Sveriges 100 mest populära podcasts

Häxtimmen

Häxtimmen

Häxtimmen ? Agnes och Ebba guidar dig till det ockultas comeback.

Kan tarotkort avslöja livets hemligheter? Kan en magisk formel förändra ditt liv?

I den här podden utforskar Ebba och Agnes den moderna häxan ? intellektuell mystik, andlighet som feministiskt ställningstagande, tarotkort, hokus pokus, övernaturliga fenomen och spirituell ledning. I sällskap med en mängd olika gäster pratar vi om allt från astrologi och auror till tarot och hur man hittar sitt inre häxa.

Det ockulta är tillbaka!

???

Häxtimmen görs av Ebba Bjelkholm och Agnes Grefberg Braunerhielm. Ebba har varit häxa i 20 år och Agnes har varit häxa i 20 dagar. Följ oss på instagram: @haxtimmen

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/haxtimmen

Avsnitt

Häxornas nyår är här: så firar du SAMHAIN 31 oktober

Den 31 oktober firar vi Samhain - häxornas nyår och ursprunget till Halloween. Samhain är en tid för reflektion, att se tillbaka på året som varit, lämna det vi vill lämna och planera vad vi vill ha mer av under det kommande året. Samhain är också tiden på året då slöjan mellan vår värld och den andra sidan är som tunnast. Det är lättare än vanligt att ta kontakt med andar och att göra magi. 


I veckans avsnitt går vi igenom allt du behöver för att fira ditt eget häxnyår och vilka ritualer vi helst gör på Samhain, en högtid som Agnes och Ebba har firat tillsammans i över sju år. Vi går in på var Samhain kommer ifrån, hur det gjordes om och faktiskt, vad hunden Elfin har gemensamt med Samhain.. 


In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!


Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-21
Länk till avsnitt

Magiska symboler och alltings inneboende symboliska kraft

I veckans avsnitt pratar vi om det som kallas för magiska korrespondenter. Ett begrepp den som vill utforska magi kommer att stöta på snabbt. Idén om att allt runtomkring oss har en inneboende kraft och är en symbol för något annat. Hur hänger till exempel en hare ihop med månen? Hur hänger en ros ihop med Afrodite? Och hur kan du använda dem för magiskt bruk?

Vi utforskar symbolik i tarotkort, drömmar och det undermedvetna och Agnes gör en intuitionsövning för att lära sig mer om symboler. 

Vi pratar också om den magiska ringblomman och vad du kan göra med den, kärleksmagi, tinkturer. Dessutom kommer vi in på Abbedissan (eller urhäxan) Hildegard af Bingen och hennes recept på antidepressiva kakor från 1100-talet.


In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!


Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-14
Länk till avsnitt

De som minns tidigare liv

Själavandring, reinkarnation, återfödelse.. I veckans avsnitt pratar vi om de som minns tidigare liv och den forskning som faktiskt finns på ämnet. Både psykiatriker och kvantfysiker har teorier för hur det skulle kunna fungera.

Dessutom, har Tina Turner varit en egyptisk farao och är Justin Bieber och Kurt Cobain samma själ?


In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!


Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-05
Länk till avsnitt

Har du träffat din twin flame, soulmate eller har en karmisk relation?

I detta avsnitt: Allt om twin flames, soulmates och karmiska relationer!

Har du träffat din soulmate? Vad är skillnaden mot en twin flame? Och hur vet du? Samt hur ska man hantera när karmiska band dyker upp...


In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!

Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-30
Länk till avsnitt

Magiska örter! Spells för kärlek, vänskap och för att få någon att försvinna...

Växter är fulla med magiska krafter. I det här avsnittet går vi igenom de två med extra mäktig magi: lavendel & malört!

Dessutom pratar vi mercury retrograde som sätter igång den 27 september (?) ? vad är egentligen merkurius retrograd och varför påverkar den oss så mycket?  

Vi går också igenom väldigt effektiva spells för att kalla till sig kärlek och för att få bort oönskade personer ur sitt liv... 


Berätta vad ni tycker om avsnittet och vad ni brukar göra för spells med örter! Häxtimmen på instagram: @haxtimmen!


