Sveriges 100 mest populära podcasts

Viskningar och podd

Viskningar och podd

Vi flyr verkligheten med hjälp av populärkultur. Häng med!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

viskningarochpodd.podbean.com

Avsnitt

Nille Svensson (2021)

Nille Svensson är en av Sveriges mest kända grafiska formgivare. 

 

Utbildad på konstfack. Grundare av Publit, Sweden Graphics och en hel del andra grejer.  

 

Vi var nyfikna på Nille för hans jobb inom design där framförallt hans bidrag som Art Director på filmen Midsommar fick oss väldigt intresserade.

 

Så häng med! 

 

Ps. Nästa vecka återkommer vi som vanligt ::prayer hands emoji::

2021-09-25
Länk till avsnitt

Shin Godzilla (2016)

Herregud, ska vi simma runt både på den japanska havsbotten och sväva runt i en galax så långt borta att det stökar till det på ett obehagligt sätt med vår världsuppfattning?? Svaret är: Japp! Ta era åksjuketabletter för nu blir det åka av med välsorterade bokhyllor, havsmonster och rymd-LSD! Vi har sett Shin Godzilla (2016) OCH framförallt har vi sett nya Dune (2021). OBS: vi sparar vårt Dune-snack till sist pga spoilers!

2021-09-19
Länk till avsnitt

Shadow in the Cloud (2020)

Vi kör vidare detta tåg av populärkultur en vecka till. Vi har täppt igen Ridley Scott hål, vi har sett biofilm och vi har börjat tänkt över vår förhållande till teknik. 

 

I Veckans Ben? får vi följa med en mystisk kvinna på ett flygplan upp bland molnen där allt inte är som det ser ut att vara. 

 

Häng med! 

2021-09-11
Länk till avsnitt

Vanishing on 7th Street (2010)

Nuuuuu är vi tillbaka med ett rykande färskt avsnitt och baby vilken säsong vi ska ha. Vi pratar Candyman, The Green Knight, Old och DONDA. Sen dyker vi ner i Veckans Ben? som den här gången ger oss båda någon slags uppskattning för att vi inte heter Brad Anderson. 

Kul att vara tillbaka igen föresten. 

2021-09-04
Länk till avsnitt

Sommar pt.5 (2021)

Grönska! Vin! Tillsammans! 

Tre ledord som färgar detta avsnitt. Förutom några olugna skämt så diskuteras Succession, Kingdom, kartor och mycket mer. 

Hängmattekompatibelt avsnitt helt enkelt. 

2021-08-07
Länk till avsnitt

Sommar pt.4 (2021)

Snart närmar sig slutet av värmen och gemenskapen denna tid på året erbjuder. Men innan vi sätter på oss jeansen och skinnvästarna igen stannar vi kvar en liten stund till i det som kallas Sommar. 

Det blev en hel del prat om tv-spel men självklart lite film på det också. Så lägg er i framstupa sidoläge och lyssna noggrant, för detta kommer på provet. 

2021-07-31
Länk till avsnitt

Sommar pt.3 (2021)

Industrisemestern hägrar och vad passar inte bättre än att försänka din hjärna djupt ner i poddvärldens motsvarighet till ett mindfulness retreat i de Sörmländska skogarna? 

 

Er favoritpodd trampar ner efter ett hektiskt första halvår som bara kan liknas vid en stigning uppför Col du Galibier. Vi snackar kommande filmer, radioteater, världsrekordet i remakes, japanska filmtips, efterlyser en Sagan om Ringen expert och mycket mer! Triggervarning för VM i sidospår!

2021-07-03
Länk till avsnitt

Sommar pt.2 (2021)

Sommaren har knappt börjat innan dagarna nu blir kortare och kortare efter midsommar. Veva igång grammofonen och släta över bakfylleångesten med ännu ett avsnitt av exakt allas favoritpodd! Vi slänger oss från bryggan med huvudet rätt ner i vad som är första halvleken av Populärkulturåret 2021! Vässa öronen för nu blir det fan i mig en topplista! 

2021-06-26
Länk till avsnitt

Sommar pt.1 (2021)

Smörj in er med SPF 50 och dra ner persiennerna för sommaren är här och med sig har den det mest ljudtekniskt fulländade avsnittet hittills! Fotbolls EM, midsommar runt hörnet, bok på stranden! I veckans specialavsnitt tar vi paus från Veckans Ben? då ena halvan av succépodden är hemlös i skrivande stund. Vi utforskar radioteaterns uppsving, Topp 3 rymdfarkostsnamn i Alien franchisen, Patrick Wilson på IMAX! Vi langar boktips till din baden baden session och vilken är egentligen den bästa sommarfilmen genom tiderna?

