Sveriges 100 mest populära podcasts

Feng Shui-podden

Feng Shui-podden

En podd för dig som vill boosta livet och ta hemmet till en ny nivå! Korta och innehållsrika avsnitt med utgångspunkt i feng shuins magiska värld. Genom att förändra din omgivning kan du nämligen påverka och förändra ditt liv. Här får du lära dig hur du går tillväga! Jag som driver podden heter Therese Skoog och är certifierad feng shui-konsult genom Nordic School of Feng Shui. Du hittar mig på: - Instagram: @skoogliving - Webb: https://skoogliving.se - Mail: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Https://hobbykreatoren.se

Avsnitt

40. Feng Shui-podden: De fem elementen, introduktion

Vilka är de fem elementen och hur hänger de ihop och påverkar varandra? De fem elementen är det verktyg inom Feng Shui som tydligast kan skapa en känsla av harmoni - dvs när alla element finns representerade i ett rum, i ett stilleben eller på en plats så skapas en balans som ger en skön helhetskänsla. Detta är såklart förutsatt att de olika elementen finns med i lagom stor dos, vissa element har nämligen en väldigt kraftfull energi medan andra element snarare kan dra ner oss. Välkommen till introduktionen av verktyget: De fem elementen. 

Kontakta mig på Instagram (@skoogliving) eller via hemsidan https://skoogliving.se 

Glöm inte att betygsätta, dela och gilla podden så fler får ta del av Feng Shuins magiska värld!

2022-11-14
Länk till avsnitt

39. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Agneta Nyholm, feng shui-expert

Agneta Nyholm är en av den svenska Feng Shuins största pionjärer. Hon är författaren som skrivit ett stort antal böcker om Feng Shui och hon startade dessutom Nordic School of Feng Shui, skolan där jag utbildat mig. Idag driver hon Sofiainstitutet med School of Graceful living. Agneta delar i detta avsnitt med sig av sin enorma kunskapsbank och svarar på både mina och mina följares frågor. Vad är wabi sabi och graceful living och hur hänger det ihop med Feng Shui? Vad står begreppen "so within, so without" samt "misery loves company" för och varför accelererar och förhöjs energin så extremt mycket på t.ex. en fotbollsarena? Detta och MYCKET mer får du veta i avsnittet!

Den 3 november 2022 startar onlinekursen ?besjäla ditt hem? på som jag varmt rekommenderar!
Läs mer på School of Graceful Livings hemsida, tryck HÄR.

2022-10-29
Länk till avsnitt

38. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Jenny Jonsson, Feng Shui-konsult och coach

Hur kan Feng Shui förändra livet? I detta avsnitt delar Jenny med sig av hur hon hittade Feng Shui och hur kunskapen för henne varit "lifechanging". Jenny har tillsammans med sin lärare på Nordic School of Feng Shui, Susanna Utbult, skrivit boken Feng Shui Flow - Skapa hållbar inredning. Den 20:e november startar Jenny sina Feng Shui-cirklar i Stockholm där du erbjuds högklassig hjälp att jobba med en Ba Gua i ditt hem! 

Kontakta Jenny via mail: [email protected]

Gå med i Jennys Feng Shui-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/803130107628004

Kontakta mig på Instagram eller https://skoogliving.se

2022-10-26
Länk till avsnitt

37. Feng Shui-podden: Frågeavsnitt!

Jag svarar på era frågor och ger bland annat svar på frågor som vad du bör prioritera om du bara har 30 minuter på dig att fixa till hemma. Varför bör du undvika att ha skrivbord/dator i sovrummet och vad kan du göra om du trots allt har arbetsplatsen i sovrummet? Jag delar mina bästa inspirationskällor och svarar på frågan vad jag drömmer om. 

