Sveriges 100 mest populära podcasts

Itrim podden

Itrim podden

Itrim podden är en podd för ett lättare och friskare liv. Här pratar vi om kost, träning, återhämtning, motivation och annat som är bra för dig och din hälsa. 

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/itrimpodden

Avsnitt

#9: Pia Thunander, ätande som metod för att hantera känslor

Vi äter av många andra anledningar än för att vi är hungriga. När vi är stressade, ledsna eller trötta till exempel. Varför är det viktigt att förstå sina ätbeteenden och går det att förändra dom? Det ska vi prata om i avsnitt nio av Itrimpodden. Gäst är Pia Thunander, Hälsocoach på Itrim Sveavägen. Intervjuar gör Julia Liv Gedin som under många år arbetat på Itrim som personlig tränare och Hälsocoach.
2021-10-22
Länk till avsnitt

#8: Karin Grenert, konsten med kosten

Åsikterna är många när det kommer till mat och det kan vara svårt att förhålla sig till alla kostråd som cirkulerar i medierna. Vad är egentligen bra kost och hur kan man göra det roligare att äta sunt? Det och mycket annat pratar vi om i avsnitt 8 av Itrimpodden. Gäst är Karin Grenert, hälsocoach på Itrim Kungsholmen.
2021-10-08
Länk till avsnitt

#7: Henrik Westman, han som testade av en slump och gick ner 25kg

Många vill leva mer hälsosamt men att förändra invanda mönster är svårt. I avsnitt sju av Itrimpodden ska vi träffa någon som lyckats. Henrik blev medlem på Itrim för 6 år sedan. Medlemskapet var något av en slump och han trodde inte riktigt på konceptet. Han vågade testa ändå och gjorde en imponerande viktresa som fortfarande varar. Intervjuar gör Julia Liv Gedin som arbetat många år som hälsocoach och personlig tränare på Itrim.  

2021-09-24
Länk till avsnitt

#6: Mikaela Kristoffersson, hur tar man sig vidare när man kört fast?

Att förändra vanor under en period är oftast inte så svårt men att få dom nya vanorna att bli en varaktig livsstil är allt annat än lätt. Hur gör man när livets hinder hopar sig och hur tar man sig vidare när man kört fast? Det pratar vi om i avsnitt sex av Itrim podden. Gäst är Mikaela Kristofersson, Hälsocaoch på Irim Brommaplan. Intervjuar gör Julia Liv Gedin som under många år arbetat som personlig tränare och Hälsocoach på Itrim.

2021-09-10
Länk till avsnitt

#5: Madelene Carlson, hon som gjort det på riktigt

Alla som försökt vet att det är svårt att genomföra en varaktig livsstilsförändring. En av dom som vet precis hur svårt är vår medlem Madelene Carlson. Madelene är kvinnan som signade upp sig på tre års medlemskap direkt och lyckats bibehålla både motivation och sin nya vikt. Hur gjorde hon egentligen? Det kommer vi att få veta i avsnitt 5 av Itrim podden.

2021-07-30
Länk till avsnitt

#4: Marini Näslund, den livsviktiga återhämtningen

Stress är naturligt och ibland nödvändigt. Men stress utan återhämtning i skadligt. I dagens 24-timmarssamhälle är det inte alltid självklart att vi får den paus vi så väl behöver, vilket har gjort stress till ett folkhälsoproblem. I det här avsnittet träffar vi Marini Näslund, Centerchef och Hälsocoach på Itrim Östersund och pratar om den livsviktiga återhämtningen.

2021-07-23
Länk till avsnitt

#3: Ulrika Carlberger, är det digestivkexet som bestämmer?

Vad får egentligen en människa att vilja genomföra en förändring, vilka är fallgroparna och hur lyckas man. Det här samtalet med Ulrika Carlberger, föreläsare och hälsocoach på Itrim Sickla vill du inte missa!

2021-07-16
Länk till avsnitt

#2: Petter Norén, hur viktigt är det att träna egentligen?

Hur viktig är träningen för viktnedgång egentligen, vilken är den bästa träningen för att gå ner i vikt och hur fungerar Itrims nya träningscirkel EGYM? Allt detta och lite till reder vi ut tillsammans med Itrims konceptutvecklare Petter Norén.

Intervjuar gör Julia Liv Gedin som under många år arbetat som hälsocoach, personlig tränare och centerchef på Itrim.

2021-07-09
Länk till avsnitt

#1: Johan Sundström, vad säger forskningen

Mer än hälften av Sveriges befolkning är överviktiga enligt statisk från Folkhälsomyndigheten. Övervikt ökar risken för en rad sjukdomar och är vår tids största folkhälsoproblem. Men varför är det så svårt att gå ner i vikt och har dom som lyckas genomföra en livsstilsförändring något gemensamt?

För att säkerställa kvaliteten på Itrims tjänster finns ett expertråd bestående av oberoende medicinska forskare. Expertrådet fungerar som ett stöd i utvecklingsarbetet av Itrims program och tjänster. I det här avsnittet träffar vi Johan Sundström som varit en del av expertrådet sedan 2005. Johan är professor i epidemiologi vid Uppsala universitet och kardiolog vid hjärtkliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Intervjuar gör Julia Liv Gedin som under många år arbetat som hälsocoach, personlig tränare och centerchef på Itrim.

2021-07-02
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.