Robin får höra av säkerhetsansvarig på Gotland att hela den tillresta SSK ligan kommer åkeade i ett guidetåg och mycket mer.

 

Robin har också varit med att jobba fram idén till Hockeysupporterunionen som är motsvarigheten till fobollens SFSU. Vi pratar om hur arbetet går och vilka frågor de driver.

Robin uppger i efterhand att han var felinformerad angående varför namnet supporterklubben kom till, uppgiften om användandet av SSK:s logga blev en bonus i efterhand.

[email protected] Twitter/instagram

2021-06-14
Länk till avsnitt

33. Supporter fotografen

Denna vecka har vi ett lite annorlunda avsnitt där jag satte mig ner med Emelie Hübner som fotat i princip alla lag i Allsvenskan. Hon är uppväxt runt fotbollen men supporterkulturen i Sverige va det som verkligen krokade fast henne. Tillsammans med sitt fotointresse så va allt upplagt.

Hon har byggt upp ett förtroende för grupperingar runt om i landet vilket gör att hon speciellt i södra Sverige är ett välkänt ansikte.

Vi pratar om de koder man måsta följa som fotograf och när man inte ska knäppa bilden, vi pratar om hur hon 2019 slog på stort och fotade totalt 68(!!!) matcher på en säsong bekostat av henne själv.

 

Fotografer är en viktig del för den supporterkultur vi alla älskar och detta pratar vi ner i detta avsnitt, låt oss köra igång! 

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-05-31
Länk till avsnitt

32. Arsenal FC

Med Äkta fans podcast har jag tagit er med till klubbar med olika storlek men idag tar ska vi prata om en världens största.

I dagens avsnitt pratar vi brett om Engelska supporterkulturen och hur den har förändrats av turister. Vi pratar om hur det blivit super kommersiellt och de reglar som finns runt matcherna. Vi pratar också om det fina som finns med England och vi pratar om hur bortamatcherna är där många får leva ut.

 

Vi pratar Europaleauge fianl i Baku, Vi pratar om matcher I USA, flytt till London för att få vara nära sin klubb, vi pratar rivaliteten mot Tottenham och mycket mer.

Jag hade inför väldigt mycket fördommar och har överlag väldigt svårt för England vilket ni märker i detta avsnitt när jag ej kunde hålla min personliga värderingar utanför.

 

AKTAFANSPODCAST @ Twitter/Instagram

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-05-24
Länk till avsnitt

31. Landskrona BOIS

Vi fortsätter att prata om den stolta fotbollstradionen i Skåne och idag hamnar vi I Landskrona och pratar BOIS

I dagens avsnitt så pratar vi om Kvalet mellan Helsingborg och Halmstad då Simon med vänner inte ville missa tillfället att se ärkerivalen åka ur så de åkte till Helsingborg, hängde upp sin banderoll.

 

Vi pratar om en ordförande som satt på för många stolar och köpte röster i ett försök att sitta kvar men blir avsatt ändå. 

 

Vi pratar om hur det är att ständigt vara motgångssupporter och de tunga åren i division 1.

 

Aktafanspodcast @Twitter/instagram

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-05-17
Länk till avsnitt

30. Viking FK (Norge)

När iden föddes till Äkta fans podcast så va alltid visionen att nå utomlands. och idag tar vi det steget.  Idag får vi höra en historia om hur Christoffer skulle åka och jobba i Stavanger under några månader som blev till år. Hur fotbollssuget tog honom tillbaka till läktarna men nu för ett nytt lag i ett nytt land.

 

I dagens avsnitt pratar vi brett om fotbollen och supporterksapet i Norge.Vi pratar om hur han som Svensk förenade det två olika ståplatserna och grupperingarna för att tillsammans stå starkare än någonsin.

Vi pratar om flyttkartongtifo, hur jobbigt det är att åka bil i Norge och om cupguldet 2019.

 

[email protected] Twitter/instagram

Patreon.com/aktafanspodcast

2021-05-10
Länk till avsnitt

29.Växjö Lakers

Det finns många gamla och klassiska klubbar i Hockeysverige, Växjö tillhör inte dom. En relativt ny klubb(1997) som tog steget upp i SHL 2011 för första gången och har idag 2 sm-guld.

