Sveriges 100 mest populära podcasts

CIRKELN

CIRKELN

En podd med samtal om livet. CIRKELN vill inspirera och lyfta frågor om vad som verkligen, verkligen är viktigt och hur det påverkar våra val i livet. Podden är som livet självt med både plus & minus. CIRKELN symboliserar det cirkulära livet där våra grundläggande värderingar visar sig återkomma gång på gång. CIRKELN bjuder på gäster som berättar om sina livsval men även ett och annat soloavsnitt där jag ger dig frågor att fundera över. Jag vill undersöka varför vi landar där vi landar och hur det mesta i livet verkar komma tillbaka i någon form. Podden drivs av mig, Kicki Westerberg, revisorn som mitt i livet bytte riktning för att följa mitt hjärta. Idag är jag författare & coach med stort intresse för andlighet, existensiella frågor & livsval. Under de senaste åren har jag lärt mig massor om mig själv och utforskar varje dag hur jag kan öppna mina ögon för det som fyller mig med energi. Så häng med mig på resan, vem vet var du hamnar? Cirkeln har premiär den 2 februari 2021 och kommer med ett nytt avsnitt varje tisdag. Om du är nyfiken på att läsa mer om mig kolla på https://kickiwesterberg.se/ eller titta in på Instagram @kicki_westerberg och säg hej.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kickiwesterberg.se/cirkeln-podcast/

Avsnitt

Med passion som vägvisare ? gäst Boel Dahlberg

Ett samtal om när passionen slår till och du inte kan hejda dig. I Boels fall är det passionen för dans som fick henne att ge sig ut i världen för att dansa. Och samtidigt testa ett nytt liv på egna villkor.  I december ställde jag en fråga på Instagram. Vad har du gjort som kändes läskigt? Då svarade Boel Dahlberg att hon började dansa mitt i livet, sa upp sig och flyttade till Lissabon. Gissa om jag blev nyfiken att höra mer. Avsnittet tar även upp frågan som jag själv ställde mig när det var dags att ännu en gång byta inriktning i december förra året och starta en podcast om andlighet. Är det ok att kliva i ett par skor som är lite för stora? Men de är ju ruskigt snygga & på väg åt rätt håll. Och jag vet att vägen framåt är att VARA den jag vill bli för att göra det jag brinner för. Det finns dessutom en kittling i att kliva ur komfortzonen och det var det mycket länge sedan jag kände. ?Vad beträffar skorna så fick jag det finfina tipset att sätta ett par hemstickade strumpor som fyller ut. Så lyssna på Boel och mig när vi pratar om att fångas av passionen och ge sig ut på nya vägar i livet. Så här berättar hon, -jag som sällan hade klivit utanför min trygghetszon förvånade min omgivning och inte minst mig själv genom att lämna mitt ?trygga? jobb som lärare. Mina barn hade flyttat hemifrån och jag hade haft tid att fundera över hur jag ville leva mitt liv. Min passion är att dansa och jag hade länge haft en dröm att bo utomlands under det mörka och kalla vinterhalvåret i Sverige. Jag följde min passion och reste till Portugal och tog danslektioner. Väl där kom jag i kontakt med ?Svenska Skolan Lissabon? och jobbade på skolan i 1,5 år. Ja, det är härligt när man blir den person man vill vara och lever det liv man vill leva. Och det kan vara en utmaning att följa sin inre röst. Men det är nästan alltid värt det. Håller du med oss? Du hittar Boel på https://boeldahlberg.com/ (https://boeldahlberg.com/) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-04-06
Länk till avsnitt

