Sveriges 100 mest populära podcasts

Moviezine + Dark Label Productions - Vägen till filmen och serien Podcast

Moviezine + Dark Label Productions - Vägen till filmen och serien Podcast

MovieZine presenterar härmed stolt podcasten ?Vägen till filmen och serien?, som släpps på fredagarna här på sajten. I det första avsnittet möter poddens grundare, filmskaparen Mauricio Molinari regissören Johannes Persson, högaktuell med den svenska skräckfilmen ?Feed?, som har sverigepremiär idag. Producerat i samarbete med Tellustory

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

dark-label-productions-av.onpodium.com/

Avsnitt

S4 EP5 Vägen till manusprocessen med Sofie & Tove Forman, Young Royals and The Playlist

Dagens gäster är ständigt aktuella manusförfattarna Sofie och Tove Forman, vi pratar om vägen till svenska writers rooms, pitchande, om vikten att skaffa sig ?garanter? som vi kallar det och i vårt nya segment ?processen? pratar vi om Netflixserierna , Young Royals och The Playlist. Här kommer Sofie och Tove Forman! I samarbete med Moviezine och Tellusstory.

2022-12-03
Länk till avsnitt

S4 EP4 Tarik Saleh - Vägen till att få göra filmen man vill göra - Boy from Heaven

Dagens gäst är Cannesvinnande regissören Tarik Saleh, aktuell med filmen Boy From Heaven, vi pratar om uppväxten med graffitti och stop motion tillsammans med hans pappa. Studier i Egypten. SVT klassikern Elbyl, dokumentärfilmande med Erik Gandini, Bildandet av produktionsbolaget Atmo, animerade filmen Metropia, vi pratar om Ruben Östlund, the state of Swedish film in general? andra halvan av podcasten är fan en Masterclass och alla bör lyssna på Tariks tankar kring film och hans arbetssätt! Nu kör vi! I samarbete med Moviezine och Tellusstory

2022-11-18
Länk till avsnitt

S4 EP3 del 2 Skapandet av kultfilmen Besökarna med Joakim Ersgård - Regi

I samarbete med Moviezine och Tellusstory. Välkomna tillbaka till det två av samtalet med regissören Joakim Ersgård, i detta avsnitt går vi all in på filmen Besökarna, från idé, casting, produktion, till release? rubbet! Vi pratar om the state of Swedish genre films och har frågor från tidigare gäster. Nu kör vi! Detta är den ULTIMATA Besökarna intervjun/making of!

2022-11-11
Länk till avsnitt

S4 EP3 del 1 Vägen till kultfilmen Besökarna med Joakim Ersgård - Regi

I samarbete med Moviezine och Tellusstory. Dagens gäst är regissören Joakim Ersgård, mannen bakom filmen Besökarna, tanken är att detta ska bli den ultimata intervjun med den legendariska regissören. Så avsnittet har delats upp i två delar, del ett som ni lyssnar på nu tar oss tillbaka till barndomen, klassiska Hedebyborna, försök att få göra Stephen King adaptioner på svenska och mycket mer. Joakim var en av dom första ?kommersiella? svenska regissörerna i Hollywood som hjälpte till att bana vägen för dagens Svenskar ?over there?

Under del två så går vi all in på skapandet av  kultfilmen Besökarna.

2022-11-11
Länk till avsnitt

S4 EP2 Vägen till Året jag slutade prestera och började onanera med regissören Erika Wasserman

Podden finns nu på Moviezine! En Dark Label Productions Podcast i samarbete med Tellusstory.

Dagens gäst är Erika Wasserman, aktuell med regidebuten som har årets kaxigaste titel. Året jag slutade prestera och började onanera.

Hon berättar om sin spännande och osannolika resa från framgångsrik filmproducent, till filmkonsulent och sedan regissör.

