Sveriges 100 mest populära podcasts

Bakom ryggen

Bakom ryggen

Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

underproduktion.se/bakomryggen/?ref=rssfeed

Avsnitt

Johanna Nordström ? med Natalie Mourad

Sextiosjätte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Johanna Nordström har sålt ut Avicii Arena, fått hundratusentals ungdomar att prata som henne och korats av Expressen till Sveriges bästa kvinna. Allt detta utan att vara speciellt bra. Unga poddstjärnskottet Natalie Mourad gästar. 
Klippning: Love Sandberg
2023-08-31
Länk till avsnitt

Kulturvänstern ? med Karl Oskar Sundfelt

Sextiofemte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Karl Oskar Sundfelt har en av Sveriges mest intressanta, brännande poddar (Stoopendaal & Sundfelt). Så jag bjöd in honom för att vi tillsammans skulle kunna gå loss på ett hans återkommande hatobjekt: kulturvänstern. Det blir attacker på teatervärlden, Greta Thunberg, Alex Schulman och mycket annat. 
Klippning: Love Sandberg
2023-08-17
Länk till avsnitt

Joel Kinnaman ? med Max Hamilton

Sextiofjärde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Filmarbetaren Max Hamilton fick på nära hand se hur Joel Kinnamans ego exploderade i takt med framgångarna. Vi pratar om detta och om varför Kinnamans Hollywood-karriär stagnerat. Och om hans påstådda kärleksaffär med skandalmodellen Jane Timglas. 
Klippning: Love Sandberg
2023-07-27
Länk till avsnitt

Jonas Inde ? med Henrik Mattisson (teaser)

Teaser för avsnittet där komikern och socialfallet Henrik Mattisson pratar om sin tvillingsjäl, den före detta Killinggänget-medlemmen och öppne antisemiten Jonas inde. Prenumerera på Bakom Betalvägg via Under Produktions hemsida för att lyssna på hela avsnittet. 
2023-06-30
Länk till avsnitt

Anis Don Demina ? med Isak Berg

Sextiotredje avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Anis Don Demina och Isak Berg har en beef. En komikerbeef. Den handlar främst om att Isak tycker att Anis är en mycket, mycket, mycket dålig standup-komiker. Och Anis uppskattar inte detta. Men jag, Sebastian, håller med Isak. Anis special på SVT är kanske det sämsta genren har producerat, i alla fall i Sverige.  
Klippning: Love Sandberg
2023-06-15
Länk till avsnitt

Fredrik Kärrholm ? med Rasmus Hansson (teaser)

Teaser för avsnittet där snuthataren Rasmus Hansson tar heder och ära av Robocop-moderaten Fredrik Kärrholm. Prenumerera på Bakom Betalvägg via Under Produktions hemsida för att lyssna på hela avsnittet. 
2023-06-07
Länk till avsnitt

Markus Allard ? med Marcus Wallin

Sextioandra avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.Markus Allard är vänsterpartisten som hoppade av V efter att ha gjort sig ovän med hela partiorganisationen, blev Sveriges mest färgstarke och avskydde lokalpolitiker i det egenstartade Örebropartiet och sen tog jobb på SD-kanalen Riks. Hur i hela helvete gick det till? Marcus Wallin, V-politiker och före detta partikamrat till Allard, är här för att berätta om en mycket, mycket märklig man. Klippning: Love Sandberg
2023-05-27
Länk till avsnitt

Tutto Balutto ? med Kjell Henriksson (teaser)

Teaser för avsnittet där trollet Kjell Henriksson gästar för att diskutera sin fejd med Tutto Balutto-sekten, en fejd som gick så långt att advokater blev inblandade. Prenumerera på Bakom Betalvägg via Under Produktions hemsida för att lyssna på hela avsnittet. 
2023-05-03
Länk till avsnitt

Mauri Hermundsson ? med Love Sandberg (teaser)

Teaser för avsnittet där jag och Love Sandberg ger oss på en person vi instinktivt ogillar: youtubern Mauri Hermundsson. Vi hävdar att hela hans ödmjuka framtoning är en bluff. Börja prenumerera på Bakom Betalvägg via Under Produktions hemsida för att få höra hela avsnittet. 
2023-05-03
Länk till avsnitt

Jens Liljestrand ? med Jack Hildén

Sextioförsta avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Nu blir det kulturbråk! Författaren och kritikern Jack Hildén kommer för att berätta om sin märkliga relation med författaren och kritikern Jens Liljestrand. Det blir uppgörelser på Expressens kulturfest, attacker gömda i diktsamlingar, skändningar av Lars Noréns minne och mycket mer.
Klippning: Love Sandberg
2023-04-20
Länk till avsnitt

