Sveriges 100 mest populära podcasts

I väntan på katastrofen

I väntan på katastrofen

En podcast om prepping med Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/kallewahlstrom

Avsnitt

30. Sträng Patrick och bug-out-location

Patrick är fly förbannad över den bristande beredskapen i Sverige. Vi pratar lite kort om Preppbox och beredskapsveckan och sen noga om att bygga en bug-out-location (eller evakueringsplats som Patrick helst vill att vi kallar det. Eller ja, att bygga hus i största allmänhet. LYSSNA!

2021-10-13
Länk till avsnitt

29. Nu höjer vi beredskapen i landet!

Det är Krisberedskapsvecka och Kalle och Patrick eldar upp sig över den dåliga beredskapen i Sverige. Vem ansvar är det egentligen? Det pratas Preppbox (reklam för egen verksamhet obs), och ehhh kommer fan inte ihåg vad mer vi pratade om men minns att det var starkt. Lyssna! Ps. Vi ses i Västerås på Ica Maxi Hälla 12-16 på lördag - LIVEPODD!

2021-09-29
Länk till avsnitt

28. Katastroflådan Preppbox och slipning

Oj oj oj vilket avsnitt! Ni blir dom första i hela världen som får höra om vår nya grej! Den heter Preppbox och är en låda med mat som du ska ha i garderoben. Som en försäkring mot tomma magar om krisen eller kriget kommer, kan man säga. 25000 kalorier!!! 

Sen pratar vi vääääääldigt länge om att slipa verktyg också. 

10/10-avsnitt helt enkelt. Lyssna!

2021-09-22
Länk till avsnitt

27. Beredskapen i riket....och färskslöjd

Hurra! Äntligen dags igen att vänta på katastrofen. Vi sammanfattar vår odlingssäsong, diskuterar den nationella beredskapsveckan om två veckor och sen ALLT du behöver veta om färskslöjd. Alltså slöjd med färskt virke. Jag visste inte heller att det hette den, men låtsades ha koll.

2021-09-15
Länk till avsnitt

26. Jordkällare och kärnvapenkrig

Det är skördetider. Vi pratar om lagring av potatis och tomater. Och om foderbetor. Och sen om att bygga jordkällare. Och sen om kärnvapenkrig. THAT ESCALATED QUICKLY. Toppenavsnitt!

2021-09-08
Länk till avsnitt

24. Vapen, jagsvaghet och medicin

Åh vilket härligt avsnitt! Vi pratar om skjutvapen, om skytteföreningar, om självförsvar, om jagsvaghet och sen gör vi ett allvarligt försök att beta av vad du ska ha i dina medicinprepps. Vi kommer typ till sårvård. Fortsättning lär följa.

2021-08-18
Länk till avsnitt

23. Regnvatten och rödbetor

Vi är tillbaka! Vi svarar på frågor om regnvatteninsamling, bevattning, handsprit, förvaring av rödbetor och mussäkring. LYSSNA DET BLIR KUL!

2021-08-11
Länk till avsnitt

23. Frågepodd: Vattenfilter, självhushållning, investeringar feat. Boktips

Vi svarar på lyssnarfrågor. Vad ska man köpa om man bara ska köpa en beredskapssak? Hur gör man för att självhushålla med en familj som inte är intresserad? Hur ska man tänka med privatekonomin? OCH SLUTLIGEN VÅRA TOPP-5 BÖCKER! Semesterläsning???

2021-07-28
Länk till avsnitt

22. Hackerattack och kalixlinjen

Coop har blivit hackat och katastrofen knackar på dörren. Vi pratar om det och sen svinintressant om kalla kriget och svenskt försvar. TOPPENAVSNITT! 

2021-07-12
Länk till avsnitt

21. Frågepodd: Skaldjur, slaktavfall och nyckelpigor

Vi bad om frågor och ni gav oss frågor. MILJARDER FRÅGOR. Vi börjar beta av. I denna frågepodd betar vi av skaldjursfiske, hur man tar hand om slaktavfall och hur man bekämpar bladlöss med nyckelpigor och biologisk mångfald. KUL!