Några länkar till sådant jag nämner i avsnittet:

Holistic Spaces = Feng Shui-podd på engelska

Nina - Äkta hem och Lina - besjalat 

Mirelle - Designbymirelle

2022-10-18
Länk till avsnitt

36. Feng Shui-podden: Rensningsprocessen och vikten av att ha en målbild

Att skapa god Feng Shui handlar till stor del om att rensa i röran. Jag vill dock bestämt hävda att det finns ett steg som är viktigare att göra, innan du börjar rensa! För att veta vilken riktning du vill att livet ska ta är det också viktigt att veta vad du har för vision för ditt liv. Vad är vitsen med att rensa om du inte vet varför du gör det? Undvik att ryckas med i rensningsfestandet som råder genom att våga stanna upp och lyssna till ditt varför. I detta avsnitt bjuder jag på mina tankar om själva rensningsprocessen, likheter med Kon Mari-metoden och vikten av att våga lyssna inåt.

Kontakta mig på skoogliving.se eller via Instagram @skoogliving 

2022-09-29
Länk till avsnitt

35. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Hemmet som kraftplats, med Nina Tegenfeldt

Efter en utbrändhet tog Nina Tegenfeldts liv en ordentlig vändning, i positiv riktning. Nina tvingades i och med utbrändheten att stanna upp och verkligen lyssna till sin inre guide för att hitta närande och glädjande ämnen i livet. Hon tog steget och utbildade sig till inredare och sedan 2016 driver hon företaget ÄKTA HEM där hon hjälper andra kvinnor att hitta och skapa sin kraftplats, både inom sig själva men även i sitt hem. Hur gör man för att lära sig lyssna på sin egen inre röst när vi ständigt bombarderas med nya intryck? Och vart börjar man för att förvandla hemmet till sin egen kraftplats?

Ninas hemsida: https://aktahem.se/

Läs mer om kursen "HEMMET SOM KRAFTPLATS": https://aktahem.se/hemmet-som-kraftplats/

Prenumerera på Ninas inspirationsmejl: https://aktahem.se/ideer-och-inspiration/

Therese hittar du som vanligt på @skoogliving och https://skoogliving.se

2022-09-18
Länk till avsnitt

34. Feng Shui-podden: Feng Shui vid sorg och brustna drömmar

De flesta människor upplever någon gång i livet känslor som ledsenhet och sorg till följd av olika händelser och brustna drömmar. Feng Shui funkar på sitt sätt men tyvärr kan vi inte kontrollera allt i livet, även om vi försöker. I detta avsnitt pratar jag om hur Feng Shui kan vara en hjälp när drömmar som t.ex. barnlängtan inte går i uppfyllelse. Hur kan du ta hjälp av Feng Shui för att öka chanserna att få dina drömmar att gå i uppfyllelse och vad kan du göra för att hitta styrka när det verkligen inte går? 

Jag berättar också om mitt samarbete med SORGCOACHEN (saraflyckts.com).
Jag tipsar även om den ofiltrerade och rörande podden ?En enda sörja? som drivs av Sara & Sara som båda drabbats av hårt av sorg. Podden hittar du HÄR.

2022-09-16
Länk till avsnitt

33. Feng Shui-podden: Trender och Feng Shui

Vad säger egentligen Feng Shui om trender och kan du skapa en riktigt harmonisk miljö genom att bara följa rådande trender? I detta avsnitt reflekterar jag kring stylade kontra "besjälade" miljöer. Jag går igenom hur du kan tänka för att skapa ren harmoni i ditt hem och pratar om skillnaden mellan att följa en trend jämfört med att följa ditt hjärta. Tipsar också om avsnitt 32 av feng shui-podden: Ett specialavsnitt med inredarna Atta & Maja från Studio In.  Läs mer om Lena Nyholm; inredare Kontakta mig på Instagram @skoogliving eller hemsidan https://skoogliving.se
2022-09-08
Länk till avsnitt

32. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Inredarna Atta & Maja från Studio In

Atta och Maja är de fenomenala tvillingsystrarna som startat inredningsföretaget "Studio In" som erbjuder en mängd olika inredningstjänster. De delar sina bästa tips kring hur du kan tänka och göra för att skapa harmoniska miljöer. Vi berör allt ifrån konkreta inredningstips till de fem elementen, currylinjer och spiritualitet. Hur ser det egentligen ut hemma hos en inredare och hur är det att driva ett företag med sin tvillingsyster?

