Sveriges 100 mest populära podcasts

Känn dig som hemma

Känn dig som hemma

Välkommen! Sätt dig ner, ta något att dricka ur kylen, eller är du sugen på kaffe? bulle? fika? Några kulor glass? Kom klädd i kostym eller pyjamas, direkt från jobbet i dina arbetskläder eller direkt från stranden i blöta badshorts. Upp med fötterna på bordet, känn dig som hemma! Dags att snacka lite!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/kanndigsomhemma

Avsnitt

19. JAN EMANUEL - DIN FULA APA

Tillbaka från sommar uppehållet. I detta avsnitt överraskar jag även Jan med nyheten om att jag ska bli 2 barns pappa. Vi pratar om föräldraskap och känsliga frågor människor kan ställa som faktiskt inte är okej. Vi pratar om föräldraskap och är det okej att föredra det ena eller det andra könet? Jag berättar om mitt sista besök i Eskilstuna som kanske inte va det lagligaste, vi pratar om sociala konflikter och hur läser man egentligen av varandra, ångest och depressioner och massa massa mer som alltid.
PS. Beklagar ljudet då det va en lånad utrustning.
2021-08-17
Länk till avsnitt

18. MATTE GEBREAB - HJÄRTA AV GULD

Matte är en av dom finaste människorna jag känner. Matte förlorade sin pappa, mamma och syster inom loppet av 10 år. Bakom varje bortgång finns det en historia som kommer beröra er djupt. Systern jobbade som plit när hon vart ihjälslagen av en intagen, pappan fick en hjärnblödning och tog sig ut på gatan för att söka hjälp men vart gripen och misshandlad av ordningsvakter som trodde han va berusad. Avled senare på sjukhus. Allt det här i samma veva som Matte levde ett djupt kriminellt liv och redan hade ett hat mot staten, hatet bara växte. Idag lever Matte ett fantastiskt liv med sin familj och sina 4 tvilling söner 2x2.
2021-07-07
Länk till avsnitt

17. SARAH - KALLA FAKTA

Sarah va med i Kalla Faktas avsnitt ?Polisens tystnadskultur? där hon utsattes för sexuella trakasserier inom polisen och fick snabbt se hur poliser håller varandra om ryggen och att rättvisan inte alls segrar som utsatt kvinna. Sarah är även min vän som fick mig att förstå vad medberoende är och därefter se min väg tillbaka till välmåendet inom dom destruktiva förhållanden jag va med om. Utan henne vet jag inte hur jag hade tagit mig vidare ibland. Alla sena kvällar, nätter och gånger vi pratat.
2021-06-30
Länk till avsnitt

16. ALEKSANDAR GOGA ENTREPRENÖR

Mannen som med sina 2 vänner startade Servicefinder i en källare, 10 år senare sålde dom det till Schibsted koncernen för flera hundra miljoner kronor. Lyssna på när en sann entreprenör inspirerar i allt vi pratar om. Och vi pratar om en hel del saker från högt till lågt. Varför han vill ha självkörande bilar, hur ska man lyckas som entreprenör, när får man kalla sig för entreprenör, slutat äta socker, blivit vegan, miljöpåverkan, träning kl 05 varje morgon. Allt vi pratar om är med inlevelse och inspiration. Härlig lyssning!
2021-06-23
Länk till avsnitt

15. PEDER KARLSSON

Peder är tillbaka. I detta avsnitt söker vi efter drivkraften i livet. Vad är det egentligen som driver oss framåt i livet. Pengar? Familjen? Materiella saker? Entreprenörskap? Hur att hjälpa andra i människor är en tillfredställande känsla som man behöver mer av. Hur hanterar vi alla våra bollar vi har i luften samtidigt. Och varför har Peder byggt ett champagne rum hemma? Plus mycket, mycket mer. Härlig lyssning!
2021-06-09
Länk till avsnitt

