Sveriges 100 mest populära podcasts

Släpp Sargen

Släpp Sargen

Humorprofilen Niclas Norlindh och hockeyproffset Robin Figren dissekerar heta och intressanta frågor kring världens bästa sport. Det bjuds på härliga anekdoter, oslagbara minnen, sköna avslöjanden, skarpa åsikter ? och dessutom superspännande gäster. Vi fokuserar mer på vassa historier än SHL:s nuvarande corsi-tabell ? och diskuterar hockey på ett underhållande och lättsamt sätt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/Sl%C3%A4pp-Sargen-108477587678704

Avsnitt

27. ?Tvingades smuggla ut Per Ledin bakvägen?

Det blir stenhårt slutspelsfokus i veckans avsnitt som gästas av Färjestadikonen Rickard Wallin. Han berättar om att vara en jäkligt jobbig person, ilskan över den där SM-finalpucken som aldrig var inne i Frölundaborg, vad som egentligen krävs för att vinna, SHL-profilens väldigt udda ?sol och bad?-åkomma, när Per Ledin fick smugglas förbi hungriga journalister, slitvargens Ramlösa-succé under utskällningen, bisarra tekningen mot Igor Larionov ? och det blir även en imponerande imitation av Emil Kåberg. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren, på detaljnivå, om hur det är för en spelare när det äntligen är dags för slutspel. Vad sägs på de där hemliga genomgångarna? Hur förändras stämningen? På vilket sätt fördriver man den lediga tiden? Självfallet blir det också lite klassisk tippning av serierna som väntar ? och man lyckas heller inte hålla sig ifrån att ta en liten vända förbi kaoset i Brynäs och deras rafflande ?play out?-serie mot HV71. Det blir även en djupdykning på ämnet ?klubbhjärta? och vad det faktiskt betyder. Figge, som tydligen fått en katt uppkallad efter sig, bjuder dessutom på sitt märkligaste kvartsfinalminne. Fullmatat med en hockeymix av garv och allvar! Nu åker vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-08
Länk till avsnitt

26. ?Sattes i handfängsel efter nakenbadet?

Podden gästas av poängkungen och hockeyartisten Linus Omark som berättar om det speciella livet i KHL, ?sign-on?-bonusen som skapade helt surrealistiska scener, en väska fylld med dollarsedlar, den tjuvaktiga och whiskytörstande flygplatspersonalen i Ryssland, det porrklubbsdoftande hotellet i Tjerepovets som man inte vågade klä av sig på ? men även om den fruktansvärda dödsångesten, tankarna kring en återkomst till Luleå, artisteri och dominans på isen, att sågas längs fotknölarna, när ett nakenbad ledde till handfängsel, den otroliga NHL-debuten och mycket mer. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om ett udda tränarbråk, dramatiken just nu i svensk hockey, den åt helskotta för ärlige domaren ? och huruvida vår älskade sport är en del av underhållningsbranschen eller inte. Det blir även en djupdykning i den rätt oviktiga statistiken som man ändå hade velat ha koll på ? och Figge avslöjar dessutom sitt ?frikort?. Fullmatad podd med en mix av allvar, diskussioner, anekdoter och trams! Nu åker vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-01
Länk till avsnitt

25. ?Vi började slåss mitt i omklädningsrummet?

Podden gästas av HV71-legendaren Martin Thörnberg som öppenhjärtigt berättar om starka känslorna när han inte fick vara kvar i sin älskade förening, det superlåga lönekravet, hur han ser på Jönköpingslagets nuvarande krisläge och ledningens ageranden samt vilka andra SHL-klubbar som lockat. Det blir dock även en del snack om hånen han får ta emot i division I, brutala pungkrossen under SM-finalen 2017, storbråket inne i omklädningsrummet, att käfta på isen, kämpiga travlivet och mycket mer. Dessförinnan surrar Norlindh & Figren om världsstjärnans brandtal inför slutspelet, det stora succélaget 20/21, funktionsbyxor i Dalarna, sjukaste ryktet om Figge (det handlar om urin) ? och vi djupdyker också i hur det är att spela i en kedja. Vilken är egentligen den vassaste linan som Släpp Sargens Schweiz-korrespondent har lirat i ? och hur resonerar man som spelare kring sin egen omgivning? I vanlig ordning blir det en salig mix av allvar, skratt och lite sköna hockeystories. Haka på!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-25
Länk till avsnitt

24. ?Kopierar ogärna Rönnbergs brandfarliga frisyr?

