Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

I dag lyfter vi

I dag lyfter vi

I dag lyfter vi är en podd om träning, idrott, kost och hälsa. Och så mycket mer. I varje avsnitt möter Philip Wildenstam och Sandrine Quignaudon gäster som tänkt, upplevt och känt, för att peta i getingboet som är våra liv. Podden produceras av Styrkelabbet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

styrkelabbet.se/

Avsnitt

6. Petter Alexis Askergren om att kombinera träningen och karriären

Hiphoplegend, träningsfantast och sommelier. Petter Alexis Askergren gick från att växa upp i en kulturfamilj, långt ifrån träning och idrott, till att upptäcka rörelseglädjen i vuxen ålder, när han redan var en av Sveriges populäraste artister.   Hur? Och varför?   I avsnitt 6 av I dag lyfter vi bjuds du på en resa in i Petters värld, full av utmaningar, framgångar och motgångar ? och kanske mer än något, ett jävligt starkt driv.   Självklart pratar vi en hel del om vin också!   Hålltider: 00:00 ? Försnack 04:10 ? Veckans gäst: Petter Alexis Askergren Mer av Petter: petter.nu Petter på Instagram budbreak.se (vinimport) Budbreak på Instagram Granen i Åre Dela en flaska med Alf & Petter på Spotify Boken Vin ? så funkar det ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2021-01-11
Länk till avsnitt

5. Sarah Sjöström om att vara bäst i världen

Sarah Sjöström har tillhört världstoppen i simning sedan hon var fjorton år. I sommar tävlar hon i sitt fjärde OS ? och om hon slår PB så slår hon samtidigt världsrekord.   Så hur många OS-guld törs Sarah garantera? Hur påverkades hon av pandemiåret 2020, vilken är hennes favoritrestaurang i Stockholm, och varför är bänkpress en stapelvara i hennes styrketräning?   Avsnitt 5 av I dag lyfter vi bjuder på ett svårslaget möte med en av de allra största och folkkäraste idrottarna vi har i Sverige.   Hålltider: 00:00 ? Försnack 03:05 ? Veckans gäst: Sarah Sjöström   Mer av Sarah Sjöström: Sarah på Instagram www.sarahsjostrom.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2021-01-04
Länk till avsnitt

4. CJ Åkerberg om hur du skyddar din hälsa och plånbok med kritiskt tänkande

Vaccin, munskydd och höga tonlägen. 2020 präglades hårt av den globala coronapandemin, så vad passar bättre än att ringa ut året med Styrkelabbets hovskeptiker CJ Åkerberg, från podden Kvalificerat Hemligt?   Utöver att prata om covid-19 bjuder avsnitt 4 av I dag lyfter vi på en grundkurs i kritiskt tänkande, för att hjälpa dig navigera bland alla påståenden där ute ? och minska risken att du förlorar såväl plånboken och hälsan genom att falla offer för charlataner och kvacksalvare.   Och så snackar vi om världens bästa julfilm, Die Hard, så klart!   Hålltider: 00:00 ? Försnack 04:30 ? Veckans gäst: CJ Åkerberg Mer av CJ Åkerberg: Kvalificerat Hemligt poddradio CJ på Instagram CJ på Twitter Skeptikerskolan: Handbok i kritiskt tänkande hos Adlibris ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2020-12-28
Länk till avsnitt

