Sveriges 100 mest populära podcasts

Gravid

Gravid

Gravid är en gravidpodd som i varje avsnitt tar upp typiska myter som rör graviditeter och att vänta barn. Får man dricka alkohol när man är gravid? Kan man se vilket kön barnet har genom att kolla på magens form? Ska man äta för två när man väntar barn? Programledarna Anna och Amanda pratar personligt om sina tankar om varje gravidmyt och tar upp historier från lyssnare om vad de tycker och tänker. Dessutom är en expert med i varje avsnitt som förklarar vad som faktiskt gäller.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/gravid-686099

Avsnitt

22. Hur dyrt är det med barn?

I det sista avsnittet av Gravid pratar Anna och Amanda om kostnader kring graviditeten och barn! Vad måste man köpa, vad kan man fynda second hand och vad kan man egentligen helt skippa att köpa?
2021-08-31
Länk till avsnitt

21. Kan man lära barnet matte i magen?

Går det att påverka hur barnet utvecklas under graviditeten och lära det matte genom att läsa multiplikation till magen? Amanda och Anna diskuterar tillsammans med barnmorskan Antonia.
2021-08-24
Länk till avsnitt

20. Myter om ärftlighet?

Anna och Amanda pratar om myter om ärftlighet. Får man liknande graviditet som sin mamma? Och att få stora barn vid födseln - är det ärftligt? Duon ringer även upp Amandas mamma Ami igen och pratar om fertilitet faktiskt går i arv. Barnmorskan och experten Antonia gästar som ger svar kring myterna.
2021-08-17
Länk till avsnitt

19. Älska barnet direkt?

Anna och Amanda pratar om man älskar sitt barn eller inte så fort barnet kommer ut. De ringer upp Amandas mamma som blev en aning deprimerad efter Amandas födsel. Experten Antonia Nordin gästar återigen och pratar om anknytning till sitt nyfödda barn och om baby blues.
2021-08-10
Länk till avsnitt

18. Annas förlossning - minut för minut

Anna och Amanda lyssnar på Annas exklusiva inspelningar från innan och efter förlossningen! Hur gick det egentligen till timme för timme? Vad hände bakom kulisserna? Och hur kändes det att äntligen få se sin bebis för första gången?
2021-08-03
Länk till avsnitt

17. Smärtlindring vid förlossningen?

Hur funkar smärtlindring vid förlossning egentligen? Vilka olika typer av smärtstillande mediciner används? Är den andra förlossningen lättare? Anna och Amanda ringer upp Annas mamma Kersti som berättar om hennes förlossningar, och barnmorskan Antonia svarar på frågor kring smärtstillande mediciner, meditation och rakning.
2021-07-27
Länk till avsnitt

16. Vilka åkommor kan man drabbas av som gravid?

Hur påverkar ens egen hälsa vad man drabbas av under graviditeten? Ont i kroppen, bristningar, hemorrojder, blödande tandkött och UVI. Vad är vanligt att drabbas av och hur kan man undvika det?
2021-07-20
Länk till avsnitt

15. Är allt lugnt efter vecka 12?

Den mytomspunna vecka 12. Kan man vara säker på att inget händer om man klarat sig så länge? Hur ser risken ut för missfall innan vecka 12 och efter? Amanda och Anna diskuterar med barnmorskan Antonia.
2021-07-13
Länk till avsnitt

14. När börjar graviditeten?

Är man befruktad från vecka ett, hur fungerar matematiken när man ska räkna hur länge man varit gravid och går det att känna när befruktningen sker? Amanda och Anna diskuterar med barnmorskan Antonia och vi får en till uppdatering från Mamma Amanda om livet med ett nyfött barn!
2021-07-06
Länk till avsnitt

13. Hur påverkas ditt utseende under graviditeten?

Pigmentförändringar, mörkare bröstvårtor, hormoner som går bananas..! Vad händer i och utanpå kroppen under graviditeten? Amanda och Anna diskuterar med barnmorskan Antonia och vi får en uppdatering om hur Amandas första vecka som mamma varit.
2021-06-29
Länk till avsnitt

12. Amandas förlossning - minut för minut

Amanda har fött sitt barn! Då det var tidigare än planerat skedde det inte helt okomplicerat, hör Amandas berättelse om den dramatiska veckan innan, om alla tester och om oron för sin dotter.
2021-06-22
Länk till avsnitt

11. Går det att påverka sin fertilitet?

Hur ska man leva för att vara som mest fertil eller är det bara en myt att det går att påverka ens fertilitet? Amanda och Anna diskuterar med barnmorskan Antonia.
2021-06-15
Länk till avsnitt

10. Går det att skynda på förlossningen?

Förlossningsdrinkar, ricinolja, hinnsvepning.. Vilka sätt fungerar och vilka är bara myter om man vill skynda på sin förlossning? Amanda och Anna diskuterar tillsammans med barnmorskan Hannah och ringer Annas mamma Kersti som gick flera veckor över tiden.
2021-06-08
Länk till avsnitt

9. Är allting farligt?