Podden gästas av Joel Lundqvist ? kaptenernas kapten ? som från två håll grillas om att vara avskydd i nästan varenda SHL-arena, extrema viljan att vinna, speciella matchuppladdningen, hur han egentligen ser på ?Joel bestämmer allt inom svensk hockey?-snacket, relationen till Dick Axelsson, vad brorsan Henrik är mycket sämre på än honom, ett förlorat frustrationsslagsmål med en kundvagn, hur väldigt ogärna han tar efter Roger Rönnbergs frisyr ? och mycket mer. Det avlossas bland annat också en stenhård ?pest eller kolera?-variant från Figge som exempelvis innefattar en ful midjeväska och superbilligt shampoo. Dessförinnan diskuterar Norlindh & Figren om det, som många menar, verkligen är för lite känslor i dagens hockey ? och det blir en rejäl djupdykning i ämnet ?lagkaptener?. Släpp Sargens Schweiz-korrespondent, som nu kliver in i sin slutspelsbubbla, avslöjar även det lite oväntade och extremt osexiga som är allra viktigast för honom under den här tiden på året ? när hockeyn gäller som allra mest. Skrattigt, lite allvarsamt och riktigt fullmatat. Nu åker vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-18
Länk till avsnitt

23. ?You?re f*cking useless, Bert!?

Podden gästas av Bert Robertsson som efter en tids tystnad och med lite distans öppenhjärtigt berättar känslorna när han fick sparken från Linköping och vad det var som gick snett i Östergötland, men det blir även snack om den unika NHL-bedriften, debutmatchen som förvandlades till ett slagfält, mötena med de ökända skandaltränarna, storhetstiden i Skellefteå, att vara SHL:s mest omtalade känslomänniska, varför vi inom hockey-Sverige nu är på helt fel väg ? och vilka han, lite oväntat, tror tar SM-guld. Dessförinnan så diskuterar Norlindh & Figren målgörande och heta tränarbyten, men det blir även en rejäl djupdykning i vår älskade sports bästa slanguttryck. Vad är exempelvis ?glory hole? på en isrink? Figge avslöjar också den intima sanningen bakom hans extremt udda andranamn ? och vilka som är de dummaste prylarna han köpt för sina hockeypengar. Allt det här ? och mycket mer ? i veckans fullmatade superavsnitt!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-11
Länk till avsnitt

22. ?Vår tränare kröp ut från Finlandsfärjan?

Podden gästas av SHL-profilen Daniel Widing som släpper en stor nyhet. Därefter berättar han om försäsongsfesten bakom Brynäs SM-guld 2012, slagsmål i spelarbåset, onanigesten mot Luleå, de öl-doftande bussresorna nere i Europa, jättebråken och nervösa återföreningen med Bert Robertsson, galenskapen på Finlandsfärjan ? och de märkliga dagarna med Sean Avery. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om att vår Schweiz-korrespondent blir kvar i Kloten, att ha ?stuk? på isen, spelarna man avskyr att möta ? och det bjuds även på klassikern ?pest eller kolera? i hockeytappning. Det blir en spelande busschaufför, Figges skamlösa förslag till sportchefen, att veganism är värre än Leif Boork ? och mycket annat som kommer fram. Ett långt, fullmatat och härligt avsnitt som bjuder på både högt och lågt. Missa inte!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-04
Länk till avsnitt

21. ?Ska spela mig själv i en Disney-film"

