Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hjälp! Vi ska bygga hus!

Hjälp! Vi ska bygga hus!

Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet! Här reder vi ut allt som du som husbyggare behöver veta: Hur bygger man ett hus? Hur funkar det med bygglov och andra saker? Vad behöver jag göra och vilken hjälp kan jag få? I sex avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus. En podd från Anebyhusgruppen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anebyhus.libsyn.com/website

Avsnitt

Vad innebär det att äga ett nytt hus?

Nu är huset äntligen färdigbyggt och du håller nyckeln i din hand. Men vad innebär det egentligen att flytta in i ett helt nybyggt hus? Vilka garantier gäller och vilket ansvar har du som nybliven husägare? I det sjätte avsnittet pratar vi om vad du behöver veta innan du börjar packa upp flyttkartongerna.

Hjälp! Vi ska bygga hus är en podd från Anebyhusgruppen. Programmet leds av Håkan Montelius och Elin Ivarsson.
2020-12-08
Länk till avsnitt

Byggstart!

Nu är det äntligen dags att komma igång med vårt husbygge! Men hur ser egentligen byggprocessen ut? Vilket ansvar har jag som husköpare under själva bygget, vad gör en projektledare och vad innebär en slutbesiktning? På med snickarbyxorna så reder vi ut dessa frågor och många fler!   Hjälp! Vi ska bygga hus är en podd från Anebyhusgruppen. Programmet leds av Håkan Montelius och Elin Ivarsson.
2020-11-24
Länk till avsnitt

Dags att välja inredning.

Vilken inredning passar in i ditt hus? Och varför är det viktigt att ha en röd tråd när man väljer inredning?

I dagens avsnitt pratar vi om vilka olika valmöjligheter du har när du väljer inredning till ditt nya hus och hur du kan tänka för att hitta din stil. Avsnittet gästas av inredaren Emma Fischer som delar med sig av sina bästa tips.

Hjälp! Vi ska bygga hus är en podd från Anebyhusgruppen. Programmet leds av Håkan Montelius och Elin Ivarsson.

2020-11-10
Länk till avsnitt

Om bygglov, avtal och lånelöften.

Vad behöver din bank veta för att bevilja lån till husbygget? Hur går det till när man skriver avtal med husleverantören, och vad krävs för att ett bygglov ska godkännas?   I det här avsnittet går vi igenom allt du behöver veta för att ha alla tillstånd, finansiering och allt annat pappersarbete klart inför byggstarten. Gäst i dagens avsnitt är Anki Nilsson, försäljningschef på Anebyhusgruppen, som hjälper till att reda ut det finstilta.   Hjälp! Vi ska bygga hus är en podd från Anebyhusgruppen. Programmet leds av Håkan Montelius och Elin Ivarsson.
2020-10-27
Länk till avsnitt

Hur ritar man ett bra hus?

Vad är en bra planlösning? Hur skapar man trygga zoner i ett hem? Och varför är det viktigt att tänka på väderstreck och siktlinjer?

I det här avsnittet reder vi ut alla frågetecken tillsammans med arkitekten Ingemar Medlöw som går igenom om allt som är viktigt att tänka på när man designar ett hus.
Programmet leds av Elin Ivarsson och Håkan Montelius. En podd från Anebyhusgruppen.
2020-10-13
Länk till avsnitt

Hur kommer vi igång med att bygga vårt hus?

Hur kommer vi egentligen igång med vårt husprojekt? Vad kostar det? Hur stort får vi bygga?

I det första avsnittet av "Hjälp! Vi ska bygga hus?" reder vi ut dessa och andra viktiga frågor för att du ska känna dig redo ut hur du tar det första steget på vägen mot ditt nya drömhus.

Programmet leds av Elin Ivarsson och Håkan Montelius. Medverkar gör även husrådgivaren Mattias Edberg. En podd från Anebyhusgruppen.

2020-09-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.