Sveriges 100 mest populära podcasts

Feng Shui-podden

Feng Shui-podden

En podd för dig som vill boosta livet och ta hemmet till en ny nivå! Korta och innehållsrika avsnitt med utgångspunkt i feng shuins magiska värld. Genom att förändra din omgivning kan du nämligen påverka och förändra ditt liv. Här får du lära dig hur du går tillväga! Jag som driver podden heter Therese Skoog och är certifierad feng shui-konsult genom Nordic School of Feng Shui. Du hittar mig på: - Instagram: @skoogliving - Webb: https://skoogliving.se - Mail: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Https://Skoogliving.se

Avsnitt

80. Att inreda med dofter och dofters påverkan.

Hur kan vi skapa trivsel och förbättra vårt mående med hjälp av dofter? Dofter har använts i tusentals år och det finns riktigt bra anledning att låta härliga dofter ta plats i ditt hem! I detta avsnitt får du veta varför dofter är så otroligt bra och effektiva att jobba med och också vilken typ av doft du kanske bör välja i första hand.

Spana in utbudet av väldoftande produkter på min hemsida:

https://skoogliving.se/feng-shui-shop

Instagram: @skoogliving

Mail: [email protected]

2023-09-22
Länk till avsnitt

79. Johanna Asserlind, om att bygga ett hus och få hjälp av Feng Shui

Johanna Asserlind är fotograf, content creator och Thereses nära vän. Johanna har bjudits in som gäst till podden då hon nyligen byggt ett hus tillsammans med sin man. I detta avsnitt pratar vi om hur Feng Shui varit en hjälp på resan mot att skapa sitt drömhem, om motgångar, vikten av energirensning och lyckan över att uppnå efterlängtade drömmar.

Se mer av Johanna:

Hemsida: https://asserlind.se

Instagram: @johanna.asserlind

Kontakta mig:

Hemsida: https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

Mail: [email protected]

2023-09-16
Länk till avsnitt

78. Christian Kyriacou; Arkitekten, ?husviskaren? och författaren om space clearing och universums formler.

Christian Kyriacou kallas för ?The House Whisperer? och har skrivit boken med samma namn. Han brinner för att hjälpa människor förstå den kraftfulla relationen vi har till vår omgivning och energier. Han har en oerhört imponerande kunskap om allt ifrån arkitektur till universums geometri, feng shui och musik. Han har med andra ord ett stort antal strängar på sin lyra! I vårt samtal berör han bl.a. space clearing (energirensning), epigenetik (hur den omgivande miljön kan påverkar vår arvsmassa) och relationen mellan hus, människa och andevärlden.

Christian utbildar i House Whispering och om du är nyfiken på att ta del av hans otroliga kunskap så finns det mycket matnyttigt att hämta på hans hemsida!

 

Hemsida: HouseWhisperer.tv

Gratis Webinar: https://www.thehousewhisperer.tv/free-webinars/

Light Whispers 8-Part Course: https://www.thehousewhisperer.tv/light-whispers-webinars/

Avsnittet läggs även ut på YouTube där du kan se både Christian och hans söta katt som svansar förbi och säger hej.

Kontakta mig:

Hemsida: https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

Mail: [email protected]

2023-09-08
Länk till avsnitt

77. Lina Karlsson, om när livet förändras

Lina "besjälat" Karlsson gästar podden igen. I detta avsnitt delar hon sina insikter, lärdomar och erfarenheter efter ett hittills turbulent 2023. Vad har hon lärt sig av sin resa med djupgående rensning och stora förändringar? Vad finns kvar och hur ser framtidsplanerna ut?

Glöm inte att gilla, lämna en recension och sprid avsnittet om du gillar det du hör! :)

Kontakta Lina:

Instagram: @besjalat

Hemsida: https://besjalat.se

Kontakta mig:

Instagram: @skoogliving

Hemsida: https://skoogliving.se

Mail: [email protected]

2023-09-01
Länk till avsnitt

76. Väck glädjen i livet med Feng Shui

Vi får alla vår beskärda del av motgångar i livet. I detta avsnitt delar jag tre enkla supertips som hjälper dig att väcka glädje och positiv energi. Ge ditt liv det lilla extra med hjälp av Feng Shui!

Kontakta mig:

Hemsida: https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

Mail: [email protected]

2023-08-25
Länk till avsnitt

75. Kraftposition, vad är det och varför är det så bra?

Ett av de mest grundläggande verktygen inom Feng Shui handlar om "kraftposition". Hur skapar du en god kraftposition och varför är det så bra för dig, din kropp och din hjärna när det kommer till att slappna av?

Kontakta mig:

Instagram @skoogliving

Hemsida: https://skoogliving.se

Mail: [email protected]

2023-08-18
Länk till avsnitt

74. Sandra Fantini, socionomen som blev ordningskonsult.

Sandra Fantini är globetrottern och socionomen som efter en utbrändhet sadlade om till ordningskonsult. Att hon brinner för att hjälpa sina kunder skapa ett mer harmoniskt och välordnat hem är det inga tvivel om! I detta avsnitt berättar Sandra om delar av sin livsresa. Hur kom det sig att hon sadlade om till ordningskonsult? Sandra delar också några av sina bästa tips för att du ska komma igång med organiserandet hemma.