Välkommen till säsong 4 av Moviezine och Dark Label Productions ?Vägen till filmen & serien Podcast. Här berättar några av Sveriges mest framgångsrika film och serieskapare om vägen till det första stora projektet. En väg som sällan är rak, enkel eller självklar, den som talar med gästerna är oftast Mauricio Molinari, en av skaparna bakom serien Partisan.

www.moviezine.se

2022-10-29
Länk till avsnitt

S4 EP1 Vägen till filmen FEED Från rockstjärna till regissör med Johannes Persson

Sveriges mesta filmpodd är tillbaka och nu på Moviezine!  

En Dark Label Production i samarbete med Tellusstory.

Möt ?Feed?-regissören Johannes Persson i första avsnittet.

MovieZine presenterar härmed stolt podcasten ?Vägen till filmen och serien?, som släpps på fredagarna här på sajten. I det första avsnittet möter poddens grundare, filmskaparen Mauricio Molinari regissören Johannes Persson, högaktuell med den svenska skräckfilmen ?Feed?, som har sverigepremiär idag. (Läs recension här).

Persson är rockstjärnan som sadlade om till filmregissör och vi får höra honom berätta om vägen till framgången. Den vägen har inte alltid varit helt rak. Problem är en del av livet, och de är till för att lösas, för även de kurvigaste stigarna lär man sig slutligen något av. Eller som Persson säger:

?Man måste få vara dålig, för det är det man blir bättre av.?

Johannes Persson var nära ett samarbete med David F. Sandberg (?Lights Out?) och pratar om vad som egentligen hände. Han har dessutom jobbat på David Finchers ?Girl With The Dragon Tattoo?, och berättar om sina upplevelser ?on set? under poddsegmentet ?Storytime?. 

Vi kommer även få höra hur det idag är att vara svensk regissör i skuggan av Ingmar Bergman och varför genrefilm fortfarande på många håll ses ned på. Och såklart kommer han avslöja hur arbetet med ?Feed? har sett ut bakom kulisserna. Persson berättar också hur Joakim Lundell (producent till filmen) har bidragit till det färdiga resultatet.

2022-10-27
Länk till avsnitt

S2 EP27 (BONUS EP) - Digital film directors conversation - Ove Valeskog (Mareld) Jonathan Katzeff (The house at the end of the forest)

Soon summer is here and many independent filmmakers will take the opportunity to produce short and feature films. Therefore, we are now releasing a bonus conversation between the directors (and producers) for the cinema-screened feature films Mareld (thriller in the archipelago/sea) and The House At the End of the Forest (horror in a cabin). They talk about the whole process from idea to financing, crewing up, shooting, post production to a finished master. An honest conversation about how "sometimes it does not turn out as you think" but at the same time very inspiring!

Se båda filmerna på SF Anytime, koden DARKLABEL ger 20% rabatt.

2022-06-07
Länk till avsnitt

S2 EP26 Callgirl, Partisan och Älska mig med Sofia Karemyr - Skådespelare

Välkomna till sista schemalagda avsnittet av Säsong två! Nu tar vi lite paus men släpper kanske lite random bonusavsnitt så prenumerera gärna. Och leta upp oss på Youtube där vi lägger upp rörligt filmmaking content på engelska. Dagens gäst är skådespelerskan Sofia Karemyr som fick sitt genombrott med kontroversiella filmen Callgirl, men var tog hon vägen efter det? Vi pratar om Älska Mig och Partisan som nu är tillbaka med Säsong TVÅ! Detta är ett lugnt men episkt avsnitt tack vare Sofias sköna röst med rekordmånga STORYTIMES om Cannes, Nicholas Hoult och mycket mer.

I samarbete med Qyre och SF Anytime.

2022-05-02
Länk till avsnitt

S2 EP25 Från Storm till Känn ingen Sorg via Hollywood med Björn Stein - Regi

Dagens gäst är regissören och manusförfattaren Björn Stein, vi pratar trailerklippning, BETAMAX, Fangoria, samarbetet med Måns Mårlind, kortfilmen Disco Kung Fu, vägen till serierna De Drabbade och SPUNG, Hur filmen STORM ledde till Hollywoodfilmen Shelter med Julianne Moore och sen återkomsten till Sverige och filmen Känn ingen Sorg. Vi avslutar med frågor från regissörerna Alain Darborg och Tord Danielsson.

