Sveriges 100 mest populära podcasts

Romradion

Romradion

Sveriges första podcast om rom, cocktails och annat som hör denna mytomspunna dryck till. Vi intervjuar tillverkare, branschpersoner och provar rom. Av och med Robert "Rom-Robban" Sandqvist och Lars Renbjer. Kontakt: [email protected] IG: @romradion

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-612583620

Avsnitt

Avsnitt 7 - Svensk Rom HARELL

Romradion besöker den svenska romproducenten H.A.R.R.E.L. strax utanför Norrköping. Vi möter grundarna som berättar om sina tankar kring rom och vi testar några av deras olika lagringar. Välkomna att lyssna!
2021-09-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 - Franska Stilen

I detta avsnitt ger vi oss i kast med den Franska stilen av rom "Rhum Agricole" och diskuterar kring den skiljer sig från annan rom och på vilket sätt detta är en egen stil. Vive la France!
2021-08-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 - Brittiska Stilen

Den Brittiska stilen av rom som på många sätt är grunden för modern rom så som den är mest känd idag med sin början på Barbados. Lämpligt nog publiceras detta avsnitt 281 år på dagen efter att groggen uppfanns av den Brittiska flottan den 21 Augusti 1740 på Jamaika.
2021-08-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 - Spanska Stilen

Vi tar oss an de tre klassiska huvudstilarna inom romproduktion baserat på olika kultur och historiskt inflytande. Först ut är den "Spanska stilen". Välkommen att lyssna!
2021-08-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Hur gör man rom?

I detta avsnitt går vi lite djupare in på hur rom produceras, de olika stegen från odling av sockerrör, destillation, lagring med mera. En bra introduktion för dig som är nyfiken på hur den rom du njuter av i glaset faktiskt är framställd. God lyssning!
2021-07-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Rom, en introduktion

Vad är rom? I detta avsnitt tar vi oss an att göra en introduktion till rom. Hur produceras rom, vad finns det för regelverk och en introduktion till olika stilar och typer. Kort och gott rommens ABC. Välkommen att lyssna!
2021-07-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Introduktion

Välkommen till Romradion, Sveries första podcast om rom. Med Robert "Rom-Robban" Sandqvist och Lars Renbjer.
2021-06-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.