Sveriges 100 mest populära podcasts

Bokprat - Ekström & Garay möter

Bokprat - Ekström & Garay möter

Vi möter författare som pratar som pratar om sin aktuella bok. Formatet är kort och konkret. Ekström & Garay är ett kvalitetsförlag som värnar om mångfald inom litteraturen och att ge människor möjlighet att med hjälp av det skrivna ordet ge uttryck för sina kreativa förmågor.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ekstromgaray.se

Avsnitt

4 Människor och mörker - Christina Gutierrez Malmbom

Människor och mörker är en novellsamling om de udda och inte anpassningsbara människorna. I fem noveller möter vi individer som tolkar världen och livet på sina egna sätt. Var och en bär med sig ett mörker som får följder i nuet. De är säregna och underliga men frågan är om de är onda? Kan vem som helst blir terrorist eller potentiell mördare? Vad gömmer sig i mörkret inom oss (alla)? 

Beställ boken här.

2021-05-25
Länk till avsnitt

3 Postsanning - Matthis Kempe-Bergman

Är det skogen som formar orden eller orden som formar skogen? Vad är sant i oroliga tider? Vet du vad du går på, bottnar i? Postsanning rör sig, steg för steg, inutifrån världen: ur språkfilosofi, vetenskapsstrider och författarens liv och våndor, via Joakim Berg, Tomas Tranströmer och Katarina Frostenson, mot en enklare och mjukare ordning. Grunden är grunden när huvudet släpper. Sanningen är högst verklig, men rörelse är det enda exakta. Det bästa med att allt flyter är att sluten flyter med.

2021-05-23
Länk till avsnitt

2 Johan Rantala Bonnier - diktsamlingen Ak(c)ne

Johan Rantala Bonnier berättar om diktsamlingen Ak(c)ne. Det är modern och surrealistisk poesi vars tema om akne, trasiga relationer, verklighetsflykt, frigörelse, återupprättelseströmmar ut i ett aldrig sinande ordflöde. Samtliga texter är självupplevda ögonblicksbilder och porträtterar på ett intensivt sätt psykisk ohälsa inifrån och ut.

2021-02-19
Länk till avsnitt

1 Ingemar Claesson - Öster om intet

Ingemar Claesson berättar om sin bok Öster om Intet. Adam och Eva bor på en imaginär gård i myternas dimension, Öster om Intet: bortom tid och rum, innanför förståelig mening, efter att social konvention raderats.

Öster om Intet är en fabel, en myt, kanske en meditation över varats ofattbarhet och egots paradoxala skillnader. Boken befolkas av imaginära gestalter, kända från litteratur och mytiska sammanhang. Öster om Intet stimulerar frågor men ger inga absoluta svar. Boken bör läsas långsamt: mycket kan kännas främmande; men om du granskar dina inre ömhetsådror kan du kanske känna igen dig. Orden kan vara en spegel av dig och/eller din behärskade motsats.

https://ekstromgaray.se/oster-om-intet/ 

2021-02-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.