Vad är farligt och vad är inte farligt för ens barn under graviditeten? Det finns så mycket info från så många håll om vad som kan vara skadligt eller farligt: stress, värme, cykling, you name it! Hur ligger det till egentligen? Amanda och Anna diskuterar tillsammans med barnmorskan Antonia!
2021-06-01
Länk till avsnitt

8. Finns det saker man inte får äta under graviditeten?

Listan kan göras lång på saker som kan vara dåligt att äta som gravid. Men vad är det som är så himla farligt med att äta chark ibland? Amanda och Anna diskuterar tillsammans med barnmorskan Hannah.
2021-05-25
Länk till avsnitt

7. Kan barnet skadas under sex?

Kan det hända, att barnet tar skada om man har sex under graviditeten? Det finns många spekulationer om denna myt och Anna och Amanda tar hjälp av barnmorskan Antonia för att reda ut det hela.
2021-05-18
Länk till avsnitt

6. Är cravings saker kroppen behöver?

Toapapper, lakrits, bröd och leverpastej... Vad handlar ens cravings om egentligen? Behöver kroppen extra näring, äter man för två eller är det bara en ursäkt för att stoppa i sig godis? Amanda och Anna reder ut begreppet tillsammans med barnmorskan Antonia!
2021-05-11
Länk till avsnitt

5. Kan man påverka barnets kön?

Finns det metoder för att påverka om man får en kille eller tjej? Känner man det på sig? Finns det belägg för den så kallade "drömmen"? Amanda och Anna diskuterar tillsammans och med en expert.
2021-05-04
Länk till avsnitt

4. Kan män också få gravidsymptom?

Annas man Marcus har börjat få gravidsymptom, kan detta stämma, eller är det bara ett påhitt att män också kan känna av en graviditet? Amanda och Anna diskuterar och frågar en expert!
2021-04-27
Länk till avsnitt

3. Är förlossningen slut när barnet är ute?

Hur går egentligen en förlossning till och är allting klart så fort navelsträngen har klippts eller finns det mer saker som måste göras? Finns det en likhet mellan att föda barn och att hoppa fallskärm, vad är funktionen med en moderkaka och varför måste den ut? Gravid kan du lyssna på redan på måndagar, bara på Podplay! Lyssna på podplay.se eller i appen
2021-04-20
Länk till avsnitt

2. Får man träna som gravid?

Veckans avsnitt handlar om träning! Vad ska man undvika, finns det övningar som fungerar bättre eller sämre och hur påverkas barnet av ens träning? Gravid kan du lyssna på redan på måndagar, bara på Podplay! Lyssna på podplay.se eller i appen
2021-04-13
Länk till avsnitt

1. Alkohol under graviditeten

I premiäravsnittet av Gravid tar Amanda och Anna upp myten om alkohol under graviditeten. Hur påverkas barnet, har attityden bland gravida ändrats över åren och vad rekommenderar en barnmorska? Gravid kan du lyssna på redan på måndagar, bara på Podplay! Lyssna på podplay.se eller i appen
2021-04-06
Länk till avsnitt

Gravid från Podplay ? Trailer

Gravid är en gravidpodd som i varje avsnitt tar upp typiska myter som rör graviditeter och att vänta barn. Får man dricka alkohol när man är gravid? Kan man se vilket kön barnet har genom att kolla på magens form? Ska man äta för två när man väntar barn? Programledarna Anna och Amanda pratar personligt om sina tankar om varje gravidmyt och tar upp historier från lyssnare om vad de tycker och tänker. Dessutom är en expert med i varje avsnitt som förklarar vad som faktiskt gäller. Gravid kan du lyssna på redan på måndagar, bara på Podplay! Lyssna på podplay.se eller i appen.
2021-03-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.