2021-06-19
Länk till avsnitt

Body Double (1984)

Snöra åt kängorna och ta era malariatabletter, för nu ger vi oss av på ännu en vandring genom den populärkulturella djungeln! Horror! Sci-fi! CGI-fest! Killarna har rivit av Love, Death + Robot S02 och gör er beredda på vår första topplista, för det haglar åsikter! Vi snackar i vanlig ordning lite tvspel, filmer som gör en besviken och i Veckans Ben river vi av den gubbsjuka feberdrömmen Body Double! 

2021-06-12
Länk till avsnitt

Chaos Walking (2021)

Likt ett lejon på savannen är vi tillbaka smygandes i det höga gräset. 

Vi pratar finska fotbollspelare, bortskämda Los Angelinos och brittiska auteurer. Ena halvan har bränt lönen på en högtalare som står emot byggdamm medans den andra börjat kolla på The Servant.

Veckans Ben? är en så kallad YA-macka signerad av allas favorit Doug Liman

Så håll tankarna i styr och häng med på ytterligare ett avsnitt!

2021-05-29
Länk till avsnitt

Giliap (1975)

Ta på er tänkarmössorna och sök till filmlinjen för denna vecka snackas det högkultur. 

Vissa av oss börjar känna av uppmärksamheten och ljuger om lastbilar. Vissa andra har sett sin favoritförfattares manusdebut. Det skryts om teknik, snackas skräck och has problem med avancerade svenska ord. Veckans Ben? är en så kallad tröskel och Roy Anderssons andra film: Gilliap (1975).

2021-05-22
Länk till avsnitt

Titan A.E. (2000)

Släck ner och ta något lugnande för nu ska vi pressa ut maximala g-krafter av våra sinnen. Sveriges mest skyddade killar har tittar på gängdrama. Vi snackar dansk kino, brittisk indie drama-horror och varför är inte William Petersen pappa till oss alla? I Veckans Ben? svälter vi oss vid belägringen av Don Bluths kreativa vallgrav och ställer oss frågan: Varför är han så besatt av fladdermöss? Mer om detta och alla andra tveksamma beslut som togs under produktionen av Titan A.E (2008)

2021-05-15
Länk till avsnitt

Speed Racer (2008)

Genomför fordonskontroll för annars kommer du kugga denna uppkörningen i ren galenskap! Stephan har tittat tecknat för vuxna killar och Linus har efter många månaders mental oro fått tillökning i familjen. Vi snackar privatekonomi och actionspel man inte vill att någon ska se en spela. I Veckans Ben? river vi ner alla mentala barriärer och låter filmvärldens motsvarighet till en ayahuasca schaman penetrera våra sinnen: Speed Racer (2008).

2021-05-08
Länk till avsnitt

Leviathan (1989)

Det kokar i havssaltet! Killarna går in i clinch likt Godzilla vs. Kong i snacket om Godzilla vs. Kong (2021)! Linus pissar på Bergman och vi circle jerkar kring A24 som tvättäkta "Hej vi gillar film"-personer! Vi beger oss ner i havets djup tillsammans med undervattensgruvarbetarnas sista dagar på skiftet (körigt yrke) i Leviathan (1989). På med snorklarna! 

2021-04-30
Länk till avsnitt

Congo (1995)

På med fallskärmen och ta en grundkurs i teckentolkning vid Örebros Universitet (7,5hp) för nu ska vi snacka med apor! Vi har spelat lite playstation 5, oscarsracet är igång, marveltåget tuffar vidare, vi går på extremt tunn is och pratar om Joss Whedon. I "Veckans Ben" utmanar vi varandras psyken genom att utsätta oss för det närmsta vi kommer en skendränkning: Congo (1995).

2021-04-27
Länk till avsnitt

Upside-Down (2012)

Första rackabaljan i mål! Tekniken = inte på plats. Medicinerna = på plats. Humöret = verkligen på plats. Linus tvingar med sig oskyldiga människor på ett Marvel Tåg och Stephan vägrar utveckla vem han egentligen är! Vi snackar film, tv-serier, tv-spel, musik och pjäser och den modern klassiker Upside Down (2012). Ha biljetterna redo, för nu lämnar vi stationen! 

2021-03-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.