Sveriges 100 mest populära podcasts

Hedman & Hedén ? en beroendepodd

Hedman & Hedén ? en beroendepodd

Magnus Hedman och Nemo Hedéns gemensamma resa började på en mörk scen i Gislaved hösten 2010. Den gamle fotbollslegendaren hade blivit DJ och Nemo var skandalomsusad reality-kändis efter dokusåpan ?Kungarna av Tylösand?. Det var sprit, droger, dekadens och misär. Den kvällen skulle dock bli startskottet på en relation som idag är något helt annat. För idag, exakt 10 år senare har Nemo varit nykter och drogfri i 5 år och Magnus i 3 år. Grabbarna skriver böcker, föreläser och brinner för en gemensam sak - beroendefrågor. Och vad finns då kvar att göra inom ämnet? Jo, en podd! Denna podcast vill sprida kunskap, krossa tabun och sprida hopp till alla som kämpar mot beroendesjukdomen där ute. Med nya spännande gäster och teman varje vecka vill vi göra något spännande och intressant av ett annars ganska mörkt och svårt ämne.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/hedmanhedenenberoendepodd

Avsnitt

46. Arvtagaren som blev narkoman - Felix Granander

Felix Granander kom till världen som Jan Stenbecks okända son. Med ett stort arv så var vägen öppen för att krascha rejält i ett missbruk vid väldigt ung ålder. Men hände egentligen? Och hur såg vägen ut från dagligt kokainanvändande till delägarskap i The House Rehab? Lyssna på detta avsnitt och ta del av denna otroliga livshistoria!
2021-10-13
Länk till avsnitt

45. Annika Jankell om livet med Thorsten Flinck

Annika Jankell berättar på ett öppenhjärtligt sätt om sina år med Thorsten Flinck. Om hur hon fick hjälp med sitt medberoende och hur hon tänkte kring deras gemensamma barn Felice och Happy Jankell. Gripande och ärligt berättat, men också en historia full av respekt och kärlek!
2021-10-06
Länk till avsnitt

44. Kan en missbrukare lära sig dricka normalt? Med Vanja Wikström

Vi gästas av influensern Vanja Wikström som berättar om hur hon missbrukade alkohol under många år. Men efter några nyktra år, så kan hon idag dricka något glas ibland. Och klarar av det. Magnus och Nemo blir lite chockerade, och en väldigt intressant diskussion tar vid.
2021-09-29
Länk till avsnitt

43. Daniel Harre - Ordförande i spelberoendes riksförbund

Vi gästas av Daniel Harre som är ordförande i spelberoendes riksförbund. Han bjuder på en gripande, sorglig och omskakande historia om hur ett spelmissbruk kan äta upp ens liv... Vi är glada att Daniel tog sig ur det! Och vi är glada att han kom till oss och bjöd på sin story!
2021-09-22
Länk till avsnitt

42. Alicia Ahlström - tolv återfall på sex månader

Alicia blir den andra av våra privata kompisar som gästar podden. Hon tar oss med på en gripande och hoppfull livshistoria. Tack för din ärlighet och generositet fina Alicia! Detta avsnitt kommer garanterat att hjälpa MÅNGA tjejer (och killar) där ute!
2021-09-15
Länk till avsnitt

41. Sex och relationsberoende med Roger Nilsson

Ni är MÅNGA som har önskat ett avsnitt om sexberoende. Det har vi också, men vi ville vänta på en gäst som verkligen har koll på detta. Plötsligt kom Roger Nilsson, som en skänk från ovan, och delade med sig av sin expertis och breda erfarenhet i ämnet. Detta blev väldigt speciellt och spännande. Väl värt väntan!
2021-09-08
Länk till avsnitt

40. Världens olyckligaste miljonär - Henrik Welin

Podden tar ett nytt grepp när vi börjar bjuda in lite privata vänner. Helt enkelt dom starkaste historierna från tolvstegsvärlden. Först ut är Henrik Welin. Henrik är en extremt framgångsrik företagare och i veckans avsnitt tar han oss med på sin fantastiska livshistoria. Gör er redo för en riktig berg å dalbana!
2021-09-01
Länk till avsnitt