Energier i balans del 3 ? boosta de maskulina energierna

Den här veckan hör du mig berätta mer om den maskulina delen av Energier i balans? I grunden handlar det om att växla mellan de feminina energierna YIN och de maskulina YANG. En bra mix mellan de två håller dig i kontakt med ditt högre syfte, din identitet, din intuition och med dina mål, din förmåga till action och ditt sätt att agera utåt. Det blir liksom en skön helhet. Del 3 av min miniserie handlar om 3 tips för mer action. De maskulina energierna handlar om saker som ?logik?, strategier?, problemlösning?, mål?, tankar & intellekt?. Jag delar med mig av några favoriter som tar dig mot dina mål. Eller intentioner som jag tycker om att kalla det. När dina energier är i balans handlar så kan du växla mellan de feminina energierna YIN & de maskulina YANG. För båda behövs. Du får även höra historien om Per som började fundera över vad som var viktigt i livet. Det finns många sätt att jobba mot dina mål, de 3 tipsen som jag tar upp idag är några av mina favoriter. 1) att jobba med ditt syfte innan du sätter dina mål. Gärna se över hela ditt liv och hur du vill ha det. Testa gärna min övning https://kickiwesterberg.se/syfte/ (https://kickiwesterberg.se/syfte/) 2) Jobba med 90-dagarsmål. En perfekt tidsperiod att greppa och lagom lång för att det ska hinna hända något. 3) Utvärdera din vecka med mina 5 frågor. Bestäm dig för 3 viktiga saker du vill åstadkomma inför veckan. Det här gör att du håller kontakt med dina mål. Avsnitt vi snackar om https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/annika-andebark-level-10-life/ (Annika Andebark om Level10life) https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/energier-i-balans-hur-funkar-det/ (Energier i balans del 1 - så funkar det) https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/energier-i-balans-ladda-feminina-energier/ (Energier i balans del 2 - de feminina ) Blogginlägg https://kickiwesterberg.se/bullet-journal/bullet-journal-level-10-life/ (Level10life) https://kickiwesterberg.se/business/driva-eget/5-fragor-for-framgang/ (Utvärdera veckan med 5 frågor) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-03-30
Länk till avsnitt

Om vårt behov av andlighet ? gäst Lina Lanestrand

Sverige är ett av världens mest sekulära länder och ändå ökar vårt behov av andlighet. Iallafall tycker jag att det känns så. Här möter jag Lina Lanestrand som har skapat en Andlig Boost-Camp för alla som vill få inspiration och verktyg för att stärka sin intuition, praktisera andlighet i vardagen och öppna upp för magin i livet. Vi pratar även om vad andlighet är, och vi är överens om att det är något högst personligt som inte passar in i en fast mall. Så om du är nyfiken men skeptisk, passa på att lyssna på oss. Och hör gärna av dig och tala om vad du tycker. Lina är föreläsare, ledarskapsutvecklare, energimedicinterapeut och shaman. (och hästägare) Hennes kostnadsfria kurs på har lockat rekordmånga deltagare och här delar hon med sig av de 5 stegen som ingår. Kursen kom till Lina precis när hon skulle gå på semester förra sommaren och när Universum knackar på dörren då är det bara att svara. Kicki ger även sitt bästa tips för med andlighet i vardagen. Nyfiken på Lina https://linalanestrand.se (https://linalanestrand.se) Följ mig gärna på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-03-23
Länk till avsnitt

Är du redo för ett enklare liv ? gäst Ylva Jansson

Veckans gäst Ylva Jansson är Simplicity Coach och Feng Shui expert. Jag bjuder på ett avsnitt för dig som vill veta hur du kommer igång för att leva ett enklare liv. Ylva hjälper människor att rensa ut saker. Du har tidigare hört mig prata om energier i balans och kanske inte så mycket om negativ energi. Men det gör Ylva när det gäller att ha för mycket saker runt omkring sig.  Jag ställer också frågan om hur i hela fridens jag ska lyckas rensa ur bland mina snart 1000 böcker!?! Du får även svar på vad gör du med den där grejen du fick i present som du egentligen inte alls gillar. Slänga eller spara? Så hur har du det med dina prylar, har du för mycket, för lite eller helt lagom? Vi avslutar med att prata om hur mycket kläder vi egentligen behöver i vår garderob. Ylva menar att de flesta av oss skulle kunna slänga två tredjedelar av vår garderob. Vad tänker du om det? Enligt Feng Shui går vi från vinterns metall element som uppmanar oss att sitta inne, kura skymning, tända ljus och gå ner i varv. Men nu vänder det, våren är här och då är det elementet trä som råder. Trä symboliseras av all växtlighet som börjar spira, tänk bara på maskrosen som tar sig upp ur asfalten. I slutet av avsnittet får jag till min glädje äntligen lösningen på mitt ?bokhylleproblem?. Det kändes riktigt bra. Är du nyfiken på Ylva så hittar du henne och hennes podcast här https://www.ylvamariadesign.se/ (https://www.ylvamariadesign.se/) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-03-16
Länk till avsnitt