Och! Efter varje avsnitt släpper vi ett bonusavsnitt på Patreon ?> Patreon.com/haxtimmen Bli vår patreon för att ta del av avsnittet<3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-24
Länk till avsnitt

Emilia Bergmark-Jime?nez gör upp med gamla fördomar om sitt stjärntecken: KRÄFTAN

Veckans gäst är fotografen, författaren och kräftan Emilia Bergmark-Jiménez (följer du henne inte? Då är det dags nu).

Starka känslor, starka familjeband och lojala vänskaper är alla kännetecken för det underbart känsliga stjärntecknet kräftan. Men också det där med det hårda skalet som kräftorna gärna kryper in i, det som ger dem trygghet i en värld där de är inget annat än missförstådda.

Det tog lång tid innan Emilia började förstå sig på sitt stjärntecken och alla de aspekter som gör henne, faktiskt, otroligt mycket kräfta.

Det blir ett avsnitt om familj, vänskaper och kreativa utlopp samt personliga erfarenheter av...det mesta! Och kanske det avsnitt med absolut flest gapskratt? Plus: vad tyckte Ebba och Emilia egentligen om varandra när de lärde känna varann för 20 år sedan?


Kräftan tillhör elementet vatten och har månen som styrande planet. En kräfta alla födda mellan 21 juni?22 juli.

Emilia Bergmark-Jiménez är kräfta i sol, med månen i vågen och ascendenten i lejonet.


PS! In på Häxtimmens Patreon för underbart mysigt bonusmaterial med Emilia: Patreon.com/haxtimmen!

Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-13
Länk till avsnitt

Hur mycket identifierar sig Kakan Hermansson med sitt stjärntecken, LEJONET?

Barack Obama, Madonna, Kakan Hermansson. Alla är exempel på tre riktigt starka lejon. Och i veckans avsnitt befinner sig en av dem i Häxtimmen-studion ? Kakan!

Det blir prat om stjärntecknet hon och resten av världens stjärnor delar (och som vi andra inte kan leva utan), LEJONET.

Ett avsnitt inte bara om zodiakens sol och mest kungliga stjärntecken, det pratas också en hel del spöken, eldmagi, Valerie Solanas, andliga mäklare och hur man dejtar rätt i zodiakdjungeln. Kakan myntar både uttrycket ?astro boys? och berättar vad som är det mest ointressanta som finns. Ebba uppdaterar oss på responsen när man har "Stjärntecken?" som första fråga på Tinder... Och avslöjar ett släktskap hon aldrig bett om.

Gäst: Kakan Hermansson


Varje vecka släpper Häxtimmen ett kortare bonusavsnitt på Patreon: Denna vecka om Kakan Hermanssons relation till andlighet! Lyssna ?> Patreon.com/haxtimmen.

Följ Häxtimmen på instagram! @haxtimmen


~ Nytt avsnitt varje torsdag ? prenumerera här på Häxtimmen så du inte missar. ~


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-02
Länk till avsnitt

Vilken planet styr ditt liv? (Och sägs vara viktigare än ditt stjärntecken!?)

I veckans avsnitt utforskar Ebba och Agnes dominanta tecken och planeter. För ja, vi har alla både planeter och tecken med mer energi än andra i vårt födelsehoroskop. Hur räknar en egentligen ut de mest dominanta delarna i sin chart? Vilken planet har mest inflytande på en och vilket tecken lyser mest i ens horoskop? (Hint: Det behöver inte vara soltecknet)

Vi får i det här avsnittet veta att vad har du för dominanta planeter och stjärntecken som påverkar dig mer än du tror. Vi kan säga så här: Ebba och Agnes börjar genast rannsaka sig själva när de får reda på sina ?dominanter?. Två rätt så?.mörka planeter styr tydligen dem båda?

Lyssna för att få veta mer om dominanterna i ditt horoskop!


Och hallå där! Klicka in på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial ? där vi går igenom våra favoritkändisars dominanta planeter: patreon.com/haxtimmen

Följ Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-26
Länk till avsnitt

Vilken månfas är du född i?

Ny säsong av Häxtimmen börjar nu!


Ebba och Agnes har snöat in helt på månens betydelse för våra liv. Månen är en del av oss på många underbara och magiska sätt (den drar ju i världshaven så ja, säkerligen i oss med) och veckans avsnitt handlar om betydelsen av vilken månfas du är född i.