Full disclosure: Ljudkvalitén på Mauricios mic är burkig för att micen var bakochfram. Och allt var hans eget fel.

I samarbete med Qyre och Sf Anytime, där ni hottar filmen Shelter och mkt mer. Använd rabattkoden DARKLABEL för 20% rabatt.

2022-04-22
Länk till avsnitt

S2 EP24 The Making of Hatching (Ruva, Pahanhautoja) with Hanna Bergholm - Director

Welcome to a special episode of the Dark Label Productions Podcast. This time in English. We love indie and genre filmmaking and today we are talking to Director Hanna Bergholm about her film Hatching (Ruva in Sweden, Pahanhautoja in Finland) that is releasing in theaters locally in the Nordics, and making the festival rounds worldwide. We talk about the path to making her feature film debut, animatronic puppets, directing children and much more. The podcast is made in collaboration with Qyre and SF Anytime. Video version is available on our Youtube channel:

https://www.youtube.com/channel/UCfpz8gPki2ro7YgTS_QNVbg

 

2022-03-25
Länk till avsnitt

S2 EP23 Från Motion Capture till Netflix Black Crab med Nilla Hansson - Stunt Performer

Dagens gäst är stuntkvinnan och skådespelaren Nilla Hansson, hon berättar om resan från musikalteater och idrott, till stunts och Motion Capture för film/serier (Warrior Nun 2) och TV-spel (Star Wars - Battlefront, Horizon Forbidden West) För att slutligen prata om hennes arbete som Stunt Double till Noomi Rapace på aktuella Netflix filmen Black Crab (Svart Krabba). I Samarbete med Qyre och SF Anytime (där rabattkod DARKLABEL ger 20% rabatt på hela sortimentet)

2022-03-17
Länk till avsnitt

S2 EP22 Skapandet av Jag är Zlatan med Jens Sjögren - Regi

Glöm inte att prenumerera. Nu fortsätter samtalet med regissören Jens Sjögren. Vi djupdyker i skapandet av filmen Jag är Zlatan (I Am Zlatan) baserat på bästsäljaren. I samarbete med Qyre och SF Anytime.

2022-03-10
Länk till avsnitt

S2 EP21 Från debutfilm till Jag är Zlatan med Jens Sjögren - Regi

Dagens gäst är Jens Sjögren, regissören till Jag är Zlatan - Han berättar om hårdrocksdrömmar, skådespelarinhopp, debutfilmen Lycka till och ta hand om varandra, TV serier som Torpederna, Innan vi dör och Dejta. För att i avsnitt två djupdyka i Aktuella filmen Jag är Zlatan. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime (där koden DARKLABEL ger 20% rabatt).

2022-03-10
Länk till avsnitt

S2 EP20 Från Lilla Al Fadji till STREAMS med Felipe Leiva Wenger - Skådespelare

Sponsorpengarna från detta avsnitt går till Unicef. https://unicef.se/gavoshop

Dagens gäst är skådespelaren och artisten Felipe Leiva Wenger även känd som Fille i Ison & Fille. Vi pratar om uppväxten, musiken, de tidiga birollerna, skapandet av karaktären Lilla Al Fadji och SVT serien STREAMS. Vi avslutar med frågor från lyssnare och tips till nästa generationens kreatörer. Ni KÖR VI.

Om du gillade samtalet, så lyssnade gärna på våra tidigare avsnitt, där vi pratar med producenter, regissörer, filmfotografer, skådespelare och fler roliga poster bakom och framför kameran. Och rekommendera oss gärna för nya och etablerade filmmakare. Podcasten är en resurs för vår bransch och vi vinner alla på att sprida kunskap.

 

I samarbete med Qyre och SF Anytime

2022-02-24
Länk till avsnitt

S2 EP19 Skapandet av Tunna Blåa Linjen och Thunder In My Heart med Sanna Lenken - Regi

Nu fortsätter samtalet med regissören Sanna Lenken, vi fokuserar på serierna Tunna Blåa Linjen och Thunder in My heart med Amy Deasismont. Vi avslutar med segmentet ?En gäst frågar en gäst? och tips till framtidens filmmakare. I samarbete med Qyre och SF Anytime.