Energier i balans del 2 ? så laddar du de feminina energier

Den här veckan hör du mig berätta mer om Energier i balans? I grunden handlar det om att växla mellan de feminina energierna YIN och de maskulina YANG. En bra mix mellan de två håller dig i kontakt med ditt högre syfte, din identitet, din intuition och med dina mål, din förmåga till action och ditt sätt att agera utåt. Det blir liksom en skön helhet. Så veckans fråga är hur du får dina feminina energier att frodas? I avsnittet ger jag dig 5 av mina favoriter. Den gemensamma nämnaren för dem alla är tystnaden. För mycket handlar om att skärma av från andras intryck. Och låta dina egna gro. Du får även höra historien om hur TYSTNADEN KOM FÖRST! Det finns många sätt att fylla på, de som jag tar upp idag är utan någon speciell ordningsföljd. Alla funkar lika bra. Det gäller att hitta dina egna favoriter. Meditationer, olika typer Skrivande Visualisering Tarot & orakelkort (https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/nyfiken-pa-tarot-milja-ranung/ (kolla in avsnittet med Milja för mer tips)) Rörelse Nästa gång jag pratar om Energier i balans så blir det om den maskulina "actionsidan" En av sätten att skriva som jag pratar om heter "morning pages" och ingår i Julia Camerons 12 veckor till ett kreativt liv. Lycka till och hör av dig till mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna gärna en recension och tala om vad du tycker.
2021-03-09
Länk till avsnitt

Livet är ett stort äventyr ? möt Susanne Vandraren

Vad vill du uppleva, vilka äventyr vill du ha i livet? I det här samtalet möter jag Susanne Holmqvist som har tagit ordet äventyr till nästa nivå. Mitt livet, när barnen flyttat ut så drog hon till Åre och lät vandringen bli en stor del av den dagliga tillvaron.  Susanne Vandraren, som hon kallar sig, älskar naturen och att leva livet minimalistiskt. I mars 2020 flyttade hon ut i ett tält på en liten ö någonstans i Åre kommun. När jag möter henne har hon bott där i 270 dagar. Vi pratar om vad frihet är egentligen. Är du fri när du har hela dagen för dig själv eller betyder frihet att ha pengar? Jag fick tipset om Susanne som gäst i min podcast och blev direkt nyfiken när jag såg hennes beskrivning på Instagram. Äventyrare som vill inspirera 2014 Camino de Santiago 2017 St Olavsleden 2018 Kungsleden 2019 Flytt till Åre 2020 Flytt ut på en ö i en tipi Livet som äventyrare kan vara tufft, under hösten 2020 råkade Susanne ut för en olycka som kunde ha gått mycket illa. Nu räddade älven henne innan hon kunde få mer hjälp.  Ett inspirerande avsnitt där jag hänvisar till min övning för att utforska ditt högre syfte och vilka äventyr som kan ingå i det. Du hittar den här https://kickiwesterberg.se/syfte/ (https://kickiwesterberg.se/syfte/) Du hittar Susanne Vandraren på hennes YouTube kanal YouTube https://www.youtube.com/channel/UCH4L3iapFMHQ0tfPOPNiAJA/featured (Susanne Holmqvist) https://www.youtube.com/channel/UCH4L3iapFMHQ0tfPOPNiAJA/featured (https://www.youtube.com/channel/UCH4L3iapFMHQ0tfPOPNiAJA/featured) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-03-02
Länk till avsnitt