Fullmåne, nymåne, halvmåne och allt där i mellan (bokstavligen)? Din födelsemånfas följer dedikerat med dig genom livet. Vad bör en göra när månen är i ?ens egen? fas? Varför mår en som bäst då (och bör manifestera)? Och vad kan det innebära att födas i mörkermåne, dvs inget månljus alls??


Ebba är född under den ovanliga halvmånen (precis som Aretha Franklin och Nelson Mandela(!)) medan Agnes prickade in en 80% uppåtgående måne. Och jo, det är nästan löjligt hur väl beskrivningen av de månfaserna stämmer in på oss.


Du kan hitta din egen månfas genom att söka efter ditt födelsedatum och år + ?moon phase?. I avsnittet får du veta betydelsen din månfas har för dig! 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-19
Länk till avsnitt

Frågor och svar: Tarot

Vi är tillbaka efter 2 veckors oplanerad poddsemester! 

I det här avsnittet svarar vi på era lyssnarfrågor om TAROT.

Hur tänker vi när vi drar dagens kort? Hur hanterar vi reversed kort? Vad betyder tiorna i alla sviter? Handlar de om ett slut, eller kanske till och med om en början..?

Ebba berättar även storyn hur hon började med tarot (korten sökte upp henne!), vi pratar om hur viktig numerologin egentligen är i tarot samt det sjuka men också magiska i att få upp samma kort om och om igen!?

Dessutom: Ebba har en sanndröm om Malou von Sivers, Agnes är med i Malou von Sivers @maloueftertio, Ebba är med i P1 (och pratar tarot! Lyssna på senaste @kroppochsjalp1) båda träffar häxor på semestern och Ebba har lättare att identifiera sig med en vit kanin än en vit man.

Detta och mycket mer i veckans avsnitt. ?


Och PS: Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram -->@haxtimmen

Nytt avsnitt varje torsdag ? prenumerera på Häxtimmen så går du inte miste!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-29
Länk till avsnitt

"Passar vi ihop?" ? Om synastri och kompatibla horoskop

Häxtimmen sommarspecial! Uppspelt i semesterstugan ringer Ebba till Agnes ? hon har blivit tokig i ett nytt astrologiskt ämne: Synastri. I det här avsnittet får vi veta allt om astrologisk kompatibilitet!

Synastri innebär att ditt horoskop läggs på en annans för att få veta på hur väl ni passar (eller inte passar) ihop. Det är inte bara stjärntecken som avgör om en är en bra match ? hur dina planeter står jämte din käras planeter har stor betydelse! Men varför vill man helst inte ha en kvadratur mellan sina planeter? Vad är det med månen som kan ha stjälpt Ebba i dejtandet? Och ska inte Agnes bli orolig när hennes Neptunus ligger precis bredvid partnerns Venus!? 

Dessutom: Ebba ger flera riktigt bra poddtips, Agnes har en konflikt med sin mamma om kalluft och Elfin gör sitt bästa för att också få höras i micken. Och hur är det egentligen, går häxblod i släkten? 


INFO från avsnittet

Vi gör vår synastri på horoscopes.astro-seek.com.

Poddtipsen:

Astrology and you with Maxine and AliceBarn och tidigare liv i Dokumentära BerättelserHäxmorden, dokumentärserie i Sveriges Radio P1Malin Matsdotter ? levande bränd på häxbålet, P3 Historia

~ Och halloj ~ Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram! -->@haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-08
Länk till avsnitt

True Crime Astrology

Vilket stjärntecken är vanligast bland seriemördare? Kan stjärnhimlen visa varför ett mord sker? Kan astrologer lösa eller till och med förutspå brott?

I det här avsnittet pratar vi om mord, seriemördare, försvinnanden och astrologi ? och dessutom lite Britney!


Fyra stjärntecken är läskigt överrepresenterade bland amerikanska seriemördare. Vi har kommit över en lista över 300 seriemördare där alla tillhör något av zodiakens rörliga tecknen: tvillingen, jungfrun, skytten och fiskarna. Hur kan det vara möjligt!? Ebba och Agnes reder i vad det kan vara med dessa stjärntecknens placering som gör dem till seriemördartecknen...

Dessutom får Ebba feeling och gör en riktig horoskopundersökning av Sveriges stadsministrar genom tiderna. Hon upptäcker ett tydligt mönster...