Victor Malm ? med Seán von Dahn

Sextionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Han har beskrivits som den ende läskunnige kulturchefen inom svensk press. Men vem är egentligen Victor Malm, mannen som fick sitt massmediala break när en viss UP-profil hotade honom med stryk? Kulturmannen Seán von Dahn gästar för att bjuda på en exposé över denne oerhört bildade, oerhört märklige man. 
Klippning: Love Sandberg
2023-03-19
Länk till avsnitt

Jan Guillou ? med Fredrik af Trampe (teaser)

En teaser för det prenumerantexklusiva avsnittet där nöjesnörden och den allmänt förträfflige mannen Fredrik af Trampe för att prata om en av sina besattheter: Jan Guillou.
Prenumerera på underproduktion.se/bakombetalvagg
2023-02-27
Länk till avsnitt

Michael Brinkenstjärna ? med Linus Kuhlin

Femtionionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Michael Brinkenstjärna är mest känd som manager till big shots som Robinson-Robban och Linda Rosing. Han är också en av de mest besynnerliga människorna vi någonsin pratat om i podden. Författaren, journalisten och nöjeshistorikern Linus Kuhlin gästar. 
Klippning: Love Sandberg
2023-02-09
Länk till avsnitt

Mikael Wiehe ? med Albin Olsson (teaser)

Jag har startat en systerpodd!

Bakom Betalvägg är podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är där och kan försvara sig. Bakom Ryggen alltså ? fast med en twist. Den här kostar pengar.

För 29 kronor i månaden får du tillgång till exklusiva avsnitt. Här är en teaser på premiäravsnittet, där Specialisternas Albin Olsson pratar om sitt stora hatobjekt, Mikael Wiehe. 

Gå in på underproduktion.se/bakombetalvägg och teckna en prenumeration för att höra hela!

2023-01-29
Länk till avsnitt

Kulturbarnen ? med Ester Rudebeck och Thea Gjörup

Femtioåttonde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Kulturbarnsdebatten har, som från ingenstans, fått nytt liv. Ester Rudebeck och Thea Gjörup är själva två kulturbarn, som nu riskerar utestängning från de egna cirklarna när de gästar podden för att prata om exakt hur jävliga de och deras likar är. 
Klippning: Love Sandberg
2023-01-12
Länk till avsnitt

Anders Jacobsson och Sören Olsson ? med Niclas Löfgren

Femtiosjunde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Anders Jacobsson och Sören Olsson skapade två av svensk barn- och ungdomslitteraturs mest odödliga gestalter, Sune och Bert. Sen försvann författarna ner i ett obegripligt, becksvart mörker. Här för att diskutera denna duos säregna resa är Niclas Löfgren, som själv driver en podd om just Sune-böckerna. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2023-01-08
Länk till avsnitt

Nina och Peter Rung ? med Joakim Johansson

Femtiosjätte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Makarna Rung, Nina och Peter, är handelsresande i woke. De är också två mycket, mycket märkliga människor. Joakim Johansson återvänder till podden en tredje gång för att diskutera paret som lyckats ena sojavänstern och banjohögern ? i hat. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-12-16
Länk till avsnitt

Göteborg ? med Jonathan Tengwall

Femtiofemte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Göteborg, älskade hemstad. Hur kan man tycka illa om dig? Vi frågar Jonathan Tengwall. Urstockholmaren som hatar västkusten ? och människorna som bor där ? med hela sitt hjärta. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-12-01
Länk till avsnitt

Den svenska medelklassen ? med Jocke, arbetare

Femtiofjärde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Nu blir det klasskrigsspecial. Joakim Nyqvist, en äkta arbetare, gästar för att ta heder och ära av den svenska medelklassen. Jocke (eller "Lelle" som han också kallas) pratar om föraktet han känner för alla förklenade betamän som nyttjar hans tjänster som cykelbud. Blir också snack om varför det är så trist att ligga med medelklasskvinnor. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-11-12
Länk till avsnitt

Romina Pourmokhtari ? med Elsa Alm

Femtiotredje avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Romina Pourmokhtari (L) och Elsa Alm (S/LO) satt i samma tv-studio och vänslades för bara några månader sen. Sedan sålde Romina sin själv till den bruna djävulen. Sedan kom Elsa till min podd för att snacka skit om Romina. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-10-23
Länk till avsnitt

