Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Talk to me

Talk to me

"Talk to me? är en intervjupodd med artisten/programledaren och människan Sarah Dawn Finer. 

Här hör ni Raka, roliga, rörande intervjuer och samtal med inspirerande, fascinerande, kreativa och spännande människor. Kända som okända. Svenska och internationella.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

blixten.se/talk-to-me/

Avsnitt

Avsnitt 19: Klas Åhlund

I avsnitt 19 av ?Talk to me? möter artisten Sarah Dawn Finer musikern, låtskrivaren och producenten - Klas Åhlund. Under åren har Klas etablerat sig både i sitt band ?Teddybears? och som en unik musikmakare åt andra, med ett specifikt hitsound.

Han har ett flerårigt musikaliskt framgångsrikt samarbete med Robyn men har också jobbat med storheter som Madonna, Britney Spears, Katy Perry, Kylie Minogue, Ghost, Usher och många fler. Vilket var ?straffinstrumentet? hemma i Bagarmossen? Vad livnärde han sig på innan musiken tog fart? Festade Teddybears så mycket som folk trodde, och hur förändrades livet när han blev pappa? Det och såklart mycket musik blir det, när Klas är gäst! Mycket nöje!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 18: Linnéa Claesson

I avsnitt 18 av ?Talk to me? möter Sarah Dawn Finer handbollsproffset, juristen och aktivisten Linnéa Claesson. Hur hittade hon handbollen? Hur var det att flytta till storstaden Stockholm som 16 åring? Hur gick det att kombinera en elitidrottskarriär med att plugga till jurist? Hur startade hon ?Assholsonline?? Hur är det att ha valt ett liv som aktivist för mänskliga rättigheter och vara en kraft i alla frågor gällande att synliggöra sexuellt våld? I ett långt och ärligt samtal får ni inspireras av en exeptionell kvinna som säger sig vara precis som vem som helst, men som lyckas göra skillnad ändå.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 17: Christer Björkman

I avsnitt 17 av ?Talk to me? träffar artisten Sarah Dawn Finer - Mr Melodifestival, Schlager Generalen - Christer Björkman. Intervjun handlar om allt från uppväxten i Borås, hela vägen till att ta över, skapa och leda Sveriges största underhållningsprogram. Vem var Roulettedrottningen? Hur var det att växa upp med en fosterfamilj? Hur kom han in på studio 54 i New York? Hur hamnade han i Monaco i 4år? Vad gjorde han när han jobbade åt Tomas Ledin och hur var det att vinna sin favorittävling på första försöket? De senaste 20 åren så har han jobbat bakom Melodifestivalen och nu även framför kameran. Men vad händer efter dessa 20 år? Massa mellogodis för Melodifestivalen-fans också såklart. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 16: Lotta Borg-Skoglund

Avsnitt 16 av ?Talk to me? är ett specialavsnitt. Detta är inte en regelrätt intervju som alla andra avsnitt, utan snarare ett oerhört personligt samtal mellan Sarah Dawn Finer och Lotta Borg Skoglund om saker som Sarah aldrig tidigare pratat om i detalj. Men gör det här, med ambitionen om att kunna sprida kunskap och att kanske hjälpa någon som sitter i samma sits som hon själv. Så i detta program väljer hon att prata om det i podden med Lotta.

Lotta är överläkare och specialist i allmänmedicin och psykiatri, lektor vid Uppsala Universitet och forskare på Karolinska Institutet. Hennes doktorsavhandling 2015 handlade bl.a om adhd och hennes pågående forskning rör också neuropsykiatriska diagnoser och psykisk ohälsa.

Om du har frågor eller känner igen dig i dagens avsnitt, så finns det hjälp att få.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 15: Eagle- Eye Cherry

I avsnitt 15 av ?Talk to me? möter Sarah Dawn Finer en av Sveriges största artister, Eagle- Eye Cherry.

Ett unikt och hjärtligt samtal med en av de artister som gjort mest, men synts och hörts mindre. Vi får höra fantastiska berättelser om den kollektiva uppväxten i Skåne med Don, Moki och Neneh. Turnéåren som barn och längtan efter det ?normala?. Tonåren i New York och resan till att egentligen bli skådespelare. Slumpen som ledde till att han började resa hem till Sverige igen, och spelade upp en demo, som ledde till en av Sveriges största debutalbum genom tiderna. Vi får höra hur det gick till att övernatt gå från planer om akustiska gig i Sverige till att få spela världsscener för tusentals människor och på Letterman, Leno och SNL.