Spana gärna in Sandras hemsida för att läsa mer om hennes tjänster och produkter. https://sorted.se Instagram: @sorted.se

Kontakta mig: [email protected] Hemsida: https://skoogliving.se Instagram: @skoogliving

2023-08-11
Länk till avsnitt

73. Charlotte Hagelin, författare och holistisk hälsocoach om mindset och Feng Shui.

Charlotte Hagelin är författare, Feng Shui-utbildad och holistisk wellnesscoach som jobbar med ledarskapsutveckling. En otroligt inspirerande kvinna med mycket kunskap och erfarenhet. I detta härliga samtal berör vi allt ifrån vikten av att ha ?rätt? mindset till hur du kan må bättre med hjälp av medveten inredning. Charlotte delar flera tips som hjälper dig skapa bättre Feng Shui i ditt hem och liv.

Följ gärna Charlotte på Instagram (@charlottehagelin) eller läs mer på hennes hemsida https://charlottehagelin.com.

Avsnittet är sponsrat av Härjedalskök. Läs mer om deras metod och spana in fler färger på köksluckor på https://harjedalskok.se

Följ gärna mig på Instagram @skoogliving kontakta mig via mail: [email protected] Läs mer på https://skoogliving.se

Vill du se tröjan Charlotte nämner i början av avsnittet? Spana in den i webbshopen på skoogliving.se och unna dig en egen, vetja! :)

2023-07-28
Länk till avsnitt

72. 10 tips för bättre Feng Shui i köket

I detta avsnitt delar jag cirka 10 tips som skapar bättre Feng Shui i köket. Jag berör allt ifrån vikten av olika former, hur du kan tänka vid färgsättning och ger tips som skapar ordning i skåp och lådor.

Avsnittet är sponsrat av Härjedals Kök. Om du är nyfiken på hur de jobbar eller om du vill boka ett kostnadsfritt hembesök, klicka in på deras hemsida: https://harjedalskok.se

Lådinsatserna jag tipsar om hittar du på https://sorted.se

Bilden på spegeln i köket finns att se på Instagram, i flödet hos @movi.design_interior

Kontakta mig: https://skoogliving.se Mail: [email protected] Instagram: @skoogliving

2023-07-21
Länk till avsnitt

71. Cindhy från Uppdrag Moodig om inredning som terapi

I detta avsnitt får du möta Cindhy, inredningsterapeuten bakom ?Uppdrag Moodig?. Vårt samtal berör allt ifrån förundranseffekten, att inreda för en bättre hälsa och ?hoppets låda?. Cindhy är socionomchefen som mitt i livet bytte bana och utbildade sig till inredare. Idag jobbar hon som inredningsterapeut och brinner verkligen för att hjälpa sina kunder till ett bättre välmående med hjälp av inredning, färg och form.

 

Podden "Uppdrag Moodig": https://open.spotify.com/show/2gAX6ykOtJEf8V5dr7lvlQ Hemsida: https://moodig.nu/ Instagram: @uppdragmoodig

Avsnittets sponsor är Härjedalskök: https://harjedalskok.se

Kontakta mig:

hemsida: https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

2023-07-14
Länk till avsnitt

70. Hantera livets svårigheter med Feng Shui

Detta är ett personligt avsnitt där jag berättar om någonting som är högst aktuellt i mitt liv. Min pappa har Alzheimers och här delar jag hur kunskapen och praktiska Feng Shui-verktyg är en hjälp för mig att hantera svårigheter och utmaningar som livet ständigt bjuder på.

Avsnittet är sponsrat av Härjedals Kök. Jag delar ett tips om en liten men viktig detalj att tänka på vid förändring av köket - detta för att slippa undermedvetet dålig Feng Shui.

Vill du ha min hjälp? Läs mer om mina vägledande Feng Shui-samtal i webbshoppen på https://skoogliving.se eller skriv till mig på Instagram @skoogliving

2023-07-07
Länk till avsnitt

69. Köksexperten Mattias Forsman från Härjedalskök

Mattias Forsman är fritidspedagogen som blev säljare och tillslut marknadschef på Härjedalskök. Idag har han 20 års erfarenhet av kök och i detta avsnitt delar han sina bästa tips om hur du, med enkla medel, kan förändra känslan i ditt kök. Du får också lära dig mer om "härjedalsmetoden" som (enligt min mening) ger god Feng Shui på flera sätt! Självklart passar jag också på att fråga vad Mattias har för relation till Feng Shui och hur hans drömkök ser ut, egentligen?

Vill du läsa mer om Härjedalskök? Spana in deras hemsida https://harjedalskok.se

Kontakta mig på:

https://skoogliving.se eller Instagram @skoogliving

2023-06-29
Länk till avsnitt

68. Tips på böcker, poddar och serier

I detta avsnitt delar jag mina bästa tips på både böcker, tv-serier och poddar med koppling till Feng Shui. En riktig inspirationsbank inför sommarsemestern och lediga stunder. Fram med papper och penna och skriv ner om du hör något tips du blir nyfiken på! Har du frågor? Då vet du vart jag finns!

