Sveriges 100 mest populära podcasts

Toxic - om relationer, gränser och våld

Toxic - om relationer, gränser och våld

Fyra av tio unga har utsatts för någon form av våld av sin partner. Det handlar om svartsjuka, kränkningar, förödmjukande kommentarer, hot, övergrepp och andra sorters våld. Men hur kan man märka av tidiga tecken som visar att en relation är osund? Och var går egentligen gränsen? Tillsammans med gäster och experter diskuterar programledare Nattalie Ström Bunpuckdee vanliga, men skadliga beteenden som kan förekomma i toxic relationer och vad man kan göra om man själv befinner sig i ett destruktivt förhållande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ur.se/id/220801

Avsnitt

Vad är våld?

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Nicole Blomgren samtalar om olika typer av aggressiva och våldsamma beteenden i sina tidigare relationer. Att slänga saker omkring sig när man blir arg, är det våld? Och hur ska man se på kränkningar och psykiskt våld i relation till fysiskt? Kriminolog Nina Rung reder ut vad som är olagligt och hur man kan se på olika sorters våld i en relation. Dessutom medverkar Lena Berg från organisationen MÄN.
2021-05-14
Länk till avsnitt

Att skämmas och känna skuld

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Victoria McCarthy samtalar om att skämmas och få dåligt samvete fastän man själv är den som utsatts i en relation. Hur kan det vara så? Och hur kan man tänka om man märker att man ofta agerar utifrån skuldkänslor? Adine Samadi, styrelseledamot i ROKS och jourtjej, svarar på frågor om typiska beteenden i destruktiva relationer. Dessutom medverkar Lena Berg från organisationen MÄN.
2021-05-14
Länk till avsnitt

Killars tystnadskultur

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Charlie Mulumba diskuterar hur svårt det verkar vara för många killar att prata om att de blir dåligt behandlade i sina relationer. Och om hur svårt det kan vara att identifiera sig som den som blir utsatt, om man är man. Debattören och journalisten Atilla Yoldaz svarar på frågor om mansnormer, killars tystnad och att inte våga berätta att man som kille är offret i en destruktiv relation.
2021-05-14
Länk till avsnitt

Porr som skadar

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Nicole Blomgren samtalar om hur deras tidigare partner varit negativt påverkade av porr. Hur vet man att någon är porrskadad? Och hur kan förväntningarna på en själv ställa till det? Barnmorskan Katarina Svensson Flood möter många unga tjejer som fått skador av sex och svarar på frågor om porrskadebeteende.
2021-05-14
Länk till avsnitt

När det händer i mobilen

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Anthony Tajaddod samtalar om hur deras expartners velat ha koll på deras liv genom deras konton på sociala medier eller hotat att lägga ut bilder som hämnd. Vad är egentligen lagligt? Och när kan man anmäla? Advokat Sanna Knutsson svarar på frågor och reder ut vad som är digitalt våld och vad som räknas som brott.
2021-05-14
Länk till avsnitt

Att vara vän och stå bredvid

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Hajan Jabar samtalar om att ha en vän som blir dåligt behandlad av sin partner och pratar om hur svårt det kan vara att veta hur man hjälper den som inte vill inse vad som pågår. Hur många gånger ska man säga samma sak när det ändå inte verkar hjälpa? Jourtjej Adine Samadi svarar på frågor och förklarar varför det kan vara livsviktigt att finnas kvar, trots att vännen inte verkar bry sig om de varningstecken man pekar på.
2021-05-14
Länk till avsnitt

När onormalt blir normalt

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Victoria McCarthy samtalar om hur man kan vänja sig vid att bli dåligt behandlad i sin relation. Varför reagerar man inte starkare? Generalsekreterare Zandra Kanakaris från Unga relationer svarar på frågor om vad som händer när man blir utsatt och alltså hamnat i den så kallade normaliseringsprocessen. Varför gör man inte bara slut och går? Dessutom medverkar Sibel Korkmaz som forskar om våld i ungas parrelationer.
2021-05-14
Länk till avsnitt

Svartsjuka och kontroll

Programledare Nattalie Ström Bunpuckdee och bisittare Beri Gerwise samtalar om relationer som innehållit svartsjuka och kontrollbehov och hur det har yttrat sig. Är svartsjuka farligt? Och måste det alltid vara fel? Psykolog Josefine Karlsson från Unga relationer svarar på frågor om var gränsen går och hur man kan agera om man blir utsatt för anklagelser och kontroll som inte känns bra.
2021-05-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.