Sveriges 100 mest populära podcasts

Psalmens väg

Psalmens väg

Psalmens väg är en psalmpodd från Ersta kyrka inom Ersta diakoni. I vår podd samtalar Patrik Sandin och Hans Ulfvebrand tillsammans med intressanta gäster om psalmer och de olika vägar som de leder oss.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

erstakyrka.se

Avsnitt

Psalmens väg #4

Vi pratar med prästen, författaren och kompositören Per Harling som berättar mer om tillkomsten av tre av hans många psalmer. 

2021-08-23
Länk till avsnitt

Psalmens väg #3

Vi pratar med Björn Johansson, musiker, affärsman och filantrop, som för några år sedan kom ut med en psalmskiva som har blivit väldigt omtyckt och spelad. Vi funderar över förhållandet mellan visa och psalm och lyssnar till tre spår från Björns skiva där han bland annat sjunger tillsammans med Arne Domnérus och Gustaf Sjökvists kammarkör. 

2021-06-28
Länk till avsnitt

Psalmens väg #2

Vi pratar om den kanske somrigaste sommarpsalmen; Den blomstertid nu kommer. Lill Lindfors är med oss och berättar om hennes välkända version av denna psalm och hur den kom till. Övriga medverkande musiker i avsnittet är Sofia Niklasson, Anna Zander, Love Tronner, Patrik Sandin och Stefan Therstam.

2021-06-04
Länk till avsnitt

Psalmens väg #1

I vårt första avsnitt pratar vi om två vårpsalmer och om duvan som liksom psalmen är bärare av ett budskap. Dessutom intervjuar vi Susanne Wigorts Yngvesson som skrivit boken All din nåd är öppen famn - psalmernas sjungna teologier. I avsnittet lyssnar vi till psalm 197 och 198 som framförs av Sofia Niklasson, Anna Zander, Love Tronner och Patrik Sandin. 

2021-05-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.