Om du gillade samtalet, så lyssnade gärna på våra tidigare avsnitt, där vi pratar med producenter, regissörer, filmfotografer, skådespelare och fler roliga poster bakom och framför kameran. Och rekommendera oss gärna för nya och etablerade filmmakare. Podcasten är en resurs för vår bransch och vi vinner alla på att sprida kunskap.

2022-02-17
Länk till avsnitt

S2 EP18 Från Min Lilla Syster till Comedy Queen med Sanna Lenken - Regi

Nu fortsätter säsong 2! Dagens gäst är regissören Sanna Lenken som är aktuell med prisbelönta biofilmen Comedy Queen. Vi pratar om starten och skådespelardrömmar, vikten av bra casting, för att landa i prisbelönta filmen Min Lilla Syster. I del två av samtalet fokuserar vi på serierna Tunna Blåa Linjen och Thunder in My Heart. I samarbete med Qyre och SF Anytime.

2022-02-17
Länk till avsnitt

Kapitel 10 och Outro Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Börja med Varför
Boktips: Start with Why av Simon Sinek, Think Like a Monk av Jay Shetty, Man´s search for meaning av Viktor Frankl
Outro
Boktips: The Infinite Game av Simon Sinek

2021-12-24
Länk till avsnitt

Kapitel 9 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Framtiden är global
Boktips: Bold av Peter Diamandis & Steven Kotler

2021-12-24
Länk till avsnitt

Kapitel 8 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Hantera en succé
Boktips: Ego is the enemy av Ryan Holiday

2021-12-24
Länk till avsnitt

Kapitel 7 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Hantera ett misslyckande
Boktips: The Obstacle is the way av Ryan Holiday

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 6 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Våga ta risker
Boktips: 10x rule av Grant Cardone, How to stop worrying and start living av Dale Carnegie

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 5 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Underhållning, känslor och mening
Boktips: Creativity inc. av Edwin Catmull, Real artists don´t starve av Jeff Goins

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 4 - Masterclass Podcast Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Gå mot strömmen
Boktips: 4 hour work week av Tim Ferris

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 3 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Det handlar om mänskliga relationer
Boktips: How to win friends and influence people av Dale Carnegie

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 2 - Masterclass Podcast Fredrik Wikström Nicastro - Producent

See much, study much, suffer much ? that is the way to success
Boktips: Awaken the giant within av Tony Robbins, The road less traveled av M. Scott Peck

2021-12-23
Länk till avsnitt

Kapitel 1 - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

Kapitel 1 - Lyssna till viskningarna
Boktips: How to get ideas av Jack Foster, Stillness Is the key av Ryan Holiday

2021-12-23
Länk till avsnitt

Introduktion - Masterclass Podcast med Fredrik Wikström Nicastro - Producent

SF Studios presenterar Dark Label Productions Masterclass Podcast med producenten Fredrik Wikström Nicastro som instruktör och Mauricio Molinari som programledaren.

Denna Masterclass på 10 kapitel bygger på ett nytt format där programledaren efter varje kapitel ställer frågor och diskuterar innehållet med instruktören. En blandning mellan en Masterclass och en podcastintervju helt enkelt.

Fredrik Wikström Nicastro är en av Sveriges mest framgångsrika filmproducenter genom tiderna. Han har producerat eller varit exekutiv producent på filmer som Ett Öga Rött, Snabba Cash Trilogin, En Man Som Heter Ove, Borg vs McEnroe och aktuella storfilmen Utvandrarna som är Fredriks största svenska filmproduktion och på ett sätt ett bokslut på en otroligt framgångsrik karriär, då han från och med nu kommer att fokusera på internationella projekt som till exempel En Man Som Heter Ove remaken med Tom Hanks i huvudrollen.

