Sveriges 100 mest populära podcasts

Matchen

Matchen

I Matchen berättar de största fotbollsprofilerna, tillsammans med Radiosportens expert Richard Henriksson, hela historien om en match från sin karriär som de själva valt ut. En match de aldrig glömmer. Ansvarig utgivare: Markus Boger

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/matchen

Avsnitt

Faxe Jensen om Danmarks EM-mirakel

Mittfältaren John Faxe Jensen är den oväntade nyckelspelaren när sensationslaget Danmark tar sig till EM-final 1992 mot de regerande världsmästarna i Tyskland.

John Faxe Jensen får sommaren 1992 uppleva något han aldrig trodde var möjligt. Hans insatser på mittfältet tar Danmark hela vägen till EM-final, mot regerande världsmästarna Tyskland på Ullevi i Göteborg.Samtidigt, vid sidan av planen, har hans bäste vän och rumskamrat i landslaget Kim Vilfort hemma i Danmark en cancersjuk liten dotter.Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla SvenssonArkivljud: Sveriges Radio, TV2 Danmark. Referenter: Thomas Simson och Ralf Edström, Radiosporten. Flemming Toft och Preben Elkjaer, TV2.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-10-18
Länk till avsnitt

Johan Elmander i världens hetaste derby

När Johan Elmander hösten 2011 värvas till storlaget Galatasaray märker han snart att fotbollsintresset i Turkiet går bortom allt han upplevt. I december ska han spela i det som brukar kallas världens hetaste derby, det mellan Galatasaray och Fenerbahce.

Johan Elmander har 2011 anslutit till det turkiska storlaget Galatasaray, som försöker komma tillbaka till toppen efter en katastrofal fjolårssäsong. Inför säsongens första derby mot Fenerbahce har Galatasaray inlett serien bra men det som verkligen spelar roll för de fanatiska supportrarna är en seger mot ärkefienden från den asiatiska delen av Istanbul. I avsnittet berättar Elmander även om Sveriges misslyckade EM 2012, där han inte borde varit med. Jag hade problem med foten i ett halvår och tappade lite min plats i Galatasaray och i landslaget också. Med facit i hand skulle jag inte ha varit med i det mästerskapet, säger Johan Elmander. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: LIGTV, Turkiet. Referent: Andreas Matz, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-10-11
Länk till avsnitt

Hedvig Lindahl om OS-guldet som försvann

När favorittippade Sverige möter Kanada i OS-finalen 2021 är det en gyllene möjlighet för veteranen Hedvig Lindahl att kröna den långa landslagskarriären med ett efterlängtat guld.

Hedvig Lindahl och hela det svenska landslaget har imponerat genom hela OS-turneringen och besegrat starkt motstånd på löpande band. Nu är det bara Kanada som står i vägen för de svenska spelarnas stora mål; att äntligen få vinna ett stort mästerskap. Hedvig Lindahl känner att nu är den stora drömmen om en guldmedalj nära. Men finalen ska utvecklas till en mardröm. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio. Referenter: Susanna Andrén och Anette Börjesson, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-10-04
Länk till avsnitt

Glenn Hysén-klass på Wembley

Glenn Hysén är lagkapten för det svenska landslag som under hela 80-talet misslyckats med att kvala in till de stora mästerskapen. Hösten 1988 ska de inleda ett nytt kval, mot VM 1990. Glenn Hyséns insats i mittförsvaret i bortamatchen mot England ska komma att gå till historien som den bästa någonsin av en svensk spelare.

I hela livet har det varit en dröm för Glenn Hysén att spela på mytomspunna Wembley. Nu när Sverige drar igång kvalet till VM 1990 är det han som leder ut laget ur spelartunneln med lagkaptensbindeln på armen. Väl medveten om att i den här matchen kommer det att bli mycket att göra i försvaret, med motståndare som Gary Lineker och John Barnes i det engelska laget. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, SVT. Referenter: Lasse Kinch och Björn Nordqvist, Radiosporten. Arne Hegerfors och Janne Sjöström, SVT. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-09-27
Länk till avsnitt

Rami Shaaban ? från bänken i allsvenskan till hetluften i Premier League

Hela Rami Shaabans tillvaro förändras när han hösten 2002 som reservmålvakt i Djurgården plötsligt värvas till Arsenal, ett av världens bästa klubblag. I november skadar sig den ordinarie målvakten David Seaman, och Shaaban får göra debut i derbyt mot Tottenham Hotspur.