Podden gästas av David Ayres ? målvakten som blev en storstjärna över en natt då han som 42-årig ismaskinsförare (!) tvingades hoppa in som ?emergency goalie? i en NHL-match och gjorde braksuccé. Nu, ett år efter den sensationella händelsen, berättar kanadensaren om tankarna när han kastades in i hetluften, detaljerna inifrån omklädningsrummet, vad som överraskade en amatör i strålkastarljuset på isen, hysteriska kaoset efteråt, att nolla några av världens bästa spelare, hybrisen på hemmaplan ? och mycket, mycket mer. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om inredningskaoset i Kloten, superheta slutspurten, vilka ?utanför isen?-roller som lockar ett proffs, den okända lyxen på hockeybussarna, att glömmas kvar på en bensinmack, när Figge blev livrädd för Joel Lundqvist, att jaga en tjuv med matlåda som främsta vapen ? och en hel del annat! "Unsportsmanlike conduct" mot sig själv om man missar!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-25
Länk till avsnitt

20. ?Fick sätta in åtta titanskruvar i ansiktet?

Podden gästas av Andreas Johansson, åsiktsmaskinen som gjort typ allt inom hockeyn, som berättar om när han fick okbenet sönderslaget, helsjuka välkomnandet i Pittsburgh, Vegas-resan med Jagr, en skakande tennismatch i Tjeckien, det bisarra dygnet med Peter Forsberg, supportrarnas extrema hot, de turbulenta tränaråren i Sverige, att fira jul i Sibirien, att bo på en militärförläggning ? och mycket mer. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om värvningen som får en att tänka på ?Torsk på Tallinn?, det blir raseri och irritation, bänkningar och att peta sig själv ? men även det lite oväntade som Figge hade gjort för en hysteriskt stor summa pengar. Högt och lågt, skrattigt och allvarligt. Häng med!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-18
Länk till avsnitt

19. ?Hela mammas grannhus hör när jag jobbar?

Podden gästas av fantastiske Lasse Granqvist, kommentatorernas kommentator, som på ett underbart sätt berättar om sina starka känsloyttringar, ilskna reaktionerna efter sågningen av Tre Kronor, jättebråket med bisittaren Lars-Gunnar Jansson, den svårbehärskade konsten att referera väl, sin nördiga statistikpärm, de viktiga färgpennorna, kommentering i en gigantisk snövall ? och mycket, mycket mer. Dessförinnan diskuterar Norlindh & Figren hur snuskulturen ser ut inom dagens hockey, att pipa borde bli hett igen, hur en spelare resonerar inför ?transfer deadline? (bara dagar bort), utvisningen som försvann, att hantera sin nervositet ? och vilket var egentligen Figges starkaste skolämne? Svaret är oväntat! Långt, fullmatat och härligt avsnitt ? nu åker vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-11
Länk till avsnitt

18. ?Du blir ju ett jäkla psykfall, Dick!?

Det efterlängtade avsnittet är äntligen här ? när Robin Figren och Dick Axelsson drabbar samman och sliter fram varandras skelett ur garderoben. Det blir verkligen högt och lågt ? rejäla skandaler, hårda sågningar, känslosamma domardispyter, champagnesprutsfester i Cannes, fyllecellsbesök, den korkade brösttatueringen, attacken från feministerna, en kyss med Leif Boork och mycket, mycket mer. Norlindh & Figren diskuterar dessförinnan Skellefteås superform, hur det är att möta sitt gamla lag och nära vänner, varför ?Figge? fick en öl-relaterad ramsa i Göteborg ? och vem av SHL-tränarna man helst hade tagit rejäl bläcka ihop med. Det här får ni absolut inte missa!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-04
Länk till avsnitt

17. ?Kickades efter flirt med sportchefens dotter?

