Sveriges 100 mest populära podcasts

Polispodden Umeå

Polispodden Umeå

Polispodden Umeå handlar om vardagen och verksamheten i lokalpolisområde Umeå. Poliserna Victor och Linnéa tar dig med bakom kulisserna, bjuder in aktuella gäster och räds inte att prata om känslor. Polispodden Umeå är en officiell podd från Polismyndigheten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/polispoddenumea

Avsnitt

11. Göra det osynliga synligt

De grövsta brotten sker ofta mot de mest skyddslösa ? barnen. I det här avsnittet berättar barnförhörsledare Ida bland annat om hur det är att prata med barn som gått igenom något traumatiskt, den nya lagen om barnfridsbrott och hur man ska agera när man är först på plats vid en brottsplats där barn finns.

2022-01-24
Länk till avsnitt

10. RLC är polisens operativa nav

Har du ringt 112 för att få hjälp av polis? Då hamnar du hos polisens regionledningscentral ? RLC. RLC-operatören Cecilia gästar Polispodden Umeå och berättar om vad hon kallar ?världens bästa jobb?.
2021-11-17
Länk till avsnitt

9. Om att bli polis

Drömmer du om att bli polis? Möt Alexander som en pilotkarriär senare beslutade sig för att följa sin dröm om att bli polis. Tillsammans med poddens programledare Linnéa Andersson och Victor Öberg berättar han om fördelarna med att bli polis efter 30, om hur distansutbildningen fungerar och huruvida aspiranten var som han hade tänkt sig.
2021-10-06
Länk till avsnitt

8. Ersbodaskjutningen

I januari 2019 inkommer larm om en pågående skottlossning utomhus på Ersboda i Umeå. Linnéa Andersson är då ny polisaspirant och har precis klivit på sitt allra första nattpass. Hon kallas till platsen tillsammans med bland andra poddens programledare Ofelia Johansson och Victor Öberg. Hör deras berättelser.
2021-07-21
Länk till avsnitt

7. Hund i tjänst

Hundföraren Niklas Edling och hans arbetskollega schäfern Rapports Guard spelar huvudrollerna i podden denna gång. Niklas reder bland annat ut vad som karaktäriserar en bra polishund och om polishundar måste ha ?coola? namn. Och vad hände den gången när Guard spårade en inbrottstjuv som tog sin tillflykt in i en annan villa?
2021-06-16
Länk till avsnitt

6. UAS ? polisens nya verktyg i luften

UAS (unmanned aircraft system) som i folkmun kallas för drönare och används inom polisen till allt från brottsplatsdokumentation till eftersök av försvunna personer.? Jag skulle säga att det är bingo som UAS-operatör att hitta en människa och rädda liv, säger trafikpolisen Johan Löfstedt som är utbildad UAS-operatör.

2021-05-12
Länk till avsnitt

5. Kriminalteknikerns vardag

Vad gör egentligen en kriminaltekniker? Polispodden Umeå gästas av Linda Paringer som berättar om spårsäkring, bollande av hypoteser och DNA på hamburgare. Hon tipsar också om vad man ska tänka på om man blivit utsatt för exempelvis ett inbrott. ? Det bästa är att inte vara inne och trampa runt i eventuella spår då det kan försvåra vårt arbete. Försök att i stället backa ut och ringa polisen, uppmanar hon.

2021-04-14
Länk till avsnitt

4. Polisen och känslorna

Regionpolischef Micael Säll Lindahl gästar och pratar om känslor, allt från hur olika människoöden kan beröra till att hantera sina känslor på ett professionellt sätt och inte blir för emotionell vid ett ingripande eller ärende. ? Om inte vi poliser fixar att stå där när det är som jäkligast ? vem kan man då lita på? säger han.

Avsnittet är producerat i samarbete med Red Carpet Media.

 

2021-03-17
Länk till avsnitt

3. Alkohol och droger i trafiken

Trafikpolisen Gabriella Varodell gästar och berättar om polisens arbete för nykterhet i trafiken, vad som sker när någon misstänks för rattfylleri och om den hjälp som erbjuds i samarbete med region och kommun. ? Mer än en begravning varje vecka året runt sker på grund av alkohol och droger i trafiken, avslöjar Gabriella.

2021-02-17
Länk till avsnitt

2. Först på plats

Hur är det att komma först till platsen för en allvarlig olycka eller ett grovt brott? Ingripandepoliserna Ofelia och Victor har bjudit in sin kollega Lisa Rydelius, känd från tv-serien Norrlandspolisen, som minns tillbaka på ett ärende där en skadad persons liv låg i hennes händer. Victor besvarar också en vanlig fråga från medborgarna om vilka regler som gäller när polisen kör bil.

Avsnittet är producerat i samarbete med Red Carpet Media.

2021-01-13
Länk till avsnitt

1. En vanlig dag i Umeå

Victor Öberg och Ofelia Johansson är poliser i Umeå och programledarna för Polispodden Umeå. Poddens första avsnitt handlar om hur en vanlig dag som polis i Umeå ser ut. Vad arbetar poliserna i yttre tjänst med när de inte åker på larm? Hur hittar man en smocka som hänger i luften? Vad gillar Ofelia för slags ärenden? Varför blir Victor utmattad av att pensla efter fingeravtryck? Och så besvaras en av många vanliga frågor från medborgarna.

2020-12-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.