39. Hur ska Johan Croneman hindra fler återfall?

Dagens Nyheters legendariska krönikör och skribent Johan Croneman gästar podden och tar oss med på en ärlig, drabbande och naken livshistoria. Ännu ett krig mot beroende och ännu ett livsöde som berörde oss djupt.
2021-08-25
Länk till avsnitt

38. Broderns död fick Johar Bendjelloul att bli nykter

Johar Bendjelloul är en prisbelönt journalist och programledare. När hans bror Malik gick bort så tog Johar ett beslut. Ett beslut som var livsviktigt för att inte han själv också skulle gå under. Ett beslut som skulle förändra hela hans liv. Lyssna på detta avsnitt för att höra hela historien!
2021-08-18
Länk till avsnitt

37. Socker & kost med Bitten Jonsson

Den vansinnigt karismatiska och kunnige Bitten Jonsson golvar oss med sin kunskap och sin erfarenhet. Många ögonöppnare och "aha"-upplevelser i detta avsnitt.
2021-08-11
Länk till avsnitt

36. Sveriges främsta beroendeforskare professor Fred Nyberg

Fred Nyberg, som forskat på beroende ungefär lika länge som Nemo har levt, gästar podden och delar med sig av sin digra erfarenhet och expertis.
Varför använde tyska soldater kristalliserat metamfetamin? Bör man legalisera cannabis i Sverige?
Detta blir en ögonöppnare för oss båda och vi är säkra på att Fred också kan hjälpa många av våra lyssnare med sin kunskap.
2021-08-04
Länk till avsnitt

35. Cimon Lundberg delar sin story för första gången!

Cimon Lundberg delar för första gången någonsin sin STARKA livshistoria! Från Paradise Hotel, mörker och missbruk. Till ett års nykterhet, välmående och sinnesro!
2021-07-28
Länk till avsnitt

34. Barnet blev Peter Eggers vändning

Skådespelaren Peter Eggers gästar podden och berättar en ärlig, stark och gripande livshistoria om hur ett barn och ett ultimatum från en livspartner blev början på vändningen..

2021-07-21
Länk till avsnitt

33. Manne Forsberg berättar sin starka lifestory

Pappapoddaren, föreläsaren och författaren Manne Forsberg gästar podden och delar sin otroliga livshistoria om hur han slog i botten rejält. Och sedan reste sig. Och SOM han reste sig!
2021-07-14
Länk till avsnitt

32. Självkänsla med Mia Törnblom

Behöver denna fantastiska kvinna någon närmare presentation egentligen? Över 20 års nykterhet. En GURU inom självkänsla. Böcker. Föreläsningar. Kurser. Men hur har hon hjälpt Magnus och Nemo genom åren? Lyssna å få veta!
2021-07-07
Länk till avsnitt

31. Magnus Hedman - från guldbollenvinnare till narkoman

Nu är det Magnus tur att dra sin livshistoria och det blir en fascinerande resa från att spela på väldens största fotbollsarenor till att nästan knarka ihjäl sig? Vad hände egentligen? Hur kan en så uppburen prominent fotbollspelare krascha så hårt? Och hur såg resan tillbaka ut?
2021-06-30
Länk till avsnitt

30. Fredrik ?Geniet? Söderholm - Mannen under ständig utveckling!

Medie- och poddprofilen Fredrik "Geniet" Söderholm gästar podden och berättar om sin resa. Dels om vägen ut ur missbruket, men också om hur han ständigt försöker jobba med sig själv på olika sätt. Spännande, inspirerande och intressant!
2021-06-23
Länk till avsnitt