Podden gästas av citatmaskinen, anekdotmästaren och målvaktslegendaren Tommy Söderström som berättar om sina extremt udda och många ?måsten? runt matcherna, slagsmålet som förstörde hans dejt, ?förbjudna? flirten med sportchefens dotter, en groggälskande GM, sönderskurna bildäck, att avstå från flera miljoner och mycket, mycket mer. Norlindh & Figren snackar dessförinnan om en imponerande notering i norr, Roger Rönnbergs show i ett Frölunda som går tungt, Växjös topplagsbeteende och en hel del annat. Vi djupdyker också i ämnet lagdynamik. Hur påverkas exempelvis spelare av att en sen värvning kommer in? Vi synar också svaren på tre intressanta frågor i en spelarenkät ? och ?Figge? avslöjar vilken dokusåpa han helst hade varit med i. Fullmatat, högt och lågt, garv och spännande diskussioner. Nu kör vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-28
Länk till avsnitt

16. ?Det vackra i en ordentlig kaskadspya?

Podden gästas av den legendariske fystränaren, tillika citatmaskinen, Pär Edlund som berättar om livet i ett SHL-gym, misstagen många spelare gör, bröderna Lundqvists inställning, speciella norrmän, sjukaste bänkpressrekorden ? och han ställs även mot väggen när Figge plockar fram ett lite udda ?quiz?. Roliga berättelser utlovas! Dessförinnan snackar Norlindh & Figren igenom de senaste huvudrubrikerna i svensk hockey. Hur ser vi exempelvis på presskonferensbråket i Gävle? Eller Skellefteås märkliga ?uppföljning?? Det blir även en liten djupdykning i ?den grå vardagen? för ett proffs. Hur tänker man kring att träna mellan matcher ? egentligen? Går det att käka vad man vill till middag? Är alla spelare lika seriösa? Svaren ? och mycket annat kul ? får ni i veckans fullmatade avsnitt av Släpp Sargen!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-21
Länk till avsnitt

15. ?Dejten blev till ett inbrottsförsök?

Spelaragenten Micke Rosell gästar podden och ger oss en speciell inblick i sin värld med hockeystjärnor, gigantiska kontrakt, luriga sportchefer, märkliga problem och klockrena anekdoter som bland annat involverar en hysteriskt godissugen SHL-målvakt och en collegespelare som gick åt helskotta för långt i sitt dejtande. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om Linköpings kickande av Bert Robertsson, Youtubestjärnans beundransvärda insats och eventuella framtid i LHC-båset samt lagkaptenens (osmarta?) utskällning i live-TV. Figge berättar också om den dyra, bisarra och väldigt roliga vidskepligheten som drabbade honom under SM-finalen 2016. Det blir skrattigt, intressant och härligt ? haka på!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-14
Länk till avsnitt

14. ?Kasta ut golfsimulatorn & lägg ner ungkarlslivet?

NHL-backen Rasmus Dahlin, som är den blott andra svensken någonsin att gå som draftetta, gästar podden ? och pratar om det märkliga karantänlivet, garagegymmet, fuskande världsstjärnor, semi-deprimerande Las Vegas-resor och de pinsamt rosa kostymskorna. Innan dess snackar Norlindh & Figren om Sveriges JVM-debacle ? och de omstridda tårarna som följde. Vi avhandlar dessutom hotande puckon ? och Figge berättar om när han tvingades sticka från krogen på grund av ilskna fans. Det blir även lite snack om doping ? och här visar det sig att vårt hockeyproffs till sidekick är en jävel på en speciell form av leverans. En rolig anekdot utlovas på ämnet. Vi kör också en liten ?NHL-koll? nu när världen bästa liga snart drar igång. Fullmatat och mysigt ? häng med!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-07
Länk till avsnitt