Glöm inte att lämna ett omdöme eller dela podden om du gillar det du hör!

Instagram: @skoogliving https://skoogliving.se

2023-06-23
Länk till avsnitt

67. Frågeavsnitt med fokus på öppen planlösning och årstidernas element

Jag bad er ställa frågor om Feng Shui och ger i detta avsnitt svar på några av de frågor som kom in! Hur gör man för att skapa harmoni i väldigt stora rum eller vid öppen planlösning? Vad har årstiderna för koppling till elementen och hur balanserar man energierna för respektive årstid? Detta är bland annat frågor jag ger svar på i detta avsnitt!

Gilla och sprid gärna podden så fler kan få upptäcka Feng Shuins magiska värld. Glöm inte att lämna ett omdöme om du gillar det du hör!

Kontakta mig via hemsidan https://skoogliving.se eller Instagram @skoogliving

2023-06-09
Länk till avsnitt

66. Maria Borell Rydfors, Ordningskonsult och expert på ordning.

I detta avsnitt får du möta Maria Borell Rydfors som har kontot @realsimple_life på Instagram. Maria är expert på ordning och erbjuder flera olika tjänster som hjälper hennes kunder till ett mer ordnat, enkelt och vackert liv. Hon delar sina bästa tips för hur du kommer igång med organiseringen hemma och delar även tips som hjälper dig att hålla efter. Hon nämner bl.a. knep som ?Mina bästa två? och pratar om fördelarna med att ta en daglig ?15-minuters runda?. Vad var det egentligen som gjorde att hon sadlade om och blev företagare inom ordning, mitt i livet?

Kontakta eller följ gärna Maria på Instagram: @realsimple_life

Spana in hennes hemsida https://realsimplelife.se/

Vill du kontakta mig? Då hittar du mig på https://skoogliving.se eller via Instagram: @skoogliving

Glöm inte att gilla och dela podden så att fler kan hitta hit och ta del av Feng Shuins magiska värld!

2023-06-02
Länk till avsnitt

65. Sara Garanty som Färgexpert, Medial Coach och Auraläsare

I detta avsnitt får du träffa koloristen Sara Garanty. Hon har samarbetat med flera stora företag och kända profiler genom att färgsätta både miljöer, produkter och tapetkollektioner. Sara delar sin klokskap inom färglära och vi väver samman färgens värld med Feng Shui. Sara gör dessutom en aurareading på mig, live i avsnittet. Vad är egentligen en aura, hur går en auraläsning till och vad står "Baker-Miller Pink" för? Vi berör allt ifrån 3D-printad ätbar fisk till frekvensterapi och färgers olika betydelse och påverkan på oss människor.

Vill du läsa mer om Sara eller kontakta henne, spana in hennes hemsidor;

https://saragaranty.com eller https://myaura.se

Hon har också nyligen startat sveriges färgstarkaste podd; "Färgpodden"

Glöm inte att gilla och dela våra poddar - och lämna gärna ett omdöme om du gillar det du hör!

Mig hittar du som vanligt på Instagram: @skoogliving eller via min hemsida https://skoogliving.se

2023-05-26
Länk till avsnitt

64. Bygg upp ditt mod och skapa rätt känsla med Feng Shui

Hur kan du bygga upp ditt mod och skapa den känslan du önskar med hjälp av Feng Shui? Jag delar två av mina bästa tips som kan hjälpa dig att hitta vägen närmare dina innersta drömmar och mål. Du får också tips som kan stärka och väcka olika känslor du vill stärka inför olika utmaningar du vill eller behöver ta dig an. Jag avslöjar dessutom en rolig nyhet inför kommande avsnitt!

Glöm inte att lämna ett omdöme och dela podden om du gillar det du hör!

Vill du kontakta mig? Du når mig enklast via Instagram: @skoogliving eller via min hemsida: https://skoogliving.se

2023-05-19
Länk till avsnitt

63. Enkla tips som bjuder in härlig energi i ditt hem

I detta avsnitt delar jag tio enkla tips som bjuder in härlig energi till ditt hem. Bra knep att ta till nu när sommaren är på intågande. Har du fler tips på hur man kan bjuda in positiv energi i hemmet och livet? Berätta gärna!

Gillar du podden? Glöm inte att lämna ett omdöme och dela avsnittet så att fler kan hitta hit!

Kontakta mig?

Hemsida: https://skoogliving.se Följ mig gärna på Instagram @skoogliving

2023-05-13
Länk till avsnitt

62. Att göra "fel"

Detta kan vara ett av de viktigaste avsnitten i Feng Shui-poddens historia! Jag upplever att många som börjar utforska Feng Shui uttrycker en rädsla för att göra ?fel?. Man blir ofta överväldigad av alla råd och riktlinjer inom Feng Shui och vi börjar ifrågasätta våra egna hem. Här delar jag mina viktigaste nycklar för hur du skapar ett harmoniskt och personligt hem - med HJÄLP av Feng Shui. Inga pekpinnar och regler, bara ren kärlek och pepp.