Läs mer om Studio-In

Kontakta mig på Instagram @skoogliving eller via hemsidan https://skoogliving.se

2022-08-30
Länk till avsnitt

31. Feng Shui-podden: Fem enkla tips som höjer din energi

I detta avsnitt delar jag enkla tips som ger vardagen lite guldkant! Fem saker du kan göra för att höja din egen energi och skapa det lilla extra på en helt vanlig vardag. Som bonus får du även tips på hur du kan höja ditt eget självförtroende med hemmet som redskap! 

https://skoogliving.se

Instagram: @skoogliving

2022-08-25
Länk till avsnitt

30. Feng Shui-podden: Fördelar med att lägga en Ba Gua

Fem goda anledningar till varför det är så himla bra att lägga en Ba Gua över ditt hem, trädgård eller annan vald yta (t.ex. ett rum, skrivbordet eller en anslagstavla). Ba Gua är ett av Feng Shuins magiska verktyg och där finns otroligt mycket att jobba med! Vill du veta mer om vad en Ba Gua är? Lyssna på avsnitt 10-22 där jag går igenom grunden inom varje område i en Ba Gua. 

För att läsa mer och se exempel på de olika typerna av Ba Gua, spana in detta blogginlägg!

Har du frågor? Kontakta mig på Instagram (@skoogliving) eller via https://skoogliving.se

2022-08-03
Länk till avsnitt

29. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Kon Magi med Carro

Carro som driver Instagramkontot @konmagimedcarro är utbildad Kon Mari-konsult. Hon berättar vad det innebär att rensa/organisera med hjälp av metoden och delar med sig av insikter och erfarenheter från sin egen resa. Vilka är fördelarna med att tänka annorlunda i samband med rensning och på vilka sätt är Feng Shui och Kon Mari lika? Vi är rörande överens om att en grundlig rensning är omvälvande och life changing!

Glöm inte att gilla podden och dela avsnitten om du uppskattar det du hör!

Köp boken "konsten att städa" t.ex. HÄR

Kontakta mig via Instagram (@skoogliving) eller hemsidan skoogliving.se

2022-07-26
Länk till avsnitt

28. Feng Shui-podden: Kom igång med rensningen

Jag får ofta frågan hur man kommer igång med rensandet hemma. Känslan av att "sitta fast" i livet beror ofta på stagnerad energi. Vilka konsekvenser kan för många prylar ha för dig, både fysiskt och psykiskt? Och hur kommer du igång med rensandet? Detta avsnitt är laddat med inspiration och tips som hjälper dig att komma igång! 

Har du frågor eller vill ge feedback, kontakta mig på Instagram @skoogliving

2022-07-12
Länk till avsnitt

27. Feng Shui-podden: Min resa med Feng Shui

I detta avsnitt blir jag mer personlig då jag berättar hur Feng Shui kom in i mitt liv. Jag började på allvar utforska Feng Shui under en av de mörkaste perioderna i mitt liv. Feng Shui blev min medicin och det har inte bara gett mig kunskap, förståelse och acceptans - jag har också fått en hel verktygslåda fulladdad med en massa gött att ta till när vardagen känns grå. Feng Shui har gett mitt liv en djupare mening och i detta avsnitt får du veta på vilket sätt!