 

Idag tar Coffe med oss på en resa till 5 olika länder, Vi pratar om den moderna hockeyn och vad som egentligen är sant runt deras läktare. Vi pratar om hur man är lite "snällare" supportrar och hur man själva trivs bra i den rollen och har hittat en otroligt fin sammanhållning runt det.

Vi pratar nakenchockar, popcorntifon och mycket mer.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

JalleHinderson @Instagram/Twitter

2021-05-03
Länk till avsnitt

28. Jönköpings Södra

Till att börja med är dagens avsnitt lite kortare, på grund av jobb så va det väldigt nära att inte bli något avsnitt denna vecka. men med några timmar till godo så fick vi till det så varkan jag eller Hampus sinm gästar han förbereda avsnittet ordentligt.

 

Jönköping Södra är klubben som på senare tid mest är kända för att förlora kvalmatcher. Supportermässigt så har de stegrat först 2011 med återskapandet av Green Machine och starten av Supras Jönköping som Hampus är med och startar upp.

 

I dagens avsnitt pratar vi om 2011 när saker började bli bättre, och vi pratar om 2015 när allt växte med draghjälp av sportliga framgångar. Vi pratar om hur supportrarna fick klubben att vända i konstgräsfrågan och vi pratar om den oväntade friendship Supras Jönköping har med PSG.

 

[email protected] Instagram/Twitter

 

 

2021-04-19
Länk till avsnitt

27. Linköpings HC

En återkommande sak när jag pratat med hockeysupportrar runt om i Sverige så har alla sagt i princip samma sak. Jag hatar LHC, detta har varit nått som intresserat mig därför satte jag men ner med två gäster från cluben och frågade varför det är så? 

 

I dagens avsnitt pratar vi en hel del om White lions som funnit sedan 1987 och varit en faktor på hockeyläjtarna runt om i Sverige. Jag frågar dom varför dom älskar att ingen tycker om dom samt en hel del annat.

 

Aktafanspodacast @Twitter/Instagram

2021-04-12
Länk till avsnitt

26. Trelleborgs FF

Skåne har länge varit ett starka fotbollsmässigt men ett lag som sällan får rubrikerna är Trelleborgs FF. 

Det finns många fördommar runt klubben, har själv haft dom men idag ska vi se om vi kan bryta några av dom.

Idag pratar vi Vångavallen och varför alla egentligen kallar den "tjongavallen"

vi pratar om om nedflyttning till DIV 1, uppflyttning till Allsvenskan, när TFF va femma i Sverige och känslan när man får slå MFF som många brukar säga att TFF är farmarlag till.

 

aktafanspodcast @Twitter/Instagram

2021-04-05
Länk till avsnitt

25. IFK Norrköping

Testade ett nytt ljudkort i detta avsnitt, är inte supernöjd så kommer gå tillbaka till den gamla till nästa avsnitt.

IFK Norrköping är en fotbollsklubb som titelmässigt är en av Sveriges största, de sitter idag på en slagkraftig trupp och har en stabil och fin ekonomi; Men för bara 12 år sen så låg man i botten på superettan. 

Peking har gjort en resa både på och utanför planen som inte är nått annat än imponerande.

 

I dagens avsnitt pratar vi om Peter Hunt och soppan runt det, vi pratar om en bortarsa i Norra Kosovo, vi pratar om Curva Nordahl och vad den gjort för supporterkulturen, vi pratar om guldåret 2015 och massa mer.

 

Aktafanspodcast @Twitter/instagram

Intro/Outro: Markus Krunegård - Ett liv ett lag

2021-03-29
Länk till avsnitt

24. Färjestads BK

I dagens avsnitt tar vi oss tillbaka till Karlstad men denna gång pratar vi om Sveriges i mordern tid mest framgångsrika hockeyklubb. 

I dagens avsnitt så har vi med oss Krister och Niklas som pratar om hur den Moderna hockeyn kom till klubben och hur hårt de jobbade för att få till en ändring på sina läktare och lyckades, för att idag va påväg åt fel håll igen.

 

Vi har en extremt rolig away days med dubbla matcher där man fick hemmastå i Mora för man va så många fler än motståndet. Vi pratar om Håkan Loob och hur Niklas snodde plasten från AIKs borg och några veckor senare använde det i ett tifo.

