Sveriges 100 mest populära podcasts

Är din pappa singel?

Är din pappa singel?

Är din pappa singel? är kärleksbarnet från en sträng rådgivningsspalt och en frigjord humorpodd där Hanna och Tove i varje avsnitt dissekerar olika uppförandekoder, vedertagna och instinktiva. Supersmala och allmängiltiga inom olika, ständigt aktuella ämnen.

Vad svarar man folk som gärna ger sig själva en komplimang som inte stämmer? Hur hanterar man vänner som jämför att ha husdjur med att ha barn. Och är det verkligen smart att vara sig själv på jobbet?

Lyssna när Tove, Hanna plus en folkkär och rolig gäst navigerar modern vett och etikett med humor och exempel från det verkliga och overkliga livet.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

blixten.se/ar-din-pappa-singel/

Avsnitt

Avsnitt 21: Lyssnarspecial

Är din pappa singels lyssnarspecial. Veckans avsnitt är en liten chokladask full med frågor från rara lyssnare som vi inte hunnit svara på under poddens första säsong. Några med god nougat och några med ren sprit i.

Vi pratar om vänner som vill dejta ens syskon. När Tove blev upphånglad av Karins storebrorsa mitt i filmen och om Toves långa period av att må ill. Allt om Hannas och Toves irriterande söta systrar och syskonraggningens uppförandekoder.

Hur förhåller man sig till folk som vägrar skaffa Swish och vad gör man åt en vän som konstant avbryter en när man pratar?

Vi försöker hjälpa en lyssnare med hur man går från att vara vänner till att ta första steget till kärlek med hjälp av lite olika beprövade metoder. Vi diskuterar en moraliskt grumlig lyssnarfråga om otrohet och ansvar och tycker heeeelt olika om tråkiga bebisar och upptagna monstermammor.

Tove når nya höjder som hobbypsykolog och Hanna får några smärre knäppa utbrott.

Fortsätt skriva frågor till oss på @pappasingel och så hörs vi snart igen

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 20: Tävling & Konkurrens, Gäst Annika Lantz

Grand finale av första säsongen av Är din pappa singel med en riktig radiolegend i studion. Självaste Annika Lantz herself, reformerad tävlingsmänniska av rang visar oss var podcastskåpet ska stå med extrema nivåer av humor och charm.

Hur hanterar man kollegor som oombedda tävlar med en på jobbet? Är det enbart av ondo att jämföra sig med andra och vad hände egentligen med prästen på minigolfbanan på Gotland?

Vi pratar uppförande, tävling och konkurrens ? både med andra och med sig själv och funderar en hel del på Juholts barn.

Tar du konflikten med dina barns idrottstränare och vad skulle Annika göra om en annan programledare började härma hennes radiostil och börja kallas för ?Lilla Annika Lantz??

Veckans avsnitt spelades in i en 35-gradig lufttät studio, bildbevis finns på @pappasingel

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 19: Dejting, Gäst Nisse Hallberg

Måste man ge folk en chans till en andra dejt, bara för att ge dem en chans eller vet man direkt om det är något? Och är det ens schysst?

Vem i studion har jobbat som Supernanny och vem har inte dejtat på 20 år? Hur snabbt är för snabbt att höra av sig efter en dejt?

När ska man introducera sina barn för den man dejtar och hur gör man det egentligen? Kan man dejta två samtidigt eller blir det för mycket kropp att hålla reda på?

Vår gäst är känd från vårt allra första avsnitt och är i studion på sin mammas födelsedag. Han berättar allt om sitt livs dejter, från stressdejta på Tinder till riktig kärlek. Vi diskuterar fördelar med att dricka mycket under dejten och Nisse ger rara men brutalt ärliga tips till våra lyssnarfrågor och gamla invanda föreställningar om män och kvinnor vädras ut som aldrig förr. Och vad säger Nisse som får honom att framstå som lika delar attraktiv som helt psyko och varför dejtar han bara äldre kvinnor? (Och snabbrundan spårar ur.)

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 18: Barn, Gäst Jakob Ökvist

I dagens avsnitt handlar det om barn. Kan något annat bli så inflammerat som när man läxar upp en vän hur de ska uppfostra sitt eller sina barn?

Kan man be sitt barn sluta med leka med någon för att de lägger sin syltmacka på din beiga heltäckningsmatta?