Se hit! Välkommen att bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-01
Länk till avsnitt

TVILLINGEN: Ida Therén

Varje månad innebär ett nytt stjärntecken och en ny Häxtimmen-gäst som tillsammans med Agnes och Ebba reder i sitt eget tecken. Det här avsnittet tillägnas zodiakens minglare, dess sociala kitt och det tveklöst mest babbliga tecknet av dem alla, den nyfikna arbetsnarkomanen som älskar att uttrycka sina tankar och alltid agerar på känsla, som aldrig kommer i tid men (när hen väl anländer) ser till att du aldrig, vi menar ALDRIG, har tråkigt: tvillingen!


Ida Therén är författare, journalist och nybliven poddare (@kulturbarnen!) och beskriver sig som djupt andlig och spirituell. Dessutom är hon TVILLING, och ingen liten sådan ? hon har tvillingen i både solen, ascendenten och Merkurius, (tecknets styrande planet!) så det finns helt enkelt ingen bättre än Ida att fråga ut om vad som egentligen utgör en tvilling och dens bästa och sämsta egenskaper.

Det måste även sägas att tvillingen är tecknet med absolut sämst rykte. Dags för upprättelse? 

Välkommen till Häxtimmens astrospecial!


En tvilling är alla personer födda mellan 20 maj och 21 juni. Till den skaran sållas förutom Ida även Angelina Jolie, Lauryn Hill, Marilyn Monroe, Eva Dahlgren, Kendrick Lamar, Natalie Portman, Iggy Azalea, Kanye West och Donald Trump... En blandad kompott minst sagt?


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-18
Länk till avsnitt

Magi & häxkonst

Hur praktiserar en egentligen magi? Vad räknas ens som magi? Det är två av de vanligaste frågorna Ebba och Agnes får av lyssnarna. I det här avsnittet får vi bland annat veta hur och när du kan kalla dig själv häxa (vi har alla en sådan inom oss) och hur du praktiskt utför en ritual eller magi.

Häxkonst är oftast inte så komplicerat ? faktum är att många av oss utför en form av magi i vardagen utan att ens veta om det! (Lyssna för att veta vad det kan vara.) Ebba beskriver även några magiska ritualer du enkelt kan göra redan ikväll under nymånen som precis gått in i kräftan!


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-11
Länk till avsnitt

Färgmagi

Turbulent himmel? Färger betyder mycket. Häxtimmen går igenom hur du överlever Merkurius retrograd och eklipssäsongen. Hur använder du färger i din magi? Det bjuds på en formel med rosa för läkande ? plus en för självkärlek och för att få bort oönskad energi. Med mera!


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-03
Länk till avsnitt

Kärlek & Tarot med Emilie Ebbis Roslund

Drar du kort innan en dejt? Gör du en läggning för din nya romans? I det här avsnittet av Häxtimmen pratar vi med Singelrådets Emilie Ebbis Roslund om hur viktigt tarot är för både tinderdejter och långvariga relationer. Och när är det egentligen okej att fråga om någons födelsetid?!

Emilie Ebbis Roslund hörs varje vecka ihop med Matilda Berggren i underbara podden Singelrådet. Den råkar vara en av Ebba och Agnes favoritpoddar. Lyssna här!


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem direkt: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-27
Länk till avsnitt

Medialitet med Alia N. Tabatabaei och budskap från andra sidan

Medial kontakt direkt i studion! Mediumet Alia N. Tabatabaei gästar veckans avsnitt och ger Ebba och Agnes andliga råd och budskap från andra sidan. Alia berättar också om hur hon kom i kontakt med sin mediala sida och lät den växa fram. Och hur funkar mediumskapet med att också vara kemiingenjör?

När Alia N. Tabatabaei gick en av Ebbas populära tarotkurser kände hon mycket energier kring Ebba och ville förmedla de andliga meddelanden som dök upp. Vi bjöd in Alia till Häxtimmen där hon live i vår hemmastudio förmedlar kontakt med Ebbas närstående på andra sidan, berättar om tidigare liv och ger råd om vad hon ser i vår framtid. Dessutom: Kan Agnes se väsen?

När hon inte jobbar som kemiingenjör är Alia N. Tabatabaei praktiserande medium. Du hittar henne på Instagram: @alian.t!