Bokmässan ? med Artur Szandrowski

Femtioandra avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Artur Szandrowski, kulturrredaktör på Proletären, blev halvviral när han sågade Bokmässan i ett Instagram-klipp. Jag (Sebastian) var ju också på mässan, så vi går igenom vad vi såg där. Godhetsknarkandet, svineriet, fyllan och en mycket tragisk Tommy Salo. 
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-09-29
Länk till avsnitt

Jens Ganman ? med Johannes Klenell

Femtioförsta avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Jens Ganman är en av landets mest populära satiriker. Men hur gick det till när han är så himla, himla dålig? Kulturvirtuosen Johannes Klenell gästar för att diskutera detta ? och för att avslöja att det faktiskt var han som skapade Jens Ganman. 
2022-09-15
Länk till avsnitt

Moa Wallin ? med Bianca Meyer

OKEJ LJUDET ÄR INTE PERFEKT, MEN MAN HÖR KLART OCH TYDLIGT VAD VI SÄGER, DEAL WITH IT

Femtionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Della Q blev snabbt the talk of the town när den lanserades, och nästan lika omtalade blev bråken som upplöste succétrion. Bianca Meyer gäster för att prata om sin f d poddkollega och vän, Moa Wallin. 

2022-09-08
Länk till avsnitt

Per Gessle ? med Nemo Hedén

Fyrtionionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Nemo Hedén, tidigare baktalad i podden, gästar för att göra upp med mig, programledaren. Men framförallt berättar han om sin beef med gitarrmongot (mitt ord, inte Nemos) Per Gessle. Konflikten sträcker sig tillbaka hela vägen till Nemos dagar som kung av Tylösand. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-08-14
Länk till avsnitt

Kim Källström ? med Ester Rudebeck

Fyrtioåttonde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Den gamla själen Ester Rudebeck är tillbaka efter sitt succéavsnitt (bestämmer vi) om Södra Latin. Den här gången byter hon esteter mot jocks och ger sig på Kim Källström, som hon menar är Sveriges mest osympatiske fotbollsspelare. Varför hon tycker det? Lyssna. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-08-02
Länk till avsnitt

Vänstermän ? med Lotta Ilona Häyrynen

Fyrtiosjunde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Vänstermän. Skönast i världen om man frågar dem själva. Men veckans gäst, opinions- och kulturjournalisten Lotta Ilona Häyrynen, har en lite mer komplicerad bild av fenomenet. Hon har rört sig i vänsterkretsar hela livet och bjuder nu på sanningen om de buffliga, grabbiga, skäggiga vänsterkingarna.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-07-08
Länk till avsnitt

Sigge Eklund ? med Tevin Stakston

Fyrtiosjätte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Visst börjar vi som ett kollektiv att tröttna på den tidigare så hypeade Sigge Eklund? Det är känslan, och den delas av veckans gäst, poddaren och filmmångsysslaren Tevin Stakston. Vi pratar om en man som sålt in sig själv som något slags geni utan att riktigt kunna leverera. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-06-30
Länk till avsnitt

Martin Melin ? med Erik Melin

Fyrtiofemte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Ett mycket efterfrågat avsnitt om en mycket ifrågasatt man. Polisen, dokusåpavinnaren, politikern och hundälskaren Martin Melin ska dissekeras. I kniven håller ingen mindre än hans son, Erik Melin! ... okej, de är inte ens släkt. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-06-13
Länk till avsnitt

De fem världsreligionerna ? med Kim "Hyper" Malmqvist

Fyrtiofjärde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Den här gången ger vi oss på en lite större skara (vi snackar några miljarder människor ändå) när rapparen, poddaren och ateisten Kim "Hyper" Malmqvist kommer in för att droppa några mad bars om de fem världsreligionerna. Som en Ricky Gervais-special fast roligt. Mitt ljud är lite sämre än vanligt ? lär vara Gud som ligger bakom. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-05-29
Länk till avsnitt

EXTRASODE: K Svensson samtalar med S Mattsson om Kungen av content

Inspelat på Gamla stans bokhandel under Stockholms bokhelg. Boss Man K Svensson samtalar med mig, Sebastian Mattsson, om min nya roman, Kungen av content, inför publik. Ett mycket bra samtal om en mycket bra bok. Boken i fråga finns förresten att köpa där böcker finns. 
2022-05-23
Länk till avsnitt