Dagens gäst verkar genom-sympatisk och har varit med i Lambada SM. Han berättar om en och annan Rune samt upplevelser från att växa upp i ett kollektiv. Vi välkomnar Jakob Ökvist till studion!

Du hittar oss på @pappsingel där du kan ställa lyssnarfrågor och se bilder från studion.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 17: Resor, Gäst Jerka Johansson

Måste man umgås med bekanta man råkar träffa på när man är utomlands? I vilket skick ska man lämna ett hotellrum och varför är flygplatser helvetet på jorden under första sportlovsdagen?

Vi gästas av trebarnspappan och skådespelaren Jerka Johansson, aktuell i både Alla mot alla och Alla utom vi. Jerka hjälper oss reda ut om man får ha åsikter om sin partners semesterstil och den brännande frågan om paxa solstol med handduk reds ut en gång för alla.

Lyssna på Jerkas passivt aggressiva utandning och hur han hanterar kissnödiga medresenärer på flyget. Flygrädsla, semesterkukar, regn i Thailand och mycket mer avhandlas i veckans avsnitt.

Du hittar oss på @pappsingel där du kan ställa lyssnarfrågor och se bilder från studion.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 16: Konflikter, Gäst Mikael Tornving

Den här veckan hoppar ?humorduon? Hanna och Tove rakt in med gästen tillika guru/livscoach Mikael Tornving. Det här blir en examen i den hårda skolan.

Vad ska man göra åt folk som drar upp allt i näsan? Får man ta upp konflikter från 1989? Är lite konflikter bra för en relation?

Missa inte dagens avsnitt med skådespelaren Mikael Tornving om konflikter, 3 chanser, militären och mycket mer.

Du hittar oss med fördel på @pappasingel, där vi lägger upp gränslösa filmer på gränslöst beteende och där du gärna får ställa lyssnarfrågor till avsnitten.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 15, Service, Gäst Louise Edlund Winblad

Notan tack! Är din pappa singel pratar uppförande och service, från dricks till uppgradering.

Måste man prata med sin frisör och vad gör man om frisören inte vill prata med en själv?

Är det alltid ett bra lackmustest på någons personlighet om de beter sig dåligt mot serveringspersonal? Och vad kan man göra åt saken?

Vi gästas av ljuvligt charmiga poddaren, illustratören och bloggaren Louise Edlund Winblad, känd som Hejhej Vardag.

Hon berättar om service på BB, om taxiresan från helvetet och svarar på snabbfrågor om bland annat krasse tvättad med praktikanttårar.

Missa inte denna servicespecial som reder ut om alla män i serviceyrken är lökar mot andra män och om alla kvinnor i klädbutiker ljuger.

Du hittar oss också på @pappasingel där fina gästbilder samsas med flamsiga filmer och fräsiga foton.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 14: Grannar, Gäster Tom och Petter

Hur ofta måste man hälsa på sina grannar, vad gör man åt grannar som vill umgås för mycket och varför är Marvin Gaye universallösningen på de flesta konflikter?

Är din pappa singel gästas av den dynamiska podd-duon Tom och Petter, kända från YouTube, Insta och för att inte varit med på gårdsstädningen på sex år.

Vi pratar om när man blir en Ove, om det är rimligt att yla tillbaka mot ledsna hundar och hittar ett helt nytt användningsområde för arga lappar.

Missa inte denna grannspecial, som avhandlar allt från sexfestivaler, grannar som kommer över för att plocka ogräs till de grannar som helst röker gräset.

Du hittar oss med fördel på @pappasingel, där vi lägger upp gränslösa filmer på gränslöst beteende och där du gärna får ställa lyssnarfrågor till avsnitten.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 13: Bröllop, Gäst David Sundin

Bridezillas, Toastmasters, fejkade svensexor och gästlistor from hell.

Idag Är din pappa singel på bröllop ihop med komikern och programledaren David Sundin.

David delar med sig av sina framgångsrika men oerhört komplicerade regler för att ge bort presenter och berättar allt om sitt eget bröllop. Vi pratar barn på bröllop, har het debatt om önskelistor och reder ut vilka som är middagsvandrarna.

Temperaturerna stiger i studion under den kanske bästa snabbrundan någonsin och det visar sig att David lever i en rom com med titeln ?Två knäppisar i Barcelona?.

