Sveriges 100 mest populära podcasts

Te och häxkonst - samtal runt kitteln

Te och häxkonst - samtal runt kitteln

Det här är podden där vi slår oss ner runt kitteln med en kopp te och pratar häxkonst. Tillsammans med Sofia och Jessica får ni följa med genom årshjulet och måncyklerna, ta del av diskussioner kring häxkonstens historia och häxcommunityt idag, och få tips på hur ni kan göra er vardag lite mer magisk. Vi pratar om magi, gudar och gudinnor, tipsar om böcker och filmer, och grottar ner oss i häxfilosofi.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

teochhaxkonst.podbean.com

Avsnitt

Jungfrun och vildmannen

Om kvinnligt och manligt i häxornas mytologi och gudinnan och guden som vårens kompletterande krafter. Om frösådd, tvivelaktiga grekiska myter och en folkvisa med diskutabelt budskap. Och så en vårdikt med ambition att ställa allt till rätta.

2021-03-25
Länk till avsnitt

Witchfest

I oktober 2017 åkte två häxor till England för att gå på sin första häxkonferens. Hör oss berätta om våra upplevelser på Witchfest International, om föredragen, musiken och shoppingen, om fina möten och bästa fördelen med att bo på ett engelskt B&B. Det blir också häxtips, spännande framtidsplaner, och Sofia berättar varför hon nyligen fick hjärnhärdsmälta.

2021-03-05
Länk till avsnitt

Häxkonst på en spik

Att fylla häxskåpet. I det här avsnittet pratar vi om häxkonst som kostar och inte kostar, om etiska dilemman och alternativa lösningar. Och så berättar vi hur vi själva gör när vi kokar ihop häxkonst på en spik.

2021-02-12
Länk till avsnitt

Svart eller vitt

I det här avsnittet pratar vi om dualiteter inom häxkonsten. Vi analyserar svart och vitt, högt och lågt, konstruktivt och destruktivt. Vi funderar över moral, häxors behov av att verka snälla, och om vi verkligen låter bli att slå varandra för att inte få tre snytingar tillbaka. Dessutom kommer vi med tips inför imbolc och ger en annorlunda bild av berättelsen om Fenrisulven.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Nyårsny

Vi tittar tillbaka på året som gått och pratar om förväntningarna inför 2021. Vi diskuterar nyårslöften, häxrutiner och astrologi, och funderar på vilket av häxornas nyår som passar just oss bäst.

2021-01-01
Länk till avsnitt

Ljusbärare

Vintersolståndet närmar sig och vi pratar om Lucia och Lucifer som häxornas ljusbärare, om vardagsmagi, fruktbarhetskult och bibelfanfiction. Vi dricker julte och delar häxtips med julkänsla.

2020-12-11
Länk till avsnitt

Novembermörker

Vi fortsätter vår vandring genom underjorden. Det här avsnittet tillägnar vi Hekate, mörkrets gudinna, världens själ och häxornas vägledare. Vi pratar om örter, djur och egenskaper med anknytning till Hekate. Vi diskuterar hennes ursprung och läser några av hennes uråldriga texter.
2020-11-19
Länk till avsnitt

Häxig höst

Alla älskar inte hösten, men det gör vi. I första avsnittet pratar vi om höstens betydelse inom häxkonsten, och varför vi tycker att hösten är bäst. Det blir pyssel och Merkuriussnack. Dessutom får ni höra berättelsen om Persephone i ny tolkning.

 

2020-10-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.