 

[email protected]/Instagram

2021-03-22
Länk till avsnitt

23. Halmstads BK

Halmstad borta på Örjans vall en sommardag, ge mig en bttre bortamatch i Sverige!

Idag pratar vi om den anrika klubban från Halland, vi pratar om "halmstadsmentaliteten" där invånanrna i staden har ett stort fotbollsintresse men där många går på fotboll för att bli underhållna mer än att gå dit för att supporta.

Idag får vi höra om Jespers resa som startar utan naturliga band till HBK då ingen i familjen följer klubben, men som 14 år gammal smiter han in på klacksektionen och blir frälst.

Jesper har Under sina år varit orförande i officiella supporterklubben, SLO, SFSU, klackledare och massor mer. Där han klev in i Kvastarna som den officiella supporterklubben hette då va det 35 betalande medlemmar. när han lämnade hade det ökat flera 100%. Han har gjort mycket för klubben i sitt hjärta och idag får vi höra vad och hur.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

2021-03-15
Länk till avsnitt

22. HV71

Det finns få klubbar i Sverige som under min livstid varit så klassiska i den högsta ligan i ishockey som HV71. Idag tar Daniel med oss in på läktarna och berättar om den pågågende sprickan mellan kategori A och B supportrarna inom klubben.

 

Vi åker till England på bortaresa i hockey, vi pratar om en maskeradresa till Leksand som spårar ur såpass så Daniel iklädd en kanindräkt ramlar från ett räcke och landar på sin nuvarande sambo och mycket mer. 

 

Aktafanspodcast @Twitter/instagram

2021-03-08
Länk till avsnitt

21. Helsingborg

När jag tänker på Helsingborgs IF så tänker jag på Henrik Larsson, granen, målrika matcher och en stor klubb som de sneatse åren satt korkben på sig själva med dåliga ekonomiska beslut.

 

Jag har länge velat göra ett HIF avsnitt och kom i kontakt med 2 stycken som visade sig vara god vänner så plockade in dom båda.

 

Idag pratar vi tifoverksamheten, Vi pratar om en borta match i Israel med en gummilist som flaggpinne, Vi pratar om hur HIF slog ut Inter i CL kval och mycket mer. 

 

Längre avsnitt idag men många bra storys.

 

Aktafanspodcast @Instagram/Twitter

2021-03-01
Länk till avsnitt

20. Rögle BK

i Ängelholm hittar vi en klubb med en annorlunda och egen supporterkultur för hockeysverige.

Hur är det att kalla sig ultras på en läktare där varken trumma, flaggor eller tifon är en del? Det får vi svaret på idag. Rögle har som en av få hockeyklubbar anammat den Engelska supporterkulturen och har idag Sveriges enda arena med förbud mot trumma.

Idag pratar vi med Sibbe om hur han vädigt tidigt började gå på matcher utan sina föräldrar, hur han och sina vänner startade Green front för att få mer att säga till om på läktaren, vi pratar om en galen säkerhetsansvarig som gick i krig mot de egna supportrarna och vi pratar om piketbuss med bruten överarm.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

2021-02-22
Länk till avsnitt

19. Boltic/Alternativscenen

I en enketundersökning inför säsongen 2015 med Elitserien i Bandys alla lagkaptener, fick dom frågan vilka som har seriens värsta supportrar.  Boltic nämns 3 gånger och då hade dom inte spelat i Elitserien på 5 år.

Supporterkulturen är bred och utförs på så otroligt många sätt. Jag har sedan starten velat ha med någon som öppet kan prata om casual kulturen, om stöken, boxen och kärleken till klubben och Boltic svarade.

När vi hade öppnat bandydörren i podden så började mina dms fyllas av folk som ville höra historier från Tingvalla och IF Boltic.

Man får tycka vad man vill om denna sida om supporterkulturen, min uppgift här blir inte att moralisera över det utan att dela fakta och historier runt det. Idag öppnar vi en dörr som extremt få fått kliva in i tidigare.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

2021-02-15
Länk till avsnitt

18. Elfsborg

När man pratar om det slitna uttrycket "storklubbar" så glömmer man ofta bort Elsborg. Trots detta har man 6 titlar sedan milleniumskiftet, man har spelat Europa 10+ gånger under samma tidsspann.