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-20
Länk till avsnitt

OXEN: Christopher Insulander

Ebba och Agnes vän Christopher Insulander är inte bara prisbelönt stylist utan också OXE. Och självklart är han andra gästen i Häxtimmens serie om zodiaken!

Varje månad innebär ett nytt stjärntecken och en ny Häxtimmen-gäst som tillsammans med Agnes och Ebba reder i sitt eget tecken. Det här avsnittet tillägnas zodiakens mest sensuella tecken, den babbliga men jordade livsnjutaren som är bäst på all form av mys, älskar från botten av sitt hjärta och aldrig skulle svika: Oxen.

Christopher Insulander är född 4 maj och är därmed en solklar oxe, stjärntecknen nr två på vår resa genom zodiakens karmiska hjul. Men han är inte den enda oxen i det här avsnittet ? Agnes råkar också (såklart!) ha fötts i oxens tecken. Dessutom har Ebba sin måne i oxen. Så räkna med ett avsnitt som är en riktig oxfest. (Passande nog, eftersom oxarna ju älskar att bjuda på fest.)

I det här avsnittet går vi på djupet i vad som egentligen utgör en oxe och vad som är oxens bästa (och sämsta) egenskaper.

Välkommen till Häxtimmens astrospecial!

En oxe är alla personer födda mellan 19 april och 20 maj. Till den skaran sållas förutom Christopher och Agnes även Cher, Lizzo, Cate Blanchett, Adele, drottning Elizabeth II, Channing Tatum, Janet Jackson, Jack Nicholson och George Clooney...en bra skara visst?

Christopher Insulander jobbar som stylist inom mode och för flera artister. Du hittar honom på @crapdiem.

Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmenSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-13
Länk till avsnitt

Numerologi och talmystik

Hur gör man för att räkna ut sitt födelsenummer, ödesnummer och livsnummer? I det här avsnittet använder Ebba och Agnes numerologi och får veta vilka siffror som beskriver deras liv, själ och öde.

Genom numerologin avslöjas också hur erfaren och vis Ebba och Agnes respektive själar är. Agnes hamnar på en stark 3 av 9 medan Ebba inte förvånar med sin 8. Men i rummet finns också en "Master Number", ett värde som bara ansenligt välutvecklade själar besitter. Det visar sig att hunden Elfin kan sälla sig till samma skara som Barack och Michelle Obama, Oprah och Dalai Lama (och Ebba har aldrig sett så stolt ut)!

Numerologi, läran om hur siffror påverkar oss andligen, har studerats i över 5000 år och ofta i hemlighet ? det har påståtts vara en farlig kunskap. Den mest kända numerologen och talmystikern måste nog vara Pythagoras, som ledde en sekt och offrade en oxe varje gång han löste ett numerologiskt problem. Men det var ett tag sen. Idag använder vi numerologi för att lära oss om vilka vi är och hur vi ska leva.

Dessutom pratas det lyckonummer. Ingen vet varför majoriteten av människor oftast har samma lyckotal (ni vet säkert vilket...) medan otursnummer skiljer sig mycket i olika kulturer ? varför är västvärlden rädda för 13 medan det är t ex 9 som man ska undvika i Japan?

Välkommen till det stora numerologiavsnittet!


HÄR räknar du ut dina egna numerologiska tal.


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bland annat nya patreonexklusiva poddserien "3 i bägare".

Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmenSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-06
Länk till avsnitt

Vad säger din aura om dig?

Agnes och Ebba har vi fotat sina auror! Vad är egentligen en aura? Och varför var det inte så oväntat att Ebbas är lila? Agnes är både nöjd och tveksam till sin...

Vi pratar om de medium som kan se auror "live". Men det går faktiskt att öva upp en förmåga att se sin egen (eller andras) aura. Ebba berättar hur hon gjort!

Och Ebba gjorde självklart ett försök att få fota sin hund Elfins aura. För visst har hundar en aura?

Gå in på Häxtimmens instagram för att se Agnes och Ebbas auror.


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-28
Länk till avsnitt

Intuition och sanndrömmar

Varje människa är intuitiv. Det gäller bara att lyssna in sig själv. I det här avsnittet pratar Ebba och Agnes om intuition och sanndrömmar och svarar på frågan vad intuition egentligen är. 

Ebba och Agnes berättar om sin starkaste intuitiva upplevelser och sanndrömmar. Har Ebba verkligen ett intuitivt luktsinne?