Missa inte det ultimata uppförandeavsnittet om Bröllop och följ oss på @pappasingel för frågor, filmer och gästbilder.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 12: Kärlek, Gäst Kakan Hermansson

Kärleken checkar in hos Är din pappa singel och idag handlar det om något så ljuvligt men samtidigt så hemskt som kärlek. Ett ämne lika kletigt som allt annat som är livets goda. Lex ost.

Får man säga till nykära vänner att deras förhållande aldrig kommer hålla? Vilket är det mjukaste materialet som finns?

Kan man vara ihop med någon i smyg? Hur gör man slut med en vän och är man skyldig sitt ex att laga dennes brustna hjärta.

Avsnittets gäst är populära konstnären, programledaren, bloggaren och brottaren Kakan Hermansson som strängt men uppfriskande svarar på lyssnarfrågor och svävar ut i snabbrundan.  

Följ oss gärna på @pappasingel och ställ dina frågor till säsongens stora lyssnarspecial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 11: Gäster, Gäst Gry Forssell

Vi har fler uppförandekoder att prata om i detta avsnitt än kanske någonsin förr. Dagens ämne är vett och etikett både när man har gäster och är en själv.

Har man ansvar att se till att ens gäster har kul? Får man lämna sin egen fest och måste man alltid ha med sig något när man går bort?

Tove och Hanna pratar fest med folkkära och roliga programledaren Gry Forssell som bjuder på ett par ljuvliga stories om do´s and dont´s som partygäst. Vem var artisten som bytte bord mitt i middagen, hur hamnade Gry på parmiddag hos ett swingerspar och vad gör hon när hon vill att gästerna ska gå hem?

Missa inte Hannas historia om Den Värsta Middagen Någonsin, med stämsång redan i entrén eller Toves exempel på En Riktigt Hemsk Gäst som surnade till utan uppmärksamhet.

Dessutom, katastrofhångel i mörkt rum med bebis och artiga kramar i duschen.

Följ oss på @pappasingel för filmer från livet och bilder från studion

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 10: Pengar, Gäst Olof Wretling

Vi pratar pengar med Bröli från Pappas pengar. Skådespelaren och komikern Olof Wretling är så rolig och finurlig så han medverkar i hela avsnittet. Olof har trollbundit lyssnare i sina sommar och- vinterprogram i P1, är den vassaste kniven i lådan i tävlingsprogrammet På Minuten och bäst i SVT:s Bäst i test.

Klunganmedlemmen Olof vill helst inte prata pengar alls men idag snackar han lurkare, Zlatan och pedikyrer i uppförandepodden Är din pappa singel. Olof, Tove och Hanna tipsar om hur man hanterar en snål vän (fast Olof har aldrig träffat någon), vad man signalerar när man lånar pengar av folk och tycker synd om rika människor.

Olof berättar också om Mobilerna-på-bordet gänget och varför man bör dela ut sitt arv medan man lever.

Lyssnarfrågor får många och helt olika svar och Olof utmanar sig själv i snabbrundan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 9: Jobbet, Gäst: Kodjo Akolor

Välkommen till dagens avsnitt av uppförandepodden Är din pappa singel med Tove och Hanna.

Idag pratar vi jobb, uppförande och när det ballar ur.

Går det att jobba ihop med kompisar? Måste man vara kompis med folk på jobbet? Kan man undvika att hälsa på kollegor flera gånger om dagen och ska män och kvinnor ens jobba på samma jobb?

Vi pratar jobbpersona, när chefen inte får höra av sig och varför man åker på konferens istället för att göra lergökar i Malung? Och vem skickade vykortet till Lennarts fru?

Avsnittets gäst är roliga och snabba programledaren och komikern Kodjo Akolor som har svårt att arbeta med folk men tydligen är en riktig toppenkollega.

Följ oss gärna på @pappsingel för filmsnuttar, bilder, citat och för att ställa lyssnarfrågor

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 8: Alkohol, Gäst: Fredrik Wikingsson

Skål och välkommen till dagens avsnitt av Är din pappa singel? Idag pratar vi om alkohol och uppförande, men bara de trevligare sidorna av saken (nästan)

Är vinluncher alltid en dålig idé eller är det alltid en jättebra idé? Vad ska man absolut inte ge sig på efter två glas vin? Vi har hela listan!

Avsnittets gäst är passande nog en något bakis Fredrik Wikinsson, rakt in i studion färsk från en flerdagars- konferens.

Den folkkära, roliga och snabba programledaren, poddaren och mediemogulen bjuder på en hel drös med fyllestories och avslöjar varför han skulle kunna kasta svärmor från balkongen.