Lämna gärna ett omdöme, gilla och dela podden om du gillar det du hör! Följ mig gärna på Instagram: @skoogliving

2023-05-05
Länk till avsnitt

61. Vad är Feng Shui och hur kan du enkelt anamma tänket?

Vad är Feng Shui och hur kan du anamma tänket för att på ett enkelt sätt börja förändra ditt liv? Jag bjuder på en avgörande nyckel som öppnar upp möjligheten till att skapa mer harmoni i både livet och hemmet. Detta avsnitt är inspelat på magiska studio besjälat i Halmstad. Om du blir nyfiken på energibehandling eller Lina Karlsson så kan du läsa mer på hennes hemsida: besjalat.se eller följa henne på Instagram @besjalat

Glöm inte att sprida podden och lämna gärna ett omdöme om du gillar det du hör!

Kontakta mig på https://skoogliving.se eller via Instagram @skoogliving

2023-04-28
Länk till avsnitt

60. Isabelle Sjövall, hjärnforskaren om omgivningens påverkan på hälsan.

Isabelle Sjövall är inredningsdesignern som blev hjärnforskare med fokus på omgivningens påverkan på hjärnan och hälsan. Hon är först i världen med att doktorera inom neurodesign, hur coolt är inte det?! Isabelle har en imponerande meritlista och ett otroligt ödmjukt sätt!

Lever hon som hon lär och vilket är, enligt henne, det största inredningsmisstaget (framförallt) svenskar gör? Vad är ?human scentric lighting? och varför är det så himla bra för sömnkvaliteten? Och varför bör du ha flera olika växtarter hemma? Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med att ställa frågor du får svar på i asvnittet för OJ vilket fullspäckat avsnitt detta är!

Om du gillar podden, glöm inte att dela den med andra. Ju fler som kan få upp ögonen för omgivningens betydelse för hälsan, desto mer kan vi förbättra förutsättningarna till ett härligare mående.

Läs mer om Isabelle: ?https://www.neuroanddesign.com/? Maila mig: [email protected]
Instagram: @skoogliving
Hemsida: https://skoogliving.se

2023-04-21
Länk till avsnitt

59. Färgers påverkan

Färger är liv! I detta avsnitt pratar jag om hur olika färger påverkar oss och jag ger också tips på övningar som gör att du kan förbättra din förmåga att känna vilka färger du behöver ? och vad det kan betyda. Det finns SÅ mycket spännande att prata om när det kommer till färg. Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till mig!

Instagram: @skoogliving

mail: [email protected]

hemsida: https://skoogliving.se

Lyssna på mitt samtal med Martina Thun:

https://www.ilikeradio.se/podcasts/martina-thun/25395/

2023-04-14
Länk till avsnitt

58. Feng Shui-podden: Fem fördelar med Feng Shui

För min del har utforskandet av Feng Shui varit livsomvälvande. I detta avsnitt delar jag fem fantastiska fördelar med Feng Shui!

Gillar du podden? Glöm då inte att lämna ett omdöme och sprid podden till dina vänner och bekanta!

Kontakta mig: @skoogliving på Instagram

https://skoogliving.se

2023-04-07
Länk till avsnitt

57. Feng Shui-podden: Minimalism eller inredningsstil?

Vad går Feng Shui ut på egentligen, är det minimalism eller en viss typ av inredning?

I detta avsnitt slår jag hål på uppfattningen att Feng Shui handlar om en inredningsstil och pratar om vad God Feng Shui är. Jag lägger också lite fokus på de stora prylarna i hemmet: Möblerna!

Kontakta mig via hemsidan https://skoogliving.se eller Instagram @skoogliving

mail: [email protected]

2023-03-31
Länk till avsnitt

56. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Trädgårdssnack med Jannice Wistrand

Våren står redo runt hörnet och kanske har det börjat rycka i trädgårdstarmen? I detta avsnitt pratar jag med Jannice Wistrand, @addsimplicity, om hur du skapar en harmonisk och vacker trädgård med hjälp av Feng Shui. När är egentligen rätt tid att börja planera sin trädgård och vad är extra viktigt att tänka på? Vi berör allt ifrån favoritväxter, tips för balkonger/altaner och hur man kan få ihop helheten med både hus och trädgård.

OBS! Jannice bjuder alla lyssnare på 20% rabatt på sina onlinekurser i att inreda hem eller trädgård med Feng Shui.

Läs mer på https://www.fengshuikurs.se och glöm inte att uppge koden JANNICE för att få 20% rabatt!

(Rabatten gäller till den sista april.)