Agnes har haft några ?syner? den senaste tiden, hur ska hon hantera det? Vi får veta hur du bäst kan träna upp din intuition och ditt tredje öga, bland annat med hjälp av örtmagi.

Ebba berättar dessutom om sanndrömmarna hon haft (bland annat en om Agnes!) och vikten av att lyssna på sina drömmar.


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-21
Länk till avsnitt

Döden, Djävulen, Tornet? Om tarotkorten alla är rädda för

Vi har alla varit där, rädda för att dra ett tarotkort ? tänk om det berättar om en ond bråd död? (Kanske till och med din egen!?) Men kan verkligen tarotkorten göra det? Vad betyder det när man får djävulen i en läggning? Eller drar tornet som dagens kort?

I det här avsnittet presenterar Ebba och Agnes de fem mest oönskade tarotkorten: Djävulen, Döden, Tornet, tre i svärd, fem i svärd, nio i svärd och tio i svärd. Vi får reda på varför det faktiskt kan vara bra att få dem ibland, och hur du ska hantera det när det väl händer...


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-14
Länk till avsnitt

VÄDUREN: Erik Galli

Ebba och Agnes vän Erik Galli är första gästen i Häxtimmens nya serie med tema zodiaken.

Varje månad innebär ett nytt stjärntecken och en ny Häxtimmen-gäst som tillsammans med Agnes och Ebba reder i sitt eget tecken. Först ut är såklart zodiakens barn, tillblivelsens tecken, FLAMMAN, eldens kardinaltecken: Väduren!


Erik Galli är född 17 april och är därmed en solklar vädur ? stjärntecknet som inleder resan genom zodiakens karmiska hjul. Hur bidrar vädruen till Eriks yrke som producent och journalist på riks-tv? Det vill säga: Hur stora delar av vädurens enorma eld, passion, ilska och charm fyller honom och vad gör det med honom?

I det här avsnittet går vi på djupet i vad som egentligen utgör en vädur och vad som är vädurens bästa och sämsta egenskaper.

Dessutom: tarot! 59 minuter in får Erik en tarotläsning av Ebba som gör honom helt pirrig...

Välkommen till Häxtimmens astrospecial!

En vädur är alla personer födda mellan 20 mars och 19 april. Till den skaran sållas förutom Erik även Mariah Carey, Lady Gaga, Diana Ross, Chaka Khan, Elton John, Leonardo da Vinci, Kourtney Kardashian, MC Hammer och Celine Dion... Ja ni hör ju vilket gäng.


Erik Galli jobbar just nu med tre hemliga projekt för SVT. Du hittar honom på @erikgalli.


Gillar du Häxtimmen? Bli Häxtimmen patreon idag och få massa härligt extramaterial! Bli medlem här: patreon.com/haxtimmen

Och glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-07
Länk till avsnitt

Tidigare liv och karmiska relationer

Hur många tidigare liv har du haft? Ebba har gått i hypnos och fått uppleva några av de liv hon levt förut (bland annat som sydafrikan och skotte) medan Agnes reder i Kim Kardashians övertygelse att sonen Psalm är pappa Robert Kardashian reinkarnerad. Är det creepy att ha sin pappa som son?

Alla pratar om karmiska relationer just nu. Vad är egentligen det och hur tar man reda på om man mött sin nuvarande kärlek även i ett annat liv?

Dessutom: tarot! En otrolig guide genom dina liv före detta. I avsnittet gör Ebba en tarotläggning för Agnes som visar vem hon varit förut. Alla kort blir ur samma svit... Vilket tidigare liv har Agnes levt då? (Enligt henne: som kändis).

Ebba har också, såklart, legat sömnlös och tänkt på månens noder och Saturnus. Hon förklarar hur man genom sitt födelsehoroskop kan se sina tidigare liv.

När de största religionerna som typ kristendomen predikar YOLO, säger vi nej: YALA.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-31
Länk till avsnitt

Spöken och den andra sidan

Det här avsnittet av Häxtimmen handlar om ett efterlängtat ämne: Spöken, andar och den andra sidan. Kan vi själva frammana en kontakt och varför är det så läskigt när den tar oss by sursprise?

Agnes berättar om spöket hon fick på Airbnb medan Ebba har delat rum med en osalig ande på ett uråldrigt kloster i Italien.