Följ oss på @pappasingel för bilder, filmer, citat och för att ställa lyssnarfrågor

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 7: Skvaller, Gäst: Christopher Garplind

Pssst! Har du hört det senaste? Dagens avsnitt av Är din pappa singel handlar om skvaller.

Vad får man faktiskt inte skvallra om? Vad är en ambulansjägare och hur vet man om man är en?

Hur hanterar man folk som är känslomässiga durkslag och vad är en sådan?

Dagens gäst är manusförfattaren och P3- programledaren Christopher Garplind, känd från Tankesmedjan och Eftermiddag i P3. Han tipsar bland annat om det bästa skvallret man kan starta om sig själv.

Du hittar oss även på @pappasingel, där du kan ställa lyssnarfrågor och tycka till.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 6: Sociala medier, Gäst: Brita Zackari

Får man lägga ut bilder på roliga främlingar? Hur avslutar man egentligen ett mail och vad är internetversionen av en människa?

Idag pratar vi om vett och etikett på Sociala medier, mail och mobil med roliga tv-personligheten, poddaren och bonden Brita Zackari.

Hon avslöjar det värsta sms:et hon råkat skicka till fel person, varför möhippor alltid är en dålig idé och hur man ska förhålla sig till om Colin Firth dyker upp mitt i natten med en liten plingklocka.

För ännu mer Är din pappa singel? Följ oss gärna på @pappasingel

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 5: Sex, Gäst: Edvin Törnblom

Måste man svara när någon pratar med en när man har sex? Vi ger (tvivelaktiga) tips om vad man kan göra om man känner sig för ful för att ha något sex alls, får multipla skrattanfall och reder hur vad en limefrukt har med något att göra. 

Dagens gäst är den blivande författaren, skådespelaren och poddstjärnan Edvin Törnblom. 

Glöm inte att ställa lyssnarfrågor på vårt Instakonto @pappasingel

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 4: Vuxenhet, Gäst: Johanna Wagrell

Vuxenhet. Hur och när ska man vara vuxen? Vilka saker har man fortfarande ?carte blanche? på att göra och vilka bajsmackor måste man tugga i sig? Grönsaker varje dag, pensionssparande? Vi tar hjälp av Johanna Wagrell, en av Sveriges skinande humor stjärnor, för att svara på några tuffa frågor i dagens program. 

Välkomna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 3: Utseende, Gäst: Per Andersson

Dagens delikata ämne är utseende. Om man känner att man är ?out of someones league?, får man bli upprörd om dom gör ett försök ändå? Ge sig själv komplimanger som man själv bara håller med om? Hur mycket kan man och ska man utnyttja sitt utseende?

För att göra dagens uppgift lättare har vi tagit hjälp av en av Sveriges mest folkkära skådespelare och komiker, Per Andersson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 2: Parrelationer, Gäst: Pär Lernström

Idag diskuterar vi parrelationer. Dagens gäst är ingen mindre än Pär Lernström som varit ihop/gift med sin fru Linda i 3000 år. Kan man bråka öppet framför andra människor, eller är det helt galet? Vad är ett rättvist straff för en partner som kollat på serien ni följer ihop i smyg? Och får man säga till om ens partner klär sig som en tysk sexturist på semestern?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Vänskap, Gäst: Nisse Hallberg

Dagens gäst är Nisse Hallberg och temat är vänskap. Får man be sina vänner jobba gratis? Måste man bjuda med sina vänners respektive på middag? Även om de är jättetråkiga?! Finns det verkligen något som heter vänskapliga tjänster egentligen? Allt det här och mer i dagens avsnitt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-17
Länk till avsnitt

Trailer

Är din pappa singel? är kärleksbarnet från en sträng rådgivningsspalt och en frigjord humorpodd där Hanna och Tove i varje avsnitt dissekerar olika uppförandekoder, vedertagna och instinktiva. Supersmala och allmängiltiga inom olika, ständigt aktuella ämnen.

Vad svarar man folk som gärna ger sig själva en komplimang som inte stämmer? Hur hanterar man vänner som jämför att ha husdjur med att ha barn. Och är det verkligen smart att vara sig själv på jobbet?

Lyssna när Tove, Hanna plus en folkkär och rolig gäst navigerar modern vett och etikett med humor och exempel från det verkliga och overkliga livet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.