13. NYÅRSSPECIAL: ?Hamnade i bingen med sin värdfamiljsmorsa?

Vi stänger 2020 och välkomnar 2021 när podden gästas av NHL-stjärnan John Klingberg som berättar om bisarra coronasituationen, känslorna efter förlorade Stanley Cup-finalen, att leva i en ?bubbla? i nästan tre månader, tidiga tankarna på ett nytt megakontrakt, att tjäna brutalt bra, VM-guldet när bröderna Lundqvist hamnade i fokus, livet i speciella Texas och mycket mer. Norlindh & Figren plockar dessutom fram sin risiga kristallkula och siar om det kommande året med klubba och puck. Det blir även vassa recensioner när Figge ? hockey-Sveriges Nils Petter Sundgren ? bjuder på filmerna och serierna man som hockeyälskare inte får missa under 2021. Det blir också en smaskig och aningen genant anekdot om VM-hjälten Fredrik Pettersson och hans märkliga myskväll i Kanada. Invig hockeyåret 2021 med Släpp Sargen i dina öron!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-31
Länk till avsnitt

12. JULSPECIAL: ?En julklappsmus som heter Espen?

Det blir stor julspecial, med visst JVM-fokus, när podden gästas av legendaren Niklas Sundström som berättar om säsongerna intill Wayne Gretzky, ?The Great Ones? otroliga hyllning, de storrökande hockeysupportrarna i Milano, sorgen efter påvens död, att spela mellan Peter Forsberg och Markus Näslund, SM-guldet med Modo, den norrländska tjurigheten ? och vad som är viktigast på julbordet. Dessförinnan snackar Norlindh & Figren om den sistnämndes rejäla succé i JVM 07/08 ? och det delas givetvis också ut hockeyrelaterade julklappar med tillhörande (knackiga) rim. Mot slutet blir det till och med känslosamt! Figge avslöjar även det bisarra som han gav dåvarande lagkamraten Mats Rosseli Olsen i julklapp. Häng med genom mysig stämning och härligt snack när Släpp Sargen firar jul!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-24
Länk till avsnitt

11. ?Donald Brashear fyllde hela min dörröppning?

Podden gästas av underbare tränaren Per-Erik ?Perra? Johnsson. Den värmländske tidigare brandmannen berättar om en mycket märklig anmälan från Göteborg, förvirringen när det skulle basas över legendariska superkedjan i Färjestad, mötena med slagskämpen Donald Brashear, miraklet med Leksand, när han lurade skjortan av lokalreportern ? och mycket mer. Norlindh & Figren tar dessförinnan upp Joel Lundqvist-gate, att skämta öppet om sin partner ? och vi djupdyker i ämnet ?tränare?. Det blir även ett rekordbetonat quiz ? och ?Figge? avslöjar vem inom hockeyvärlden som han allra helst hade bytt utseende med. Långt, fullmatat och nördigt ? nu åker vi!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-17
Länk till avsnitt

10. ?Satt på toa i full utrustning & rökte inför VM-matchen?

Legendariske Tre Kronor-materialaren Anders ?Pudding? Weiderstål gästar podden och berättar om sina 35 år (!) i landslaget, nästan oräkneliga medaljantalet, skillnaden mellan nutid och 80-tal, sanslösa viktuppgången under Canada Cup, Peter Forsbergs helt ofattbara lunch, Pekka Lindmarks hemliga rökpauser, Henrik Lundqvists exceptionella noggrannhet och mycket, mycket mer. Dessförinnan djupdyker Norlindh & Figren ner i just materialförvaltarnas värld. Det blir skvaller, trasiga skridskoskenor, dyra klubbor, Figges utrustningskonto i Schweiz ? och hur man hittar godisgömman i ett omklädningsrum. Vi diskuterar också hur en klubb på bästa sätt hanterar en krisartad situation ? och Figren berättar om när han och Jämtin, som då var lagkamrater, började bråka mitt under match. Allt det här och en hel del annat i veckans fullmatade avsnitt av Släpp Sargen!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-10
Länk till avsnitt

9. ?Jag minns bara Jágrs enorma jävla arsle?