29. Micke Gunnarsson - "Jag behövde bryta ihop fysiskt"

Micke har över 20 års erfarenhet av föreläsningar, texter, produkter och tjänster baserat på egna upplevelser. Mickes mission handlar i grunden om att skapa mer kärlek inom oss för att på så sätt kunna skapa en än mer kärleksfull värld. Han har varit nykter i många år och nu gästar han podden för att bjuda på sin historia!
2021-06-16
Länk till avsnitt

28. Magnus intervjuar Nemo

Dagens gäst är ingen mindre än Nemo själv. En spännande resa om hur bar-inkastaren i Sunny Beach rekryteras till reality programmet 'Kungarna av Tylösand' - och om huruvida ett blixtsnabbt kändisskap verkligen är bra för en beroendepersonlighet.
2021-06-09
Länk till avsnitt

27. Mathias Holmgren - från toppen till botten och upp igen

Artisten Mathias Holmgren berättar om sin resa via Fame Factory, Barbados, Melodifestivalen och hur han sedan krashade i sitt missbruk. Och hur han tog sig tillbaka till där han är idag. En fantastisk livshistoria med en fantastisk man.
2021-06-02
Länk till avsnitt

26. Jan Johansens väg ut ur alkoholismen

Jan Johansen hade vunnit hela svenska folkets hjärtan med mello-vinnaren ?Se på mig?, men efter det började vägen mot kraschen. Vad hände? Och hur tog han sig tillbaka?
2021-05-26
Länk till avsnitt

25. Svartzonker - Från missbruk till framgång och välmående

Fiske-legendaren, krögaren och TV-profilen Claes "Svartzonker" Claesson gästar podden och drar sin smått otroliga livshistoria för oss. Från becksvart mörker till framgång, välmående och nykterhet. Wow!
2021-05-19
Länk till avsnitt

24. Medberoende med Ann Söderlund

Ann Söderlund har tillsammans med Sanna Lundell gjort böcker, scenföreställningar och tv-program om medberoende. Nu gästar Ann podden och delar med sig av sin digra expertis och erfarenhet.
2021-05-12
Länk till avsnitt

23. Nanne Grönvall om uppväxten i missbruk

En av våra mest folkkära artister gästar podden och delar med sig av en stark, gripande och ärlig historia kring en riktigt tuff uppväxt.
2021-05-05
Länk till avsnitt

22. ?Din soldat?-Albins väg ut ur missbruket

2014 släppte Albin Johnsén ?Din soldat? som blev årets största hit! Men inuti Albin blev det bara mörkare och mörkare... Lyssna på denna fascinerande, gripande och intressanta livshistoria från en våra allra finaste artister!
2021-04-28
Länk till avsnitt

21. Clara Klingenström - från mörker till mellostjärna

Från missbruk, destruktiva relationer och mörker till nykterhet och att bli Melodifestivalens nya stora stjärna!
2021-04-21
Länk till avsnitt

20. Från botten till beroendeterapeut med Robert Bohman

Veckans avsnitt gästas av ingen mindre än grundaren av The House, Robert Bohman. En rörande historia om hur Robert gick från många års missbruk till att idag driva öppenvården The House.
2021-04-14
Länk till avsnitt

19. Socker- och matmissbruk med Babben Larsson

En av våra allra mest folkkära programledare och komiker gästar podden och lär oss exakt ALLT om sockerberoende!
2021-04-07
Länk till avsnitt

18. Legendaren Tommy Körberg gästar!

En livs levande legendar gästar podden! Tommy Körberg om spriten, drogerna och den fantastiska karriären. Enjoy!
2021-03-31
Länk till avsnitt

17. Anja Lundqvist - Över 20 år som nykter alkoholist!

En av våra allra mest folkkära skådespelerskor gästar podden och berättar om både sin fantastiska karriär och sin resa från missbruk till tillfrisknande.
2021-03-24
Länk till avsnitt

16. Beroendeforskningen med My Skarsgård

Mamma Skarsgård med MÅNGA nyktra år i bagaget gästar och delar med sig av sin story samt sin expertis kring beroendeforskningen.
2021-03-17
Länk till avsnitt

