Sveriges 100 mest populära podcasts

Hej HR!

Hej HR!

Förändring pågår överallt i våra organisationer och innovation är nyckeln till framtiden ? men hur ska man hänga med i allt?! Jo ? genom att samla så många perspektiv som möjligt. Mitt namn är Lena Bjurner och i den här podden träffar jag generalister och experter. Från näringsliv och offentlig sektor. Från startups och stora organisationer. Det blir pang på om vad som pågår just nu. Och tankar om framtiden. Häng med! Musik: I am Karate

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hrforeningen.se/

Avsnitt

15. I huvudet på en nybakad personalvetarstudent

Vad rör sig i huvudet på en nybakad student från PA-programmet som är redo att ta sig an arbetslivet med sina nyvunna kunskaper? Och vilka förväntningar har hon på framtida arbetsgivare?

Lena Bjurner möter Evelyn Fjellsdotter som har nyligen avslutat sina studier på personalvetarprogrammet på Södertörns högskola. Hon är engagerad som ordförande i Personalvetarstuderandes Riksförbund (P-Riks) och sitter med som ledamot i Sverige HR Förening.

Musik: I Am Karate

2021-10-08
Länk till avsnitt

14. Kompetensfonden som möjliggör lärande och innovation

I Hultsfreds kommun hittar du Kristina Ankarhamn Råsmark med rollen Chef för det livslånga lärandet. Hör Kristina berätta mer om vad den rollen innebär och hennes arbete med Hultsfreds kommuns kompetensfond och hur den möjliggör för innovation, lärande och utveckling för alla i hela organisationen.

Musik: I Am Karate

2021-09-24
Länk till avsnitt

13. En mångfald av angreppssätt ger en förflyttning inom mångfald och inkludering

?Om det fanns ett enda rätt arbetssätt så hade vi redan löst de här komplexa frågorna? säger Maria Hamstedt, Chief Inclusion & Diversity Officer på SEB när hon gästar Lena Bjurner i premiäravsnittet för säsong två. Enligt Maria gäller det att arbeta med en mångfald av olika angreppssätt och perspektiv på alla nivåer för att på ett bra sätt kunna ta sig an mångfalds- och inkluderingsarbetet. Maria berättar om behovet av att ha en inkluderande dialog och att våga prata om det som är svårt utan att döma, för att på det sättet ta bort laddningar kring dessa viktiga frågor.

2021-09-10
Länk till avsnitt

12. Att gå in i en strategisk expansionsfas ? ur ett people- och HR-perspektiv

Vad innebär det ur ett HR- och people-perspektiv när en koncern går in i en strategisk expansionsfas med sikte på tillväxtplaner utomlands?

Lena Bjurner möter Helena Sjöberg, HR-chef på Pop House Entertainment ? en växande koncern med varumärken som Cirkus, Abba The Museum, Hasselbacken och nya Space. Hur förändras kraven på rekryteringsprocessen när verksamheten breddas och talanger behöver hittas inom helt nya områden? Och hur skapar man en gemensam kultur i en koncern där varumärkena är starka i sig själva? Det och mycket mer blir det i säsongsavslutningen av Hej HR!

Musik: I Am Karate

2021-06-18
Länk till avsnitt

11. Att framtidssäkra kompetenser och färdigheter i en allt mer digital värld

Teknikutvecklingen och digitaliseringen går i allt snabbare takt och driver på ett stort behov av kompetensskifte. Lena Bjurner träffade Anna Cau för att diskutera just detta. Hon leder HR-organisationen för supply chain och produktion på Ericsson och kompetensskiftet de står inför beskriver hon som en av deras största utmaningar. Hör om Anna och hennes teams transparenta arbetssätt som framtidssäkrar de kompetenser och färdigheter som behövs i organisationen. Genom utvecklingsmöjligheter ger de medarbetare möjlighet till vidareutveckling mot de framtida rollerna.

Musik: I Am Karate

2021-06-04
Länk till avsnitt

10. Möjligheter och utmaningar i en digitaliserad rekryteringsprocess med stöd av AI

Digitalisering av rekryteringsprocessen är i fokus när Lena Bjurner möter Patrik Remann. Hur kan man använda sig av digitalisering och AI för att ge stöd till rekryterande chefer? Och vad ska man tänka på för att skapa en bra kandidatupplevelse?

Patrik Remann arbetar med strategisk kompetensförsörjning och HR på Watma Education, med fokus på digitalisering och automatisering av HR-processer. Patrik är också engagerad i Sveriges HR Förening och leder rekryteringsnätverket.

2021-05-21
Länk till avsnitt

9. Rekrytering idag ? om att möta kandidaters nya förväntningar på flexibilitet

?Vilken verklighet kliver ni in i efter pandemin och vad kan jag förvänta mig?? Det är en av de vanligaste frågorna som David Lagerblad får från kandidater just nu.

David Lagerblad är Global Head of Talent Acquisition på accessoarvarumärket Daniel Wellington. Tillsammans med Lena pratar de om företagets och HR-organisations omställning under pandemin. Hur påverkar pandemin en organisation som är byggd för hypertillväxt och expansion? Hur kommunicerar man med nya kandidater när man inte vet hur verkligheten ser ut?

Musik: I Am Karate

2021-05-07
Länk till avsnitt

8. Hållbara organisationer bidrar till ett hållbart samhälle

En fråga som blivit allt tydligare under pandemin är den om mänskligare arbetsplatser. Hur skapar man en sådan välmående organisation? Avsnitt 8 är ett intressant samtal med Julia Norinder om social hållbarhet och värderingsbaserat ledarskap.