I slutet av avsnittet blir det riktigt läskigt när Klara Doktorow från podden Trettio plus trevar gästar och återberättar några av sina mest extrema upplevelser av spöken och det paranormala, bland annat när hon själv gjort märkliga saker i sömnen. Hur började hon plötsligt rabbla oförklarligheter på ett främmande språk?

Vi reder även i den viktiga skillnaden mellan andar och spöken. Varför stannar vissa själar kvar på denna sidan? Vilka erfarenheter har det kända "Ghost Whisperer"-mediumet Mary Ann Winkowski? Och varför är slottsspöken en typ av cirkuselefanter som det är synd om?


Och veckans BONUS för alla patreons är ett helt extraavsnitt med Klara Doktorow! Vi gör en tarotläsning, pratar om synkronicitet och ghost sliders och annat andligt och spirituellt. Bli Häxtimmen-patreon nu på patreon.com/haxtimmen!


PS

På tal om sliders (när spöken hackar elektriska prylar): Det har letat sig in ett mystiskt avbrott i det här avsnittet. Fem minuter in säger Ebba ?Det stod i mitt horoskop att jag skulle akta mig?. Därefter är berättelsen om hur hon handlöst faller med ett bricka med glas spårlöst försvunnen i inspelningen. Vi vågade inte annat än att låta det vara så...


Följ Häxtimmen på instagram och bli Häxtimmen-patreon idag


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-24
Länk till avsnitt

Trollkarlar och rituell rening ? Q&A med Häxtimmen

Trollkarlar? Rituell rening? Döden i tarot?

Häxtimmen fyller en månad och vi firar genom att svara på lyssnarfrågor!

Ebba och Agnes kära goda vän Fredrik Sundberg Svartnäs har kallats in som frågeställare, och samtalet berör allt från hur man hittar sin intuition till varför Ebba har varit så het på Gandalf.

Några frågor som besvaras:

Måste man "känna en connection" för att börja med magi?

Hur renar man ett nytt boende?

Varför har det blivit så populärt med häxkonst?

Hur tränar man upp sin intuition för att tolka tarot?

Måste man få en tarotlek i gåva eller kan man köpa en själv?

Kan kortet döden i tarot betyda död?

Var är alla moderna trollkarlar?


Tack för alla fina frågor <3


Stöd Häxtimmen på Patreon: patreon.com/haxtimmen

Följ oss på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-17
Länk till avsnitt

Zodiaken och vi

Agnes (oxe) och Ebba (vattuman) har lusläst varandras födelsehoroskop för att få veta vad planeterna har att säga om oss. I det här avsnittet går vi igenom varför du är så mycket mer än bara ditt soltecken.

Vilket tecken ger Ebba hennes ?kända? aura? Varför har Ebba så svårt att acceptera att Agnes är oxe? Vilket är tecknet Agnes trycker bort? Dessutom vet vi det tecken som är vanligast bland seriemördare och avslöjar den mest ogillade i zodiaken enligt Häxtimmens följare.


Vi använder oss av Café Astrology för att räkna ut våra födelsehoroskop och apparna Co-star och The Pattern.

Ebba har Sol/Vattuman, Måne/Oxe och Asc/Lejon medan Agnes har Sol/Oxe, Måne/Jungfru och Asc/Våg.


Stöd oss på Patreon! patreon.com/haxtimmen

Följ oss på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-10
Länk till avsnitt

Månens magi

Ha?xor har alltid tillbett ma?nen. Varför? I det här avsnittet pratar Agnes och Ebba om månen och dess magi, i vilka faser vi gör våra magiska spells och vilka ritualer vi gör vid nymåne och fullmåne. 

Månen får jorden att snurra, drar i världshaven, lyser upp mörkret och föds och dör varje månad. Och vad är det äldsta indoeuropeiska ordet för månen? Just det: ?mehns?. Det är ingen slump att månens pulserande kraft just är livets feminina kraft.

Men varför vibrerar den magiska energin just under fullmåne och hur använder vi den energin bäst? Hur gör vi fullmånevatten och kan du verkligen dricka det?

Vi delar dessutom med oss av två klassiska spells (en som är väldigt bra för att få alla störiga chefer att lugna sig) och Ebba berättar om galna tigerhajar i fullmånens sken. 

Och en till viktig sak. I vilken månfas dricker vi champagne? 