2021-06-30
Länk till avsnitt

20. Hemgångsväska

NU ÄR DET SKARPT LÄGE. Du är strandad och måste ta dig hem. Du kanske är i din bil, eller på jobbet eller vafan du nu är. Allt du har till din hjälp är det du har på dig. I DIN HEMGÅNGSVÄSKA. Vi går igenom allt du behöver för att klara dig och din familj. SKOR! ELDSTÅL! FÖRSTÄRKNINGSPLAGG! Fram med papper och penna för det här blir matigt och ALLT kommer på provet.

2021-06-23
Länk till avsnitt

19. Öl, øl, ?l

Först lite kompletteringar om surdegsbak och sen FULL JÄVLA SPÄTTA rakt ut om att brygga egen öl. För man kan väl inte vara helt nykter efter katastrofen?? OCH! Det är tydligen massa kalorier i alkohol. Så det är i princip överlevnadsmat.

2021-06-16
Länk till avsnitt

18. Baka med surdeg (och lite om skogsfinnar)

Ett härligt ostrukturerat avsnitt där vi går igenom svinnoga hur man maler mjöl och bakar bröd - en kunskap som ALLA människor bör ha som en del av sin beredskap!

2021-06-09
Länk till avsnitt

17. Detta ska du ha i din bil

Med hjälp av "HEMSKT VIS" går vi igenom ALLT du behöver ha i din bil OM DU BRYR DIG NÅT ÖVERHUVUDTAGET! En timme och trettiosjuminuter bil-EDC - hur mysigt???

2021-06-02
Länk till avsnitt

16. 80/20-regeln, bi-produkter och prepperbil

Kalle håller på att gå under av vårbruket, men Patrick lugnar med 80/20-regeln. Sen blir vi ÄNNU mer sugna påminner bin när Patrick berättar om grejer dom ger förutom honung. Och sen lite om hur man ska tänka när man preppar fordon. Och sen givetvis om vilken såg man ska ha i bilen.

2021-05-26
Länk till avsnitt

15. Hundar, lagra frö och odla majs

Vi pratar om hundar som en del av beredskap, om att långlagra spannmål och frö för odling. Och om att odla majs! 

2021-05-19
Länk till avsnitt

14. Bin

EN TIMME OCH 22 MINUTER, oj förlåt capslock, om biodling. Hur gör man, vad gör dom, hur coola är dom, hur bra är dom att preppa? Äntligen nån som berättar allt man vill veta.

2021-05-12
Länk till avsnitt

13. Potatis och EDC

Allt du behöver veta för att odla potatis till dig och din familj. Groddning, sorter, kupning, skörd, lagring, stuka JA NI HÖRDE MIG STUKA! Och sen får vi uppleva STARKA känslor när Patrick berättar om sin rikliga potatisskörd ifjol. Aldrig hört honom så lycklig.

Sen pratar vi EDC - every day carry. Vad har vi alltid I fickan och varför måste alla skaffa en schweizisk armékniv.

2021-05-05
Länk till avsnitt

12. Ukraina, batterier och köttkaniner

Vi pratar lite om den spända stämningen i Ukraina, svinmycket om hur du ska tänka med beredskap när det kommer till el och sen lite om köttkaniner. Fram med papper och penna. MASTIGT AVSNITT OCH ALLT KOMMER PÅ PROVET!

2021-04-27
Länk till avsnitt

11. 27 sovsäckar, kåta grisar och massor av ogräs

Patrick har köpt 27 sovsäckar. Några varningens ord om kåta galtar. Och sen ALLT om ogräs. Marktäckning, fördröjd sådd,  hackor, täckodling, svinmålla olika infallsvinklar hehehehe.

2021-04-21
Länk till avsnitt

10. Såmaskin, mer kompost och allt om grisar

Patrick har en ny såmaski och jag har grävt ur komposten. Vi pratar lite till om att frysa mjölk och sen jättejättemycket om att skaffa grisar. KUL!