Har du frågor till mig, om min resa eller erfarenhet? Kontakta mig gärna, du hittar mig nu på Instagram under namnet @skoogliving

2022-07-05
Länk till avsnitt

26. Feng Shui-podden: Sovrumsinspiration!

Äntligen är det dags att kolla lite närmare på Feng Shui i sovrummet! Ett av mina absoluta favoritämnen (och samtidigt en utmaning). Det finns ofantligt många faktorer som kan påverka sömnen negativt och det är många som lider av upplevda sömnproblem. Här får du ett riktigt matnyttigt avsnitt med en mängd tips som kan hjälpa dig att förbättra energierna i sovrummet vilket troligtvis har positiva effekter på din sömn och återhämtning. Glöm inte vikten av att vädra regelbundet, helst varje kväll!

I detta avsnitt går jag inte in på currylinjer som är extra viktigt att kolla i sovrummet. Om du vill veta mer om currylinjer skulle jag rekommendera att du lyssnar på avsnitt 3 som handlar om just currylinjer!

Har du frågor om ditt sovrum? Hobbykreatören har transformerats och numera hittar du mig under ?SKOOG LIVING? på Instagram. Tryck HÄR för att komma dit.

2022-06-22
Länk till avsnitt

25. Feng Shui-Podden: Tips inför & under en flytt

Är du på gång att flytta? Här har du ett inspirationsavsnitt med feng shui-tips som hjälper dig igenom flyttprocessen med positiv energi i behåll. Det är onekligen en utmaning att flytta; det ska rensas, packas, förflyttas, packas upp och skapas ordning. Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

https://hobbykreatoren.se

Länk till Instagram 

2022-06-09
Länk till avsnitt

24. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Veronica Johansson, att hantera sorg med hjälp av feng shui

Kan Feng Shui vara en hjälp för att hantera sorg? Svar: JA!

I detta specialavsnitt får vi möta Veronica vars liv vändes uppochned för cirka fyra år sedan. Hon drabbades av en skallskada i samband med en arbetsplatsolycka och kort därefter dog hennes son Eric. Hur tar man sig igenom trauman som dessa? Veronica berättar om sina erfarenheter av sorg och hur bl.a. feng shui varit en hjälp för henne. Veronicas berättelse sprider hopp! Det går att lära sig leva och känna glädje igen efter upplevd sorg och här delar hon sina bästa tips!

Har du frågor om avsnittet, sorg eller feng shui? Kontakta mig på @hobbykreatoren

2022-06-01
Länk till avsnitt

23. Feng Shui-podden: Barnrum

Jag får ofta frågan hur man ska göra för att skapa god feng shui i ett barnrum. I detta avsnitt går jag igenom några av de största utmaningarna; som att kombinera ett lekrum med vila och sömn. Du får tips kring färger och inredning samt annat smått och gott som kan skapa goda förutsättningar för ett mer harmoniskt rum - och på sikt även ett tryggare barn! 

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till mig på Instagram (hobbykreatoren) eller via hemsidan hobbykreatoren.se

2022-05-17
Länk till avsnitt

22. Feng Shui-podden: Framgång

Framgång! Vi har nått den sista pusselbiten i Ba Gua-kartan och kollar nu närmare på hur du kan locka och boosta framgång i livet. Vad betyder egentligen framgång - för dig?

Om du vill se hur en Ba Gua ser ut, kolla i avsnittsbeskrivningen för avsnitt 10!

Har du frågor, åsikter eller önskemål för podden, kontakta mig på https://hobbykreatoren.se eller via Instagram (@hobbykreatoren)

2022-04-29
Länk till avsnitt

21. Feng Shui-podden: Kunskap och Självkännedom

Ba Gua-resan fortsätter och vi har nått det näst sista området; kunskap & självkännedom. Vi berör livsaspekten och dess innebörd och du får konkreta tips på hur du kan stärka både dig själv och boosta kunskapen i ditt liv, med hjälp av ditt hem. Vet du vem du är? Har du koll på vem du vill vara? 

Vad tycker du om Ba Gua-resan? Har du frågor eller vill du ha hjälp med någonting?
Kontakta mig på https://hobbykreatoren.se eller via Instagram.

