Sveriges 100 mest populära podcasts

Kraftsamtal

Kraftsamtal

Kraftsamtal, podden som ger dig kunskap och inblick i tekniken som behövs för att möta en vår tids största utmaningar. Tillsammans med experter diskuterar vi innovation, samarbeten och lösningar som möjliggör den gröna energiomställningen. Stoppa i hörlurarna, höj volymen ? och häng med! En podcast av: Hitachi ABB Power Grids. Inspelning och ljudmix: Thomas Andersson, LDL Media

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kraftsamtal.podbean.com

Avsnitt

#4 Är elnätet redo för elektrifierade transporter?

I det här avsnittet möter vi Johanna Barr, sakkunnig expert på elsystem och laddinfrastruktur vid Power Circle. Hon bjuder på insikter kring hur transportbranschens elektrifiering har, och kommer påverka elnätet framöver. Vilka utmaningar finns det idag, och hur når vi våra hållbarhetsmål? Gästar podden gör även Peter Nilsson, säljare och projektledare för e-mobility inom Hitachi ABB Power Grids som berättar om vilken typ av storskalig elektrifiering som finns tillgänglig redan idag. Häng med!

2021-10-12
Länk till avsnitt

#3 Framtidsspaning med professorn i elkraft

I det här avsnittet möter vi den framstående forskaren och professorn Lina Bertling Tjernberg. Lina berättar om forskningen på KTH och vilka olösta frågor som behöver lösas för att möjliggöra den hållbara energiomställningen. Vad behöver vi egentligen göra för att nå hållbarhetsmålen? Gästar podden gör även Alireza Nami, chef för vår forskning- och utvecklingsenhet. Han berättar om det viktiga samarbetet med akademin och resonerar om de viktigaste teknikerna framåt. Följ med in i framtiden! 

2021-09-28
Länk till avsnitt

#2 Elkvalitet ? mer förnybart och ett stabilare nät, går det?

I det här avsnittet möter vi Anna Svensson, chef för Grid & Power Quality Solutions kompetenscenter i Sverige. Hon berättar om hur olika systemlösningar bidrar till bättre elkvalitet i nätet. Hur ökar man egentligen effektiviteten samtidigt som man spar pengar? Det och mycket mer! Gästar podden gör även Daniel Gustafsson, Head of Power System vid Svenska Kraftnät som ger sin bild av utmaningarna kring elkvalitet. Ett energifyllt avsnitt med hög kvalitet! 

2021-09-14
Länk till avsnitt

#1 HVDC ? tekniken som möjliggör storskalig integrering av förnybar energi

I premiäravsnittet möter vi Niklas Persson, global chef för affärsområdet Grid Integration inom Hitachi ABB Power Grids. Han kommer berätta hur HVDC-tekniken, som installerades redan 1954 mellan Gotland och fastlandet, nu har blivit en internationell hjälte som möjliggör havsbaserade vindkraftsparker liksom att transportera stora mänger el mellan olika länder. Gästar podden gör även Massimo Bongiorno, professor i electrical engineering vid Chalmers Tekniska Högskola som berättar om forskningen och ger oss en spaning in i framtiden. Häng med!  

2021-08-30
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.