 

Idag pratar vi med dagens gäst Eric Sjölin som har över 20 aktiva år i och runt klubben. Vi pratar om en hel del europamatcher, vi pratar om livet som SLO, Vi pratar SFSU, vi pratar om hur en ung kille kom in och snabbt gjorde sig ett namn på läktaren för att inom några få år bli orförande i Guliganerna och på 3 år dubbla medlemsantalet.

 

Instagram/Twitter: Aktafanspodcast

 

Intro/Outro: Du står aldrig ensam

2021-02-08
Länk till avsnitt

17. Modo Hockey

Peter Forsberg, Näslund och bröderna Sedin, ta in dom namnen, det är alla talanger som gått igenom Modo. Men hur rubbad blir egentligen självbilden när man halkar ur landets högsta liga?

 

Dagens gäst har 25 år på läktarna och va med i starten av MTS(Modo tifo support).

Det blir en hel del bortamatcher med tillhörande kalasfyllor, vi pratar om försök att sno en uppstoppad björn från ett hotel, vi pratar om en person som för ett kortare tag är död på Henriks axel, vi pratar rivaliteter och mycket mer.

 

Aktafanspodcast @Twitter/Instagram

Intro/Outro: Viljans vackra namn

2021-02-01
Länk till avsnitt

16. IFK Göteborg

Det finns få klubbar i Sverige som är lika anrika som IFK Göteborg. Med Europatitlar i pokalskåpet som hävdar många att detta är Sveriges största klubb.

Dagens avnitt gästas av Pontus Fredén som är aktiv capo på sektion J. Vi prata om Sirus och Östersund borta på cukel, vi pratar om hans nuvarande projekt med att krypa 19,04 mil, Vi pratar om hur en ensam kille blev inbjuden i värmen av ett kompisgäng för att först agera maskot och för att idag vara ledande inom grupperingen.

 

Aktafanspodcast @Instagram/Twitter

Intro/Outro: Snart skiner Poseidon

2021-01-25
Länk till avsnitt

15. Gefle IF

Sveriges äldsta flersektionsförening det är tunga ord, Idag pratar vi om de superklassiska Gefle IF som dessvärre halkat i seriesystemet de senaste åren.

 

Idag pratar Vi med Niclas Backlund om Gefle Blue boys från start till mål, Vi pratar om SFSU och den nybildade föreninge Carrickläktaren, Vi pratar också om den bojkott som splittrade de organiserade supportrarna under två års tid. 

 

Äntligen är vi tillbaka och nu gasar vi oss igenom 2021!

 

Intro: Battle Scarred - Vi e Gefle IF

Outro: Di Leva - Vi har bara varandra 

 

Aktafanspodcast på Instagram/Twitter

Jallehinderson Instagram/Twitter

 

2021-01-18
Länk till avsnitt

14. Falkenbergs FF

Dagens gäst gick in på kansliet hos FFF och frågade om han fick köpa en tröja, svaret blev gå till Intersport dom trcker en vi säljer inga souvenirer. Så såg det ut 2005 runt Falkenbergs FF. Marcus va så trött på att det va knäpptyst på hemmamatcherna och att ingen hejade på sitt lokala lag, han ville göra skillnad. Idag kommer vi prata om en annorlunda resa. En resa han gjort absolut från start och med endast ett fåtal kompisar. Han brann för FFF när ingen annan gjorde de och det är i mångt och mycket hans driv som gjort att det idag finns en supporterkultur runt Falkenbergs FF.

 

Idag pratar vi om Stigs soldater, Vi pratar om ensamna bortamatcher i spöregn, vi pratar om hur resepartnern till Degerfors borta fick till det och skickade med en dygnrak tjejkompis istället. Marcus Dyberg är supporterkultur och han är Falkenbergs FF.

 

Twitter/Instagram: Aktafanspodcast

2020-12-21
Länk till avsnitt

13. Luleå Hockey

Intro/Outro till minne av Kribbe Börlin. 

Låt: Kribbe Börlin - Luleåvisan

Vila i frid

 

Tidigare i denna podcast har vi pratat om hockeyn runt hovet och hur supporterkulturen i mångt och mycket startades där men med bilder från 84 med tomteblosstifo och läktarsång så kan man lugnt säga att Luleå länge haft en supporterkultur som levt och frodats.