2022-04-28
Länk till avsnitt

20. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Victoria Glosemeyer, Inredare

Victoria Glosemeyer ?@victoria_alittlebliss? är feng shui-utbildad inredare och grundare av inredningsföretaget ?movi.design_interior?. Hon berättar öppet och rörande om hur hon hittade hem i feng shui strax efter att hon drabbades av bröstcancer. Under sjukskrivningen insåg hon hur mycket omgivningen och hemmet betydde - och kände att någonting skavde.

Victoria har gjort en otrolig resa sedan dess! Hon har bl.a. sagt upp sig från en trygg anställning för att starta eget företag samt ?downsizeat? genom att flytta från ett stort hus till en mindre lägenhet i stan. Hon berättar om processen att rensa bort en så stor del av sitt materiella liv, om feng shuins betydelse och hur hon jobbar med feng shui idag.

Spana in Movi Design & Interiör här!

Läs mer om Victoria - A little bliss

2022-04-05
Länk till avsnitt

19. Feng Shui-podden: Barn och Kreativitet

Det har blivit dags för det sjunde området i Ba Gua-kartan och vi kikar närmare på den del som rör barn och kreativitet. Hur kan du boosta din kreativa och lekfulla sida, låta både dina, andras och ditt inre barn ta plats? Jag pratar också lite om vad du kan göra för att öka dina chanser att bli gravid - genom att jobba med ditt hem! 

Kontakta mig på Instagram @hobbykreatoren
eller via hemsidan

2022-03-29
Länk till avsnitt

18. Feng Shui-podden: Stöd i livet & Hjälpsamma vänner

I en på flera sätt skakig tid känns det lite extra viktigt att tänka på vänskap och stöd i livet. Det sjätte området i Ba Guan handlar nämligen om hjälpsamma vänner och stöd i livet. Vad betyder denna livsaspekt för dig? Är det någonting du saknar eller är det dags att uppmärksamma relationer du redan har i ditt liv?

För att läsa ditt kinesiska horoskop eller ta del av årets feng shui-prognos, klicka in på Lunas Blogg.
https://lunasblogg.net/

Är du intresserad av en onlinekonsultation eller har du frågor om din Ba Gua? Kontakta mig på Instagram eller via hemsidan.

2022-03-17
Länk till avsnitt

17. Feng Shui-podden (Specialavsnitt): Marianne Jensen Rose, trädgårdsexpert

Nu är det dags för ytterligare ett efterlängtat specialavsnitt i feng shui-podden! Denna gång djupdyker vi i ämnet ?trädgård?. Vi får träffa Marianne Jensen Rose, ordförande i svenska feng shui-förbundet, en certifierad feng shui-konsult med stor passion för trädgårdsarbete. Här har du ett fullmatat avsnitt med tips som hjälper dig komma igång med trädgården. Du får tips på hur du med enkla medel kan skapa god feng shui i trädgården och locka positiv energi till livet.

Bor du i närheten av Kalmar och önskar hjälp med din trädgård? Kontakta Marianne via Trädgårdsbolaget 

Kan du inte få nog av feng shui? Spana in svenska feng shui-förbundet där du också hittar kontaktuppgifter till alla certifierade konsulter. Glöm inte att skriva upp dig på maillistan för inspirerande månadsbrev! 

Här kan du också spana in Mariannes egen hemsida

2022-02-22
Länk till avsnitt

16. Feng Shui-podden: Frid och balans

Dags för Ba Guans femte område och en påminnelse om att djupandas och skapa plats för återhämtning. Vad betyder frid för dig? Hur viktigt är det med balans? Inte nog med detta, du får dessutom flera tips kring hur du kan skapa din alldeles egen laddningsplats, hemma. 