Vi får höra en unik artist berätta om olika beslut som lett till en annan sorts karriär, att åka på världsturné och sen stanna utanför rampljuset i vardagen, föra att vara hemma med barn och mycket mer. Sen blir förstås en massa snack om musik. Ni vill inte missa detta avsnitt!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 14: Vanna Rosenberg

I avsnitt 14 av ?Talk To Me? intervjuar artisten Sarah Dawn Finer skådespelerskan, sångerskan och människan Vanna Rosenberg. I hennes första poddintervju någonsin berättar hon om bl.a om sina farföräldrars gripande historia som förintelse överlevare från Polen, vad hon tänker när hon gestaltar olika karaktärer, varför det är läskigt att stå på barrikaderna och om önskerollerna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 13: Bianca Ingrosso

I årets sista avsnitt - avsnitt 13 - möter artisten Sarah Dawn Finer influencern, tv profilen och födelsedagsbarnet Bianca Ingrosso. Det blir ett ärligt och personligt samtal om en väldigt annorlunda uppväxt, som var vanlig för henne men ovanlig för andra. Om en resa från teatrarnas sminkloger till att på bara 3 år skapa ett av Sveriges mest framgångsrika sminkloger. Om varför hon inte vill betraktas som divig, om osäkerheter och ätstörningar om om det läskigaste men bästa hon vet. Att sjunga.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 12: Sanna Nielsen

I avsnitt 12 av ?Talk To Me? blir det ett ?julvärdsmöte? när Sarah Dawn Finer möter hela Sveriges Sanna Nielsen, sångerska, programledare och musikalartist. Hon slog igenom som 11 åring och har därmed levt 25 år i musikens tjänst. I en härlig och personlig intervju pratar hon om resan, lärdomarna och att vara mitt i livet efter att ha levt snart ett helt liv som artist. Om osäkerheten, rädslorna och om modet att våga säga nej. Dessutom i och med datumet, så blir det julbonus med julduett och julvärds minnen från dom båda.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 11: Emily McEwan Landegren

I avsnitt 11 av ?Talk to me? möter artisten Sarah Dawn Finer - Emily McEwan Landegren. Emily berättar om sin minst sagt annorlunda karriär som artist/sångerska, men också väldigt gripande och ärligt om sitt nuvarande jobb, som IVA sjuksköterska på ett utav Stockholms största sjukhus.

2020 har hon och hennes kollegor befunnit sig i ögat av pandemin, och hennes personliga historier från insidan av sjukhusväggarna, är viktiga att höra.

All vårdpersonal i Sverige har befunnit sig och befinner i en oerhört ansträngd arbetsposition och ni vill inte missa att höra hennes ord om det som blev hennes kall. Att hjälpa till att rädda liv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 10: Eric Bibb

This episode is in English.

In Episode 10 of the podcast Talk to me, Sarah meets Grammy Nominated blues artist Eric Bibb. A very musical conversation about an almost 5-decade career as a songwriter/musician and artist, and the ups and downs that come with that.

About growing up in New York in the 50-60s, Moving to Paris and Stockholm, having Bob Dylan in your living room, writing a song for Nelson Mandela, Rinkeby Kids, Making in later in life, what pursuing a career in music against all many odds over the years actually requires and lots and lots and lots of great music. Enjoy!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 9: Kristoffer Appelquist

Sarah Dawn Finer möter komikern Kristoffer Appelquist i avsnitt 9 av ?Talk to me?. Kristoffer har hunnit med många karriärer innan han slog igenom som komiker i 100% med Adam Alsing. Många historier utbyts om livet innan både ?Svenska Nyheter? och podden ?Kompaniet?. Hur subjektiv är humor? Hur är han som pappa idag drygt 20 år efter han först blev pappa? Vad är hemligheten med ?Late night talk shows? i USA kontra Sverige? Personligt, ärligt, roligt och rörande berättar Appelquist om livets högsta och lägsta stunder.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 8: Mats Sundin

Sarah Dawn Finer möter en av Sveriges största elitidrottare genom tiderna - Mats ?Sudden? Sundin, i avsnitt 8 av ?Talk to me?.