Kontakta mig på https://skoogliving.se eller via Instagram @skoogliving

2023-03-23
Länk till avsnitt

55. Feng Shui-podden: Feng Shui i Sovrummet (frågeavsnitt)

I detta avsnitt svarar jag på lyssnarfrågor om sovrummet. Jag ger mina bästa tips vid köp av ny säng, berättar om fördelar med att ha en sänggavel och avslöjar vilken typ av lampa du bör ha i sovrummet. Varför är sovrummet så himla viktigt att ta hand om och vilka är fördelarna med att ha ett sovrum att trivas i? 

Vill du ha fler tips om hur du förbättrar Feng Shuin i ditt sovrum, lyssna på avsnitt 26.
Vill du veta mer om currylinjer, lyssna på avsnitt 3.

Kontakta mig via Instagram: @skoogliving
[email protected]

Glöm inte att dela podden, betygsätt och lämna omdöme om du gillar det du hör så fler kan hitta hit!

2023-03-17
Länk till avsnitt

54. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Flickornas Magasin, vintagegudinnor om Feng Shui och entreprenörsskap

Vilka är flickorna bakom ?flickornas magasin?? Anna och Mija är systrarna som byggt en raketkarriär på kommissionshandel och tjänster riktade till människor som vill downsiza. Hur tänker dessa vintagegudinnor kring att skapa en harmonisk miljö och hur kan vi koppla vintageshopping till Feng Shui? I detta avsnitt delar de sina bästa tips om hur du gör de bästa fynden och hur de gör för att skapa härliga känslor i hemmen de jobbar med. Hur har entreprenörsresan varit, från att de startade ett tjänsteföretag som utvecklades till "Flickornas Magasin" och "auktionsmagasinet" - och hur kom det sig egentligen att de startade ett auktionsverk, tillsammans med två bröder?  Spana in Flickornas Magasin på Instagram: @flickornas_magasin Kontakta mig via mail: [email protected] eller Instagram: @skoogliving Glöm inte att gilla och dela avsnittet om du gillar det! 
2023-03-10
Länk till avsnitt

53. Feng Shui-podden: Stärk din feminina energi!

Vilken del av ditt hem är sammankopplad med den feminina energin och hur kan du stärka din kvinnliga kraft? Jag delar några spontana tips som stärker och lyfter din kvinnlighet och feminina kraft med hjälp av t.ex. färger, symboler och ditt hem. Jag tipsar också om den absolut vackraste kvinnosymbolen (enligt mitt tycke) = alla smycken från den fantastiska kollektionen ?snippa? där JAG ritat den grundläggande designen! Spana in hur smyckena ser ut (och unna dit ditt eget smycke) på https://skoogliving.se 

Kontakta mig via mail [email protected]
Följ mig på instagram: @skoogliving

2023-03-03
Länk till avsnitt

52. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Jess Neary, kanadensisk Feng Shui-konsult

Jess Neary är inredningsdesigner och Feng Shui-konsult som är verksam i Kanada. I detta avsnitt berättar hon hur hon hittade Feng Shui. Hon delar sina bästa tips, bl.a. om hur du tar dig igenom småbarnsåren med hjälp av Feng Shui. Vilka är fördelarna med eteriska oljor och vart börjar du när du vill förbättra din Feng Shui? Jess har en fantastisk energi och gör Feng Shui enkelt och lättillgängligt. 

Läs mer om Jess på hennes hemsida: https://jessneary.ca/
Hennes Instagram: @jessnearydesigns

Kontakta mig via https://skoogliving.se
Instagram: @skoogliving

2023-02-17
Länk till avsnitt

51. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Therese Brodén, färgexpert

Hur får du till den röda tråden i hemmet när det kommer till färgsättning? Detta och mycket annat berättar den erfarne färgexperten och "stilhjälparen" Therese Brodén. Therese har inte bara 15 års erfarenhet av färg och tapeter, hon blev dessutom utnämnd till årets stilhjälpare 2022. Vad en stilhjälpare är och gör berättar hon mer om i avsnittet. Vill du komma i kontakt med Therese? Du hittar henne i butiken Färgkompaniet Nordsjö Idé och Design i Trollhättan. 

Färgkompaniets hemsida: https://fargkompaniet.nordsjoidedesign.se/

Följ Färgkompaniet på Instagram: @nordsjoidedesigntrollhattan

Kontakta mig: https://skoogliving.se
Mail: [email protected]
Instagram: @skoogliving

2023-02-10
Länk till avsnitt

50. Feng Shui-podden: Vattenelement i inredning och personlighet

Om du har en djup andlig tro, kreativ förmåga och kanske tenderar att lätt bli deprimerad så kan vattenelement vara överrepresenterat i din personlighet. I detta avsnitt fördjupar vi oss i vattenelement, det sista av de fem elementen. Hur ser relationen till de övriga elementen ut och hur tillför du vattenelement i din inredning? Detta och mycket annat får du veta i avsnittet!

Glöm inte att gilla och dela podden om du uppskattar det du hör!