Rami Shaaban blir över en natt lagkamrat med några av världens bästa spelare när Arsenal värvar honom från allsvenska Djurgården. I Premier League-debuten mot ärkefienden Tottenham har Rami chansen att visa lagkompisarna, hemmafansen och legendariske tränaren Arsene Wenger att han som oprövat kort håller på den högsta nivån. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Canal+ Referenter: Anders Fredriksson och Mathias Svensson, Canal+. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-09-20
Länk till avsnitt

Markus Rosenberg sen till avskedsfesten

Hela Malmö har laddat för en stor avskedsföreställning när MFF-ikonen Markus Rosenberg hösten 2019 ska spela sin allra sista hemmamatch för moderklubben, mot Dynamo Kiev i Europa League.

Markus Rosenberg tog sina första stapplande fotbollssteg som knatte i Malmö FF:s fotbollsskola. När han som 37-åring nu ska avsluta karriären är det som en av den anrika klubbens största profiler genom tiderna. Supportrarna har planerat ett storslaget farväl i sista matchen mot Dynamo Kiev. Men samtidigt måste MFF plocka poäng mot storlaget för att inte vara utslagna i Europa League. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, Discovery. Referenter: Andreas Matz och Håkan Mild, Radiosporten. Tommy Åström, Discovery. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-09-13
Länk till avsnitt

När Pia Sundhage var sekunder från att få sparken

Som förbundskapten för det amerikanska landslaget vet Pia Sundhage att hon blir av med jobbet om hennes lag inte besegrar Brasilien i VM-kvartsfinalen 2011.

USA kommer till VM-slutspelet 2011 som regerande olympiska mästare och med siktet inställt på guld. Men redan i kvartsfinalen ställs de mot Brasilien, där superstjärnan Marta leder ett lag som den tyska hemmapubliken tagit till sina hjärtan. Det drama som utspelar sig i Dresden brukar beskrivas som en av de bästa VM-matcherna genom historien. Pia Sundhage berättar bland annat om hur hon lappade ihop konflikten i det amerikanska landslaget, hur hon fick världsstjärnorna att röka fredspipa och om hur USA lyckades omvända den tyska publiken. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, TV4, FIFATV. Referenter: Paul Zyra, Radiosporten och Peter Backe, TV4. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-09-06
Länk till avsnitt

När Tomas Brolin riskerade livet på rullskridskor

Det svenska landslaget är stukat efter semifinalförlusten i VM 1994. Men i en fri roll på mittfältet finns en glödhet stjärna som vägrar åka hem utan medalj i bronsmatchen.

Tomas Brolin är under VM 1994 i sitt livs form. Från att ha nobbat landslaget under de sista kvalmatcherna är han nu totalt dominant och hyllas för sina insatser som tar Sverige hela vägen till semifinal. I bronsmatchen mot Bulgarien har han chansen att visa varför han blivit uttagen i världslaget. Men när Tomas Brolin ska berätta om målfirandet med lagkamraten Klas Ingesson spricker rösten och han måste ta en paus. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio. Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-08-30
Länk till avsnitt

Albin Ekdals målexplosion mot stjärnorna

Den svenska landslagsmittfältaren har en massa vänner på läktaren när hans nederlagstippade Cagliari ska möta mäktiga Inter på bortaplan 2014.

Cagliaris Albin Ekdal har etablerat sig som en riktigt bra innermittfältare i italienska Serie A. I den ligan ställs han ofta mot några av världens bästa spelare. Storlaget Inter har inlett säsongen obesegrade och är storfavoriter mot bottenlaget från Sardinien. Men de har inte räknat med en målfest från Bromma-killen med svenskt följe på läktaren. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: TV4, Rai. Referent: Jesper Hussfelt, TV4. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-05-31
Länk till avsnitt

När Martin Dahlin var världens bäste målskytt

Det svenska landslaget behöver vinna mot Ryssland i sin andra match i VM 1994. På topp spelar världens just då hetaste forward.

Mitt i midsommarnatten följer svenska folket det hajpade landslagets öde. Matchen mot Ryssland måste resultera i blågul seger för att inte vägen till slutspel ska bli för knepig. Lagets största stjärna inför mästerskapet är Martin Dahlin som, efter sina sju mål i kvalet, nämns som en av turneringens bästa forwards. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio. Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-05-24
Länk till avsnitt

Patrik Anderssons sista spark

Våren 2001 är den svenske mittbacken i Bayern München huvudperson i tidernas mest dramatiska guldstrid.

Förutsättningarna inför den sista Bundesliga-omgången 2001 är att Bayern München måste ta minst en poäng borta mot Hamburg för att säkra titeln, annars riskerar de att tappa guldet till jagande Schalke. Patrik Andersson får uppleva den galnaste ligaavslutning Tyskland någonsin sett. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Viasat Sport, RAN Sat-1. Referenter: Henrik Strömblad och Tommy Engstrand, Viasat Sport. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-05-17
Länk till avsnitt

När Hanna Marklund skulle spräcka glastaket

Efter år av stenhård träning ska Umeå IK våren 2003 försöka besegra Europas dominanter, tyska Frankfurt i UEFA Womens Cup.