Masterclassen är en Dark Label Production i samarbete med SF Studios och filmen Utvandrarna som har nominerats för 7 Guldbaggar med Biopremiär på juldagen, samma dag släpps Masterclassen helt gratis på Dark Label Productions kanal på alla ljudplattformar och i webbversion med länkar nedan.

https://dark-label-productions-av.onpodium.com/

För frågor: [email protected]

2021-12-23
Länk till avsnitt

S2 EP17 Från Top Dog till Netflix Kärlek & Anarki med Amanda Högberg - Manus

Dagens gäst är manusförfattaren Amanda Högberg, hon berättar om vägen från skådespelardrömmar, till Student Academy Award vinst som manusförfattare till kortfilmen Get Ready With Me, och senaste TV-projekten som Top Dog, Sommaren 85 och Netflix Kärlek och Anarki. Dagens program leds av guest host Ivana Lalovic. Många värdefulla reflektioner, tips och insights väntar er lyssnare. I samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-11-26
Länk till avsnitt

S2 BONUS EP - Ivana Lalovic - Guest Host

Nästa avsnitt av filmpodden leds av guest host Ivana Lalovic, som är filmkonsulent på regionala fonden Film Stockholm (f.d Filmbasen). I detta korta avsnitt får du lära känna henne lite inför hennes samtal med manusförfattaren Amanda Högberg. Här kommer vårt försnack!

2021-11-26
Länk till avsnitt

S2 EP16 Netflix Snabba Cash med Said William Legue - Manuskonsult

Välkommen tillbaka till del två av samtalet med manuskonsulten Said William Legue, vi pratar om hans unika roll som manuskonsult på Netflix Snabba Cash serie tillsammans med dess huvudförfattare Oskar Söderlund. Hans engagemang och projekt med ungdomar och mycket mer. Samtalet spelades in tidigare i år och vi pratar även om projektet Min Ort. I samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-11-19
Länk till avsnitt

S2 EP15 Vägen till Kalifat med Said William Legue - Skådespelare

Dagens gäst är skådespelaren Said William Legue, han berättar om sin unika väg in i film och TV världen via projekt som Kniven i Hjärtat, Ettor och Nollor, Bron, Beck och slutligen Kalifat. I avsnitt två pratar vi om hans unika roll som manuskonsult på Netflix Snabba Cash serie, hans engagemang och projekt med ungdomar och mycket mer. Mycket skratt kombinerat med allvar. I Samarbete med Qyre och SF Anytime, där du hittar gästernas filmer och mycket mer. Koden DARKLABEL ger 20% Rabatt

2021-11-18
Länk till avsnitt

S2 EP 14 Skapandet av filmen Knackningar med Frida Kempff - Regi

Välkommen till del två av samtalet med regissören Frida Kempff, vi pratar nu om skapandet av bioaktuella filmen Knackningar. Ett samtal om inte bara produktionens alla detaljer (manus, pilotinspelning, musik mm) utan även om genre och psykisk ohälsa. Förra veckans gäst Daniel di Grado ställer en fråga och Frida ger tips till morgondagens filmskapare. Enjoy!

Introröst: Johan L. Heinstedt

2021-11-13
Länk till avsnitt

S2 EP13 Från Reality TV till Dokumentärer med Frida Kempff - Regi

Dagens gäst är regissören Frida Kempff. Hon berättar om vägen till bioaktuella Moving Sweden filmen Knackningar. En väg via Reality TV, prisvinnande kortfilmer och dokumentärer. I avsnitt två pratar vi om hela produktionen till Knackningar. I samarbete med Qyre och SF Anytime

2021-11-13
Länk till avsnitt

S2 EP12 Skapandet av filmen Alena med Daniel di Grado - Regi

I dagens avsnitt pratar regissören Daniel Digrado om skapandet av Moving Sweden filmen Alena. En film som hjälp honom att få representation i Hollywood och att nyligen få regissera en långfilm där. Vi pratar ingående om utmaningarna med att göra en genrefilm med mindre budget och att jobba med skådespelare som Amalia Holm, Felice Jankell, Molly Nutley m.fl. Hyr filmen på SF Anytime med 20% rabatt. Koden är DARKLABEL. I samarbete med Qyre.