15. Vi lär Patrik Sjöberg ha roligt i nykterheten

Nemo och Magnus läste i tidningen om att Patrik hade svårt att ha kul i nykterheten. Så de bjöd in honom till podden för ett samtal om just detta och ALLT därtill!
2021-03-10
Länk till avsnitt

14. Hur Albin Lee Meldau hittade ut ur mörkret...

Artisten Albin Lee Meldau gästar podden och berättar på ett öppenhjärtligt och ärligt sätt om sin resa från mörkret till ljuset.
2021-03-03
Länk till avsnitt

13. Marcus Birros missbruk och resan tillbaka

Marcus Birro är veckans gäst och i detta avsnitt tar vi oss igenom hela hans livshistoria. Det blir en väldigt inspirerande berg- o dalbana. Häng på vetja!
2021-02-24
Länk till avsnitt

12. Ken Ring försöker bli drogfri

Efter 30 år av drogande försöker nu Ken Ring ändra sina levnadsvanor.. Men hur går det? Och vilka är dom största utmaningarna?


2021-02-17
Länk till avsnitt

11. Andlighet med Nicke Borg

Det finns många frågetecken och fördomar gentemot tolvstegsprogrammet i allmänhet och andlighet i synnerhet. I veckans avsnitt fördjupar vi oss i detta och rätar vi ut alla frågetecken!
2021-02-09
Länk till avsnitt

10. Skate-världsstjärnans uppgång och fall. Och uppgång igen.

Ali Boulala är en av dom allra största inom skate-världen och i veckans avsnitt bjuder han på sin fantastiska och dramatiska lifestory

2021-02-03
Länk till avsnitt

9. Beroende och föräldraskap

Influencern och entreprenören Josefine Dahlberg gästar denna säsongspremiär i ett samtal om beroende och föräldraskap

2021-01-27
Länk till avsnitt

8. Frågespecial

I säsongsavslutningen så besvarar vi lyssnarnas frågor! Med oss har vi experten Robert Bohman från The house Stockholm Berlin och programledaren och föreläsaren Ida Högström från Medberoendepodden.
2020-12-23
Länk till avsnitt

7. För dom som tvivlar

Veckans gäst är ingen mindre än skådespelaren Jens Hultén som har varit nykter i över 20 år Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-12-16
Länk till avsnitt

6. Medberoende

I dagens avsnitt gästar Sanna Lundell och Ida Högström för att diskutera medberoende. Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-12-09
Länk till avsnitt

5. Ensamhetens sjukdom med Tommy Nilsson

Tommy Nilsson berättar om hur ensamheten tog grepp om honom och vilka metoder han själv försökte med för att sluta dricka Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-12-02
Länk till avsnitt

4. Min pappa är en narkoman med Lance Hedman

I veckans avsnitt gästar Lance Hedman och berättar hur det var att växa upp med en pappa som är narkoman. Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-11-25
Länk till avsnitt

3. Återfall med Per Holknekt

I veckans avsnitt gästar Per Holknekt och berättar om sitt återfall och om spelbolagens grepp om de som är beroende. Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-11-18
Länk till avsnitt

2. Dubbelliv & tvivel med Ola Rapace

I veckans avsnitt gästar skådespelaren Ola Rapace och pratar om hur missbruket påverkade hans relationer och om sin tid utomlands. Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-11-11
Länk till avsnitt

1. En presentation. En sjukdom.

Vilka är Magnus Hedman och Nemo Hedén? Och varför gör dom en podcast om beroende? Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
2020-11-04
Länk till avsnitt

Premiär för Hedman & Hedén ? en beroendepodd

Magnus Hedman och Nemos Hedéns gemensamma resa började på en mörk scen i Gislaved hösten 2010. Det var sprit, droger, dekadens och misär. Den kvällen skulle dock bli startskottet på en relation som idag är något helt annat. För idag, exakt 10 år senare har Nemo varit nykter och drogfri i 5 år och Magnus i 3 år.
2020-10-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.