Kontakta mig:
Instagram - @skoogliving

Hemsida - https://skoogliving.se

2023-02-03
Länk till avsnitt

49: Feng Shui-podden: Metallelement i både inredning och personlighet

Är du logisk, introvert och en jäkel på att fokusera? Då är det högst troligt att du besitter stora delar metallelement. I detta avsnitt fördjupar vi oss i metallelementet. Vad har metall för relation till övriga element och hur tillför du metall i din inredning? Vad händer om vi får för mycket metallelement omkring oss och hur märks det om vi saknar metall?

Glöm inte att gilla och dela podden om du uppskattar det du hör! 

Kontakta mig:
Instagram - @skoogliving

Hemsida - https://skoogliving.se

2023-01-27
Länk till avsnitt

48. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Lina Karlsson, besjälat.

Hur skapar du ett besjälat hem och vad betyder ens ?besjälat?? Lina Karlsson driver ?Studio Besjälat?  i Halmstad. Hon är den känsliga, multipassionerade och varma människan som vill erbjuda ALLA en plats, precis som de är. Lina erbjuder bland annat energibehandlingar, free movement-dans och vägledande samtal för både individider och par. Hon är dessutom utbildad inom inredning och Feng Shui och älskar att under sina inredningskonsultationer ge befintligt möblemang nytt liv. 

Vill du läsa mer om Lina och det hon erbjuder, spana in hennes fina hemsida https://besjalat.se

Kontakta mig på https://skoogliving.se eller via Instagram @skoogliving

2023-01-20
Länk till avsnitt

47. Feng Shui-podden: Nytt år, nya energier

Nytt år, nya energier!
RÄTTELSE: Den 22 januari 2023 (i avsnittet säger jag 4 februari?!) infaller det kinesiska nyåret. Det är då energierna skiftar men redan nu kan du känna en förändring då tigerns energier börjar avta. I detta avsnitt berättar jag om årets djur, kaninen, vad djuret är och hur dess egenskaper ter sig. Vad säger den energimässiga prognosen för året? 

Vill du läsa mer om kaninens år och prognosen för 2023, tryck HÄR

Ta reda på vilket djurtecken du är född i (länk till gammalt blogginlägg från Lunas Blogg): https://lunasblogg.net/hur-blir-ditt-2022-enl-feng-shui/

Kontakta mig på https://skoogliving.se eller sociala medier där jag heter @skoogliving

mail: [email protected]

2023-01-12
Länk till avsnitt

46. Feng Shui-podden: Om utbildningen till Feng Shui-konsult

I detta avsnitt berättar jag om min upplevelse av att utbilda mig inom Feng Shui. Jag har läst på Nordic School of Feng Shui, nordens största skola inom Feng Shui. Skolan hedrar Feng Shuins österländska ursprung samtidigt som utbildningen är anpassad efter våra nordiska förutsättningar. Utbildningen är kortfattat den bästa investeringen jag någonsin gjort och det är med stor tacksamhet och stolthet som även detta poddavsnitt sponsras av Nordic School of Feng Shui. 

Nästa kursstart "inred med Feng Shui" är 29-30 januari 2023, missa inte detta tillfälle!
Läs mer om kursen: https://www.nordic-fengshui.com/sv-se/grundkurs

Läs mer om skolan Nordic School of Feng Shui HÄR. 

Kontakt via mail: [email protected]
Telefonnummer: +46 (0)704 505714

Kontakta mig via https://skoogliving.se eller Instagram (@skoogliving)

2023-01-04
Länk till avsnitt

45. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Susanna Utbult, Feng Shui-expert om Flying Stars

Flying stars är ett av Feng Shuins magiska och mer avancerade verktyg. Vi försöker i detta avsnitt tolka Flying Stars inför 2023. Varför är nästa år ett ypperligt år för att starta projekt och nätverka och varför går det inte att göra en generell tolkning som gäller för alla människor? Vi berör också ämnen som currylinjer och utmaningen att prioritera vid flera inredningsmässiga utmaningar såsom snedtak, currylinjer och dålig kraftposition. 

Läs mer om Feng Shui-utbildningen och kontakta Susanna via Nordic School of Feng Shui. 

Kontakta mig på Instagram @skoogliving eller via hemsidan https://skoogliving.se

2022-12-21
Länk till avsnitt

44. Feng Shui-podden: Jordelement i både inredning och personlighet

Om du känner igen dig i egenskaper som att vara trögstartad, praktisk, omhändertagande och lugn - då är det sannolikt en stor skopa jordelement i din personlighet! I detta avsnitt fördjupar vi oss i jordelementet. Vad har jord för relation till övriga element och hur syns det i inredningen att någonting är jordelement? Vad händer om vi inte får tillräckligt med jord kontra om vi får för mycket? 

Glöm inte att gilla och dela podden om du gillar det du hör!

Kontakta mig på Instagram: @skoogliving eller via hemsidan https://skoogliving.se

2022-12-18
Länk till avsnitt

43. Feng Shui-podden: Eldelement i både inredning och personlighet

Känner du igen dig i egenskaper som att vara passionerad, driven och en naturlig ledare? Kanske har du dessutom gått in i den berömda väggen och upplevt hur ilskan inom dig fullkomligt exploderat? Då är det kanske inte helt långsökt att du har mycket eld inom dig! I detta avsnitt går vi igenom eldelementet. Vad har det för egenskaper rent energimässigt, hur blir effekten i ett rum med överslag på eld och vad händer om vi har för lite eld inom och omkring oss? Detta och mycket annat får du lära dig i detta avsnitt!

