Sveriges 100 mest populära podcasts

På tal om marknadsföring

På tal om marknadsföring

I den här podden möter du Frida Widesjö och Pernilla Chis. Vi pratar om marknadsföring, sälj, leads, smarketing, inbound, outbound, karriär och mycket mer. Vi träffar gäster, delar med oss av vad vi vet, vad andra vet och vad vi tror att vi borde veta. Frida Widesjö är marknadschef på Exsitec Norge och har jobbat både brett och smalt inom både marknadsföring och försäljning. Pernilla Chis är säljaren som brinner för de tidiga faserna inom försäljning och nu jobbar i rollen som Lead Generation Manager på Exsitec. Välkommen att hänga med oss!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/pa-tal-om-marknadsforing

Avsnitt

14. SEO och SEM med Karin Axelsson från Pineberry

I veckans avsnitt träffar Pernilla och Frida härliga och kompetenta Karin Axelsson som är försäljningschef på byrån Pineberry. Vi djupdyker i SEO och SEM. Ska man ha byrå? Är det skillnad mellan B2B och B2C? Ska man testa själv eller ta hjälp från start? Det och mycket mer pratas det om i veckans podd. Trevlig lyssning!

2021-09-10
Länk till avsnitt

13. Emelie Linheden, Head of Marketing på Younium, om SaaS marketing

I veckans avsnitt träffar Pernilla och Frida Emelie Linheden som är marknadschef på SaaS-bolaget Younium och pratar SaaS-marknadsföring, låst eller öppet content och att leda marknadsteam inom IT-branschen. Förutom det pratar Pernilla och Frida om marknadsplanens varande eller icke varande. Trevlig lyssning!

2021-08-27
Länk till avsnitt

12. ABM-fokus med Erik Annerberg, ABM Enterprise Expert på InZynk

Höstens första podd är här! Frida och Pernilla snackar semester, första-veckan-på-jobbet-blues och vad som väntar i höst. Podden gästas av ABM-proffset Erik Annerberg och djupdyker i allt vad som rör Account Based Marketing. Trevlig lyssning!

2021-08-20
Länk till avsnitt

11. Sommar, sol och marknadsföring

I veckans avsnitt summerar Pernilla och Frida de bästa tipsen från gästerna under våren, berättar vad som ligger närmast i planerna och dyker in i det där med att planera marknads- och säljnära aktiviteter för hösten. Förutom det blir det återbesök från tre tidigare gäster som berättar om sina sommarplaner, syn på ledighet och tips för avslappning. Trevlig sommar! 

2021-07-02
Länk till avsnitt

10. Emelie Malmquist, Global Demand Generation Manager på Vainu

Denna veckan träffar Pernilla och Frida Emelie Malmquist från Vainu och pratar global marknadsföring, demand generation, SaaS och att välja byrå eller inhouse. Förutom det avslöjar Pernilla och Frida vilka system de inte kan leva utan i sin marknad- och säljvardag. Trevlig lyssning!

2021-06-24
Länk till avsnitt

9. Johan Kallblad, vd på Exsitec om marknadsföring och att satsa på inbound

I veckans avsnitt träffar Pernilla och Frida Exsitecs vd Johan Kallblad och får äntligen veta vad en företagsledare egentligen tycker om marknadsföring! Johan berättar om Exsitecs inboundresa och satsning på den digitala marknadsföringen, misstagen, vad man som företagsledare bör tänka på när man ska ta steget och vad han själv har lärt sig under resans gång. Förutom det avslöjas det vad en vd på riktigt vill veta för något kring marknadsföringen i företaget och vad de viktiga mätetalen faktiskt är. Trevlig lyssning!

2021-06-18
Länk till avsnitt

8. Louise Söderqvist, Director of Customer Success på Medius om att ha kundupplevelsen i fokus

I veckans avsnitt pratar Frida och Pernilla kundupplevelse med grymma Louise Söderqvist. Louise berättar mer om Medius arbete kring Customer Success, att jobba med kundupplevelse i fokus och marknadsföringens roll i detta arbetet. Förutom det pratar Frida, Pernilla och Louise om att vara kvinna i en säljande yrkesroll. Trevlig lyssning!

2021-06-11
Länk till avsnitt

7. Sophie Hedestad, CMO på Netigate om att gå från sälj till marknad, PR och att leda marknadsteam

I veckans avsnitt träffar Frida och Pernilla marknadsföraren och PR proffset Sophie Hedestad, nominerad till årets marknadschef. Sophie berättar mer om sina val i karriären, att gå från sälj till marknad och hur hon leder sitt marknadsteam till framgång. Trevlig lyssning!

