Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Gilla häst-podden

Gilla häst-podden

I Gilla Häst-podden pratar vi häst, men vi kommer inte prata galoppombyten, bett, foder eller ge träningstips. Det överlåter vi åt andra. Vi kommer istället prata om hur hästar gör skillnad och vi gör det genom att låta spännande gäster berätta sina historier.

Gilla Häst-podden ryms i satsningen med samma namn, som drivs av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS. Läs mer på gillahast.se och följ oss gärna i sociala kanaler.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

gillahast.se/

Avsnitt

Möt Nr 1 ? under skinnet på Lisen Bratt Fredriksson

Många känner igen henne från världseliten inom hoppning. Eller som hästvärldens mäktigast kvinna med familjeföretaget Grevlunda Gård och flera framgångsrika företag i bagaget. Men vem är egentligen OS-ryttarinnan, affärskvinnan och mamman Lisen Bratt Fredriksson? Hur och på vilket sätt har hästar gjort skillnad för henne, både under en strulig tonårsperiod och som en av världens mest framstående ryttarinnor? 


Vi pratar också om framtidens ridskola. Och om livet under pandemin. När världen tog en halvhalt och allting sätts på hold, vad gör familjen Fredriksson då?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-19
Länk till avsnitt

Gör hästar verkligen skillnad? Vi träffar forskaren Catharina Carlsson

Att hästar gör skillnad för oss människor, det ser och hör vi bevis på varje dag. Inte minst genom de gäster vi möter i den här podden! Men vad finns det för stöd inom forskningen? Hur och på vilket sätt påverkar hästarna oss, rent vetenskapligt?

Det är huvudfrågan i dagens avsnitt där vi träffar universitetslektorn och forskaren Catharina Carlsson. 


Catharina har under hela sitt liv arbetat med och studerat hur hästar gör skillnad. Bland annat inom kriminalvården och för flickor med självskadebeteende. Hon är en omtyckt föreläsare och flitigt anlitad handledare och reviewer i vetenskapliga tidskrifter. Själv beskriver hon sig som en Pippi Långstrump! Häng med på ett spännande och filosofiskt samtal tillsammans med ?världens bästa Carlsson?.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Blinde Yasin flydde kriget i Syrien - hittade hem i Sverige med hjälp av hästarna

Yasin, 20 år, är blind sedan födseln. För sex år sedan flydde Yasin kriget i Syrien och hamnade i Sverige och den lilla orten Tingsryd där han kom han i kontakt med ridskolan och började rida - och hoppa! Men HUR, undrar vi, går till att rida och hoppa banor när man är blind? Vem inspirerade Yasin att börja med hästar? Och på vilket sätt har hästarna gjort skillnad för Yasin som invandrare, kille och blind? Ett spännande och fascinerande möte

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-22
Länk till avsnitt

Hästar på schemat! Vi inspireras av Rosengårdsskolan i Malmö

Den här veckan besöker GillaHäst-podden Rosengårdsskolan i Malmö vars modiga rektor Cecilia tagit in hästar på schemat för vissa av sina elever. I dagens avsnitt berättar Cecilia om hur de kom på idén och vilken skillnad hästarna gjort, både i och utanför klassrummet. Vi funderar också kring hur man skulle kunna inspirera fler inom skolvärlden att testa samma sak. För helt ärligt - vilket barn skulle inte vilja ha en häst som lärare?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-08
Länk till avsnitt

Hästar på recept! Vi besöker Humlamaden Grön Rehab

I premiäravsnittet av Gilla Häst-podden besöker vi Humlamaden Grön Rehab, där man i över 20 års tid har hjälpt människor att läka med hjälp av djur och natur. En behandlingsmodell som visat så goda resultat att den exporterats till Kina!

Vi är nyfikna på vad som händer när man kompletterar ?vanlig? vård med djur och natur? Hur och på vilket sätt hästarna gör skillnad för Humlamadens patienter? Och varför det inte finns möjlighet för fler att få hästar och skogsbad på recept?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-25
Länk till avsnitt

Välkommen till Gilla Häst-Podden!

I första avsnittet lär du känna oss, Malin Andersson och Lisa Thorngren, som sitter bakom spakarna till denna helt nya podd i manegen. Hur hamnade vi här? Och hur har hästar gjort skillnad i våra liv? Vi pratar om magiska hästmöten och avslöjar några av alla spännande gäster vi ska träffa i den här podd serien. Häng med! Följ oss på instagram @gillahast

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-16
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.