Sveriges 100 mest populära podcasts

Raga & Muffin: Swedish version

Raga & Muffin: Swedish version

Bonki ville knipa igen sina ögon. Hårdare än hon någonsin gjort tidigare. Det rungande ljudet av grenar som går av och ekot av släpandes ben tvingar henne att blicka uppåt mot de enorma formerna som svävar ovanför henne. Den lilla blå mannen som heter Muffin och lejonet Raga med den trasiga manen sa att hon inte skulle vara där. Men hon visste inte ens var ?där? var någonstans. Hon ville ju bara ta en tupplur i sin mormors favorit fåtölj. Hur hade hon hamnat den här konstiga skogen? Följ Bonki på hennes resa genom Evighetsskogen. Från Wokaziernas håla till Stratadundernas patrullerande söker hon efter anledningen till varför hon råkat vakna just här. Med Raga och Muffin som vägvisare så påbörjar Bonki en resa längs vilken hon kommer att uppleva vänskap, rädsla, sorg och förhoppningsvis tillslut även finna en väg hem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ragaandmuffin.com

Avsnitt

S2 Kapitel 4: Livslinjerna

Madame Spangel fortsatte leende ?Bonki. Kanske undrar du varför du är här, varför jag tog hit dig, eller bad Margot och Margeaux att ta hit dig? Hon nickade mot flickan och rådjuret. 

?Jag kände din mormor. Jag tyckte mycket om din mormor. Vi tyckte mycket om din mormor? 

2021-10-13
Länk till avsnitt

S2 Kapitel 3: De gula ögonen

Den här fågelns ögon var inte gula, de var röda, förutom det svarta i mitten som var fixerat på Bonki. Näbben var lång och spetsig, inte kort och liten som på ugglorna. Fågeln som spände ögonen i henne, vars blick hon inte kunde väja ifrån var liten, inte mycket större än hon själv. Ränderna i fågelns panna blixtrade i skenet av de fladdrande ljusen. I ögonvrån kunde Bonki se det hur de tomma platserna fylldes på. 

2021-10-09
Länk till avsnitt

S2 Kapitel 2: Skuggornas takt

Bonkis mage vred sig inuti henne, illamåendet tryckte uppåt men det fanns ingenstans att ta vägen. Som ett mörkt grått täcke, med det varma förrådande ljusskenet från brasan och de gungande lyktorna som enda ljuskälla svepte de oformliga massorna långsamt runt dem. 

?Pling?pling?pling? ljudet klöv tystnaden. 

2021-09-30
Länk till avsnitt

S2 Kapitel 1: Gummiskogens Hemligheter

?Skynda er nu? Flickan, Margeaux sneglade ner i hålet ?De är många, jättemånga
skvallerälvor nu. Jag kan inte hålla dem borta mycket längre till. Måste samla nya kottar.
Spring. De kommer nu?

2021-09-22
Länk till avsnitt

Kapitel 12: Tårarna i skogen

Luften runt henne blev plötsligt tjock av ogenomtränglig fuktig dimma. Den slöt sig tät kring henne, drog henne i håret, grep tag i hennes ben och vred henne åt sidan. ..

2021-02-27
Länk till avsnitt

Kapitel 11: Själen i underjorden

Bonki började krypa. Sången bar henne framåt in i en trång gång. I mörkret kändes väggarna fuktiga och luften blev tät. Hon såg fortfarande ingenting, men hon visste vägen utan att någonsin ha varit där innan. Sången tunnades ut, dröjde sig kvar som en slöja innan den tillslut försvann. 

2021-02-12
Länk till avsnitt

Kapitel 10: De klapprande klackarna

Golvet hon satt på började skälva, damerna som varit så blickstilla började darra
och fiskstjärtarna på deras huvuden gav ifrån sig ett klickade ljud som inte funnits där innan. Bonki kikade mellan benen ner mot sina fötter. Var hade hon hamnat?

2021-01-08
Länk till avsnitt

Kapitel 9: Grollerserna

?De kommer närmare? Bonki viskade med panik i sin röst. Hon hade sett dem mer ordentligt nu. Deras ögon fixerade vid Bonki, Raga och Muffin. Det väsande ljudet var tillbaka.

2020-12-18
Länk till avsnitt

Kapitel 8: Havet i himlen

Bonki rös. Det fanns ingenstans att gömma sig, ingenstans Grollerserna inte kunde se dom. Vart hon än tittade var det vitt och platt. Hon tittade på Muffin som var ännu blåare än vanligt. Sakta tittade hon upp. 

2020-12-04
Länk till avsnitt

Kapitel 7: Flykten

Ännu en arm slängdes mot dom, men missade den också. Bonki var skräckslagen och blundade så hårt hon bara kunde. Sen blev det helt tyst.



2020-11-13
Länk till avsnitt

Kapitel 6: Wokazierna

'VVVIIIILLLLKKKKKAAAAA ÄÄÄÄRRRR NNNNIIIII?' Rösten donade. Den kom från ingenstans och överallt. De tre vännerna stannade tvärt, till och med Raga stannade. 



2020-10-08
Länk till avsnitt

Kapitel 5: Lavaälvorna

Försiktigt, försiktigt slöt Bonki händerna kring älvan. 
Men istället för att känna älvans fluffiga fylldes hennes händer av svart rök. Förskräckt öppnade hon händerna igen, älvan var borta och den svarta röken löstes upp i den svaga vinden. 





2020-10-07
Länk till avsnitt

Kapitel 4: Strattadunderna

'Vad är det för något?' frågade Bonki. 
'Det här är deras hål. Dom är Strattadunder. De färdas över skogens trädtoppar och hämtar in nya som ska hålla skogen nöjd,' förklarade Tiki. 
'Nya vadå?' undrade Bonki. 
'Ja...nya djur, nya som du och jag. Nya som inte redan är där.'



2020-10-06
Länk till avsnitt

Kapitel 3: Lägerelden

Bonki skrek. Skriket kvävdes av Takis stora mjuka arm. Han pekade uppåt mot himlen.


2020-09-20
Länk till avsnitt

Kapitel 1 & 2: Raga & Muffin

Det är här historian tar sin början. Följ Belle in i det okända.

Vart var hon? Hur hade hon kommit hit? Långsamt följde hon den smala, barriga stigen framåt...

2020-09-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.