Vi gästas av backlegendaren Mattias ?Notan? Norström som berättar om den galna Stanley Cup-finalen, bråken med superprofilen Sean Avery, att driva Sergei Fedorov till förtvivlan ? och landslagsbragden han aldrig kommer glömma. Dessutom snackar Norlindh och Figren om att vara skadad som hockeyproffs, att ha en vårdcentral på jobbet, spela på sprutor, HV-stjärnans svullna pung ? och om känslorna av att se egna laget lira när man själv sitter på läktaren. Det blir även skrattfest när vi kollar in hockeyhistoriens vassaste namn ? och vi djupdyker i ämnet ?slagsmål?. Vad sägs egentligen under gruffen framför mål, hur rädd blir man av att ha en vansinnig tvåmetersbjässe flåsandes i nacken ? och vad gjorde Figge i utvisningsbåset efter att ha blivit av med fighting-oskulden i AHL? Svaren får ni i veckans (åter igen) långa och fullmatade avsnitt av Släpp Sargen!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-03
Länk till avsnitt

8. ?Vände upp-och-ner på C More-expertens bil?

Podden gästas av SHL-legendaren Jan-Axel Alavaara som berättar om sportchefsjobbet i Tyskland, draftsuccén, att bli utskälld av Henrik Lundqvist, sitt klassiska vansinnesutbrott i slutspelet 1998, det hårda hockeylivet i Kiruna ? och när man gjorde livet jobbigt för Johan Tornberg. Dessförinnan kör Norlindh och Figren en avstämning efter drygt en tredjedel av säsongen ? flippar och floppar utses, så klart. Vi djupdyker dessutom i ämnet ?kommentatorer?, vilket får Figges sökhistorik att spåra ur totalt. Det blir även snack om ?doldisar? och samtalet förs oväntat nog in på en diskussion i Linköpings omklädningsrum mellan Mikael Håkanson och Johan Åkerman. Skratt utlovas! Dessutom ? vilken spelare hade Figren tagit med sig till en öde ö? Svaren, spaningarna och tugget får ni i veckans långa avsnitt av Släpp Sargen!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-26
Länk till avsnitt

7. ?Jag sov på pizzakartonger i två år?

Vi gästas av den legendariske NHL-scouten Håkan Andersson som berättar om skräcknatten i Ryssland, smugglingsmisstankar, skogaholmslimporna vid fönstret, hemliga spelet inför draften, Mike Babcocks bisarra kravlista, ?jättebebisen? han aldrig glömmer och mycket mer. Norlindh och Figren djupdyker innan dess ner i medieträsket med snack om kappvändare, fjäskande och en hel del annat. ?Figge? talar också ut om när han (på grund av C Mores misstag) visade hela härligheten i live-TV ? och det blir dessutom både fördomar om scouter och sanningen inifrån oglamourösa AHL. Det blir långt, skrattfyllt och intressant ? häng med!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-19
Länk till avsnitt

6. ?Alltid haft en fetisch för målvakter?

NHL-stjärnan Robin Lehner, som nyligen skrev på ett femårskontrakt värt drygt en kvarts miljard, gästar podden och pratar om hockeytemperaturen i Las Vegas, att vara öppen med sin mentala ohälsa i världen bästa liga, den galna NHL-debuten och de struliga åren. Innan dess lyfter Norlindh och Figren en stekhet fråga om svensk hockey, vi djupdyker i det udda släktet ?målvakter? ? och Figge avslöjar två av sina fetischer. Det blir dessutom lite snack om hur det egentligen är att leva som hockeyproffs, vilka fördomar som finns, hur hårt man kan festa under säsong ? och vad sa egentligen AHL-målvakten till Figren i bilen när det hade blivit lite väl hårt kvällen innan? Svaren får ni i veckans fullmatade avsnitt av Släpp Sargen!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-12
Länk till avsnitt

5. ?Alltid kaffe & kaka innan jag granskar mål?