Om vikten av att göra aktiva val i livet ? gäst Kerstin Sörbom

Idag om att göra aktiva val i livet. Eller som dagens gäst säger i samtalet, du väljer livet varje gång du andas. Ett varmt samtal om både yttre och inre resor. Möt Kerstin Sörbom som brinner för sitt arbete som samtalsterapeut, livscoach och retreatledare. I normala fall ordnar hon resor till kraftfulla ställen som Marocko & Saharas öken. -Jag älskar att få vara med och bidra till att andra människor växer och hittar sitt livs nycklar, säger Kerstin. I avsnittet pratar vi om ?nödvändigheten? av att göra aktiva val i livet. Om att skapa en plats där du kan hitta din egen sanning. Vissa val kan kräva MOD och att vi ställer oss frågor som, vilket liv vill du leva och vad behövs för att du ska komma dit?  Mycket handlar om att våga möta utmaningar, se större sammanhang och att blir hel. Kerstin växte upp i Tyskland och utbildade sig till ekonom. Under några år arbetade hon inom bank och finans men känslan av att inte vara på rätt plats växte sig allt starkare. Till sist kunde hon inte stå emot längre, utan var tvungen att låta sin nyfikenhet visa vägen mot ett helt nytt liv. Hon bröt upp och gav sig ut äventyrliga resor till jordens alla hörn. Nyfiken på Kerstin och hennes resor. Du hittar henne på http://www.sinnernasresor.se (http://sinnenasresor.se/) eller på Instagram med samma namn. Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-02-23
Länk till avsnitt

Energier i balans ? hur funkar det

Under många år så använde jag nästa bara min maskulina energi. Saker som ?logik?, strategier?, problemlösning?, mål?, tankar & intellekt??. Den feminina energin (det handlar inte om man eller kvinna här), innehåller saker som ?känslor?, intuition?, acceptans?, att vara i stillhet?, tillit, flow? hade jag inte i mitt första rum. ??? Hur ser det ut hos dig? ????Energier i balans? handlar om att växla mellan de feminina energierna YIN och de maskulina YANG. En bra mix mellan de två håller dig i kontakt med ditt högre syfte, din identitet, din intuition och med dina mål, din förmåga till action och ditt sätt att agera utåt. Det blir en skön helhet. ? Hör när jag berättar om hur jag ibland lägger locket på för att hitta balansen. ?? Till exempel när jag har jobbat fokuserat med ett nytt projekt och behövt min energi där. (Det här är en av anledningarna till att jag coachar varannan vecka.) Jag växlar alltså mellan det inåtvända och det utåtvända. Båda lägen ger mig energi. Jag är både en ensamvarg och i behov av den glädje och energi jag får här av er som följer mig och av mina kunder. ? Det här är det första avsnitten om Energier i balans, längre fram kommer jag att berätta mer om hur du kan stärka de olika sidorna. Dela gärna med dig av vad du tänker om det här. Följ mig på Instagramhttps://instagram.com/kicki_westerberg ( @kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-02-16
Länk till avsnitt

Nyfiken på tarot ? allt du behöver veta ? gäst Milja Ranung

Det här avsnittet är för dig som är nyfiken på tarot men kanske inte har kommit igång, ännu. Eller för dig som vill lära dig mer. Jag träffar Milja Ranung, tarotvägledare från Stockholm. Vi snackar om: Vad är Tarot? Hur väljer du en kortlek? Hur funkar en kortlek? Finns det något system bakom alla dessa kort? Hur går en vägledning till? Kicki & Milja ger sina bästa tips på varsin läggning som du kan göra själv. Vad betyder egentligen kortet DÖDEN? När Kicki för något år sedan köpte sin första tarotlek så tog det ett tag innan hon ens vågade plocka upp den ur lådan. Hör vad Milja svarar då.  Vill du titta in till Milja så hittar du henne på https://www.instagram.com/tarotdialog/ (Instagram @tarotdialog) https://www.instagram.com/tarotdialog/
2021-02-09
Länk till avsnitt

