Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Nos till svans

Nos till svans

Nos till svans är en podcast för dig som är hundägare och vill lära dig mer om din bästa väns hälsa och olika sjukdomar. I varje nytt avsnitt intervjuar vi en av AniCuras veterinärer som delar med sig av egna erfarenheter och tips.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anicura.se/

Avsnitt

Avsnitt 6 - Akutdjursjukvård

I detta avsnitt pratar vi med veterinär Åsa Rising om akutdjursjukvård. Vi pratar om vad som händer när man söker till ett djursjukhus akut och om vanliga akuttillstånd. Åsa berättar även vad som behövs hemma om ett akut tillstånd skulle uppstå. 

2020-12-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Julens faror

Vi närmar oss jul, en mysig högtid för många som ska präglas av glädje och värme. För alla blir det inte riktigt så, julen innebär även en hel del faror för våra fyrbenta vänner. I avsnitt 5 berättar veterinär Emma Odensten om vilka faror som finns för våra hundar under just julen. Har du koll på vad som kan vara giftigt för din fyrbenta vän? 

2020-12-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Ögonskador och ögonsjukdomar

Skador och sjukdomar som drabbar ögonen är inte helt ovanligt för hundar. I avsnittet pratar veterinär Agneta Weidman om olika sjukdomar, vad som kan vara ärftligt och vad vi kan se på en ögonlysning. Agneta berättar också vad det är som gör att hunden kan se i mörker och vad som anses vara akut när det gäller skador på hundens ögon. 

2020-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Vad är det för knöl?

Har du någon gång känt en knöl på din hund och inte riktigt vetat vad det var? Att vi hittar knölar på våra hundar är väldigt vanligt. Ibland är de helt ofarliga och ibland kan de visa sig vara elakartade tumörer. Veterinär Leif Hokfors berättar va det finns för olika knölar, olika åtgärder och hur vi gör en knölkoll på vår egen hund. 

2020-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Munhälsa och tänder

Veterinär Peter Svanström guidar oss genom hundens mun, tänder och tandkött. Vi pratar tandborstning och hur du håller din hunds mun i toppform. Peter berättar också om hundens vanligaste sjukdom och svarar på lyssnarfrågor. Har mjukmat jämför med torrfoder betydelse för munhälsan?

2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Valpar och hälsosamma hundar

I detta avsnitt pratar vi om valpar och hälsosamma hundar. Hur lägger vi grunden för valplivet, varför är det så viktigt att vaccinera och hur kan du träna din valp till att bli trygg vid ett veterinärbesök? Detta och mycket mer svarar veterinär Maria Söderberg på. 

2020-10-14
Länk till avsnitt

Trailer Nos till svans - Premiär 14 oktober

Välkommen till AniCuras podcast för hundägare. Vid varje nytt avsnitt intervjuas en veterinär utifrån ett specifikt tema. Du som lyssnar får lära dig mer om djursjukvården, sjukdomar och hundens hälsa. På ett lättsamt och underhållande vis svarar veterinärerna på frågor som ger dig mer kunskap om hur du på bästa sätt kan ge din hund ett tryggt och hälsosamt liv. 

2020-10-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.