2014 klev dagens gäst upp på räcket och tog ansvar för sin läktare och tog en ny roll som capo. Idag pratar vi om Finländsk hockey, lokalpatriotism och hur det finns ett utbrett förakt mot resten av Sverige, vi pratar om en läktare med supportrar som jobbar stenhårt för att göra sin Klubb äkta och mindre lik NHL.. 

 

Instagram/Twitter: Aktafanspodcast

2020-12-14
Länk till avsnitt

12. Broberg Bandy

Under inspelningen till dessa avsnitt så hade vi dessvärre problem med Antons mick så ljudet sprakar dessvärre litegrann. Kunde tyvärr inte göra något åt det i editerngen. Hoppas ni kan uppskatta avsnitten ändå.

När jag bollade idén om denna podcast med mina vänner så sa alla att det skulle bli kul att höra historier om läktarna runt 08 fotbollen men min vision sträckte sig längre. Jag ville veta hur det såg ut på sporterna som jag inte hade någon koll på och läktarna jag inte vet något om.

Idag ska vi prata med en av frontfigurerna för Brobergs tifogrupp. Vi ska prata om Frillesås away, vi ska prata om poliser som letar vapen i pastasallader, vi pratar om pyro och vi pratar om den missvisande bilden att bandy är en gubbsport.

Låt intro/outro: Magnus häll - För varje andetag

 

Instagram/Twitter: Aktafanspodcast

2020-12-07
Länk till avsnitt

11. AIK Fotboll 10-tal

AIK klev ut ur 00-talet som Svenska mästare och kom in i 10 talet med kampanjen "kom och ta oss" säsongen kom och alla kom och tog dom.

AIK Fotbolls 00 tal bjöd på toppar och dalar, det bjöds på ett farväl av Sveriges mest klassiska fotbollarena, det bjöds på en flytt till nya Nationalarenan, det bjöds på sm-guld och europaäventyr och det bjöds tyvärr på en tragisk bortgång av AIK målvakt Ivan Turina. 

Ett speciellt avsnitt idag. Lyssna så kommer du förstå.

 

Följ oss på Sociala medier där heter vi aktafanspodcast och finns på Instagram och Twitter.

2020-11-30
Länk till avsnitt

10. DIF Fotboll 00 tal

I Svensk fotboll idag så har vi en tydlig dominant i MFF för 15-20 år sedan hade vi en annan. Mitt supporterskap började ta fart på riktigt på tidigt 00 tal och det va en riktig tuff tid för DIF va hel töverlägsna.

 

Idag pratar vi med en gäst som va på samtliga bortamatcher i Europa, som gått på fotboll när den stora massan inte gjorde de. Vi ska prata med ett en person som alla på DIFs läktare vet vem det är.

 

Idag pratar vi om Partizan, Juventus, Utrechtoch shamrock borta, vi pratar om guldmatcherna, Stadions betydelse och mycket mer.

 

Välkommern till Äkta fans podcast JG.

 

Glöm inte att följa oss på sociala medier:

 

Aktafanspodcast på både Instagram och Twitter.

2020-11-23
Länk till avsnitt

9. Oskar Månsson

I dagens avsnitt har vi med oss chefredaktören för Fotboll Sthlm och Fotboll Skåne. När jag började skissa på denna podcast så skrev jag först en lista på de jag hade i min direkta närhet som enkelt kunde gästa. Sen skrev jag en lista med drömgäster där dagens gäst låg väldigt högt upp.

 

Han har varit ledande i debatten gentemot polisen, Han har granskat polisens fulknep och maskade utredningar

Han är en av ytters få i den Svenska mediakåren som aktivt stått på supportrarnas sida och backat upp supporterkulturen offentligt. Idag ska vi få höra om hans resa.

 

Glöm inte att gå in på fotbollsthlm.se och fotbollskane.se

Instagram: Aktafanspodcast

Twitter: Aktafanspodcast

2020-11-16
Länk till avsnitt

8. Leksands IF

I veckans avsnitt gästas vi av Emil Nilsén han har varit med i Leksands Superstars styrelse under x antal år, Suttit på Kansliet i 6 år, varit Capo i 14 år, va med och startade LTC 2004 samt är inne på sitt sjunde år i föreningens styrelse. För att förklara det kortare han lever Leksands IF. 