Mats Sundin la skridskorna på hyllan 2009 efter en av världens bästa karriären i Hockey. Idag lever han ett ganska annat sorts liv än när han spelade de 18 säsongerna i NHL. Vad är Mats Sundin Fellowship? Hur var att draftas som världens bästa 18 åring och flytta från pojkrummet i Sollentuna till Quebec i Canada? Kommer han ta över Tre Kronor som tränare någon dag? Är han bitter över att ha vunnit allt utom just Stanley Cup? Över 500 mål i NHL, OS och VM guld med Tre kronor men .. vem är han nu, som privatperson vid snart 50 år? Och vart kommer hans alltid oerhört positiva attityd ifrån? Det, och mycket mer i avsnitt 8:a av ?Talk to me?.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 7: Mauro Scocco

I ett extra långt avsnitt hinns det med att berättas mycket från Scoccos snart 4 decennier långa karriär. Hur växte han upp? Vem hjälpte honom få sitt första skivkontrakt? Varför skulle han turnérat med hönsnät på 80-talet och varför slutade han turnéra i över 16 år? Vad är viktigast för honom som pappa och vad han lärt sig i terapi? Hur skriver man låtar till andra artister och vilken är den sämsta låten han gett ut, enligt honom själv? Det och mycket mer i detta sjunde avsnitt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 6: Ane Brun

Artisten Sarah Dawn Finer möter kritiker och publikhyllade Singer/Songwritern Ane Brun i avsnitt 6 av ?Talk to me?. I ett förtroligt samtal, får ni höra om uppväxten i Norge, flytten till Sverige, de första skivorna, världsturnén med Peter Gabriel, hennes skapande process, om den nya musiken och hur hon överkommit rädslan kring hennes svåra auto-immuna sjukdom.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 5: Lill Lindfors

Artisten Sarah Dawn Finer möter levande legenden Lill Lindfors i avsnitt 5 av ?Talk to me?. I år fyllde Lill 80 år och i intervjun berättar hon om sin över 60 år långa karriär. Hur det var att jobba med revykungarna Karl Gerard, Hasse och Tage, om hennes resa till Brasilien och kärleken till musiken, om ESC 1985 och mycket mer. Ett stilla och förtroligt samtal med en av våra allra största.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 4: Elaine Eksvärd

Artisten Sarah Dawn Finer möter Författaren, Föreläsaren, Retorik Experten och Överlevaren Elaine Eksvärd i avsnitt 3 av ?Talk to me?. Det blir ett roligt, ärligt och berörande samtal, då intervjun handlar Elaines livsresa både yrkesmässigt och privat som överlevare av Sexuella övergrepp inom familjen. Om du känner att du behöver prata med någon efter programmet så finns hjälplänkar att få inteensamaldrigglomd.se

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 3: Carl Falk

I det tredje avsnittet av ?Talk To Me? möter Sarah Dawn Finer en av Sveriges största, men inte så offentliga internationella musiker, låtskrivare och producenter - Carl Falk. Carl pratar med SDF om resan från barnhemmet i Sri Lanka till Enebyberg, och från Södra Latins musikstudio till att jobba med några av Världens största artister. Carl berättar också ärligt om hur han som vän och kollega försökt förvalta Tim ?Avicii? Berglings musikaliska arv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 2: Peter Settman

Artisten Sarah Dawn Finer möter Peter Settman i avsnitt 2 av ?Talk to me?. Det blir ett roligt, inspirerande och ärligt samtal om Settman som VD och företagsledare, här och i USA, om livet före och efter Ronny & Ragge, om att förlora sin pappa tidigt i livet, om ?American Song Contest?, och mycket mer.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Danny Saucedo

I premiäravsnittet av Talk To Me möter artisten Sarah Dawn Finer vännen och kollegan Danny Saucedo i ett förtroligt samtal om hans uppväxt, motgångar, framgångar och Wim Hof. Tillsammans bjuder de även på en musikalisk överraskning.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.