Julia Norinder är författare till boken ?Värderingsbaserat ledarskap: mening, tillit och transformation? och var senast på SIDA i en roll som chef för kommunikation, HR och säkerhet.

2021-04-23
Länk till avsnitt

7. Så skapar Humana förutsättningar för sina medarbetare i samhällskritiska roller

Hur skapar man förutsättningar för sina medarbetare i samhällskritiska roller ? innan, under och efter pandemin? Anna Giertz Skablova, HR-direktör på omsorgsbolaget Humana, gästar podden för att berätta mer om hennes och HR-organisationens arbete.  

Hör om Humanas fokus på arbetsmiljöarbete med över 2?500 arbetsplatser (ännu fler om man räknar in de ca 1 900 hem som är arbetsplatser för assistenter), deras satsningar på chefer och deras värdegrundsarbete med värdegrundsambassadörer.

2021-04-09
Länk till avsnitt

6. En omfattande förändringsresa ? Om att leda HR på Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen genomgår en stor förändring, det har nog inte undgått någon. Men med en gedigen historia är förändring inget nytt. Lena Hadad, HR-direktör på Arbetsförmedlingen, gästar Lena Bjurner för att prata om HR-organisationens roll på myndigheten som är i ständig rörelse och som har höga förväntningar på leverans. Det blir bland annat snack om digitalisering, ledares roll och hur Arbetsförmedlingen arbetar med visionen kring kompetens när arbetsuppgifterna förändras.

Musik: I Am Karate

2021-03-26
Länk till avsnitt

5. Gigekonomins effekter och hybridledarskapet

Pandemin har minst sagt snabbat på omställningarna våra organisationer. De förändringar som hade startat redan innan accelererar i raketfart. Nanette Brink, vd och grundare av Sweden HR Group, har tillsammans med sina konsulter en god inblick i frågor som ledningar, chefer och HR-chefer nu står inför och vad som ligger runt hörnet. Nanette och Lena pratar om effekterna av gigekonomin, arbetsmiljöansvar och utmaningar kopplade till hybridledarskap.

Musik: I Am Karate

2021-03-12
Länk till avsnitt

4. Hur man lever sina värdeord och framtidens ledarskapsutveckling

På Hedvig arbetar man aktivt med att leva sina värderingar. Sanna Westerberg, Chief People & Performance på Hedvig, gästar Hej HR för att prata om deras nya transparenta lönemodell, där revisionen baseras på värderingar och där Hedvigs medarbetare utvärderar sig själva. Sanna delar också med sig av hennes tankar kring framtidens ledarskapsutveckling och hennes idé kring ett nytt agilt och flexibelt sätt för ledarutveckling där co-creation är i fokus.

2021-02-26
Länk till avsnitt

3. Insikter från corona-året, skapa digitala events som medarbetare inte vill missa och vikten av att nätverka

I avsnitt tre möter jag Elena Aylott, ansvarig för Global Employee Experience på Oriflame. I höstas prisades Elena som Årets HR-ledare för sitt inspirerande och skickliga HR-arbete på Oriflame.

I vårt samtal berättar Elena om vilka insikter hon och hennes team har dragit under corona-året, och hur de dragit fördel av att jobba ihop med HR och kommunikation. Hon berättar också hur man kan använda HR-initiativ också med sina partners och hur de har lyckats engagera sina flera tusen anställda över hela världen genom digitala events.

Elena ger också två tips till andra inom HR samt lyfter vikten av att nätverka och lära sig av andra.

2021-02-12
Länk till avsnitt

2. Att ta sig framför utmaningarna istället för att jaga efter dem, HR-speed dating och en oväntad personlig corona-effekt

Mitt andra samtal i podden ?Hej HR!? är med Simon Fjellner, Employer Brand Manager på PwC Sweden.

Simon delar med sig av sina erfarenheter och berättar om hur han använt tiden under pandemin till att ta sig framför de stora utmaningarna, istället för att jaga efter dem. Han går bland annat in på hur de har sett på kandidatresan och tänkt till kring hur man på ett bra sätt digitaliserar den, samt vikten av att kommunicera med en röst som kommer från företagets 3 000 medarbetare.

I samtalet pratar vi också om värdet av att använda sig av medarbetarperspektivet för att göra skillnad på arbetsplatsen. Simon berättar även om en personlig corona-effekt som jag aldrig hört förut ? och tipsar om HR-speed dating.

2021-01-29
Länk till avsnitt

1. Viktoria Petersson Marie Lundgren, Starstable

Mitt första samtal i form av en podd är med Viktoria Petersson och Marie Lundgren från Starstable. Viktoria och Marie berättar om hur de just nu drivet ett organisationsförändringsarbete där också HR:s roll är i förändring. Ledarskapet är uppdelat på fler och HR tänker på sina leveranser som produkter. I den nya organisationen är ambitionen att behålla förståelse och fart. Beslut fattas genom att ställa sig frågan; ?Tar det här beslutet dig närmre eller längre ifrån det mål vi vill nå??

Vi får ta del av deras bästa tips. Ett av tipsen kom till av en slump och blev en succé.Att ha en team-baserad organisation och värdet av att ha en agil coach inom HR.

2021-01-15
Länk till avsnitt

Hej HR | Trailer

Hej HR!

Förändring pågår överallt i våra organisationer och innovation är nyckeln till framtiden ? men hur ska man hänga med i allt?! Jo ? genom att samla så många perspektiv som möjligt.

Mitt namn är Lena Bjurner och i den här podden träffar jag generalister och experter. Från näringsliv och offentlig sektor. Från startups och stora organisationer. Det blir pang på om vad som pågår just nu. Och tankar om framtiden.

Häng med!

2021-01-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.