Sveriges 100 mest populära podcasts

Ålderstigen

Ålderstigen

Hur är livets final? Varför förknippas ålderdomen med lidande? Är gamla människor verkligen så ensamma? En serie om 80+ och åldrande ur ett existentiellt och nära perspektiv. Med Hannah Engberg och Johan Croneman. Ansvarig utgivare: Nina Glans

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/alderstigen

Avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och gemenskapen

Hur är livets final? Varför förknippas ålderdomen med lidande? Är gamla människor verkligen så ensamma? En serie om 80+ och åldrande ur ett existentiellt och nära perspektiv. Med Hannah Engberg och Johan Croneman.

2021-10-13
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och kärleken & lusten

Hur ser kärlekslivet ut hos gamla människor? Vill yngre ens veta? Ett tydligt exempel på ålderismen i samhället är att vår syn på äldres sexualitet. Varför har vi så svårt för den?

2021-10-06
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och döden

Hur känns det när döden närmar sig efter ett långt liv? Medellivslängden ökar vilket gör att vi lever längre med sjuklighet. Hur kan det vara? Kan man rentav känna sig klar på jorden?

2021-09-29
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och samtalet

Hur blir man sedd och bekräftad om ingen finns att prata med?

2021-09-23
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och meningsfullheten

Vad skapar mening i vardagen när man är väldigt gammal? Det verkar som om vi tror att livet är slut efter 80 och att det är normalt att bli deprimerad under ålderdomen. Varför tänker vi så?

2021-09-16
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och ensamheten

Hur känns ensamheten när partnern har gått bort och vännerna dör en efter en? Samtidigt är inte äldre människor mer ofrivilligt ensamma än andra. Så varför tror vi det?

2021-09-08
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och friheten

Är åldrandet bara en serie förluster? Mot slutet av ett långt liv är vi alla beroende av någon typ av omsorg. Hur påverkar det känslan av frihet? Både att ta emot och att ge?

2021-09-02
Länk till avsnitt

Ålderstigen ? om 80+ och identiteten

Varför ser vi ner på våra framtida jag? Äldre buntas ihop till en homogen grupp och ålderdomen förknippas med ensamhet och lidande. Hur känns det att betraktas som förlegad när man har mycket att ge?

2021-08-26
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.