Sveriges 100 mest populära podcasts

Mamamia-podden

Mamamia-podden

En podd för var du än befinner dig i livet. Oavsett ålder eller hur du har valt att identifiera dig så finns vi till för dig som människa. Olika professioner inom Mama Mia guidar, vägleder och hjälper dig som lyssnare inom allt som rör graviditet, bebisar och barn, sexuell hälsa, gynekologi och mycket mycket mer. @mamamiapodden

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

mamamia.se

Avsnitt

15. Förlossningsfobi och oro under en graviditet

Elisabeth, 41, ifrån Stockholm berättar om dom tankar, känslor och den extrema rädsla som hon hade under sin graviditet samt vägen till ett planerat kejsarsnitt.

2021-10-13
Länk till avsnitt

14. Förlossningsdepression

Karin Beinhoff, barnsjuksköterska på BVC Mama Mia Kungsholmen, berättar om den nedstämdhet som ibland kan komma i samband med att man blivit förälder och vad det finns för hjälp att få.

2021-09-29
Länk till avsnitt

13. Att göra IVF, del 2

Susanna Agebro, barnmorska på Mama Mia söder, men med tidigare erfarenhet från Reproduktionsmedicin berättar om allt man vill veta om IVF.

2021-09-15
Länk till avsnitt

12. Att göra IVF, del 1

Cecilia, mamma till tre barn som alla kommit till genom IVF, berättar om sina upplevelser, känslor och tankar kring behandlingen. 

2021-09-01
Länk till avsnitt

11. Mångkulturell kvinnohälsa

Martina Franck, barnmorska på Mama Mia Kista, gästar podden i ett samtal kring mångkulturell kvinnohälsa och inte minst frågor som rör kvinnlig omskärelse/könsstympning.

2021-08-18
Länk till avsnitt

10. Regnbågsfamiljer

Barnmorska Lotta Andreasson Edman i en intervju rörande regnbågsfamiljer, Mama Mias regnbågsverksamhet samt utveckling, möjligheter och förbättring inom området.

2021-07-07
Länk till avsnitt

9. Att vara gravid under en pandemi, del 2

Maria Midstam, barnmorska på Mama Mia Karlavägen, berättar om hur det har varit att arbeta som barnmorska inom mödravården under en pandemi.

2021-06-23
Länk till avsnitt

8. Att vara gravid under en pandemi, del 1

Paulina Jureskog, 31, ifrån Stockholm gästar podden och berättar om sitt liv med utgångspunkt hur det var att vara gravid, och föda barn, under en pandemi och inte minst... hur det var att bli inlagd på sjukhus med en 5-veckors bebis som fått Covid -19.

2021-06-09
Länk till avsnitt

7. Träning under och efter graviditeten

Barnmorska och träningsexpert Maria Wigbrant tipsar, guidar och ger råd kring träning både under och efter graviditeten.

2021-05-26
Länk till avsnitt

6. Män och lust

Gustav Kristensson, barnmorska på Mama Mias mottagning för sexuell hälsa, i ett samtal kring män, sex och lust.

2021-05-12
Länk till avsnitt

5. Ultraljud och fosterdiagnostik

Ultraljudsbarnmorska Maria Liljare berättar och informerar om allt man kan tänkas vilja veta om ultraljud och fosterdiagnostik.

2021-04-28
Länk till avsnitt

4. Amning

Barnmorska Elisabeth Hjärtmyr berättar, informerar och stöttar inom allt som rör amning men även flaskmatning.

2021-04-14
Länk till avsnitt

3. Att bli gravid

Säg hej till Carina! I avsnitt nummer tre så kommer hon att berätta om allt som händer i kropp och knopp då man blir gravid. Hormoner, glädje, oro och varför minskar missfallsrisken efter just vecka 12? Carina har mer än 30 års erfarenhet som barnmorska, så lyssna nu.

2021-03-31
Länk till avsnitt

2. Den fjärde trimestern

Den första tiden med en liten nyfödd bebis brukar numera benämnas som den fjärde trimetern, och om denna period kommer BVC-sköterskan Matilda berätta mer om. Oombedda råd, baby blues och återhämtning är några av dom ämnena som vi, tillsammans med så mycket annat, kommer att dyka ner i idag.

2021-03-31
Länk till avsnitt

1. Sexuell hälsa

Äntligen! Mamamiapodden finns nu efter månader av arbete ute för lyssning och i premiäravsnittet får vi träffa barnmorska Josefin. Hon kommer att berätta och informera om allt man vill veta beträffande sexuell hälsa. Normer, lustproblematik och att lära känna sin kropp är några utav dagens ämnen som står på agendan.

2021-03-31
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.