14. 2.0 DIALOGISKT VICTOR DE ALMEIDA

Victor från Dialogiskt är här åter igen och ett avsnitt som kanske slår det förra. Vi pratar om allt möjligt och det svänger fort med massa skratt och till slut lite allvar. Lyssna som en flyga på väggen och häng med oss. Allt från Skärholmen loppis, Nacka Wärdshus, dialogiskt, intervjuer, utbildningar och så mycket mer. Victor pratar om sina missbrukar heroinist år då han va på botten och vart han är idag, hans missbrukande pappa och hur det va att växa upp. Och i detta avsnitt va det Victors tur att nästan släppa en tår.
2021-06-02
Länk till avsnitt

13. DIALOGISKT VICTOR DE ALMEIDA

Victor från Dialogiskt är här och wow vilket avsnitt. Först dyker vi in i Olof K. Gustafsson-träsket eftersom att Victor har en personlig relation till karln plus 2 avsnitt ute redan, vem är denna Olof egentligen och vad fan är sant eller falskt? Vi kommer in på känsligare ämnen där jag har svårt att hålla mig från att gråta när jag pratar om personer jag mobbade i unga skolår. Victor pratar om gäster han intervjuat som Ametist, Greekazo och varför deras avsnitt vart misslyckade eller aldrig ens släpptes. Mellan dessa ämnen så berör vi allt möjligt med massa skratt, försoning och väldigt kloka ord.
2021-05-26
Länk till avsnitt

12. SIMON SKÖLD - ENTREPRENÖREN

Simon Sköld ska gå MMA match nästa vecka. Vi pratar om förberedelserna och hur det gått. Vi pratar mycket om träning och diet i sin helhet, hur får man sina klienter att följa en plan, vad är egentligen hållbart i diet väg, och hur mycket det betyder för oss när våra klienter når sina mål och hur jävla glad man blir för deras skull. Vi flikar in på våran misslyckade Finlands resa, bilar, indragna körkort, mat, Dubai och massa mer.
2021-05-19
Länk till avsnitt

11. AKO RAHIM - MER ÄN EN GLADIATOR

Ako Rahim är så mycket mer än en Gladiator på TV. Han är en av dom första stora fitness-stjärnorna i Sverige, han är människan som fick mig att inse vad träna hårt faktiskt innebär. Hur fan gör Ako för att hålla drivet uppe? Motivationen? Och hur mycket älskar vi mat egentligen. Idag driver han företag inom träning, kosttillskott och hälsa. Vägen har varit lång, men målen densamma.
2021-05-12
Länk till avsnitt

10. EMIR JUSUFRAMIC - SEXBARNSPAPPAN

Min och min brors barndomsvän Emir. Många minnen från alla dessa år, som tex när min bror och Emir lyckades bränna ner hans föräldrars lägenhet i Alby, hur dom träffades första gången osv. Emir är idag en sex barns pappa, och bara där så kommer många frågor, hur ofta stor handlar ni? Hur många limpor bröd går åt under helgen? Liter mjölk? Har du tid för något annat? Hur många par vantar har ni hemma? Ja, frågorna tar aldrig slut.

2021-05-05
Länk till avsnitt

9. MAGNUS HEDMAN - BEROENDE

Om du som jag är väldigt lite intresserad av fotboll? Bra - för här kommer vi prata mestadels om beroenden, alkohol, droger och mat. Min egna erfarenhet av mina mörkaste tider som medberoende i gamla förhållanden och hur jag insåg att det fanns en djupare förklaring till mitt mående. Och Magnus med sina erfarenheter med ännu mer beroendeformer och dess vinklar. Hur fan känns det att vara fast i skiten, och när är man det? Hur gör vi för att ta oss ur? Lyssna när vi delar med oss personliga situationer som säkert många av er kommer känna igen er i och kanske inse att ni faktiskt är beroende/medberoende.
2021-04-28
Länk till avsnitt

8. JAN EMANUEL - AVUNDSJUKA

Gudfadern till podden är tillbaka! Vi hade många teman planerade men det mesta handlade om avundsjuka. Varför kan inte visa människor glädjas åt andras framgångar. Hur tacklar man avundsjuka människor? Vad tycker Jan om min idé att tokspendera en sexsiffrig förmögenhet som precis landat på mitt konto? Vi rör vid vapen, båtar och bilar och slutgiltigt får ni en cliffhanger ni ska få ta del av om en månad.
2021-04-21
Länk till avsnitt

