Sveriges 100 mest populära podcasts

Femdefenderpodden

Femdefenderpodden

Femdefenderpodden är en kunskapspodd från kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna. Här diskuterar våra experter och inbjudna gäster det globala läget för jämställdhet och kvinnors rättigheter, ibland med nedslag i det svenska politiska landskapet.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kvinnatillkvinna.se

Avsnitt

Avsnitt 3: Afghanistans kvinnor, omvärldens svek och hur vi ändå kan stödja landets kvinnor och flickor

Efter att talibanerna tagit makten i Afghanistan har kvinnorna nästan försvunnit från gatorna i Kabul och andra stora städer. Många kvinnorättsförsvarare fruktar nu med rätta för sina liv. Talibanernas talespersoner har försäkrat att kvinnors rättigheter kommer att respekteras och att kvinnor och flickor kommer att få fortsätta studera, men få tror på dem. Försäljningen av burkor lär ha gått upp med 400 procent. Vilken framtid väntar nu Afghanistans kvinnor och flickor?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 2: Kvinnor i krig, de brutala våldtäkterna och den feministiska freden

Trots flera resolutioner och konventioner mot fenomenet, fortsätter rapporterna om utstuderade våldtäkter i krig att nå oss, nu senast från provinsen Tigray i Etiopien. Vi ger bakgrunden till varför det är så svårt att en gång för alla sätta stopp för detta plågsamma krigsbrott.

Kvinnor drabbas på andra sätt av krig och konflikter. Vi reder ut hur och varför. Andelen kvinnor i fredsförhandlingar ökar inte trots omfattande internationella ansträngningar, men finns det något belägg för att fler kvinnor vid förhandlingsborden ökar freden på jorden? Medverkande: Klara Backman, påverkansrådgivare, Jessica Poh Janrell, påverkansrådgivare, Anna-Carin Hall, pressansvarig.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Istanbulkonventionen, antifeministerna och ett hemskt litet ord

I första avsnittet reder vi ut varför Turkiet lämnar Istanbulkonventionen om våld mot kvinnor. Vi ger lyssnarna bakgrunden till att motståndet hårdnar mot kvinnors rättigheter i EU såväl som globalt och varför ett litet ord retar gallfeber på kvinnorättsmotståndarna och sägs leda till både könsförvirring och homosexualitet. Medverkande: Klara Backman, påverkansrådgivare, Jessica Poh Janrell, påverkansrådgivare, Anna-Carin Hall, pressansvarig. 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.