Läs mer om eldelementet i detta blogginlägg: https://www.hobbykreatoren.se/2020/02/25/elementet-eld/

Har du frågor eller vill du skicka feedback om podden? Kontakta mig via Instagram (@skoogliving) eller https://skoogliving.se

2022-12-09
Länk till avsnitt

42. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Jannice Wistrand, inredare och bloggare (Add Simplicity)

Jannice Wistrand är marknadschefen som mitt i livet bytte bana. Idag jobbar hon som inredare och driver en av nordens största Feng Shui- och inredningsbloggar, Add Simplicity. I detta avsnitt avhandlar vi allt ifrån hur Jannice jobbar vid inredningsuppdrag, vilka de vanligaste misstagen folk gör i sina hem och varför det är så viktigt att unna sig en lyxigare mjukis-outfit. Jannice delar sina bästa tips kring hur du kan göra för att få ihop inredningen. En otroligt ödmjuk och inspirerande kvinna med många järn i elden och magisk känsla för inredning. 

Läs mer på Jannices blogg, Add Simplicity: https://www.expressen.se/skonahem/blogg/addsimplicity/

Kontakta mig, Skoogliving

2022-11-30
Länk till avsnitt

41. Feng Shui-podden: Träelement i både inredning och personlighet

Som en fortsättning på introduktionen till de fem elementen gräver vi i detta avsnitt djupare i träelementets egenskaper. Vad representerar träelement i t.ex. inredning (färger, former, material) och vilka egenskaper har en person som har väldigt mycket träelement? För att lära dig mer om hur elementen påverkar varandra, spana in avsnitt 40: Introduktion till de fem elementen. 

Kontakta mig: @skoogliving och https://skoogliving.se

2022-11-25
Länk till avsnitt

40. Feng Shui-podden: De fem elementen, introduktion

Vilka är de fem elementen och hur hänger de ihop och påverkar varandra? De fem elementen är det verktyg inom Feng Shui som tydligast kan skapa en känsla av harmoni - dvs när alla element finns representerade i ett rum, i ett stilleben eller på en plats så skapas en balans som ger en skön helhetskänsla. Detta är såklart förutsatt att de olika elementen finns med i lagom stor dos, vissa element har nämligen en väldigt kraftfull energi medan andra element snarare kan dra ner oss. Välkommen till introduktionen av verktyget: De fem elementen. 

Kontakta mig på Instagram (@skoogliving) eller via hemsidan https://skoogliving.se 

Glöm inte att betygsätta, dela och gilla podden så fler får ta del av Feng Shuins magiska värld!

2022-11-14
Länk till avsnitt

39. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Agneta Nyholm, feng shui-expert

Agneta Nyholm är en av den svenska Feng Shuins största pionjärer. Hon är författaren som skrivit ett stort antal böcker om Feng Shui och hon startade dessutom Nordic School of Feng Shui, skolan där jag utbildat mig. Idag driver hon Sofiainstitutet med School of Graceful living. Agneta delar i detta avsnitt med sig av sin enorma kunskapsbank och svarar på både mina och mina följares frågor. Vad är wabi sabi och graceful living och hur hänger det ihop med Feng Shui? Vad står begreppen "so within, so without" samt "misery loves company" för och varför accelererar och förhöjs energin så extremt mycket på t.ex. en fotbollsarena? Detta och MYCKET mer får du veta i avsnittet!

Den 3 november 2022 startar onlinekursen ?besjäla ditt hem? på som jag varmt rekommenderar!
Läs mer på School of Graceful Livings hemsida, tryck HÄR.

2022-10-29
Länk till avsnitt

38. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Jenny Jonsson, Feng Shui-konsult och coach

Hur kan Feng Shui förändra livet? I detta avsnitt delar Jenny med sig av hur hon hittade Feng Shui och hur kunskapen för henne varit "lifechanging". Jenny har tillsammans med sin lärare på Nordic School of Feng Shui, Susanna Utbult, skrivit boken Feng Shui Flow - Skapa hållbar inredning. Den 20:e november startar Jenny sina Feng Shui-cirklar i Stockholm där du erbjuds högklassig hjälp att jobba med en Ba Gua i ditt hem! 

Kontakta Jenny via mail: [email protected]

Gå med i Jennys Feng Shui-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/803130107628004

Kontakta mig på Instagram eller https://skoogliving.se

2022-10-26
Länk till avsnitt

37. Feng Shui-podden: Frågeavsnitt!

Jag svarar på era frågor och ger bland annat svar på frågor som vad du bör prioritera om du bara har 30 minuter på dig att fixa till hemma. Varför bör du undvika att ha skrivbord/dator i sovrummet och vad kan du göra om du trots allt har arbetsplatsen i sovrummet? Jag delar mina bästa inspirationskällor och svarar på frågan vad jag drömmer om. 