2021-11-05
Länk till avsnitt

S2 EP11 Från Hombres till Jordskott med Daniel di Grado - Regi

Dagens gäst är regissören Daniel di Grado, som nyligen avslutat inspelningen av sin första amerikanska film Oracle. Han berättar om den långa vägen som ledde till detta, via projekt som bland annat Hombres, Hidden, Jordskott och Alena? som vi kommer att prata om i nästa avsnitt. Vi pratar genre helt enkelt. I samarbete med Qyre och SF Anytime där du hittar gästernas filmer och mkt mer.

2021-11-05
Länk till avsnitt

S2 EP10 Skapandet av 'Ensamma i Rymden' med Anna Knochenhauer - Producent

Välkommen till del två av samtalet med producenten Anna Knochenhauer. Hon kommer att prata ingående om arbetet med filmen Ensamma i rymden. Vi avslutar med tips till framtidens filmskapare. Det här är ett måste för dig som jobbar eller vill jobba med Sci-fi film! I samarbete med Qyre och SF Anytime där du hittar denna film och mkt mer. Koden DARKLABEL ger 20% rabatt.

2021-10-21
Länk till avsnitt

S2 EP9 Från Memfis till Unga Sophie Bell - Anna Knochenhauer - Postproducent

Dagens gäst är postproducenten Anna Knochenhauer. Hon berättar om starten på Memfis film, till rollen som postproducent på några av Sveriges största Film och TV produktioner. Vi pratar även om vägen till hennes debut som filmproducent på Unga Sofie Bell. I samarbete med Qyre och SF Anytime där koden DARKLABEL ger 20% rabatt på hela sortimentet.

2021-10-21
Länk till avsnitt

S2 EP8 Att skriva spelet 'It Takes Two' med Soni Jörgensen - Manus

Välkommen till ett bonusavsnitt med manusförfattare Soni Jörgensen. Hon pratar om hur det var att skriva manuset till spelet It Takes Two, tillsammans med spelets skapare Josef Fares, och hur det skiljer sig från att jobba med Film & TV manus. Avsnittet spelades in tidigare i år. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-10-15
Länk till avsnitt

S2 EP7 Josef Fares från 'Jalla Jalla' till 'It Takes Two' - Regi och Spelskapare

Dagens gäst är regissören och spelskaparen Josef Fares som regisserat filmklassiker som Jalla Jalla, Kopps, Zozo. Numera är han spelskapare med en egen studio som heter Hazelight. Josef Fares är en av våra mest önskade gäster och en riktig legend, Mauricio gör sitt bästa för att hålla takt med denna multitalang. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-10-15
Länk till avsnitt

S2 EP6 Pleasure - skapandet av filmmusiken med Karl Frid (feat Pär Frid)

Välkommen till det två av samtalet med Frid och Frid. Nu går vi djupt in i skapandet av filmmusiken till hypade filmen ?Pleasure? och grabbarna kan inte hålla sig från att prata om andra teorier både inom film och livet. Plus så är "Alains fråga" tillbaka. Pleasure har regisserats av Ninja Thyberg och huvudrollen spelas av Sofia Kappel. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-10-08
Länk till avsnitt

S2 EP5 Från Schein till Quick med Frid & Frid - Filmmusik

Välkommen till Dark Label Productions specialavsnitt om filmmusik, vi befinner oss i Karl och Pär Frids studio. Vi kommer prata om deras olika musikaliska vägar som till slut ledde dom tillbaka till varandra och filmmusik via projekt som b.la. dokumentärer som Citizen Schein och filmer som Quick. I avsnitt två pratar vi om aktuella filmen ?Pleasure?. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-10-08
Länk till avsnitt