Nemo Hedén ? med Jonas Strandberg

Fyrtiotredje avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Nemo Hedén är den hedonistiske dokusåpaprofilen som blev nykterhetspredikant. Han är också väldigt, väldigt känslig för kritik. Komikern Jonas Strandberg återkommer till podden, i ett avsnitt som till stor del kretsar kring Nemos tolv år gamla, numera nedlagda blogg och alla tokigheter som ryms där.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-05-22
Länk till avsnitt

Johan "Matgeek" Hedberg ? med Pavlovs Hynda

Fyrtioandra avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Johan "Matgeek" Hedberg har på relativt kort tid fått en karriär som mat-youtuber ? och blivit en ganska avskydd (och älskad) typ på vägen. Han är också patologiskt lättkränkt. Därför har Twitter-kingen Pavlovs Hynda valt att ställa upp anonymt för att sätta killen på plats. Ett argt avsnitt. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-05-08
Länk till avsnitt

Tusse ? med Felicia Jackson

Fyrtioförsta avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Landets mest svårstyrda poddgäst är tillbaka. Den här gången berättar Felicia Jackson om sitt bråk med Tousin "Tusse" Chiza, en ? trodde man ? universellt älskad artist. Enligt Felicia har vi alla blivit lurade av denne i själve verket högst "osköne" typ.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-04-19
Länk till avsnitt

Vuxen-Twitter ? med Karina Cubilla

Fyrtionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Vuxen-Twitter, en ohelig gemenskap i vilken medelålders svenskar samlas för att snuska och förlusta sig för allmän beskådan. Ledarskribenten Karina Cubilla, progressiv på de flesta sätt men typ värdekonservativ i sexualfrågan, berättar om beteendena som får henne att vilja införa omvänd åldersgräns för sociala medier. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-04-11
Länk till avsnitt

Den som skrattar förlorar-gänget ? med Hanna Lublin

Trettionionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Gänget bakom Youtube-hiten "Den som skrattar förlorar" är ensamt ansvariga för att ha dödat humorn som koncept. Det kan inte få gå ostraffat. Hanna Lublin, mångsysslare och en av Twitters roligaste, gästar i ett av de mest ilskna avsnitten på länge. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-04-04
Länk till avsnitt

AIK-supportrar ? med Elsa Alm

Trettioåttonde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Vad är det som gör just AIK-supportrarna till Sveriges minst älskansvärda fanskara? Elsa Alm, LO-koloss med starka band till IFK Göteborg, är här för att försöka besvara den frågan. Det blir mycket skitsnack om Solnapacket, Stockholms bönder (förklaras i podden). 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez


2022-03-28
Länk till avsnitt

Södra Latin ? med Ester Rudebeck

Trettiosjunde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Södra Latin, Sveriges vitaste, hippaste gymnasium. Hemvist åt landets woke-elit i åldersklassen 16-19. Söderbönan Ester Rudebeck gästar för att snacka skit om Stockholms mest plågsamt självmedvetna lärosäte. Elis Burrau gick förresten på Södra Latin. Ville bara nämna det. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-03-14
Länk till avsnitt

Instagram-kontot Mansbebisar ? med Clara Kristiansen

OBS, I DET HÄR AVSNITTET HADE VI ETT ÅTERKOMMANDE LJUDPROBLEM MEN LYSSNA ÄNDÅ, JAG KOMMER ATT BLI ASLEDSEN OM NI INTE GÖR DET

Trettiosjätte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Instagram-kontot Mansbebisar har definitivt sina förtjänster ? men har det spårat? Kvinnan och komikern Clara Kristiansen återvänder till podden för att prata om en av våra problematic faves. Vi pratar om moderatorer med diktatoriska tendenser, kommunikationshandikappade Tinder-män som hånas och mycket annat. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-03-07
Länk till avsnitt

Håkan Hellström ? med Linus Kuhlin

Trettiofemte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Sveriges störste artist Håkan Hellström har svikit sin rötter och visat tecken på allmänt douchigt beteende. Kulturjournalisten Linus Kuhlin, born and raised i GBG, kommer till podden för att vädra sin besvikelse över bygdens store son. Många roliga anekdoter, vissa innehåller en tamburin. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-02-28
Länk till avsnitt

Svenska standup-scenen ? med Isidor Olsbjörk

Trettiofjärde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Komikern och trollkarlen Isidor Olsbjörk är här och jävlar vad vi ska få honom att bränna broar. Vi snackar om den svenska standup-scenen och alla dess konflikter, meningsskiljaktigheter och märkligheter. Isidor svarar bland annat på frågan om vem som är Sveriges fegaste komiker. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-02-21
Länk till avsnitt