Har du en laddstation eller ett altare hemma? Lägg upp en bild på Instagram och tagga mig, @hobbykreatoren 

2022-02-08
Länk till avsnitt

15. Feng Shui-podden: Rikedom & Välstånd

Vill du bli rikare och ha mer överflöd i ditt liv? I detta avsnitt får du allt du behöver för att boosta och manifestera rikedom med hemmet som hjälpmedel. Detta är del fyra på Ba Gua-resan så har du missat de tidigare avsnitten är du välkommen att lyssna ikapp!

Har du frågor? Kontakta mig via hobbykreatoren.se eller skriv till mig på Instagram

2022-01-25
Länk till avsnitt

14. Feng Shui-podden: Familj & Hälsa

Dags att fördjupa oss i Ba Guans tredje område och livsaspekten för familj och hälsa. Vad innebär denna livsaspekt och hur kan du stärka denna del av livet? Du får tips på saker du kan göra för att minska negativ inverkan från t.ex. mindre bra relationer eller minnen från barndomen. Jag går också igenom vad träelementet är och ger ett viktigt tips när det kommer till dina växter!

2022-01-11
Länk till avsnitt

13. Feng Shui-podden (Specialavsnitt med gäst): Susanna Utbult, Feng Shui-expert

Nytt för podden detta år är att ett fåtal specialavsnitt kommer att släppas! Jag har nämligen bjudit in flera fantastiska gäster som alla har någon koppling till Feng Shui. Först ut är ingen mindre än läraren och feng shui-experten Susanna Utbult. Vi pratar bl.a. om hur Feng Shui förändrade hennes liv och vad det betyder för henne idag. Hon berättar om spännande projekt hon jobbar med just nu och får oss båda att brista ut i gråt när hon berättar den gripande historian bakom hennes företag ?meraleva?. 

För att läsa mer om (eller beställa) återvunna stearinljus från ?meraleva?, tryck HÄR

Är du intresserad av att lära dig mer om feng shui och kanske t.o.m. vill utbilda dig?
Kontakta Nordic School of Feng Shui (Passa på, en ny omgång av grundkursen börjar sista helgen i januari!)

Köp boken ?Feng Shui Flow?

?Du ångrar aldrig ökad kunskap.?/Therese "hobbykreatören" Skoog

2022-01-09
Länk till avsnitt

12. Feng Shui-podden: Kärlek & Relationer

Ba Gua-resan fortsätter in i det andra området som handlar om kärlek och relationer. Här får du tips på hur du boostar kärlek och relationer i ditt liv men du får också en viktig påminnelse - om kärleken till dig själv! 

Kontakta mig via min hemsida eller via Instagram 

Med en önskan om ett fint avslut på 2021 och ett riktigt Gott Nytt År!

2021-12-30
Länk till avsnitt

11. Feng Shui-podden: Karriär & Livsväg

Idag fördjupar vi oss i Ba Guans första område och livsaspekt "Karriär & Livsväg". I avsnittet får du en handfull tips kring hur du kan boosta din karriär och livsväg med hjälp av inredning och färger i ditt hem. Har du frågor och funderingar kring livsaspekten, Ba Guan eller annat? Tveka inte att kontakta mig på Instagram eller via min hemsida

2021-12-09
Länk till avsnitt

10. Feng Shui-podden: Introduktion till Ba Gua

Vad är en Ba Gua och hur använder man den inom feng shui? I detta avsnitt ger jag svaren på dessa frågor och berättar om två olika sätt att lägga en Ba Gua. Jag tipsar också om den Ba Gua-resa @fengshuimedisabell haft på Instagram, för dig som vill fördjupa dig.

Du hittar Isabells konto här: https://instagram.com/fengshuimedisabell

Formskolans Ba Gua (enkel variant med utgångspunkt från hemmets ytterdörr, sk ?tredörrars ba gua?) https://www.hobbykreatoren.se/wp-content/uploads/2021/08/frid-och-balans-1.png

Blogginlägg om Ba Gua:
https://www.hobbykreatoren.se/2020/09/04/ba-gua-vad-ar-det-och-hur-kan-det-vara-till-hjalp-i-livet/

Tusen tack till dig som lyssnar!