Här kommer Kicki Westerberg

Det är så kul att äntligen få släppa de första avsnitten av CIRKELN. I den här soloepisoden bjuder jag på mina egna tankar på den fråga som jag ofta ställer till mina gäster. Vad är det som är verkligen verkligen viktigt?Jag berättar även mer om mig och min resa. I de övriga två avsnitten möter du mina gäster. https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/annika-andebark-level-10-life/ (Annika Andebark - om det perfekta livet enligt level 10 life) https://kickiwesterberg.se/captivate-podcast/malin-lundskog-existensiell-halsa/ (Malin Lundskog - om existensiell hälsa enligt WHO) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-02-02
Länk till avsnitt

Jag snackar existentiell hälsa med Malin Lundskog

Möt Malin Lundskog, hälsoprofilen med GLAD FRI & STARK som budord. Hon är författare och släpper sin första roman under 2021. Hon är bosatt på ön Knippla i Göteborgs skärgård. En plats där förundran gärna infinner sig. Förundran är ett av de åtta ord som ingår i WHO´s defenition av existensiell hälsa. Hör när Malin och jag pratar mer om vilka övriga 7 som ingår. Ett samtal om både hummerfiske, virvlar i vatten och tecken i skyn. Nyfiken på mer om Malin Lundskog? Här hittar du henne Hemsida och blogg: https://www.malinlundskog.se (https://www.malinlundskog.se) Instagram: https://www.instagram.com/malinlundskog/ (https://www.instagram.com/malinlundskog/) Instagram: https://www.instagram.com/skrivarmalin/ (https://www.instagram.com/skrivarmalin/)
2021-02-02
Länk till avsnitt

Möt Annika Andebark advokaten som började cykla

Hur ser det perfekta livet ut? Idag möter jag Annika Andebark, författare och fd advokat som bytte ut sina klienter mot bin & småfåglar. Hon blev nyfiken på övningen LEVEL 10 LIFE när jag pratade om den på Instagram. Den är en variant på livshjulet som ger dig en bra överblick om vad som är verkligen viktigt för dig. Men då uppstår frågorna, vilka områden i livet ska ingå, hur vet jag vad som är viktigt. Så lyssna på vårt samtal och skapa dig ditt eget level10life Här hittar du fler inlägg av Kicki om Level 10 life. Där kan du läsa mer och få inspiration till dina 8 områden. Nyfiken på Annika, läs mer om personlig utveckling https://www.andebark.se/personlig-utveckling/ (https://www.andebark.se/personlig-utveckling/) Följ mig på Instagram https://instagram.com/kicki_westerberg (@kicki_westerberg) och lämna en recension och tala om vad du tycker.
2021-02-02
Länk till avsnitt

Vad är CIRKELN och vem är jag!

Varmt välkommen till Cirkeln med samtal om livet.  CIRKELN vill inspirera och lyfta frågor om vad som verkligen, verkligen är viktigt och hur det påverkar våra val i livet.  Podden drivs av mig, Kicki Westerberg, revisorn som mitt i livet bytte riktning för att följa mitt hjärta. Idag är jag författare och coach med stort intresse för andlighet, existensiella frågor och livsval. Cirkeln har premiär den 2 februari och kommer med ett nytt avsnitt varje tisdag.  Jag bjuder på gäster som berättar om sina livsval men även ett och annat soloavsnitt där du får frågor att fundera över. Jag vill undersöka varför vi landar där vi landar och hur det mesta i livet verkar komma tillbaka i någon form. Prenumerera gärna så missar du inga avsnitt. Titta in och säg HEJ på Instagram https://www.instagram.com/kicki_westerberg/ (@kicki_westerberg) Du hittar cirkeln där poddar finns. ITunes Acast Spotify så prenumerera nu så missar du inga avsnitt.  Under de senaste åren har jag lärt mig massor om mig själv och utforskar varje dag hur jag kan öppna mina ögon för det som fyller mig med energi.  Så häng med mig på resan, vem vet var du hamnar?
2021-01-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.