2021-06-04
Länk till avsnitt

6. Emma Wallin, VP sales EMEA på Marketer om att vara kvinna i säljyrket, det nya begreppet revenue operations och vikten av marknadsföring i säljet

Denna veckan träffar vi Emma Wallin som har rollen VP sales EMEA på det spännande norska bolaget Marketer, ett proptech startup som digitaliserar fastighetsbranschen med hjälp av datadriven marknadsföringen. Hur är det egentligen att vara kvinna i en ledande position och inom sälj, vad är revenue operations och är det egentligen skillnad att jobba på den svenska eller norska marknaden? Trevlig lyssning!

2021-05-21
Länk till avsnitt

5. Mika Messa, Head of Marketing på Foodora om B2C marketing, datadrivet fokus och att våga sticka ut

Denna veckan har vi träffat Mika Messa från Foodora och snackat datadriven marknadsföring inom B2C. Mika driver en av Sveriges mest framgångsrika marknadsavdelningar och berättar mer om hur Foodora arbetar för att påverka och sticka ut. Men vad är egentligen datadrivet på riktigt? Varför lockar B2C istället för B2B? Hur möter man som marknadschef ett presslandskap där det ibland blåser lite extra? Och hur blir man egentligen marknadschef tidigt i karriären för ett riktigt välkänt varumärke? Trevlig lyssning!

2021-05-07
Länk till avsnitt

4. Christopher Busck, videokreatör, brand manager och marknadsföring som sticker ut

I veckans avsnitt träffar vi härliga Christopher Busck, Brand Manager på logistikföretaget InterEast. Bland annat gör Christopher videos som sticker ut från bruset och fångar den där uppmärksamheten som vi alla marknadsförare söker. Vi snackar föreningsmarknadsföring, att göra mycket med lite och Christopher ger sina bästa tips för att få till det bästa rörliga materialet. Trevlig lyssning! (Tips, kolla in Christophers Halloween-video och andra grejer genom att kika in på hans Linkedin)

2021-04-30
Länk till avsnitt

3. Frida Ahrenby, VP Marketing på GetAccept om karriär, Saas och globala marknadsföringsteam

Vi träffar inspirerande Frida Ahrenby från GetAccept och snackar marknadsföring, SaaS och karriär. Vad är det egentligen som utgör ett framgångsrikt marknadsteam? Hur växer man in på fler marknader? Vad är det som är de hetaste kompetenserna för marknadsförare och hur ska man staka ut sin karriär? Trevlig lyssning!

2021-04-23
Länk till avsnitt

2. Kampanjer, puls i 120 och omnikanal

Vi snackar kampanjer, event, omnikanal och massa mer. Vad var det egentligen som fick Fridas puls att gå upp i 120? Vad räknas som en lyckad kampanj? Hur gör man när kampanjer inte funkar och är on-demand det som kommer slå ut live-events? Och den brännande frågan, är frukostevent begravda för all framtid? Det och mycket mer kan du lyssna på denna veckan! 

2021-04-09
Länk till avsnitt

1. Smarketing, mer om oss & fördomar om marknadsförare (...och säljare?)

I veckans avsnitt dyker vi ner i smarketing-begreppet. Vad tycker vi egentligen om det? Är det så bra som alla säger? Och hur gör man då? Förutom det vädrar Frida tankarna till uttrycket som så många marknadsförare möter - du jobbar väl bara med färg och form? Pernilla berättar om sitt arbete med marknadsföring som ligger väldigt nära sälj. Lyssna in på våra tankar kring ämnet smarketing!

2021-04-01
Länk till avsnitt

Trailer - På tal om marknadsföring

I den här podden möter du Frida Widesjö och Pernilla Chis. Vi pratar om marknadsföring, sälj, leads, smarketing, inbound, outbound, karriär och mycket mer. Vi träffar gäster, delar med oss av vad vi vet, vad andra vet och vad vi tror att vi borde veta.

Frida Widesjö är marknadschef på Exsitec Norge och har jobbat både brett och smalt inom både marknadsföring och försäljning.  
Pernilla Chis är säljaren som brinner för de tidiga faserna inom försäljning och nu jobbar i rollen som Lead Generation Manager på Exsitec.

Välkommen att hänga med oss!

2021-03-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.