Sveriges 100 mest populära podcasts

Relationscykeln

Relationscykeln

Varje person som väljer att leva med en kvinna kommer automatiskt möta kvinnans cykel, mer eller mindre. Rickard Olsson och Giselle träffades på Tinder och efter bara åtta månader gifte de sig. I podden Relationscykeln pratar de öppet och ofiltrerat om sin resa och relation. Barn, bonusbarn, pms och pmds, träig gubbighet, likheter och olikheter, livskriser och att man kanske inte är så foglig och flexibel efter man fyllt 40, även om man många gånger tycker det själv. Du som lyssnare kommer få vara en fluga på väggen under dessa samtal.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/relationscykeln

Avsnitt

13. Karin Adelsköld - Passion, mod & självförtroende

Paret får besök av Karin Adelsköld, kvinnan som gav PMDS ett ansikte. Hon berättar om sin resa och hur hon och hennes familj lärde sig att leva med en drake som husdjur. Dessutom får Rickard och Gisele ett och annat relationstips!
2021-09-13
Länk till avsnitt

12. ?What we have here is a failure of communication?

Paret gör ett försök att sammanfatta vad de lärt sig efter elva avsnitt av podden. 

Giselle tycker att Rickard borde gå och prata med en psykolog, men Rickard är inte jättesugen på den idén.

2021-09-06
Länk till avsnitt

11. Jülyet & Patrik - "Hur vi blev av PMS-problemen"

Jülyet från Potentialverket och hennes man Patrik gästar podden denna vecka. De har också haft PMS-relaterade problem men berättar att de lyckats bryta sig loss från de. Rickard och Giséle ska nu båda coachas av Jülyet. Kommer de till slut också kunna tämja PMSen?
2021-08-30
Länk till avsnitt

10. Har Giséle hittat ett botemedel?

Gisele överraskar Rickard och berättar om ett möte som har förändrat hennes tillvaro.

Har hon äntligen hittat ett sätt att visa sjukdomen vem som bestämmer?

2021-08-23
Länk till avsnitt

9. Alfahannen & matriarken

Paret är tillbaka i studion och gör ett andra försök, efter att ha tvingats avbryta gårdagens inspelning. Rickard berättar om en mardröm han haft och samtalet bjuder paret på en resa genom djurriket!

2021-08-16
Länk till avsnitt

8. Paren möts: Ann Söderlund & Gisele vs. Rickard & Mathias

Finbesök av journalisten, författaren, programledaren och poddaren Ann Söderlund och hennes Mathias.

Tjejerna kliver in i studion först och ger sin bild av hur det är att leva i en relation med pms eller pmds, sedan är det killarnas tur och till sist knyts allt ihop med alla fyra sittandes i studion.

Har killarna bara offerkoftan på? Är tjejerna orimliga? Har någon ens rätt?
Vem har sagt att det ska vara lätt?

@relationscykeln
2021-08-09
Länk till avsnitt

7. Rickard har bajsat på sig

Rickard har varit på begravning och diskussioner om döden och meningen med livet uppstår. Giselle blir bekräftad varje dag på jobbet men skulle behöva mer bekräftelse hemifrån. Rickard har fått applåder varje dag på jobbet, men ändå känner han sig inte riktigt bekräftad. Giselle tycker att de privilegier som kommer med att Rickard är en vit medelålders man bidrar till problem i deras förhållande. Och ja.. Rickard har bajsat på sig.
2021-08-02
Länk till avsnitt

6. Giselles stenrika exman

Giselle vill att Rickard ska bestämma å styra upp mer, men Rickard vill göra gemensam sak kring det dom ska upplevas å göras.
2021-07-26
Länk till avsnitt

5. Vår parterapeut gästar

Terapisamtal! Giselle å Rickards parterapeut Magnus Rehnberg från Frihetsverket.se är i studion och pratar om sin syn på varför det kan vara så svårt men ändå så lätt att få till en bra relation.
2021-07-19
Länk till avsnitt

4. "Dina ögon är som två revolvermynningar"

Rickard rymmer från Lidl efter en dust med Giselle i butiken. Tillsammans med dottern Asta får hon leta och söka efter Rickard med bil och "Hitta mina vänner"-appen.
2021-07-12
Länk till avsnitt

3. Terapi dagen efter bröllopet

"Baksidan av det fina är ofta det fula, baksidan av det fina är ofta det fula". Giselle blir irriterad när Rickard ifrågasätter varför man hjälper till och gör det lilla extra för någon annan, om det inte också finns lite egenintresse i den uppoffringen.
2021-07-05
Länk till avsnitt

2. Från Tinder till bröllop på 7 månader

...sedan insåg vi att det här med PMS skulle bli ett problem. Rickard blir anklagad för att vara konflikträdd för att han rymmer till skogs när Giselle bränner av hemma. Vi har svårt att förstå att PMS är så svårt att förstå.
2021-06-28
Länk till avsnitt

1. "Gud vad oskön du är!"

Att bygga ihop en familj är inte alltid så enkelt som det ser ut på Instagram. Man brukar säga att alla relationer har sitt pris, det här är vår historia, vår resa tillsammans i nöd och lust.
2021-06-21
Länk till avsnitt

Trailer - Premiär 21 juni

Varje person som väljer att leva med en kvinna kommer automatiskt möta kvinnans cykel, mer eller mindre. Rickard och Giselle träffades på Tinder och efter bara åtta månader gifte de sig. I podden Relationscykeln pratar de öppet och ofiltrerat om sin resa och relation. Barn, bonusbarn, pms och pmds, träig gubbighet, likheter och olikheter, livskriser och att man kanske inte är så foglig och flexibel efter man fyllt 40, även om man många gånger tycker det själv. Du som lyssnare kommer få vara en fluga på väggen under dessa samtal.
På måndag 21 juni släpps första avsnittet!

2021-06-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.