Det blir rekordlång podd när vi gästas av den trevlige, frispråkige och välmeriterade proffsdomaren Mikael Nord. Han ger sin ärliga syn på gnäll, svåra regeltolkningar, ?ref-cam? och mycket annat. Den femfaldige Guldpipan-vinnaren berättar också om sin djupa livskris (som orsakades av ett enda domslut), var det är svårast att döma i SHL, om irriterade snack med hockeystjärnor ? och han konfronterar också ?Figge? om en viss händelse som Nord sent ska glömma. Dessförinnan snackar Norlindh och Figren om just domare, det komplexa ämnet ?böter inom laget? och vi bjuds dessutom på en av de märkligaste sågningarna någonsin ? från en välkänd tränarprofil. Trevlig lyssning!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-05
Länk till avsnitt

4. ?Då gick jag direkt och beställde fem shots?

Supertrevliga NHL-stjärnan Andreas Johnsson, som nyligen trejdades från Toronto till New Jersey, gästar podden och berättar om det skakande telefonsamtalet på krogen i Göteborg, om relationen med skandaltränaren Mike Babcock och mycket mer. Innan dess rasar Figren mot TV-puckens skrotande av individuella priser, vi kikar på för- och nackdelar med fler lag i SHL, djupdyker i hockeyns värsta klyschor ? och tar oss dessutom igenom ?Figges? panik när han tvingas ta ut en "drömfemma" som riskerar att ödelägga hans sociala liv. Beslutsångest, garv och heta diskussioner när Släpp Sargen tuffar vidare!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-29
Länk till avsnitt

3. ?Chara höll på att slå huvudet av mig!?

Podden gästas av HV71:s förre backbjässe Lance Ward som berättar om tuffa tiden när han fick sluta med hockeyn, gränslösa kärleken till Jönköping, minnena av Stefan Liv, hockeylivet som slagskämpe, utvisningsrekordet i SHL, förhoppningen om en Ward-återkomst i Småland ? och om när Chara höll på att sänka honom totalt. Dessutom berättar Figren om tvångstankarna innan match, varför han kommer se tillbaka på sig själv som ett psykfall efter karriären och om nakenchocken på spelarhotellet. Det blir även "prank-special" när Figren, en gång för alla, berättar om hemliga spelet bakom den numera klassiska och beryktade "Snålberg"-kuppen. Det blir även lite smått och gott om samhällstjänstgöring i Kanada och om att jagas av ett av hockeyhistoriens största "as" (som extraknäckte som UFC-fighter).

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-22
Länk till avsnitt

2. "Slickade på hans Marlboro-händer"

Premiären är avklarad och nu öser vi på så det sjunger om det. I veckans avsnitt berättar Figren om när han gjorde bort sig och fick skämmas som en hund, vi djupdyker in i musikens värld och utser SHL:s bästa laglåt och dissekerar vad tusan som hände i katakomberna uppe i Luleå våren 2015. "Figge" utser dessutom Sveriges mest enögda hockeypublik och bjuder på en anekdot som involverar både en lagläkares rökstinkande fingrar och en klockren verbal attack från läktarplats. Dessutom gästar Eddie Läck, tidigare NHL-målvakt och VM-guldmedaljör, podden ? och bjuder på allt från de mest bisarra "pranksen" under karriären till hans otroliga solarium-tabbe.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-15
Länk till avsnitt

1. "Jag ska skära halsen av dig!"

Vi begår hockeypoddpremiär genom att diskutera SHL-inledningen och NHL-stjärnorna som landat i hockeyallsvenskan. "Figge" tycker dessutom till om skyhöga böter och att som spelare betala med pengar ur egen ficka. Han bjuder också på vilket som egentligen är favoritlaget i Sverige, berättar om de skakande mötena inför NHL-draften (speciellt för Jonas Ahnelöv) ? och om den kanske sjukaste verbala attacken som någonsin yttrats på en hockeyrink. Vi gästas även av den norske giganten Ole-Kristian Tollefsen som berättar om livet som "hockeypolis" och han skickar dessutom en rad stenhårda passningar ? bland annat till Robin Figren och Donald Brashear.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.