Sveriges 100 mest populära podcasts

Radio Kamrat

Radio Kamrat

En podcast om kommunismen. Nytt avsnitt varje onsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radiokamrat.podbean.com

Avsnitt

Radio Kamrat - Nordkorea

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podcast för upplysning om kommunism. Världens största fängelse och världens mest slutna land. Ni kommer få hela historien hur Nordkorea blev Nordkorea och en genomgång över nuvarande ledare såväl som hans far och farfar. Dessutom den svenska vänsterns relation till förtryckarstaten. 

2021-05-05
Länk till avsnitt

Radio Kamrat EXTRA - 1 maj

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunismen. EXTRA är kortare extrainsatta avsnitt med anledning av något aktuellt och avsnittet tar upp 1 maj ur ett historiskt perspektiv. En dag som inte alls från början är en kommunistisk helgdag. 

2021-05-01
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Rote Armee Fraktion

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podcast för upplysning om kommunism. Många terrorgrupper har varit just kommunistiska och den mest kända är förmodligen Rote Armee Fraktion, som uppstod i början av 1970-talet i Västberlin. Ni kommer också få höra om de svenska kopplingarna till ockupationen av Västtyska ambassaden i Stockholm. 

2021-04-28
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Enver Hoxha

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells poddserie för upplysning om kommunism. I det här avsnittet får ni en inblick i det lilla fattiga landet på andra sidan Adriatiska havet - Albanien. Och lära känna The Iron Fist of Albania som höll landet i ett järngrepp i 40 år. 

 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-04-21
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - DDR-Sverige

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells poddserie för upplysning om kommunism. Avsnittet går igenom DDRs infiltration av Sverige genom Socialdemokraterna - inom politik, kultur, media men framför allt inom skolan. 

2021-04-14
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - DDR

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells poddserie för upplysning om kommunism. DDR och Berlinmuren är kanske det som allra mest symboliserar järnridån, där folket på den ena sidan muren levde i frihet och den andra i totalt förtryck. Övervakade av Stasi in i minsta detalj, från andra världskriget till muren föll 1989. 

 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-04-07
Länk till avsnitt

Radio Kamrat EXTRA - VPK och demokratin

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunismen. EXTRA är korta avsnitt som släpps mellan ordinarie avsnitt på grund av en aktuell händelse. Det första Radio Kamrat EXTRA handlar om VPK och demokrati apropå Stefan Löfvens uttalande om att Vänsterpartiet inte varit odemokratiskt. 

2021-04-01
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Fidel Castro

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells poddserie för upplysning om kommunism. Avsnitt 6 fortsätter berätta om kubanska revolutionen men med fokus på diktatorn Fidel Castro, från födsel till död 2016. Och Olof Palmes besök, som första västledare var där 1975. 

 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-03-31
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Che Guevara

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvell poddserie för upplysning om kommunism. Avsnitt 5 tar er med till den kubanska revolutionen och den kanske mest kända kommunisten kommersiellt - Che Guevara. Men ondska kommer även i vackra förpackningar. 

2021-03-24
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Stalin

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells poddserie för upplysning om kommunism. Avsnitt 4 tar vid när Lenin dog och Josef Stalin tog makten i Sovjet. Ni får inblick i hela hans karriär, genom 5-årsplaner, svält, hemliga polisen och den stora utrensningen. Och hur de nära relationerna med  svenska socialdemokrater hjälpte honom att tvätta pengar han stulit genom rån och utpressning. 

 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-03-17
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Lenin

Rebecca Weidmo Uvells poddserie Radio Kamrat - för upplysning om kommunismen tar er denna gång med till Lenins rike. Ni får följa med genom den ryska revolutionens olika stadier, Lenins terrorvälde och även hans nära och täta kontakter med svenska socialdemokrater. 

 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-03-10
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Mao

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunism. Avsnitt 2 tar er med till Maos kommunistiska paradis Folkrepubliken Kina, som har upp till 80 miljoner döda på sitt samvete. Ni får följa Mao Zedong från födsel till döden 1976 och alla de historiska händelser han tyvärr skapade med enorma konsekvenser till följd. 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-03-03
Länk till avsnitt

Radio Kamrat - Pol Pot

Rebecca Weidmo Uvells nya poddserie Radio Kamrat kommer ta er med till kommunismens alla hörn. Genom historien, i nutid och både internationella och svenska exempel. Det finns tyvärr gott om källor att ösa ur men trots kommunismens mörka ideologi är de märkligt nog rumsrena i många demokratier inklusive Sverige. 

Syftet med podden är därför att folkbilda. I första avsnittet hör ni historien om Röda Khmererna i Kambodja, Pol Pot och Jan Myrdal. 

Ljud: Janne Jansson Beatbox

2021-02-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.