Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hej HR!

Hej HR!

Förändring pågår överallt i våra organisationer och innovation är nyckeln till framtiden ? men hur ska man hänga med i allt?! Jo ? genom att samla så många perspektiv som möjligt. Mitt namn är Lena Bjurner och i den här podden träffar jag generalister och experter. Från näringsliv och offentlig sektor. Från startups och stora organisationer. Det blir pang på om vad som pågår just nu. Och tankar om framtiden. Häng med! Musik: I am Karate

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hrforeningen.se/

Avsnitt

4. Hur man lever sina värdeord och framtidens ledarskapsutveckling

På Hedvig arbetar man aktivt med att leva sina värderingar. Sanna Westerberg, Chief People & Performance på Hedvig, gästar Hej HR för att prata om deras nya transparenta lönemodell, där revisionen baseras på värderingar och där Hedvigs medarbetare utvärderar sig själva. Sanna delar också med sig av hennes tankar kring framtidens ledarskapsutveckling och hennes idé kring ett nytt agilt och flexibelt sätt för ledarutveckling där co-creation är i fokus.

2021-02-26
Länk till avsnitt

3. Insikter från corona-året, skapa digitala events som medarbetare inte vill missa och vikten av att nätverka

I avsnitt tre möter jag Elena Aylott, ansvarig för Global Employee Experience på Oriflame. I höstas prisades Elena som Årets HR-ledare för sitt inspirerande och skickliga HR-arbete på Oriflame.

I vårt samtal berättar Elena om vilka insikter hon och hennes team har dragit under corona-året, och hur de dragit fördel av att jobba ihop med HR och kommunikation. Hon berättar också hur man kan använda HR-initiativ också med sina partners och hur de har lyckats engagera sina flera tusen anställda över hela världen genom digitala events.

Elena ger också två tips till andra inom HR samt lyfter vikten av att nätverka och lära sig av andra.

2021-02-12
Länk till avsnitt

2. Att ta sig framför utmaningarna istället för att jaga efter dem, HR-speed dating och en oväntad personlig corona-effekt

Mitt andra samtal i podden ?Hej HR!? är med Simon Fjellner, Employer Brand Manager på PwC Sweden.

Simon delar med sig av sina erfarenheter och berättar om hur han använt tiden under pandemin till att ta sig framför de stora utmaningarna, istället för att jaga efter dem. Han går bland annat in på hur de har sett på kandidatresan och tänkt till kring hur man på ett bra sätt digitaliserar den, samt vikten av att kommunicera med en röst som kommer från företagets 3 000 medarbetare.

I samtalet pratar vi också om värdet av att använda sig av medarbetarperspektivet för att göra skillnad på arbetsplatsen. Simon berättar även om en personlig corona-effekt som jag aldrig hört förut ? och tipsar om HR-speed dating.

2021-01-29
Länk till avsnitt

1. Viktoria Petersson Marie Lundgren, Starstable

Mitt första samtal i form av en podd är med Viktoria Petersson och Marie Lundgren från Starstable. Viktoria och Marie berättar om hur de just nu drivet ett organisationsförändringsarbete där också HR:s roll är i förändring. Ledarskapet är uppdelat på fler och HR tänker på sina leveranser som produkter. I den nya organisationen är ambitionen att behålla förståelse och fart. Beslut fattas genom att ställa sig frågan; ?Tar det här beslutet dig närmre eller längre ifrån det mål vi vill nå??

Vi får ta del av deras bästa tips. Ett av tipsen kom till av en slump och blev en succé.Att ha en team-baserad organisation och värdet av att ha en agil coach inom HR.

2021-01-15
Länk till avsnitt

Hej HR | Trailer

Hej HR!

Förändring pågår överallt i våra organisationer och innovation är nyckeln till framtiden ? men hur ska man hänga med i allt?! Jo ? genom att samla så många perspektiv som möjligt.

Mitt namn är Lena Bjurner och i den här podden träffar jag generalister och experter. Från näringsliv och offentlig sektor. Från startups och stora organisationer. Det blir pang på om vad som pågår just nu. Och tankar om framtiden.

Häng med!

2021-01-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.