Några länkar till sådant jag nämner i avsnittet:

Holistic Spaces = Feng Shui-podd på engelska

Nina - Äkta hem och Lina - besjalat 

Mirelle - Designbymirelle

2022-10-18
Länk till avsnitt

36. Feng Shui-podden: Rensningsprocessen och vikten av att ha en målbild

Att skapa god Feng Shui handlar till stor del om att rensa i röran. Jag vill dock bestämt hävda att det finns ett steg som är viktigare att göra, innan du börjar rensa! För att veta vilken riktning du vill att livet ska ta är det också viktigt att veta vad du har för vision för ditt liv. Vad är vitsen med att rensa om du inte vet varför du gör det? Undvik att ryckas med i rensningsfestandet som råder genom att våga stanna upp och lyssna till ditt varför. I detta avsnitt bjuder jag på mina tankar om själva rensningsprocessen, likheter med Kon Mari-metoden och vikten av att våga lyssna inåt.

Kontakta mig på skoogliving.se eller via Instagram @skoogliving 

2022-09-29
Länk till avsnitt

35. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Hemmet som kraftplats, med Nina Tegenfeldt

Efter en utbrändhet tog Nina Tegenfeldts liv en ordentlig vändning, i positiv riktning. Nina tvingades i och med utbrändheten att stanna upp och verkligen lyssna till sin inre guide för att hitta närande och glädjande ämnen i livet. Hon tog steget och utbildade sig till inredare och sedan 2016 driver hon företaget ÄKTA HEM där hon hjälper andra kvinnor att hitta och skapa sin kraftplats, både inom sig själva men även i sitt hem. Hur gör man för att lära sig lyssna på sin egen inre röst när vi ständigt bombarderas med nya intryck? Och vart börjar man för att förvandla hemmet till sin egen kraftplats?

Ninas hemsida: https://aktahem.se/

Läs mer om kursen "HEMMET SOM KRAFTPLATS": https://aktahem.se/hemmet-som-kraftplats/

Prenumerera på Ninas inspirationsmejl: https://aktahem.se/ideer-och-inspiration/

Therese hittar du som vanligt på @skoogliving och https://skoogliving.se

2022-09-18
Länk till avsnitt

34. Feng Shui-podden: Feng Shui vid sorg och brustna drömmar

De flesta människor upplever någon gång i livet känslor som ledsenhet och sorg till följd av olika händelser och brustna drömmar. Feng Shui funkar på sitt sätt men tyvärr kan vi inte kontrollera allt i livet, även om vi försöker. I detta avsnitt pratar jag om hur Feng Shui kan vara en hjälp när drömmar som t.ex. barnlängtan inte går i uppfyllelse. Hur kan du ta hjälp av Feng Shui för att öka chanserna att få dina drömmar att gå i uppfyllelse och vad kan du göra för att hitta styrka när det verkligen inte går? 

Jag berättar också om mitt samarbete med SORGCOACHEN (saraflyckts.com).
Jag tipsar även om den ofiltrerade och rörande podden ?En enda sörja? som drivs av Sara & Sara som båda drabbats av hårt av sorg. Podden hittar du HÄR.

2022-09-16
Länk till avsnitt

33. Feng Shui-podden: Trender och Feng Shui

Vad säger egentligen Feng Shui om trender och kan du skapa en riktigt harmonisk miljö genom att bara följa rådande trender? I detta avsnitt reflekterar jag kring stylade kontra "besjälade" miljöer. Jag går igenom hur du kan tänka för att skapa ren harmoni i ditt hem och pratar om skillnaden mellan att följa en trend jämfört med att följa ditt hjärta. Tipsar också om avsnitt 32 av feng shui-podden: Ett specialavsnitt med inredarna Atta & Maja från Studio In.  Läs mer om Lena Nyholm; inredare Kontakta mig på Instagram @skoogliving eller hemsidan https://skoogliving.se
2022-09-08
Länk till avsnitt

32. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Inredarna Atta & Maja från Studio In

Atta och Maja är de fenomenala tvillingsystrarna som startat inredningsföretaget "Studio In" som erbjuder en mängd olika inredningstjänster. De delar sina bästa tips kring hur du kan tänka och göra för att skapa harmoniska miljöer. Vi berör allt ifrån konkreta inredningstips till de fem elementen, currylinjer och spiritualitet. Hur ser det egentligen ut hemma hos en inredare och hur är det att driva ett företag med sin tvillingsyster?

Läs mer om Studio-In

Kontakta mig på Instagram @skoogliving eller via hemsidan https://skoogliving.se

2022-08-30
Länk till avsnitt

31. Feng Shui-podden: Fem enkla tips som höjer din energi

I detta avsnitt delar jag enkla tips som ger vardagen lite guldkant! Fem saker du kan göra för att höja din egen energi och skapa det lilla extra på en helt vanlig vardag. Som bonus får du även tips på hur du kan höja ditt eget självförtroende med hemmet som redskap! 

https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

2022-08-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.