2021-04-14
Länk till avsnitt

9. Havre, groddar och tjugo kilo smör

Vi pratar om kryptovalutor, havre, mikrogrönt, vetegräs, kallsådd och långlaring av matfett. Allt som gör livet värt att leva alltså!

2021-04-07
Länk till avsnitt

8. Fårdrev, Suezkanalen och plantuppdragning

Kalle har blivit utsatt för ett drev efter premiären av andra säsongen av "Hjälp, vi har köpt en bondgård" och ett fartyg har fastnat i Suezkanalen. Vi pratar om samarbete och plantuppdragning. Och hur blir man egentligen självförsörjande på lök. Vi hade som ambition att prata om micro greens och groddning också med det sket sig såklart duktigt.

2021-03-31
Länk till avsnitt

7. Äggkläckare, kultursorter, kalla höns och KOMPOST (malone)

Vi pratar om min nya äggkläckare, varför det är bra med kultursorter, om höns klarar minusgrader, om småbruk i Norrlands inland och om kompost. Väldigt mycket om kompost. Det är nämligen där som talesättet "Ängen är åkerns moder" där tar sig uttryck i småbruket. 

2021-03-24
Länk till avsnitt

6. Finansiell kollaps, odling förr, äng och spik

Vi tror vi ska prata om att producera egen mat, men hamnar först i nåt slags finansiellt mardrömsscenario med hyperinflation och bostadsbubblor, sen långt om gödning. Och sen om att städa sin vall. Och om spik. Äh, ni får lyssna själva.

2021-03-17
Länk till avsnitt

5. Konserver och lagring av torrvaror #sext

Vi pratar om mat! För en vecka, en månad, ett år, ett liv! Hur man konserverar sina matrester och långlagrar hundratals kilo ris. 

Och OBS patrick avslöjar hur många tonfiskburkar han har hemma!

2021-03-10
Länk till avsnitt

4. Lever. Och höns. Väldigt mycket om höns.

Vi tror att vi ska prata om mat, men fastnar på höns. Kläcka! Slakta! Husera! Skydda! Mata! Vilken ras? Hur många? Ja är det om höns så pratar vi om det! Kul! 

2021-03-03
Länk till avsnitt

3. Brandskydd, kalorier och 80 kilo gädda

Vi pratar brandskydd och mat. Patrick berättar att han har flera brandstationer (!) i sitt hus med yxor, brandsläckare och handskar. Sen pratar vi mat. Hur mycket mat behöver man egentligen? Vad är svält? Kan man leva på gädda? Ja ni hör ju själva. Ett riktigt toppenavsnitt!

2021-02-22
Länk till avsnitt

2. Garvning, mer vatten, SKUMSHVET och 3-regeln

Vilken typ av skinn är egentligen bäst att göra skor av? Hur garvar man en djurhud? Hur lagrar man vatten om man bor trångt? Patrick berättar. Såklart. Och sen om minnesregeln som kanske heter SKUMSHVET. Skydd, kommunikation, Underrättelser, Mat, Säkerhet, Hälsa, Vatten, Energi, Transport. HUR SKA VI KUNNA KOMMA IHÅG? Och sen om 3-regeln såklart. Och uppeldade skyddsmasker. Puh.

2021-02-17
Länk till avsnitt

KATASTROFPODD: Elkris, solstormar, omvandlare och osmos

Elnätet kan braka samman i helgen. Vi (Patrick) berättar varför och hur du ska tänka för att förbereda dig. Och sen lite om bensindrivna elverk, insaltning av kött osv såklart.

2021-02-11
Länk till avsnitt

1. STOP, skyddsrum, skohalm och vatten

I första avsnittet pratar vi om varför man ska vara förberedd, var man ska börja, hur mycket vatten man ska lagra och varför man lär sig orientera och simma på gympan i skolan. Och skohalm! Svinmycket prat om skohalm.

2021-02-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.