S2 EP4 Vägen till Paramount Plus - The Dark Labs med Thobias Hoffmén - Manus

Dagens gäst är manusförfattaren och regissören Thobias Hoffmén. Han pratar om vägen från: Virala handsocksvideos innan Youtube ens fanns, drömprojektet We R Animals som gått via bland annat Kickstarter, genreklassikern ?Den sista dokusåpan?. För att slutligen som etablerad manusförfattare till senaste Sune filmen hoppa på registolen för Paramount Plus första svenska originalprojekt ?The Dark Labs?. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-09-30
Länk till avsnitt

S2 EP3 Från Dracula Untold till Två Systrar med Dilan Gwyn -Skådespelare

Dagens gäst är Skådespelaren Dilan Gwyn. Hon berättar om varför hon tillfälligt lämnade Sverige för skådespelarstudier i USA och den långa vägen till internationell uppmärksamhet i storprojekt som Dracula Untold och Da Vinchi?s demons. Vi pratar typecasting och om återkomsten till Sverige för projekt som Andra Sidan och aktuella serien ?Två Systrar?. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-09-30
Länk till avsnitt

S2 EP2 Skapandet av filmen SUEDI med Manuel Concha

Välkommen till det två av samtalet med Manuel Concha. Nu går vi djupt in i skapandet av Viaplay Original filmen SUEDI? från idé, finansiering, pitch, casting, produktion, klippning... en masterclass helt enkelt. Samtalet spårar såklart sen ut i andra historier och tips till framtidens filmmakare. Podcasten presenteras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-09-30
Länk till avsnitt

S2 EP1 Vägen till Suedi med Manuel Concha - Regi

Välkomna tillbaka till en ny säsong! Glöm inte att prenumerera. Dagens gäst är regissören Manuel Concha. Det här avsnittet innehåller mycket skratt och prat om hustling, identitet och Chile. Han tar oss genom filmerna Manana och Den enda Vägen, båda producerade på unika sätt, för att i avsnitt två berätta om aktuella Viaplay filmen ?Suedi?. Podcasten produceras i samarbete med Qyre och SF Anytime.

2021-09-30
Länk till avsnitt

Dark Label Podcast Säsong 2 announcement trailer

Vi är tillbaka 1 Oktober 2021.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Outro Säsong 1 - Några avslutande ord från Mauricio Molinari

Med 20 avsnitt ute så är Säsong 1 av podcasten slut. I detta korta ljudklipp vill jag (Mauricio Molinari) tacka några personer, förklara varför jag ens gjorde en podcast och berätta mer om Dark Label Productions... och ett announcement på slutet! Podcasten producerades i samarbete med SF Anytime. Frågor [email protected]

2021-06-27
Länk till avsnitt

Vägen till första filmen #15. Från 'Rosa Moln' till 'Eagles' med Stefan H Lindén (Producent)

Dagens gäst är filmproducenten och serieskaparen Stefan Lindén. Han berättar om hur filmstudierna, varvat med diverse jobb bakom kulisserna, resulterade i debutfilmen ?Rosa Moln? och senare om hur han skapade och pitchade serien Eagles för SVT. Vi avslutar med tips för dig som vill in i filmbranschen. Koden DARKLABEL ger dig 20% Rabatt på SF Anytime. frågor: [email protected]

2021-06-04
Länk till avsnitt

Skapandet av filmen 'Vitt Skräp' med Bratislav Stankovic (Filmfotograf)

Välkommen till del två av samtalet med filmfotografen Bratislav "Bratti" Stankovic där han kommer att ta oss bakom kulisserna på aktuella filmen Vitt Skräp. Vi avslutar med tips till framtidens filmskapare. Frågor: [email protected]

2021-06-02
Länk till avsnitt

Vägen till första filmen #14. Från FAD till 'Skitlycklig' A-Foto med Bratislav Stankovic (filmfotograf)

Dagens gäst är filmfotografen Bratislav Stankovic, han berättar om vägen från First Assistant Director åt Miko Lazic till A-foto på dokumentärfilmer och projekt som Skitlycklig och Snälla Kriminella. I nästa avsnitt berättar han ingående om aktuella independentfilmen Vitt Skräp. Frågor: [email protected]

2021-06-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.