7. MÅRTEN ANDERSSON - UR EN KOMIKERS PERSPEKTIV

Komikern, entreprenören, tvåbarnspappan och nyblivne halvserben Mårten Andersson pratar om hur det har varit att importera sin underbara fru från Serbien, kulturkrocken som följer med. Han har hunnit med över 25 resor till Serbien med många historier på vägen. Han har även investerat allt han äger från huset till barnens leksaker i kryptovalutor. Pratar om hans nystartade kryptopodd, Corona-restriktionerna som stoppar hans Raw Comedy Club och att få relationen med sin partner att hålla under Corona tider. Sätt er ner, känn er som hemma och lyssna avslappnat.
2021-04-14
Länk till avsnitt

6. PEDER KARLSSON

Peder Karlsson - även känd som Storfräsaren. Killen med många jobb, bollar i luften, ingen ekonomisk koll, älskar bilar, spenderar först - tänker sen. Ja, lite som mig. Vad betyder namnet Peder i Serbien och Balkan regionen, jo bög, inte gay eller homosexuell. Hur reagerar balkanister på instagram över det här? Vi pratar om hans fantastiska stiftelse som gör att man blir lycklig i hjärtat, om livserfarenheter i relationer och psykisk ohälsa och hur mår vi egentligen idag. Ett avsnitt där du nog kommer lära dig något nytt, släppa en tår, och skratta en hel del.
2021-04-07
Länk till avsnitt

5. DUBAI - ALLT NI VILL VETA

Efter hundratals frågor om Dubai i alla år så tänkte jag att jag gör ett Dubai-avsnitt där jag svarar på det mesta. Nenad är tillbaka vid min sida och vi pratar om min kosthållning i Dubai, hur stor är min resebudget egentligen och alldeles för mycket för att nämna allting här. Lyssna istället!
2021-03-31
Länk till avsnitt

4. MAGDALENA KOWALCZYK - LYXFÄLLAN DAKI EDITION

Vi pratar om MIN ekonomi. Har jag egentligen koll på va fan jag håller på med? Och hur ska man investera och spara pengar till sina barn och pension, att dom största skojarna är bankerna, massa smarta tips och trix att tänka på. Och vad gjorde hon innan Lyxfällan? Hon är ju en elit thaiboxare med SM och VM guld i bagaget, varit gladiatorn Athena i många år. Fighter och mattesnille i ett.
2021-03-24
Länk till avsnitt

3. JAN EMANUEL I KRIG MED SATS

I detta avsnitt så blir Jan Emanuel officiellt Gudfader till podden. Jag tar även upp ett väldigt strängt mail jag fått från SATS högsta ledning där dom via mig vill att jag pratar med Jan angående hans vattenkrans manipulering på gymmen, hör vad han har att säga om det. Vi pratar om Sveriges risiga rättsystem och hur man kan ändra på det, om hur vi människor måste ifrågasätta och använda logiken oftare i vardagen, Ebba Buschs hus tvist och hur det egentligen ligger till.
2021-03-17
Länk till avsnitt

2. ROLIGA BARNDOMSMINNEN

Äntligen får ni höra alla titel-förslag jag fått på poddnamn. Nenad min sidekick är på plats igen och vi pratar om massa roliga chockerande minnen från barndomen. Som t.ex att vi gick i en Jugoslavisk skola i Sverige och hur den skoluppfostran såg ut, att vi fick åka taxi från hemmet till skolan, att jag alltid skulle dricka SAFT på kalas. Vi bjuder på lite roliga minnen från några av våra resor i världen.
2021-03-12
Länk till avsnitt

1. PREMIÄR

Då var det äntligen dags att starta upp denna egna podd. Med mig har jag min barndomsvän Nenad Ivanovic som gästar och agerar bollplank. En liten presentation av mig till er nya lyssnare. Vi diskuterar poddens visioner 2021, olika namnförslag till podden samt varför. Tar helt enkelt med er genom hela processen. Detta och mycket mer!
2021-03-08
Länk till avsnitt

TEASER

[]
2021-03-04
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.