Sveriges 100 mest populära podcasts

The Making Of...

The Making Of...

Välkommen till The Making of..., en podd där du får ta del av magiska berättelser om hur världens bästa filmer kommit till. Följ med oss på en resa genom det popkulturella landskapet, där dessa egensinniga, smarta, vackra och kraftfulla människor möts, för att skapa en upplevelse utöver det vanliga.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/the-making-of

Avsnitt

The Making of Romeo+Juliet

Baz Luhrmann hade tagit världen med storm med sin debut "Strictly Ballroom". När han skulle göra sin viktiga, och svåra, andra film tog han sig an den största utmaning han kunde: att återuppliva Shakespeare på originalspråk och rikta filmen till en ung publik. 

2021-10-06
Länk till avsnitt

The Making of Breaking the Waves

Med briljanta skådespelare i en väldigt ovanlig, melodramatisk historia, golvade Lars von Trier både kritiker och biobesökare och fick sitt publika genombrott. Den danske provokatören slog sig in i folks medvetande och lämnade ingen oberörd. Men planen var att det skulle skett med en annan historia, med andra skådespelare och på en helt annan plats.  

2021-09-29
Länk till avsnitt

The Making of Psycho

Alfred Hitchcock var 60 år och världens mest kände regissör. Han kunde ha lutat sig tillbaka och spelat säkra kort resten av karriären. Han gjorde tvärtom och investerade en stor del av sin egen förmögenhet i ett högriskprojekt dom stora studiorna i Hollywood inte ville ha. Med Psycho ritade han om kartan och skapade filmhistoria, men resan dit var inte lätt. 

2021-09-22
Länk till avsnitt

The Making of Dune

Dune är den heliga gralen inom populärkultur generellt och Sci-Fi specifikt. I detta specialavsnitt har vi fokuserat på de många försök som gjorts att filmatisera Frank Herberts böcker. Vill du vara uppdaterad innan premiären på Villeneuves film är det här du ska avsätta två timmar. 

2021-09-15
Länk till avsnitt

The Making of The Shining - pt. 2

Allt var planerat i minsta detalj. Ändå blev inspelningen en riktig mardröm. Här är det andra och avslutande avsnittet av The Making of The Shining.

2021-09-08
Länk till avsnitt

The Making of The Shining - pt. 1

Stanley Kubrick hade som ambition att skapa den första episka skräckfilmen. Det krävde gigantiska kulissbyggen, en ny slags kamera, tusentals tagningar och gjorde medarbetare sjuka av stress. Mysigt var det inte. Men det var inte heller meningen. Här skulle skräckfilmen flyttas in i finrummet och när en mästerregissör som Kubrick sätter sig ett mål så får det kosta vad det kosta vill. Det finns så mycket att berätta om hur "The Shining" blev till att vi har valt att dela upp det i två avsnitt. Detta är det första avsnittet.  

2021-09-01
Länk till avsnitt

The Making of Pulp Fiction

Quentin Tarantinos andra film sparkade undan benen på såväl kritiker som biobesökare. Den blev en dundersuccé och påbörjade en ny era inom amerikansk independentfilm. I detta premiäravsnitt berättar vi historien om hur det blev som det blev.

2021-08-25
Länk till avsnitt

The Making Of... Trailer 2

Det här är en trailer för en ny podcast som handlar om hur världens bästa filmer kom till. Första avsnittet kommer d. 25/8-21.

2021-08-17
Länk till avsnitt

The Making Of... Trailer

Det här är en kort teaser för en ny podcast som handlar om film. Första avsnittet kommer d. 25/8-21. 

2021-08-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.