 

VI satte oss ner och pratade om det "snällare" klimatet som finns runt deras matcher, konkurransen med Mora, vi åker på en ny bortaresa till Boden och vi pratar om hur läktarna i princip räddat hans liv.

 

INTRO/OUTRO : Hälsingefyr feat, Ingemar - Nu blir det drag

Twitter: Aktafanspodcast

Instagram: Aktafanspodcast

2020-11-09
Länk till avsnitt

7. GIF Sundsvall

I dagens avsnitt gästas vi av Johan Martinsson som har över 20 år på ståplats i Sundsvall. Förutom att han är en stor supporter så har han även jobbat inom klubben som kommunkationsansvarig.

Vi pratar om hur supporterföreningen Patronerna först startades som ett skämt för att en kompis skulle få speltid i GIF,  vi pratar om det nyfunna konkurrensen mot ÖFK  och vi pratar även om hur polisen testat sina taktiker på läktarna i Sundsvall.  

 

Instagram: Aktafanspodcast

Tiwtter: Aktafanspodcast

2020-11-02
Länk till avsnitt

6. Mjällby/Mjällby TIFO

I dagens avsnitt så gästas vi av Douglas Nordenbelt som varit med och grundat Mjällby tifo. Vi går igenom hur det är att åka till Stockholms Stadion för att få matchen avbruten i minut 37 av ett päron. Vi pratar om hur det är att vara en smålagssupporter, hur det är att lägga väldigt många timmar på ett tifo för att sen inse att man målat emblemet upp och ner.

 

Twitter: Aktafanspodcast

Instagram: Aktafanspodcast

2020-10-26
Länk till avsnitt

5. Supporterkanalen

Under vintern mellan 2018-2019 fick jag ett meddelande om idé till en Youtubekanal. Vi bollade fram och tillbaka och resten är historia. Hade jag inte fått det meddelandet så hade denna podcast inte existerat. De har gett mig en plattform att studsa ifrån, ett forum att få uttycka mig på, och sociala medier som blivit mer välbesökta.

Har dessa killar att tacka för så otroligt mycket. Idag ska vi prata om deras resa, från idén och fram till idag med Coronapandemi med allt vad det innebär.

 

Twitter: Aktafanspodcast

Instagram: Aktafanspodcast

2020-10-19
Länk till avsnitt

4. DIF Sumpan

I dagens avsnitt så gästas vi av JB och Oskar från DIF Sumpan, en gruppering som under 3 år växt sig starkare på Djurgårdens läktare. Vi pratar om en hets mellan ortsgrupperingar som gjort att DIF har fått swish donationer på långt över 100000 kronor. Vi pratar om hur gruppen bildats och hur dom har satt DIF på kartan i områden i Stockholm som många förknippar med andra lag. 

 

Instagram: Aktafanspodcast

Twitter: Aktafanspodcast

2020-10-12
Länk till avsnitt

3. AIK Fotboll 00-tal

Idag så gästas vi återigen av min pappa Valle Elivuori. Idag ska vi prata om hans tid som ordförande i Black Army samt gå igenom några unika matcher. Idag så kommer vi också prata mycket om min supporterresa och efter detta asvnitt kommer ni få en större förståelse om vem jag är och vart jag kommer ifrån.

 

Twitter: Aktafanspodcast

Instagram: Aktafanspodcast

2020-10-05
Länk till avsnitt

2. Hammarby fotboll 00-tal

Dagens gäst Staffan "Staffe" Swing tar oss igenom sina år som ordförande i Bajen fans under 00 talets senare del. Vi pratar om guldet 01, Nackas minne, degradering 09 och mycket mer.

 

Aktafanspodcast @instagram

Aktafanspodcast @Twitter

2020-09-28
Länk till avsnitt

1. AIK Hockey 80-tal

Dagens gäst Valle Elivuori som berättar om sina minnen från 80 talets Hovet och allt runtomkring.

2020-09-21
Länk till avsnitt

Teaser Äkta Fans podcast

En pod av supportrar för supportrar.

2020-09-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.