3. Madeleine Vall om att gå från proffsfighter till Wonder Woman

Efter drygt tio år som professionell thaiboxare, rankades Madeleine Vall som en av världens bästa fighters i sin viktklass. Men när läkarna upptäckte två hjärnskador och berättade att ett slag till mot huvudet skulle kunna bli hennes död, förändrades allt.   Välkommen till avsnitt tre av I dag lyfter vi, där vi bjuder på allt från slagsmål till blockbusters!   I det här intima samtalet berättar Madde om hur hon gick från att ha sikte på världsmästartiteln till självmordstankar, och hur den oväntade rollen i megasuccén Wonder Woman gav henne en ny karriär som skådis, stuntkvinna och personskydd ? men kanske framför allt ny mening i livet.   2021 är Madde aktuell med filmen Last Man Down, som du kan läsa mer om här.   Hålltider: 00:00 ? Försnack 04:10 ? Veckans gäst: Madeleine Vall   Mer om Madeleine Vall: Maddes Instagramkonto, där hon bland annat utlyser nya självförsvarskurser www.madeleinevall.com ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2020-12-21
Länk till avsnitt

2. Aron Anderson om att vara en hjulbent äventyrare

På Aron Andersons åttonde födelsedag fick han den första cellgiftsbehandlingen. Ett år senare opererades tumören på korsbenet bort, men med den försvann också en stor del av funktionen i Arons ben.   Välkommen till andra avsnittet av I dag lyfter vi, där vi bjuder på en inblick i att möta en dålig hand i livet med en osviklig tro på att vi människor klarar mer än vi tror.   Sedan Aron väl satte sig i en rullstol har han hunnit göra fler äventyr än de flesta: bestiga Kebnekaise och Kilimanjaro, skida till Sydpolen, simma till Åland, genomföra en svensk klassiker på en totaltid under tjugofyra timmar, tävla på Paralympics, med mera, MED MERA!   Så luta dig tillbaka, kompis, och njut av en timme renodlad inspiration rätt in i dina öron.   Hålltider: 00:00 ? Försnack 05:40 ? Veckans gäst: Aron Anderson   Mer av Aron: aronanderson.se Instagram Team Aron CK hos Barncancerfonden Barnboken Aron Tiger bestiger berg Boken Möjligheter ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2020-12-14
Länk till avsnitt

1. Fredrik Backman om att vara galen i sport och omfamna starka känslor

Fredrik Backmans vänner och fru tycker han är osunt besatt av sport, själv menar han att hans intresse är fullkomligt normalt.   Andra påstår att Fredrik svartmålar idrottskulturen i den bästsäljande, allvarstyngda romanen Björnstad. Själv menar han att det går att älska något av hela sitt hjärta och ändå se att det finns sprickor i fasaden ? problem vi behöver lyfta fram i ljuset och prata om.   Välkommen till premiäravsnittet av I dag lyfter vi, där du under nästan två timmar har förmånen att djupdyka i en av Sveriges allra största författares hjärta, hjärna och känslovärld.   Okej, vi fattar. Och två timmar är längre än vi hade tänkt oss att första avsnittet skulle vara. Men vi tycker också att intervjun är makalöst härlig, rolig, intressant, berörande och tankeväckande. Om vartannat och på samma gång.   Vill du ändå ha en guide till samtalet, se hålltiderna nedan.   Och du, glöm inte att prenumerera på podden i din spelare! Vill du vara extra snäll passar du på att betygsätta och recensera den också.   Hålltider: 00:00 ? Försnack 08:45 ? Del 1 av intervjun med Fredrik Backman, om att vara galen i sport, problem inom idrottskulturen och hur han själv tränar 1:14:00 ? Del 2 av intervjun, där Fredrik vill lära sig mer om sporten styrkelyft 1:29:30 ? Del 3 av intervjun, där Fredrik pratar om ångest och att vara känslostyrd Mer av Fredrik: fredrikbackman.com fredrikbackmanbooks.com Fredrik på Twitter Fredrik på Instagram ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2020-12-07
Länk till avsnitt

Trailer för ?I dag lyfter vi? ? en ny podd från Styrkelabbet

Det här är en trailer, kompis. Till en ny podd som handlar om träning, idrott, livet och allt däremellan. Du borde trycka på prenumerera redan nu, så får du första avsnittet direkt när det släpps på måndag.    ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräningträningsprogramstyrkeövningarkost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!
2020-11-27
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.