Umeås stjärnlag har på bara några år gått från de lägre divisionerna till att bli bäst i Sverige. Men ett lag fullt med landslagsstjärnor har fortfarande inte lyckats ta sig förbi de tyska mästarna Frankfurt i Europa. Året innan har Hanna Marklund och hennes lagkamrater skrämts av tyskornas tuffa attityd, och i den här semifinalreturen måste de lyckas göra mål på en fullsatt bortaplan. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: SVT. Referenter: Chris Härenstam och Malin Swedberg. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-05-10
Länk till avsnitt

När Henrik Larsson gav bort en straff

En nation kokade av fotbollsfeber sommaren 2004 när Sveriges största stjärna gjorde comeback i landslaget i EM-premiären mot Bulgarien.

Inför EM i Portugal 2004 startas kampanjer som samlar hundratusentals underskrifter för att få Henrik Larsson att komma tillbaka till landslaget. När han bestämmer sig för att göra comeback är pressen enorm på Europas bästa målskytt att leverera direkt i öppningsmatchen. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, SPFL. Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-05-03
Länk till avsnitt

Matchen då Nilla Fischer hade blod på sina händer

Champions League-finalen 2014 där en nyss omskolad mittback ställdes mot ett svenskt luftslott fullt av världsstjärnor.

Nilla Fischer har på kort tid gått från habil landslagsmittfältare till mittback i världsklass. Nu har hon chansen att kröna sin första säsong i tyska Wolfsburg med att vinna Champions League-finalen mot storsatsande Tyresö. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, SVT. Referenter: Susanna Andrén, Radiosporten. Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT Sport. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-04-26
Länk till avsnitt

När Jonas Eriksson ljög för Samuel Eto?o

VM-matchen 2014 där en svensk domare inför 70 000 hemmafans ska hålla ordning mellan Brasilien och Kamerun.

Jonas Eriksson och hans domarteam har fått i uppdrag att döma den avslutande gruppspelsmatchen mellan VM-värdnationen Brasilien och Kamerun. Han vet att varje beslut och minsta ansiktsuttryck kommer nagelfaras och utvärderas när hela världen tittar på. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio, SVT. Referenter: Christian Olsson och Ralf Edström, Radiosporten. Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT Sport. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-04-19
Länk till avsnitt

Alexander Milosevic om bråken och sorgen efter brorsan

EM-finalen där ett U21-landslag som representerade det nya Sverige mötte jättefavoriten Portugal.

Alexander Milosevic som fått en usel start på EM-turneringen och blivit utvisad är nu en av de ledande spelarna i ett U21-landslag som mot alla odds tagit sig till final, mot Portugal i juni 2015. I ryggen har han en tjeckisk arena full med gulklädda supportrar, och där hemma en hel nation som tagit laget till sitt hjärta. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Andreas Matz Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Andreas Matz och Håkan Mild, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-04-12
Länk till avsnitt

När stenhårda tyskar stod mellan Kurre Hamrin och en VM-final

Matchen där ett svenskt Italien-proffs kommit hem för att försöka ta Sverige till en drömfinal.

Kurre Hamrin är den stora stjärnan ute på högerkanten i det Sverige som inför en högljudd hemmapublik på Ullevi i Göteborg ska försöka besegra regerande världsmästarna Västtyskland i VM-semifinalen. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Arkivljud: Sveriges Radio Referent: Lennart Hyland, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-04-05
Länk till avsnitt

Lotta Schelin om när landslagets stjärnor rasade genom ett bord

Matchen där världens vassaste forward offrade sig för laget och bytte position.

När ett nederlagstippat Sverige ska spela OS-semifinal på ett fullsatt Maracana mot hemmalaget Brasilien underkastar sig Lotta Schelin en defensiv roll ute på kanten i hopp om att kunna stå emot Marta och de andra stjärnorna. Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo. Slutmix: Patrik Falck. Exekutiv producent: Ulla Svensson. Arkivljud: Sveriges Radio. Referenter: Susanna Andrén och Richard Henriksson. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-03-29
Länk till avsnitt

Sebastian Larssons ångest, tvångstankar och tics

Playoffmatchen mot Italien där landslagets veteran vet att han har sin sista chans att få spela i ett VM.