2021-11-03
Länk till avsnitt

9. Feng Shui-podden: 5 tips för bättre feng shui

Det är lätt att göra feng shui väldigt svårt! Det finns en hel uppsjö olika verktyg och saker att tänka på och ta hänsyn till när det kommer till att inreda med feng shui. Här delar jag mina fem bästa tips för hur du skapar god feng shui i ditt hem och liv. 

Vill du ha hjälp med ditt hem? Kontakta mig på https://hobbykreatoren.se eller via Instagram @hobbykreatoren

2021-10-24
Länk till avsnitt

8. Feng Shui-podden: Rensa garderoben

Att rensa garderoben kan kännas jobbigt, svårt och - i ärlighetens namn - oändligt. Här delar jag mina bästa tips och strategier för att rensningen ska bli roligare, mer effektiv och framförallt, bli av! Jag berättar också hur jag gör för att hitta inspiration och tipsar om sätt att göra sig av med kläder på ett hållbart och roligt sätt. Vad betyder det egentligen när man har svårt att göra sig av med saker och vilka är vinsterna med att faktiskt rensa grundligt? Detta och mycket annat får du veta när du lyssnar. Enjoy!

Vill du ha hjälp med din rensningsprocess eller har du fler frågor? Kontakta mig på https://hobbykreatoren.se eller via Instagram ( https://instagram.com/hobbykreatoren )

2021-10-05
Länk till avsnitt

7. Feng Shui-podden: Tips för hallen

En fråga jag ofta får är hur man kan motverka att hallen ständigt förvandlas till ett slagfält. I detta avsnitt berättar jag om en möjlig teori som förklarar kaos-fenomenet. Jag delar mina bästa tips för hur du håller ordning samt skapar balans och harmoni i din hall. Jag berättar också om förvaring som inkluderar familjens alla medlemmar och tips för att skapa en känsla med hjälp av färg och/eller doft. 

Liten lathund om de fem elementen:
https://mcusercontent.com/f5a60bfc8c15ac2b674f1a2bb/images/72b9e539-8771-e5eb-795a-083cd5591dbd.png?mc_cid=7f53751ae9&mc_eid=UNIQID

Har du frågor eller vill du ha hjälp med din hall? Kontakta mig via https://hobbykreatoren.se eller Instagram (@hobbykreatoren). 

2021-09-22
Länk till avsnitt

6. Feng Shui-podden: Chi

Temat för denna vecka är "chi", ett av de viktigaste verktygen och till viss del också grunden i feng shui. Vad finns det för olika typer av chi? Hur höjer du chi och hur skapar du harmoniska, behagliga och balanserade energiflöden i ditt hem? Detta och mycket annat berör jag i detta avsnitt.

Vill du läsa mer om chi? Här har du länken till ett av mina blogginlägg om ämnet.
https://www.hobbykreatoren.se/2020/12/09/har-du-koll-pa-chiflodet-i-ditt-hem/

Har du frågor? Kontakta mig på Instagram (@hobbykreatoren) eller via min hemsida, https://hobbykreatoren.se

Glöm inte att gilla och dela avsnittet till andra så att fler kan få hjälp av feng shuins magiska värld och verktyg. 

2021-09-08
Länk till avsnitt

5. Feng Shui-podden: Feng Shui i enrumslägenheter (med tips för alla)

Hur kan man tänka för att skapa god feng shui i en enrumslägenhet? Utmaningarna är lite annorlunda när alla hemmets rum kombineras i ett. Här tipsar jag om hur du kan tänka och göra för att skapa goda förutsättningar till bra feng shui. Tipsen är både specifika och generella och kan vara till nytta för alla som lyssnar, oavsett om du bor i en etta eller ej.  Har du fler frågor kring feng shui i en etta? Kontakta mig på Instagram (@hobbykreatoren) eller på https://hobbykreatoren.se  Länk till blogginlägget om "Ba Gua" som jag nämner i avsnittet: https://www.hobbykreatoren.se/2020/09/04/ba-gua-vad-ar-det-och-hur-kan-det-vara-till-hjalp-i-livet/ Tredörrars Ba Gua (bild): https://www.hobbykreatoren.se/wp-content/uploads/2021/08/frid-och-balans-1.png
2021-08-25
Länk till avsnitt

