Sveriges 100 mest populära podcasts

Atlas barnrättssnack

Atlas barnrättssnack

Atlas Barnrättssnack är podden som fokuserar på barn och barns rättigheter. Podden drivs av Advokaterna Linda Bohlin Jacobsson och Jennica Paulette, båda verksamma på Atlas Advokater. Här får ni följa vår vardag som barnrättsadvokater där vi varje avsnitt diskuterar aktuella rättsfrågor med barnet i fokus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

atlasadvokater.com

Avsnitt

Medling i vårdnadsmål

Advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson tillsammans med veckans gäst Advokat Marcus Jonsson Engstrand diskuterar medling inom ramen för familjerätt och delar med sig av egna erfarenheter.
2021-10-12
Länk till avsnitt

Olovligt bortförande och kvarhållande av barn

Advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson diskuterar problemet med olovligt bortförande och kvarhållande av barn. Hur agerar man om det händer och vad gäller egentligen?
2021-10-05
Länk till avsnitt

Upphörande av LVU

Advokaterna Linda Bohlin och Jennica Paulette diskuterar processen kring hemtagning och upphörande av LVU samt kommer med personliga erfarenheter i frågan.
2021-09-28
Länk till avsnitt

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Jennica och Linda diskuterar NPF-diagnoser och hur det påverkar familjelivet, skolsituationen och bestämmandet av barnets boende och umgänge.
2021-09-21
Länk till avsnitt

Barn som utsätts för sexuell exploatering på internet

Advokaterna Linda Bohlin Jacobsson och Jennica Paulette pratar om om hur lätt barn utsätts för sexuell exploatering på internet genom grooming och sugardating samt andra former av risker för barn på internet.
2021-09-14
Länk till avsnitt

Barnkonventionens betydelse i olika tvister

Advokaterna Linda Bohlin Jacobsson och Jennica Paulette diskuterar barnkonventionens betydelse i mål om vårdnad, boende och umgänge, LVU, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.
2021-09-07
Länk till avsnitt

LVU - varför blir barn tvångsomhändertagna och hur går processen till?

Advokaterna Jennica och Linda reder ut begreppen och delar med sig av sina erfarenheter.
2021-08-31
Länk till avsnitt

Advokaternas semester

Advokaterna Jennica och Linda uppdaterar sig om hur semestern varit. Det diskuteras även hur det är att ha semester när man är barnrättsadvokat, man kan aldrig vara helt ledig! Vi kommer även in på det som ger mest magont just nu - Afghanistan.
2021-08-17
Länk till avsnitt

De vanligaste frågorna om Vårdnadstvister, del 2

I denna fortsättande andra del av vårt första dubbelavsnitt går advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson igenom några av de vanligaste frågorna de fått om vårdnadstvister genom åren.
2021-06-29
Länk till avsnitt

De vanligaste frågorna om Vårdnadstvister, del 1

I denna första del av vårt första dubbelavsnitt går advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson igenom några av de vanligaste frågorna de fått om vårdnadstvister genom åren.
2021-06-15
Länk till avsnitt

Det nya brottet - barnfridsbrott

Jennica och Linda klurar på styrkor och svagheter med det nya brottet där det blir straffbart att utsätta barn från att bevittna våldsbrott i nära relationer.
2021-06-08
Länk till avsnitt

Betydelsen av barnets vilja i rättsprocessen

I aktuellt avsnitt diskuterar Advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson hur barnets vilja aktualiserar i olika rättsprocesser
2021-06-01
Länk till avsnitt

Advokatetik med fokus på barn

I detta avsnitt pratar advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson om säkerheten med att anlita en advokatbyrå istället för en Juristbyrå samt att de samtalar om allmän advokatetik. Det diskuteras också om olika etiska dilemman som uppkommit i mål om barn.
2021-05-25
Länk till avsnitt

Särskild företrädare för barn

Advokat Linda Bohlin Jacobsson och Advokat Jennica Paulette pratar denna vecka om uppdragen särskild företrädare för barn och målsägandebiträde för barn. Med oss har vi även gästen Ulrika Persson som är socionom och samordnare på Barnahus. Ulrika tar oss med bakom kulisserna på hur Barnahus fungerar. Ett avsnitt som fokuserar på barnet som brottsoffer.
2021-05-18
Länk till avsnitt

Umgänge / skyddat boende

Kan man ha umgänge när ena förälder bor på skyddat boende? Vilket bedömning gör domstolen? Hur får man skyddat boende och vad innebär det?
2021-05-11
Länk till avsnitt

Verkställighet

Vad gör man när någon inte följer det domstolen bestämt? Jennica och Linda reder ut vad som gäller och vad man kan och borde göra om den andra föräldern inte följer domstolens beslut. Denna typ av ärenden kallas verkställighet.
2021-05-04
Länk till avsnitt

Vårdnadstvistens ABC

Advokaterna Jennica och Linda går igenom en vårdnadstvist från A-Ö. Hur det går till? Hur lång tid tar det? När ska man skaffa ett ombud och m.m. mer berörs.
2021-04-27
Länk till avsnitt

Umgänge med umgängesstöd

Jennica och Linda redogör för vad som gäller rent rättsligt, sedan diskuteras det rätt friskt om diverse åsikter om umgängesstöd. Juristen Frida Sundqvist gör ett gästspel på Jennicas initiativ för att övertala Linda om ett påstående hon har.
2021-04-20
Länk till avsnitt

Växelvis boende

Denna vecka diskuterar advokaterna Jennica och Linda fördelar och nackdelar kring växelvis boende. Det tas även upp problematiken kring utredning och bedömning av ett växelvis boende i socialtjänstens utredningar och domar från domstol.
2021-04-13
Länk till avsnitt

Barn som begår brott

I detta avsnitt diskuterar Jennica och Linda kring hur samhället hanterar barn som begår brott. Gäst är advokat Emelie Righammar som arbetar som försvarsadvokat och ofta med just barn.
2021-04-06
Länk till avsnitt

Umgängessabotage

Denna vecka diskuterar Jennica och Linda barns rätt till en nära relation med båda föräldrarna och vad umgängessabotage är.
2021-03-30
Länk till avsnitt

Våld vs. umgänge

Hur ska man tänka i bedömningen av vilken kontakt ett barn ska ha med en förälder som utsatt barnet för våld? Jennica och Linda försöker sig på att diskutera detta tabubelagda ämne.
2021-03-23
Länk till avsnitt

Barnombud i vårdnadstvister

I detta avsnitt diskuterar advokaterna Jennica Paulette och Linda Bohlin Jacobsson fördelar och nackdelar med barnombud i vårdnadsmål.
2021-03-15
Länk till avsnitt

Barn i sociala medier

Första avsnittet fokuserar på det högaktuella ämnet om barn som exponeras av sina föräldrar i sociala medier, ur ett juridiskt perspektiv.
2021-03-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.