Senaste fullmånen var lördag 27 februari, nästa nymåne är torsdag 11 mars. Månen blir full igen söndag 28 mars. Skriv ner i kalendern.

Stöd oss på Patreon! patreon.com/haxtimmen

Följ oss på instagram: @haxtimmen


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Tarotspecial!

En crash course i tarot! 

Det är dags för Agnes att lära sig tarot från grunden ? och tänk lyxen att få göra det av ingen mindre än Häxtimmens egen Ebba, aka @tarotgäri. Ebba, erkänd häxa och tarotläsare, bjuder i det här avsnittet på en grundläggande guide till tarot. 

Fra?gor som fa?r svar a?r bland annat: Hur drar man ett kort varje dag? Hur tolkar man sina tarotkort? Vad gör man med ett riktigt neggigt kort? Varför ska man inte läsa tarot när man är stressad? Och varför har Agnes redan köpt fyra tarotlekar?  

Plus: Ni vet den feministiska sekten som fo?rso?kte sto?rta kyrkan och tillsa?tta en kvinnlig pa?ve a?r 1300? Nej? Da? bera?ttar vi om "Pa?vinnan" som blev bra?nd pa? ba?l men a?nda? lever vidare fo?r alltid ? i tarotkorten.?

Dessutom vet Ebba vad det femte elementet är medan Agnes minns en underbar tarotläsning som (såklart) visade sig stämma helt och hållet (hon började bland annat hoppa från höga höjder?). ?

Välkommen in i tarots underbara värld!


Och stöd oss på Patreon du med! patreon.com/haxtimmen

PS Endast ett tarotavsnitt räcker såklart inte utan det kommer mer? Passa på att ställa frågor om tarot på Instagram så lovar vi att svara i nästa tarotspecial: @haxtimmen 


Tidsmarkörer:

[09:23] Tarotlekars olika språk

[09:30] Lär känna dina tarotkort

[13:10] Tre-stegs-guide till hur du tolkar korten

[22:50] Tarotkortens fem element 

[00:28:09] Att få balans i de fem elementen

[00:32:57] Klassiska kombinationer av kort och dess betydelser

[00:37:23] Agnes favoritkort: High Priestess!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Hibo om att bli medium: ?Jag är en ?flummare?, proudly?

Hur var det för Hibo att ?avslöja? att hon faktiskt är medial? Vad är egentligen tarot? Och vad är det för möte med seanser Ebba har haft på Villa Manilla?


Det kallas synkronisitet: Ebba och Agnes ville göra ett avsnitt om att vara officiell med sin andlighet ? samtidigt går Hibo Gulaid-Heinold första gången ut med med att hon har utbildat sig till medium. 

Hur är det att ?avslöja? för vänner och kollegor att man faktiskt är medial? I premiäravsnittet av Häxtimmen berättar Hibo, som kallar sig Medium Hibo på i sociala kanaler, om att upptäcka kontakten med andevärlden och bli certifierat medium, något som även fört henne närmare sina somaliska rötter och betydelsen av andlighet där.

Idag tar Hibo emot klienter och i avsnittet berättar hon vad en tarotläsning innebär.

Alltjämt tar Ebba inte hinten när korten ger henne både Djävulen och Tornet inför en dejt...


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-17
Länk till avsnitt

TEASER ? Kärleksmagi

Teasern till den nya podcasten Häxtimmen är här i form av ett Alla hjärtans dag-special om den äldsta formen av magi ? kärleksmagi.

Vi pratar love spells, kärleksbrygder och tusenåriga besvärjelser. Vilken magi är perfekt när du känner dig fattig på kärlek? Vad blandade egentligen de gamla egyptierna för magiska kärleksdrycker?

Själva bjuder vi på en välbehövlig love spell för swipehanden så man äntligen kan hitta lite kärlek på Tinder. Samtidigt minns Ebba sin kärleksbesvärjelse över ett oanade ex ? som lyckades alldeles för bra. Kan love spells vara farliga?

Häxtimmen är podden som guidar till det ockultas comeback och görs av Ebba Bjelkholm och Agnes Grefberg Braunerhielm. Ebba har varit häxa i 20 år och Agnes har varit häxa i 20 dagar. Följ oss på instagram: @haxtimmen

Nytt avsnitt varje onsdag! Premiär 17 februari 2021.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.