Sebastian Larsson är den mest rutinerade spelaren i det svenska landslag som i november 2017 ska försöka hålla en 10-ledning från första matchen när man möter Italien på ett fullsatt San Siro i Milano. I potten finns en biljett till VM i Ryssland. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Christian Olsson och Richard Henriksson, Radiosporten Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-03-22
Länk till avsnitt

När Jesper Blomqvist presenterade sig för Alex Ferguson

Historien om hur en 20-åring från Tavelsjö kämpade med en fotskada för att bli spelklar till mötet med en av världens största klubbar.

Jesper Blomqvist har 1994 fått sitt stora genombrott i karriären och är en av nyckelspelarna när IFK Göteborg har chansen att på hemmaplan ta sig till kvartsfinal i Champions League. Då måste man besegra storlaget Manchester United, med den legendariske managern Alex Ferguson på tränarbänken. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Thomas Simson och Ralf Edström, Radiosporten Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-03-15
Länk till avsnitt

Jimmy Durmaz revansch efter petningen i Frankrike

Historien om att i ett halvår gå och ladda för den kväll då man äntligen får visa att man kan mäta sig med världsstjärnorna.

Jimmy Durmaz är bänkad i sitt franska klubblag Toulouse men går i flera månader och förbereder sig för den sommarkväll i juni 2017 då han istället är en nyckelspelare: svenska landslaget ska spela VM-kval mot just Frankrike. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Susanna Andrén och Richard Henriksson, Radiosporten Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-03-08
Länk till avsnitt

Matchen som fick engelsmännen att älska Sven Sven Sven

Sven-Göran Eriksson är Englands förste utländske förbundskapten. Ifrågasatt av många just för att han inte är engelsman. Men matchen borta mot Tyskland får tvivlarna att tystna.

England får en usel start på VM-kvalet 2001 och efter förlusten hemma mot Tyskland avgår förbundskapten Kevin Keegan direkt i omklädningsrummet. Lazios succétränare Sven-Göran Eriksson kontrakteras som ersättare. Succén blir omedelbar. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Television Referenter: Staffan Lindeborg, Glenn Strömberg Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-03-01
Länk till avsnitt

Mikael Lustig bortglömd huvudperson i klassiska matchen

Sverige blir fullständigt överkörda av Tyskland i VM-kvalet på Olympiastadion i Berlin. Fyramålsunderläge när mindre än 30 minuter återstår att spela.

Det är VM-kval mellan Tyskland och Sverige 16 oktober 2012. För första gången på tio år finns varken Kim Källström eller Anders Svensson med i startelvan. Förbundskapten Erik Hamrén sågas, det svenska spelet havererar och Radiosportens kommentator Lasse Granqvist uppmanar lyssnarna att stänga av radion. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-02-22
Länk till avsnitt

Magdalena Erikssons virala kyssbild och bronsmatch på fel position

Det är VM-bronsmatch mellan Sverige och England 2019 och Magdalena Eriksson spelar hela mästerskapet på fel position.

Tre dagar efter semifinalförlusten försöker Sverige ladda om för att inte åka hem helt utan medalj. Förlängningsspelet från semifinalen sitter i benen. Solen gassar och i det engelska laget finns världens bästa försvarsspelare. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio Referenter: Susanna Andrén och Richard Henriksson, Radiosporten. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-02-15
Länk till avsnitt

Matchen där Robin Quaison äntligen fick starta

Sex år efter landslagsdebuten är Robin Quaison för första gången i startelvan i en tävlingslandskamp EM-kvalet mellan Sverige och Rumänien 2019.

Han har suttit på bänken många gånger men aldrig fått starta. Nu är han tillbaka på sin gamla hemmaarena Friends och får för första gången möjligheten att visa vad han går för. Han är redo att ta chansen när Sverige nu inleder EM-kvalet med match mot Rumänien. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Arkivljud: Sveriges Radio och TV4 Referenter: Christian Olsson och Richard Henriksson, Radiosporten Lasse Granqvist och Hanna Marklund, TV4 Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-02-08
Länk till avsnitt

Kim Källström om frisparken han aldrig glömmer

EM-kvalet mellan Sverige och Nederländerna 2011 är matchen där Kim Källström avslöjar aldrig tidigare presenterade detaljer.

VM-finalisterna Nederländerna har inte tappat en enda poäng i kvalet och är klara för EM. Sverige får också en EM-biljett om det blir tre poäng på Råsunda. Men efter det blågula haveriet i Amsterdam när kvalet inleddes känns det nästintill omöjligt. Programledare, producent: Richard Henriksson Producent, mixning: Martin Marhlo Slutmix: Patrik Falck Exekutiv producent: Ulla Svensson Referenter: Lasse Granqvist och Ralf Edström, Radiosporten. Arkivljud: Sveriges Radio. Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varje måndag.
2021-02-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.