4. Feng Shui-podden - Feng shui utomhus

Våra hem utgör endast en liten del av den totala energin inom feng shui. Cirka 70-80% sker nämligen på utsidan. I detta avsnitt berättar jag hur du kan bjuda in chi (energi) till ditt hem samt ger dig konkreta tips för att minska risken att du drar med dig negativ energi in. Jag berättar också hur jag anser att feng shui bör användas i dagens samhälle. 

Har du frågor eller vill du veta mer? Kontakta mig via min hemsida; https://hobbykreatoren.se eller via Instagram där jag heter @hobbykreatoren 

2021-08-11
Länk till avsnitt

3. Feng Shui-podden - Currylinjer

Vad är currylinjer och varför är det negativt för oss människor att spendera mycket tid på ett currykryss? Jag berättar svaren på dessa frågor och avslöjar min teori kring varför det bara går att hitta linjerna med kroppen och ett par pekare.

Har du frågor eller vill du veta mer? Kontakta mig via min hemsida; https://hobbykreatoren.se

Vill du köpa egna pekare? Du hittar webbshopen här: https://www.hobbykreatoren.se/produkt-kategori/feng-shui/

2021-06-01
Länk till avsnitt

2. Feng Shui-podden - Rensa hemma

Hur påverkas du av för många prylar i hemmet? Vad händer i dig och omkring dig när du rensar eller flyttar runt saker? I detta avsnitt berättar jag svaren på dessa frågor och ger mina bästa tips på hur du kommer igång med rensningsfesten! Du får bl.a. tips på hur du kan strukturera ditt rensande, påminnelser om kategorier som lätt glöms bort och idéer som kan underlätta ordningen framöver. Får du inte nog? Spana in boken ?Rensa, organisera och inred?: https://www.adlibris.com/se/bok/rensa-organisera-och-inred-for-ett-liv-i-balans-och-harmoni-9789155268237 Behöver du hjälp? Kontakta en konsult via svenska Feng Shui-förbundets hemsida: https://svenskafengshuiforbundet.se/ Vill du ha kontakt med mig? https://hobbykreatoren.se Dela gärna podden till någon du tror har glädje av den! TACK för att du lyssnar.
2021-05-19
Länk till avsnitt

1. Feng Shui-podden - Vad är feng shui?

Vad är egentligen Feng Shui? I detta avsnitt förklarar jag i grova drag vad Feng Shui handlar om. Jag ger också tips på hur du kan tänka för att få ett behagligt energiflöde när du möblerar ett rum.  Glöm inte att ge 5 stjärnor och dela podden om du gillar det du hör!   Har du frågor, tankar eller synpunkter så hittar du mig på https://hobbykreatoren.se ATlSR1YpXMCo8KhxUogh
2021-05-12
Länk till avsnitt

Trailer: Feng shui-podden

Feng shui-podden är för dig som vill ta livet och hemmet till en ny nivå! Här bjuds du på korta och innehållsrika avsnitt som ger dig tips på hur du kan förändra din omgivning och boosta livet med hjälp av feng shui. I denna trailer berättar jag kort vem jag är och vad feng shui-podden handlar om.  Jag som driver podden heter Therese Skoog och du hittar mig här:   - Instagram: @skoogliving ( https://instagram.com/skoogliving )  - Webb: https://skoogliving.se - Mail: [email protected] ATlSR1YpXMCo8KhxUogh
2021-05-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.