Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Golvpodden

Golvpodden

Vi pratar om innovativa golv för kreativa miljöer. Podden produceras av Bjelin, som designar, utvecklar, tillverkar och säljer traditionella trägolv och nya innovativa golv i nya material. Utvecklingen görs I samarbete med Välinge Innovation AB, mest kända för uppfinnaren av klickgolv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bjelin.se

Avsnitt

7 Att tillverka ett trägolv

Marcus Ståhl, teknisk chef på Bjelin berättar om hur de tillverkar den perfekta brädan. Ett trägolv består av ytan, kärnan och låssystemet.  Det handlar om att tillverka helt plana plankor med hundradels millimeter precision. Marcus berättar hur de kokar ekstockar, hyvlar faner och sammanfogar med kärnan. 

2021-01-21
Länk till avsnitt

6 Att se ett trägolv i ett större sammanhang

Nicholas Ymén jobbar som projektförsäljare av golv. Han vill väcka nyfikenhet hos arkitekter under designfasen i ett husbygge och visa mångfalden av nya produkter inom trägolv. Idag är valfriheten inom  golv så mycket störren än tidigare, tack vare nya innovationer och utveckling.

2021-01-14
Länk till avsnitt

5 Att välja rätt golv

Aldrig har valmöjligheterna inom trägolv varit så stora. Mats Svenssons berättar om vilka val som finns och hur det påverkar slutresultatet. Har jag råd att lägga fiskbensparkett? Passar en bred ekplanka bättre än en trestavsplanka? Skall jag ha oljat eller lackat golv? Svaren får du i detta avsnitt. 

2021-01-07
Länk till avsnitt

4 Så mycket kostar ett trägolv

Mats Svensson har sålt trägolv i 35 år och den vanligaste frågan han får är - vad kostar det? Svaret på den frågan ger han i detta avsnitt. Ofta blir kunden överraskad av svaret. Mats berättar vad det kostar att lägga ett golv och vad han tror om framtidens golvpriser. 

2020-12-17
Länk till avsnitt

3 Att inkludera hållbarhet i valet av golv

En golvköpare som prioriterar hållbarhet har stora möjligheter att göra ett bra val av golv. Vi pratar om de frågor en golvköpare bör ställa sig. Till exempel - visste du att i traditionella ekgolv utnyttjas endast 35 % av eken. Johan Larsson berättar om hur istället 100 % av eken kan utnyttjas till golv. Lyssna på detta avsnitt innan du köper ett golv nästa gång. 

2020-12-10
Länk till avsnitt

2 Framtidens golv

I framtiden kommer vi välja golv utifrån fler kriterier än pris. Vem har tillverkat golvet? Är golvet producerat på ett hållbart sätt? Vilken teknik finns inbakat i golvet? Det finns helt enkelt inga begränsningar i vad man kan göra med ett golv. Lyssna på Johan Larssons spännande framtidsspaning. 

2020-12-03
Länk till avsnitt

1 Den nya golvpodden - tankar om golv

Golv är mer en möbel än ett byggnadsmaterial, det säger Johan Larsson som är premiärgäst i Golvpodden. Det finns så mycket att säga om ett golv, så många frågor du borde ställa dig inför golvvalet. Det är också syftet med denna podcast, att se möjligheterna med golv. 

2020-11-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.