Johan Hakelius ? med Jonatan Loxdal

Trettiotredje avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Johan Hakelius är anglofilen som gjort det till sitt livs mission att reta gallfeber på vänstern. Men vad är det egentligen som driver honom? Journalisten Jonatan Loxdal kommer in för att rota runt i ett av tyckonomins mest egenartade psyken. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-02-15
Länk till avsnitt

Qui-Gon Jinn ? med Niclas Löfgren

Trettioandra avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Vi bryter mot en informell regel och diskuterar en fiktiv person: jedimästaren Qui-Gon Jinn. Enligt många en av få bra saker med Star Wars Episode 1: The Phantom Menace, men inte om du frågar veckans gäst, Niclas Löfgren, komiker och nörd. Han tycker att Qui-Gon är en ärkesopa. Ett avsnitt för Star Wars-freaksen där ute. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-02-07
Länk till avsnitt

Magda Gad ? med Joakim Johansson

Trettioförsta avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Magda Gad. Kanske Sveriges mest respekterade journalist. En kvinna som regelbundet riskerar livet för att kunna leverera utrikesrapportering i världsklass. Men med detta sagt: har vår bild av henne förändrats pga haveriet kring hennes medverkan i SVT-programmet Min Sanning? Medienörden Joakim "ZorbasNewton" Johansson gästar för att analysera.  

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-01-31
Länk till avsnitt

Daniel Lampinen ? med Johannes Nilsson

Trettionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Den öppne rasisten Daniel Lampinen har kämpat länge för att få sitt mediala genombrott. Författaren Johannes Nilsson har en särskild historia med denne märklige man, en bekantskap som sträcker sig över många år.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-01-24
Länk till avsnitt

Svenska Black Lives Matter ? med Felicia Jackson

Tjugonionde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Komikern Felicia Jackson har länge stört sig på den svenska grenen av Black Lives Matter-rörelsen. Hon menar att den är ytlig och missriktad och att hon som svart inte alls känner igen sig i deras verklighetsbeskrivning. Det ska dock tilläggas att Felicia är galen. Ett väldigt spretigt avsnitt. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-01-17
Länk till avsnitt

Thomas "Omgiven av idioter" Erikson ? med Christian Dahlström

Tjugoåttonde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Christian Dahlström, journalist och författare, har varit en nagel i ögat för charlatanen Thomas Erikson i flera år. Thomas är mannen bakom den oförklarligt populära "Omgiven av idioter", boken som gjort en ovetenskaplig teori om färger och personligheter alldeles för etablerad bland svenskarna. Nu är Christian här för att berätta sanningen om tramset. 

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez

2022-01-09
Länk till avsnitt

Isabella Löwengrip ? med Elsa Alm

Tjugosjunde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Elsa Alm, LO-profil och riket Sveriges framtida statsminister, kommer till podden för att prata om en kvinna vars bok drog in Elsa i ett kulturkrig med PR-byrån Bindefelds: Isabella ?Blondinbella? Löwengrip. Ett samtal om att bygga narrativet kring sig själv på bekostnad av både sanningen och, om vi ska vara storvulna, den egna själen.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2022-01-05
Länk till avsnitt

Elaine Eksvärd ? med Simon ?Chippen? Svensson

Tjugosjätte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Boss Man Chippen krävde att få komma in och get his hands dirty. Tydligen var jag och Jesper Ekstedt för snälla mot Elaine Eksvärd i ett tidigare avsnitt. Inte okej, säger Simon, som tycker att Elaine är något av en samhällsfara.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2021-12-29
Länk till avsnitt

Vägsaltet ? med Bengt Jonasson

Tjugofemte avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Ett avsnitt om vägsalt. Japp, vägsalt. Bengt Jonasson, dagens gäst, är en aktivist som utöver vägsaltsskeptiker också råkar vara huvudperson i det senaste, hetaste Palmemordsspåret. Ett mycket märkligt samtal. Mycket.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2021-12-20
Länk till avsnitt

Marcus Oscarsson ? med Max V Karlsson

Tjugofjärde avsnittet av Bakom ryggen ? podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.

Max V Karlsson, poddens första återvändande gäst, dyker upp för att snacka om sitt senaste granskningsobjekt: Marcus Oscarsson. Eller som Max kallar honom: ?Politikens golden retriever?. Detta är en studie i hur en mycket besynnerlig man blivit en samhällskraft av smått bisarra mått.

Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
2021-12-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.